Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Перфектен одигран натпревар, играчите се движеа како под конец, тотално беа неутрализирани противниците. Едноставно сите играчи беа концентрирани и одлично си ја одработија улогата на теренот.Тевез покажа како треба да се носи 10-ката на грбот. Големо браво до сите играчи и до стручниот штаб на чело со Мистер EuroMaxx. :bravobe:

Еуфоријата и среќата се во ред, но да не заборавиме дека Дортмунд е 10то место во Бундеслигата. Колку сака нека биле добри минатите сезони, оваа се катастрофа. Да испадневме од нив, мислам дека цела Италија ќе се закопаше под земја одреден период. Начинот на кој ги поминавме, убедливо и сигурно беа неочекувани за повеќето, ама меѓу седумте останати екипи покрај Јуве, само Монако мислам дека се послаби од Дортмунд. Другите шест се многу подобри, така да треба со нозете цврсто на земја да пристапиме во понатамошната фаза на ЛШ.

Сега кога сме во четврт-финале едина желба ми е да ја избегниме Барса, а истовремено да не ја заборавиме вечерашнава игра. Ја издвојувам Барса ради Меси, за кого нема потреба да трошам зборови... другиве што знам, можеби би била поволна опција меѓу Порто и Монако, евентуално Атлетико, кај кој како да се осеќа замор, а и претходно имаме одиграно.
Едно е сигурно, а тоа е дека врвот каде се качуваме е сè пострмен и потежок.

ЕДИТ; во моментов на темава многу фалат инфо. од типот на изјави од тренери, играчи, состојба на повредени и ред курци палци. @DeviAngel газот да си го јадеш:lut:

Последно уредено:
Za Pogba se stravuva STOP od period od 1 mesec :(

Vo utresniot den ke se znae podobro...

I u PM koga vidov na start 5 nashi igraci bea vo rizik ako dobijat zolt da ne igraat vo osmina finale, i toa igraci kako Morata,Tevez,Pogba,Pereyra, i ne znam koj bese Lichsteiner mislam.

Dali znae dali ke vazat pak ovie kartoni i pak ista situacija? Problem e za nas ovaa poshto ako zemat karton ovie od gorenavedenite tesko nas.

Последно уредено:
Одлична тактика, браво за Алегри, играчите си го одработија своето, и резултатот си дојде на место...

Teвез бил бељаџија, Тевез не ја заслужувал 10 ката на Дел Пиеро, Марота да си дај оставка за тоа, Тевез вака, Тевез така, се карал, се расправал... Имаше доста вакви мислења кога потпиша за Јуве.. На најдобар можен начин Тевез им го докажа спротивното, и баш ми е мило..

Понатаму, нема лесен противник. Со онолкава разлика во Сериа А, може повеќе да се фокусираат на ЛШ и да стигнат што е можно подалеку. Нека не лажи фактот што може да се избегне Барса а да се падне Порто, ништо не е гаранција.

:cool: p.s. na pickive Dortmund so provokativna koreografija ( 1997 finaleto 3-1 ) malku im bese za eliminacijata so vkupni 5-1 :D

11081002_1610502375833318_3998898202152945026_n.jpg

Многу мудро поставена тактика од Алегри, тотално беа изгубени Борусија во нападот.... знам @Mondonico пред некое време бараше од тимот да играат на брзи контри, ете тоа вчера се деси, покажаа фудбалерите дека знаат да ја трансформираат брзо играта од одбрана во напад и обратно. Малце ме подисплаши тоа што ја сменивме формацијата во 3-5-2 кога се повреди Погба, ама се испадна добро. Сепак не е сеедно кога играме со таа формација, некад ќе се покаже како одлична (Дортмунд и Челзи), некад како катастрофална (Баерн).
За играчите немам зборови, сите заслужуваат чисти 10-ки, а за мен оф тхе меч би ги бирал Переира и Тевез. Првиов се уби од трчање, буквално го имаше секаде на теренот, додека вториов постигна два гола и имаше една асистенција. Вреди да се спомнат Маркизио, Мората, Барѕа и Видал... конечно после подолго време да покаже еден асален натпревар, и да докаже зошто летото несакавме да го продадеме ниту за 60 милиони евра.
Сепак да не летаме премногу во воздух, оваа Борусија е најслаба во последниве неколку години. Треба цврсто да застаниме на земја, и да продолжиме чекор по чекор во натпреварувањево. За противници во 1/4 финалето би ги посакал Порто, Атлетико, ПСЖ и Монако... малце противници по наша мера, незнам колку би можеле да се носиме сеуште со Реал, Барса и Баерн.

Во ред оваа мисија е завршена, одиме понатаму.... сега и да изгубат 5-0 дома од Џенова нема да им се лутам, заслужија дечките малце одмор, а башка и табелата во лигата ни го дозволува тоа :pipi:. Доброто е што Пирло се враќа на време, а за Погба ќе му посакам се најдобро и што побрзо нека се враќа на зелениот терен (заедно со Азамоа, Ромуло и Мароне)

Кога треба да се врати Асамоа?

Breaking: Parma have been declared bankrupt
Шо значи сеа ова, ќе ја довршат сезоната или аривидерчи?

Примети некој вчера дека Матри бил на теренот ? Па дури пред Пепе влегол а сепак не го видов у кадар уопште :eek: .

Јас на резултати видов дека влегле :')

Толку сте гледале вие, влегоа и двајцата на местото на Мората и Тевез.

Пу, резултати фанови :kuracc:

Сепак да не летаме премногу во воздух, оваа Борусија е најслаба во последниве неколку години. Треба цврсто да застаниме на земја, и да продолжиме чекор по чекор во натпреварувањево. За противници во 1/4 финалето би ги посакал Порто, Атлетико, ПСЖ и Монако... малце противници по наша мера, незнам колку би можеле да се носиме сеуште со Реал, Барса и Баерн.
Еден херојски натпревар против некој од таа тројката ќе мора да имаме и ќе треба да покажиме дали го поминавме пубертетот. Мислам дека во најмала рака можиме да изиграме неизвесен двобој. Ама сепак преферирам да го одложиме херојството за полуфинале, а сега малку порутински натпревар со Монако.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom