Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Зa oвa вечерaшнa пoбедa сите се зaслужни и детевo плaчеше oд рaдoст уживaнцијa ЈУВЕ е ЖИВOТ зa сите Нaс...
Screenshot_2015-12-13-23-08-00-1.png

Одлично изиграна утакмица браво за сите играчи , Сандро и Дибала се најдобри засилувања сеа за сеа тука негде и Манџукич е . Алегри изгледа конечно ги погоди коцките во тимов ( пу пу да не го урочам :) ) . И да утре од 12:00 е ждрепката или покасно ? И да Бонучи нека не си изиграва Пирло зошто понатака неговите глупости во тандем со Кинг-Конг ќе не коштаат и тоа многу . FORZA JUVE !!!

Najaviv pred nekoe vreme dobri pobedi vo niza, samo toa ni bese spasot, sega treba da nema povredi, inaku sum rekol od pocetok deka ke bide izramneto se do krajot, a tamu ke bideme nie sto ke se borime..

Inaku vo Ch l utre predviduvam: Ili Wolfsburg ili Barselona :D

Сите дерби утакмици последниве години ги играме на овај начин и имаме многу добар скор, мене ми се свиѓа оваа подефанзивна игра, можеби требаше да се игра поактивно на средина на теренот но Кедира небеше во форма, кога влезе Стураро одма се забележа.

Посмирено треба само сега, да не се заебеме таму кај што изгледа најлесно. Карпи и Верона иако се долу на табелата и тие играат фудбал, не смееме да ги потцениме. Милан ги потцени и еве ги сега го примија сосе јајца.

sDBXU8Z.png
[DOUBLEPOST=1450080086][/DOUBLEPOST]4- Claudio Marchisio was the Juventus player who made most tackles against Fiorentina for the second game in a row.
Marchisio didn't put a foot wrong tonight - complete ALL of his passes 100% - Maestro
Evra vs Fiorentina: 76 Mins, 1 Assist, 6 Crosses, 4 Key Passes, 2 Tackles, 2 Interceptions, 2 Dribbles, PA%: 78%.
Mario Mandzukic vs Fiorentina: 85 Mins, 1 Goal, 3 Shots, 1 Key Pass, 3 Aerials Won, 2 Tackles, PA%: 78%.
Cuadrado today: 90 Mins, 1 Goal, 1 Assist, 2 Shots, 4 Crosses, 2 KP, 2 Tackles, 2 Clearances, 1 Dribble, PA%: 85%.

Mandzukic & Dybala have been directly involved in 21 of the 33 goals (63.6%) Juventus have scored this season.
Dybala 2015/16: 22 Games, 9 Goals, 4 Assists.
Mandzukic
2015/16: 17 Games, 7 Goals, 1 Assist.

Paulo Sousa "Coaching Juve? I'm happy in Florence & I am now focused only on the Viola. We're having a great time."
Paulo Sousa on Juve "The strongest & most mature team we have faced so far. They defend as a collective & have great individuality."

Juventus under Allegri: 80 Games 50 Victories 17 Draws 13 Losses 142 Goals scored 61 Goals conceded

CWKlgecUEAAiQFx.jpg:large

Буфон пак s.v :pos:

Еве зошто сме повторно незапирливи, баш оваа атмосвера, фамилија !

CWJRPjkW4AAurhM.jpg:large

CWJAXOXW4AASWTC.jpg:large

БОНУС
<blockquote class="twitter-tweet" lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Conte on Sweden &amp; Zlatan - his English is hilarious. <a href="https://twitter.com/hashtag/ForzaConte?src=hash">#ForzaConte</a> <a href="https://t.co/Xd1oRIIV2C">pic.twitter.com/Xd1oRIIV2C</a></p>&mdash; Tarek Khatib (@ADP1113) <a href="https://twitter.com/ADP1113/status/676257937573208064">December 14, 2015</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Marotta on Morata's buy-back clause "We want to keep him, if he wants to stay then we could free ourselves from the clause."
Marotta "Real know his qualities & we knew we were taking a risk. We've a strong relationship with their leadership & we'll meet them soon."[DOUBLEPOST=1450080641][/DOUBLEPOST]
giphy.gif

Последно уредено:
Знам дека ќе ми замерите, ама сега во Среда во купот сакам лагано да си испаднеме. Премногу бодови изгубивме сезонава во лигата, и сеуште заостануваме зад првиот. Мислам дека нема потреба да заморуваме и повредуваме играчи за купов, и онака први стигнавме до сребрената ѕвезда, па сега некако не ми е приоритет ова натпреварување.

Знам дека играме против Торино, ама шо кур, нека одморат од ова натпреварување сезонава, имаме поважни цели моментално на список.

За денес сакам некој полесен противник :(

Добро утро Јувентини ... :ojeaa:

Со Торино би требало да играме тренинг натпревар
---------------------------------- Нето ----------------------------------

--- Касерес ------------------ Ругани ------------------ Бонучи ---

-- Лихштајнер -- Витале -- Стураро -- Азамоа -- Сандро --

--------------------------- Мората ---- Заза ---------------------------

Добро утро Јувентини ... :ojeaa:

Со Торино би требало да играме тренинг натпревар
---------------------------------- Нето ----------------------------------

--- Касерес ------------------ Ругани ------------------ Бонучи ---

-- Лихштајнер -- Витале -- Стураро -- Азамоа -- Сандро --

--------------------------- Мората ---- Заза ---------------------------
E oва ми се допаѓа... Ако стварно вака излезе Алегри алал да му е, ем втора постава, ем тие што не добија шанса сега ќе ги видиме што знаат ем ќе се одморат другите...

Е да завршевме први, сега ќе си игравме со Динамо Киев...

:kafence:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom