Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Ептен нереално гледаш стварно. Кои непласирања во ЛШ кога е само едно? Сакаш да споредиме успеси на Јунајтед во Европа со успеси на Јувентус последните години? Се на се 2 пати испаднаа во група, а играа 18 или 19 години по ред во ЛШ. И глупа е споредба на Јунјатед и Јувентус да се прави. Едните се најдобриот тим во Англија, другите најдобриот тим во Италија, историски гледано. А тоа што викаш просечен Англиски тим ти е исто смешно. Ти викам една сезона за ЛШ не прави ништо посебно, ако му дадат многу поголема плата. Ем арно ти вика членот погоре, секој играч кога би бирал меѓу ПЛ и Серија А, ќе ја одбере ПЛ. Ако веќе Видал иде во Јунајтед вие ќе си добиете добра пара, за тоа ич не се секирајте. :)
Се во ред, ама дали знајш ти дека цела филозофија на вашиот клуб, цела тактика и мотивација која ви ја донесе чичи Ферџи е инспирирана и модел на Јуве кој Ферџи го доби како совет од Јуве?

Глупи споредби, во ништо Јунајтед не е по голем од Јуве , ни па Јуве од Јунајтед.

Ајакс на пример се срање 30 години па пак се поголем клуб од Челси, Манчестер Сити, ПСЖ и т н..

Се во ред, ама дали знајш ти дека цела филозофија на вашиот клуб, цела тактика и мотивација која ви ја донесе чичи Ферџи е инспирирана и модел на Јуве кој Ферџи го доби како совет од Јуве?

Елаборирај, те молам.

Елаборирај, те молам.
Цела филозофија,тактика, инспирација и мотивација на Сер Алекс Фергусон е од Јувентус, малце фанови на Манчестер го знат ова ако не ми верваш слободно побарај на google и во неговата автобиографија го пиши ова. И на интервју го рече тоа на ТВ. И ова не беше никаква навреда туку само прашање кон навивачот ваш :)

"For Man United education wise, Juve were the model for us, the teams of Lippi. They were the best, they gave us some beatings and our great moment in beating them 1999 was the progress was wanted to make.Juventus was the model for that."

Од една страна не им верувам на изворите кои велат дека Видал ќе си оди, но нема да бидам ептен изненаден. Она што ќе ме изненади е доколку тој замине за смешната сума која се споменува од 35-40 милиони. За играч како Видал со договор до 2018 тоа е премалку. Сепак пред неколку часа Ди Марцио на твитер напиша дека сега за сега Видал е далеку од трансфер бидејќи Јуве нема намера да го продава.

Цела филозофија,тактика, инспирација и мотивација на Сер Алекс Фергусон е од Јувентус, малце фанови на Манчестер го знат ова ако не ми верваш слободно побарај на google и во неговата автобиографија го пиши ова. И на интервју го рече тоа на ТВ. И ова не беше никаква навреда туку само прашање кон навивачот ваш :)

"For Man United education wise, Juve were the model for us, the teams of Lippi. They were the best, they gave us some beatings and our great moment in beating them 1999 was the progress was wanted to make.Juventus was the model for that."

Само да те надополнам, Фергусон за 25 години имаше 4 финалиња во ЛШ, Липи за 8 години во Јуве имаше 4 финалиња. Наназад во времето на Платини и Трапатони да не се враќаме.

Ај доста со глупиве споредби... Како што пиша Мондо, Ди Марцио вели дека моментално Јувентус и Манчестер преговараат само за Евра. Не се спомнуваат ниту Нани, ниту тие 40 милиони, ниту пак можен евентуален трансвер на Видал во Манчестер... Тоа што го пласираат Англиските медиуми е само да добијат поголем број на читатели.... нажалост многу од нив им веруваат на тие шпекулации.
И да ве потсетам уште еднаш... зар мислевте дека Конте ќе останеше кај нас барем уште една година, ако Марота и Ањели на состанокот што го имаа му речеа дека Видал ќе лета од тимот? Дај не ме јебите, како што гледаме по медиумите, Конте е задоволен како сега за сега се одвиваат работите во Јувентус. Има задоволство и за новите засилувања што ќе треба да пристигнат во наредниве денови, така да во клубот сега се ни е рамно.

Последно уредено:
Од една страна не им верувам на изворите кои велат дека Видал ќе си оди, но нема да бидам ептен изненаден. Она што ќе ме изненади е доколку тој замине за смешната сума која се споменува од 35-40 милиони. За играч како Видал со договор до 2018 тоа е премалку. Сепак пред неколку часа Ди Марцио на твитер напиша дека сега за сега Видал е далеку од трансфер бидејќи Јуве нема намера да го продава.
Марота во едно интервју на почетокот на летото го даде одговорот за Видал.

Видал не е на продажба, и клубот нема намера да го продава. Единствено нешто што би го променило тоа би било ако евентуално стигне барање од Артуро до Јуве за тоа. А досега нема ниту знак дека тоа го има направено, така да ова се само медиумски шпекулации.

Мората и Евра се нови играчи на Јуве. Единствено недостига уште официјална потврда. Мората во вторник на медицински прегледи во Торино.

Дејли меил, вчера Погба бил забележан на Стемфорд Бриџ, стадионот на Челзи. Се сликал со фанови, и некои го прашале дали ќе потпишувал за Челзи тој само се насмеал. линк Плус кога ќе се додаде тоа дека Погба играл football menager со Челзи, тоа е одлична сторија за медиумите.

Башка да потсетиме, кога се играше хуманитарниот натпревар на дедовците од Реал и Јуве, тогаш се случија првите контакти со Перез и МАрота, за евентуален трансвер на МОрата. Тогаш на Перез не му беше дозволено ни да праша за Погба и Видал за евентуален трасвер на Бернабе. Реал можеа слободно да понудат 60 милиони за еден од овие двајца, ама сепак не добија потврден одговор од нашите челници... Зошто сега би го продавале Видал за смешни 35-40 милиони? Па толку го платија детено што играше во Саутемптон, а сега ќе ми понудуваат толку пари за еден од најдобрите box to box играчи моментално. Ќе си пукаат у колено, Марота и Ањели со ова, класично самоубиство ќе направат.

ok значи лошо ме сфативте...јас не зборам за големината на клубот...и Јуве и Јунајтед се меѓу најголемите клубови во светот...значи зборам за моменталната состојба во која се наоѓаат... Јунајтед е во можност да привлече подобри играчи од јувентус...тоа ми е муабетот а не дека е поголем клуб или нешто такво...

Ештон бил повреден... :place:

Paolo De Ceglie - Official Fan Page
1 мин. ·
Il lavoro per smaltire l'infortunio procede bene, presto potrò tornare ad allenarmi al meglio in vista della prossima stagione.

Grazie a tutti per i messaggi di incoraggiamento che mi avete mandato in questi mesi!

10441197_882806798401004_3650666742910081983_n.jpg

Ќе се врати тој појак од порано... сите веруваме во него!!!

Кога веќе сме за уценување, еве го Урбано Каиро, Претседателот на Торино, изјавува дека Јуве ако сака да го продаде Кваљарела, тогаш требало да побрза зошто Торино веќе биле пред потпис со неговата алтернатива.

“Quagliarella is a great player, and we need to close in the next short period of time,” Cairo has told reporters this week.

“There are other quality opportunities to Quagliarella. We are looking to get a striker who is superior.

“Juventus must hurry if they want to sell him, because in a few days, we will close with one of the alternatives.

“90 per cent of the squad is complete. And this is another big step forward compared to the past.

Ако е вистинска изјавава, Марота треба уште веднаш да му кажи на Каиро да си го потпишат комотно другиот. За Кваљарела ќе најдат одма клуб. Сигурно ќе истрча друг Италијански клуб за толку пари кој ќе сака да го купи.

Го знам тоа, иам прочитано некаде изјава од Ферги, ама што има врска тоа со трансферот на Видал за кој правиме муабет? :D btw со среќа да си го служите Евра. :D

ok значи лошо ме сфативте...јас не зборам за големината на клубот...и Јуве и Јунајтед се меѓу најголемите клубови во светот...значи зборам за моменталната состојба во која се наоѓаат... Јунајтед е во можност да привлече подобри играчи од јувентус...тоа ми е муабетот а не дека е поголем клуб или нешто такво...

сериозно? не игра Јунајтед во европа, а знам какви играчи можи да се купат ако не се игра во европа пред 3 години бевме во таква ситуација

Кога веќе сме за уценување, еве го Урбано Каиро, Претседателот на Торино, изјавува дека Јуве ако сака да го продаде Кваљарела, тогаш требало да побрза зошто Торино веќе биле пред потпис со неговата алтернатива.

Ако е вистинска изјавава, Марота треба уште веднаш да му кажи на Каиро да си го потпишат комотно другиот. За Кваљарела ќе најдат одма клуб. Сигурно ќе истрча друг Италијански клуб за толку пари кој ќе сака да го купи.
Која дрскост,да сум на местото на Ањели и Марота никад нема да им го продадам на касапиве Кваља.

Кај нудат бедни 2 милиони за Кваљарела,уште ќе уценуваат побрзо да го продале Јуве или ќе најделе алтернатива.Комотно нека си најдат друг играч,а чисто сумљам дека за 2 милиони ќе најдат ваков напаѓач.
Иначе негде прочитав дека Сампдорија давале многу подобра понуда за Кваљарела т.е 4,5 милиони,али овој поише сакал во Торино затоа што играат во ЛЕ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom