Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
хммм веќе некое време ми се врти низ глава со играчиков кадар дека имаме веке играчи кои се длабоко во 30 ка и згора и неможеме да чекаме од нив кој знае што утакмиците се зголемуваат од сезона во сезона среда недела среда недела ни се утакмиците ... Ќе почнам од голманските позиции
Буфон - 36
Сторари - 37
Рубино - 32
одбрана
Лихштајнер - 30
Барзаљи - 33
Бонучи - 27
Киелини - 30
Евра - 33
Касерес - 27
Огбона - 26
Мота - 28
среден ред
Ромуло - 27
Погба - 21
Пепе - 30
Маркисио - 28
Падоин - 30
Пирло - 35
Асамоа - 25
Видал - 27
Переира - 23
Мароне - 24
Напад
Мората - 21
Тевез - 30
Коман - 18
Џовинко - 27
Љоренте - 29
ова се од прилика годините на играчите кои ќе се борат за стартната постава ...

Требаше Марота кога го поливаше со ладна вода Ањели да ја испушти когата па да го тресни по глава. Може така ке му текни дека треба да даде некое милионче за трансфери .Од Лавеци ,Јоветич,Пасторе,Итурбе сега го бараат Подолси .Се веруваше дека му треба стопер Манолос 15 милиони ,Насташич исто толку а на крај ке се задоволел со Мароне ......................

хммм веќе некое време ми се врти низ глава со играчиков кадар дека имаме веке играчи кои се длабоко во 30 ка и згора и неможеме да чекаме од нив кој знае што утакмиците се зголемуваат од сезона во сезона среда недела среда недела ни се утакмиците ... Ќе почнам од голманските позиции
Буфон - 36
Сторари - 37
Рубино - 32
одбрана
Лихштајнер - 30
Барзаљи - 33
Бонучи - 27
Киелини - 30
Евра - 33
Касерес - 27
Огбона - 26
Мота - 28
среден ред
Ромуло - 27
Погба - 21
Пепе - 30
Маркисио - 28
Падоин - 30
Пирло - 35
Асамоа - 25
Видал - 27
Переира - 23

Мароне - 24
Напад
Мората - 21
Тевез - 30
Коман - 18
Џовинко - 27
Љоренте - 29

ова се од прилика годините на играчите кои ќе се борат за стартната постава ...
Не е така лош составот во однос на години, пример земи го на шинтер составот шо освои лш, тој беше стар состав и зато после настана распад на системот.
Составот е комбинација на искуство и младост. Нормално е за еден тим да има и такви и такви играчи.

Зелените и плавите се се во топ форма за следните 3-5 години. Плавите и подолго освен два тројца шо се ризични за дебели трансфери, ама и да бегаат нема повеќе од еден по преоден рок да оди. Црвените се ризични и имаат пред нив уште 1-2 сезони. Се преку таа бројка ќе биди премија. Црните исто ти ссе фаќа колку години имаат и онака не се раундробин.

Требаше Марота кога го поливаше со ладна вода Ањели да ја испушти когата па да го тресни по глава. Може така ке му текни дека треба да даде некое милионче за трансфери .Од Лавеци ,Јоветич,Пасторе,Итурбе сега го бараат Подолси .Се веруваше дека му треба стопер Манолос 15 милиони ,Насташич исто толку а на крај ке се задоволел со Мароне ......................

Каков Насташич каков Манолос најсреќен сум што не ги донесоа тие.Тој Манолос е тежок просек а од Насташич поголемо дрво нема.Сити од што немаа играчи го форсираа и не покажа ништо типот и нормално си донесоа замени и сега се што е вишок во Италија ке бара трансвер.

За 4-3-2-1 или 4-3-1-2 формациите што ке ги игра Алегри според мене фали само уште еден полу-шпиц.Пасторе или Лавеци би биле доволно само што најверјатно се нема пари ни за нив.

Мене ми се свиѓа Подолски.... многу благодарен играч е, само што Венгер не веруваше премногу во него. Го играше на нетипична позиција во 4-2-3-1 формација, каде го ставаше како крило. Верувам кај нас (ако дојде се разбира) ќе се прикажи во целосно светло ако игра позади напаѓачите или како Вингер.
4-3-1-2, а може да игра и како најистурен во истата формација
Може да игра и со 4-3-3 формација како крило, затоа што во едно 90% од натпреварите во Арсенал ги играше на таа позиција, само мислам дека ќе биде лимитиран малце таму, исто како Азамоа што го ставаат во 3-5-2 системот.

Значи ќе повторам, јас ќе бидам задоволен ако го земеме, евтино ќе не кошта со оглед на тоа што Венгер му даде дознаење дека нема место за него во тимот (ако остане многу ретко ќе добива шанса да игра). Можеби единствената пречка е тоа што и Волсбург се заинтересирани за него со чело на Бадентер :facepalm:.... ама доброто е тоа што повлијателните медиуми во Италија (ЏДМ и Скај Италија) кажаа дека нареднава недела нашиве ќе се сретнат со преставниците на Арсенал за играчот.

Останува да видиме што ќе се деси... :icon_mrgr:[DOUBLEPOST=1408791642][/DOUBLEPOST]Вечерва е ТИМ Трофео :coffee:

Пред неколку дена Алегри изјави дека ќе се купи напаѓач само и само ако се најде квалитетен играч, дека нема да земаат кого било.
Или некој некого дупи тука или на овие стварно им се поместени критериумите за квалитет.

Истрошен играч, никад не успеал да се зацементира како првотимец во голем клуб, повеќе од една сезона, а ни толку. Порано жареше и палеше барем во репрезентација, задњиве 4 години вкупно 4-5 гола, на светсково едно полувреме дали изигра. :tapp:

Prva postava: Storari, Lichtsteiner, Bonucci, Ogbonna, Evra, Pirlo, Vidal, Pogba, Marchisio, Tevez, Giovinco

4-3-1-2, Маркизио како АМФ или Полушпиц... така нешто му доаѓа

CAROT!!! :vozbud::vozbud::vozbud:

sop://broker2.sopcast.com:3912/172999

Еве ви сопкаст со супер слика[DOUBLEPOST=1408820790][/DOUBLEPOST]Царот си Царува :свиркам:

Последно уредено:
Кој пациент е огбона, игра цела утакмица досега добро и на крај која зелена ја скина :facepalm:...

Тимот игра со многу поголема слобода повеќе пасови кратки повеќе комбинации не играме само преку бекови и лихштајнер, добро е ми се допаѓа што го форисаме најсилното оружје - средниот ред и што од истиот сите играат.[DOUBLEPOST=1408821280][/DOUBLEPOST]Бонучи :facepalm:

Последно уредено:
Минатата сезона кога го земавме Огбона, се си мислев дека ќе стане новиот Турам...

icon_shame.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom