Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Добар играч е Брозовиќ, не знам од кај тој хејт према него и носење на ниво на Биондини.
Супер играч за ротација, не е некоја класа, не е ни лидер и главен играч у екипа ама дефинитивно во добро организирана екипа ќе покаже што знае.
Кај нас беше супер, јес да имаше и некои утакмици кај што беше греота да го гледаш ама генерално е добар играч. Знае да игра фудбал, не комплицира премногу, има добри пасови, игра одбрана напад, покрива повеќе позиции у средина. Мене на Маркизио ме потсеќа и на Ракитиќ. Таков профил на играч е, ол раундер у средина или б2б играч.

Никако нема да го ослабне Јуве. Ја не би сакал да си иде од кај нас ама еве ги запнале за Жоао Марио.
Среќа нема да го добиете. :D Ми се свиѓа новава управа со ваквите потези, нема ништо продавање на Јуве а верувам и вашата е таква. Мора да се врати старото ривалство, јебем ти ја трампање играчи со Милан и Рома. :D

Мароне може да биде корисен во некој куп натпревар, а Де Чеље наводно од Марсеј побарале да ја продолжат позајмицата на уште една година, Јуве прифатиле, ама тој одбил. Од дете на Јуве, стана глодар за пари. Како денес ми текнува дека Конте ќе го правеше светска класа бек, како имал доверба во него итн.
Да пробаме во Челзи да го пуштиме за 20тина милки[DOUBLEPOST=1471276878][/DOUBLEPOST]
За трчање ко стока тука е Стураро, треба некој што ќе трча со акл у глата. Ако мора Хрват од Интер па боље Перишиќ нека го земат (мада ни тој не е потребен).

Брозович >> Перишиќ

Е сега ако збораме за „инвестиции“ интересни играчи се следниве
Жоао Марио
Матич
Иско
Брозовиќ
Фабрегас - НИКАКО
Ериксен - Апсолутно сум за ама мора и некој боксер да дојди.
Дијавара

Последно уредено:
According to Sky, Hernanes & Pereyra will leave Juventus.

Zaza is close to joining Wolfsburg. The German side are offering €23m + €2m bonuses. Juventus want a few millions more. [Sky]

Zaza has agreed to a move to Wolfsburg - Deal almost complete [Sky][DOUBLEPOST=1471279641][/DOUBLEPOST]
Cp56tX6WIAEEbqA.jpg:large
[DOUBLEPOST=1471279974][/DOUBLEPOST]It’s claimed Juventus have an agreement with Marcelo Brozovic, but Inter will play hardball.

Now Mediaset is reporting that Brozovic has agreed a contract in principle with the Old Lady worth €4.5m per season for the next four years.

However, Inter remain hugely reluctant to sell, and it’s thought they’d demand at least €30m for Brozovic.

Медиасет 4.5м бе поќе од Маркизио и Дибала? :pos:

Последно уредено:
Што е ова што читам, демек Алегри нема да го повика Гонзало за дуелот со Фиорентина ради килажата... Морал прво да држи строга диета, па потоа ќе се приклучел на тимот

Despite many rumors that Zaza is one step away from Wolfsburg, He worked in Vinovo with his team mates.[DOUBLEPOST=1471283291][/DOUBLEPOST]Ете зошто пишело 78м профит кај Погба. СЛучајов е за Перејра. Значи не го плативме Раиола.

It doesnt sound so simple. Pereyra is in his 3rd year and taking amortization into account, his book value would roughly be around 10M. If we sell less than this fee, we'd be recording a loss. We are recording a profit on his sale if the numbers are true.

We recorded a 0.7M profit on Isla's sale.

Не можам да сфатам зошто ни е Брозович и тоа за сума која што се спонемува. Комплетно неинтелигентно копиле, без фудбалски осет. Поарно ништо да не зимаме ако го планираат него. Асамоа и Лемина ќе си играат и никому ништо.

Да пробаме во Челзи да го пуштиме за 20тина
Па поради Конте му го продолжија договорот, цела среќа што Конте го имаше Аса, на кој му ја смена позицијата, инаку Конте ќе си пукаше сам во ногата. На крајот ќе испадне ќе си седи на трибини и ќе си зема плата.
Наводно, се било договорено со Ватфорд за Переира, и играчот бил договорен со клубот, освен должината на договорот. Нешто кое се очекува дека ќе биде дефинирано во текот на утрешниот ден.

Околу Заза, Јуве си кажале колку вреди играчот, и вечерва на Скај имаше инфо дека Паратичи им рекол на претставниците на Волфсбург, дека ако го сакаат Заза тогаш мора да платат за него колку што бара Јуве, во спротивно цела операција ќе биде прекината.[DOUBLEPOST=1471300658][/DOUBLEPOST]

Па поради Конте му го продолжија договорот, цела среќа што Конте го имаше Аса, на кој му ја смена позицијата, инаку Конте ќе си пукаше сам во ногата. На крајот ќе испадне ќе си седи на трибини и ќе си зема плата.
Наводно, се било договорено со Ватфорд за Переира, и играчот бил договорен со клубот, освен должината на договорот. Нешто кое се очекува дека ќе биде дефинирано во текот на утрешниот ден.

Околу Заза, Јуве си кажале колку вреди играчот, и вечерва на Скај имаше инфо дека Паратичи им рекол на претставниците на Волфсбург, дека ако го сакаат Заза тогаш мора да платат за него колку што бара Јуве, во спротивно цела операција ќе биде прекината.[DOUBLEPOST=1471300658][/DOUBLEPOST]
Романо е тежок Јувенташ али од година му рекле да намали со Јуве и дека претерал па оваа сезона ќе бил екслузивен репортер за ......- Интер

Толку од Перејра :( Баш беше преодличен како замена за Видал првата сезона изигра ѕверски ептен на ниво, лани повредите на коленото го уништија..

Roberto Pereyra will sign for Watford within two days. Juve will receive €15m, according to Sky.

GdS - Juve are selling Zaza and Pereyra so they can raise 50 million € for an offer on Isco

Што е ова што читам, демек Алегри нема да го повика Гонзало за дуелот со Фиорентина ради килажата... Морал прво да држи строга диета, па потоа ќе се приклучел на тимот
Не ми се веруе да не биде повикан.. А да биде на клупа, да, тоа и логично е моментално, во подобра форма се Дибала-Манџо

Толку од Перејра :( Баш беше преодличен како замена за Видал првата сезона изигра ѕверски ептен на ниво, лани повредите на коленото го уништија..

Roberto Pereyra will sign for Watford within two days. Juve will receive €15m, according to Sky.

GdS - Juve are selling Zaza and Pereyra so they can raise 50 million € for an offer on Isco
Јас мислам дека требаше да го остават уште сезонава, но ете така одлучија. Иско би бил одлично засилување, но прашање е колку се Реал спремни да го отстапат. И сметам, дека овојпат треба Марота да инсистира на перманентен трансфер, а не како со Мората со триста клаузули. Инаку, на Ватфорд газда е Џино Поцо, син му на сопственикот на Удинезе.

Скај пишува дека Наполи изминативе дена сериозно се заинтересирале за Тевез, а тој агентот на Тевез, Киа Јорбачијан, го терал Тевез да потпише за Интер (поради блискоста со Тохир). Наводно, Тевез наводно ги одбил и двете „понуди“ макар што таа од Интер според Скај е малку под знак прашалник бидејќи имаат само уште едно место во тимот за нон-Еу играч.

Последно уредено:
Баерн го купи коман - жглап уште 28м :)

Перејра не напушти за 15 дали некој бонус плус минус не знам.

Следен е Хернанес

Ајде да ве видам сега, до каде е Кедира стигнат и кога се очекува да започне со игра?

Ајде да ве видам сега, до каде е Кедира стигнат и кога се очекува да започне со игра?
Кедира тренира во Виново и ќе биде во стартната постава против Фиорентина во Сабота.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom