Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
^ Какви све имиња сме потпишале на фб странициве и какви се формации си праат дечкиве со играчи за кои има шпекулации.Може два дрим тима да се направат :D
Брат, ова не е ништо. Да видиш ти лани летото што праеше @Scouser88 на неговата страна :D

upload_2017-7-25_13-10-20.png

upload_2017-7-25_13-10-39.png

upload_2017-7-25_13-11-3.png

upload_2017-7-25_13-11-39.png

13819529_10207866591875063_1942942776_n.png

13694047_10207866593995116_2055968635_o.png

Ја има избришано монтажата на Геце во дрес на Ливерпул, не знаеш колку сакаше да дојде и на крај... :D

Брат, ова не е ништо. Да видиш ти лани летото што праеше @Scouser88 на неговата страна :D

Ја има избришано монтажата на Геце во дрес на Ливерпул, не знаеш колку сакаше да дојде и на крај... :D
:pos: Ова е стварно бетер,не пренесувал шпекулации туку сам си ги официјализирал и Желински :D и Геце,а ниеден не дојде на крај

:pos: Ова е стварно бетер,не пренесувал шпекулации туку сам си ги официјализирал и Желински :D и Геце,а ниеден не дојде на крај
Не само тоа, него 10ката му ја даде на Желински, ќе го „макнел“ (негов израз) Кутињо у Барса :D

[DOUBLEPOST=1500985955][/DOUBLEPOST]

Дури и те тагнал демек ја види а? :D :pos::pos:

Очекував на крајов од песнава да улета Погба и направи даб ffs

Higuain: Dybala, ostani u Juventusu
25.07.2017 - 10:49

higuain-dybala.jpg

Gonzalo Higuain poziva Paula Dybalu da ostane u Juventusu.

“Dybala je u delikatnom dobu koje sam ja već proživeo.”

“Otišao sam u Real Madrid sa 19 godina i bio tamo dok nisam napunio 25, ali bio sam u važnom klubu duže vreme.”

“Svi žele da igraju sa velikim igračima, a ja ne mogu da mu uperim pištolj u glavu i da mu kažem da ostane. Svako treba da radi ono što ga usrećuje. On je ovde i svi želimo da ostane.”

“Da li može da osvoji Ligu šampiona ovde? Prošle sezone smo bili ubeđeni da možemo da uspemo i stigli smo do finala, ove godine će biti teže jer su se drugi timovi pojačali.”

“Nije samo LŠ ono zbog čega bi trebalo da ostane, već i zbog sedmog scudetta i četvrtog kupa Italije zaredom, a ako osvojimo i taj trofej – još bolje.”

“U Juventusu je već dve godine, on je mlad, veoma je srećan ovde i klub i navijači ga vole, kao i svi mi.”

“Paulo će znati šta je najbolje za njega, a mi želimo da ostane.”

Higuain je prešao iz Napolija u Juventus prošle godine i pretrpeo brojne kritike jer je nabacio nekoliko kilograma pred početak sezone.

“Imao sam teško leto, nije bilo lako preći iz Napolija u Juventus. Bilo je mnogo stresno, a ljudi misle da je to kao kada kupite sendvič.” :cuc::pos:!!!!!!!!

“Bilo mi je teško jer sam napustio grad koji mi je dao mnogo, zatim prijatelje, odličnu ekipu i sjajno trenersko osoblje.”

“Bio sam malo neprilagođen, ali sada sam dobro, vratio sam se na mentalnom, emotivnom i fizičkom nivou.”

“Zvižduci na San Paolu? Jedino me zanima mišljenje saigrača, porodice, prijatelja, mog kluba i ljudi koji se razumeju u ovoj sport.”

“Ne pričam o onome što ne znam, slušam kako bih naučio.”

Zatim su ga upitali za letnja pojačanja.

“Costa je ostavio dobar utisak. Bilo je važnih pojačanja koji će pomoći timu da napreduje.”

“Bernardeschi je mlad, pomoći ćemo njemu i Douglasu da se uklope. Imaćemo bržu i direktniju igru.”

“4-2-3-1? To je formacija u kojoj sam igrao celog života, tako smo i igrali tako sjajno prošle sezone.”

Milan traži napadača, a Higuaina su pitali da li je još uvek najbolji napadač u Seriji A.

“Imam odgovor, ali ću ga zadržati za sebe i pustiću vas da procenite.”

#СвиркајСи
#НемаДаДојдеИме

:LOL:

Juventus star Paulo Dybala has emerged as Barcelona’s summer transfer priority to replace Neymar. The Brazilian ace has reportedly agreed to move to Psg and according to reports in Spain Barcelona are ready to sign the Juventus star to replace him.

Mundo Deportivo claims Dybala has a € 110/120 million release clause that can only be activated by Barcelona. Dybala signed a contract extension with Juventus three months ago and although Marotta insists there is no release clause included in the player’s deal, Dybala could have reached a compromise with his club allowing Barcelona to be entitled to sign him for a fee exceeding € 100 million.

Dybala’s current € 7 million-a-year deal in Turin expires in June 2022 but Barcelona have already chosen him as the perfect replacement for Neymar who is set to complete a shock € 222 million move to Paris. Dybala joined Juventus for € 40 million in summer 2015. WTF?

According to La Repubblica Paulo Dybala can leave Juventus for € 120 million

Neka zaminit, pa posle alex Sandro, i sve drugo sto e juzno amerikansko.

Samo italijani, i po eden dva francuzi, eden germanec i nekoj balkanec.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Секое лето иста песна, мора да се смени кој сака да оди нека оди, не дека лапаме мали суми ама сме елитен Порто у пм :icon_lol:

Зенит се заинтересирани за Ринкон, за Лемина се Валенсија и енглезиве, мора да се шибнат двајцава да се извади барем 28-30 мил, Квадрадо ако оди Кеита би дошол топ бидејќи игра и ко крило и ко шпиц. Многу сме слаби во центар а и чудно ми е кога ќе кажам за одбраната.. јебем ти ја Бенатија, ликот треба да се продаде секундарно. Марота љуби injury prone фудбалери :pos:
20246327_1256045964524494_8262238594809929294_n.jpg

20375826_10155349533348598_5073427118322844739_n.jpg
:tapp:[DOUBLEPOST=1500994832][/DOUBLEPOST]Looking at what may lie ahead for Stefano Sturaro, the agent of the Juventus midfielder made it quite clear that he may need to leave this summer in search of increased playing time.

“Three or four Serie A clubs are interested in him,” agent Carlo Volpi told Soccernews24. “I honestly do not like to make rankings, but Stefano is very gratified by the appreciation of other coaches.

“Juve has not put him on the market, but clubs have been asking for him. The Bianconeri value him at around €18-20 million.”

Последно уредено:
^ Поретардирана политика на управата од таа на Јуве, со тоа кој сака да си оди, нека си оди, јас не сум видел во ниедна екипа која себеси се смета за голема. Ако самите се сметаат за екипа од рангот на екипите од средна и источна Европа, тогаш ОК, простено им е.

Juventus have s deal In principle with Kostas Manolas. They could offer Roma €30m for the defender [SportItalia]

^ Поретардирана политика на управата од таа на Јуве, со тоа кој сака да си оди, нека си оди, јас не сум видел во ниедна екипа која себеси се смета за голема. Ако самите се сметаат за екипа од рангот на екипите од средна и источна Европа, тогаш ОК, простено им е.
Или се ретардирани или тие самите ги користат тие играчи само за профит додека се изгради италијанското јадро, како некогаш.

Незнам шо мислиш дека е паметна политика.
Ама за 120М - 40М чичкото во управа ќе изгледа вака
maxresdefault.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom