Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Незнам каде прочитав дека нашата управа го оценила Момо на 7милиони евра,што е горе долу реално.

Ние секогаш ги оценуваме реално играчите, а не како некои што им ги пумпаат цените x5 отколку што вредат.Подобро да го продадеме на лето може цената ке му се крене

според http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=36073 Јувентус ќе игра со селдниов состав: Juventus (4-4-2): 30 Storari, 21 Grygera, 19 Bonucci, 3 Chiellini, 6 Grosso, 27 Krasic, 4 Melo, Marchisio, 23 Pepe, 18 Quagliarella, 9 Iaquinta.
Измени: 13 Manninger, 2 Motta, 43 Sorensen, 33 Legrottaglie, 14 Aquilani, 5 Sissoko, 10 Del Piero

Не ми се верува дека Аквилани ќе почне од на клупа, нема потреба за то.

Не ми се верува дека Аквилани ќе почне од на клупа, нема потреба за то.
Претходната утакмица излезе од игра нервозен нешто, ни самиот не е задоволен од својата игра последните 2-3 утакмици.Има мал пад во играта и реално е на ваква утакмица маркизио да излезе на терен и пепе како крило.Ке имаме супер состав и без аквилани немај гајле за тоа.

Претходната утакмица излезе од игра нервозен нешто, ни самиот не е задоволен од својата игра последните 2-3 утакмици.Има мал пад во играта и реално е на ваква утакмица маркизио да излезе на терен и пепе како крило.Ке имаме супер состав и без аквилани немај гајле за тоа.

Пребрзо реплицирав и не ми текна на тој момент, можеби му паднала формата а можеби Дел Нери спрема некоја тактика за на средината да се запре Хернандес.:toe:

Aj Akvillani neka gleda eden natprevar od klupa mnogu pocna da "leta"

Пребрзо реплицирав и не ми текна на тој момент, можеби му паднала формата а можеби Дел Нери спрема некоја тактика за на средината да се запре Хернандес.:toe:
Според мене аквилани би требало да го стартува мечот бидејќи има голема прегледнос на играта, а пепе да игра десен бек, маркизо да го пребаци како до сега крило најизводливо тоа би било.

Добар си е составот. Аквилани претходната утакмица имаше најслаб настап од кога е во Јуве. Се случува, не викам не, ама мора да биде јасно дека местото не му е загарантирано на никој! Мота како што спомнавте е ставен поради тоа што е доста побрз од Соренсен, а плус тоа и му помага на Красич во напад. Красич има многу подобри партии кога игра Мота.

П.С. Да не ме сфатите погрешно, мислам дека Аквилани е еден од најдобрите играчи сезонава - заедно со Кваља бум бум! :)

On 29 January 2008, Liverpool confirmed the sale of Sissoko to Juventus for a fee of €11 million.
Wikipedia

Не е многу, да можвеме да извадиме 10 ке беше одлично ама годинава не покажуван ништо за што би му рипнала цената.Да го оставиме до лето и да се покаже ама да му рипне толку цената тешко а и заинтересираните и оваа од 7 им е голема. така да...:toe:

Ањели ги подгрева надежите дека уште годинава Јувентус може да биде на самиот врв во Калчото....најавува можно големо засилување зимава....

Мота е ставен поради тоа што е доста побрз од Соренсен, а плус тоа и му помага на Красич во напад. Красич има многу подобри партии кога игра Мота.
Мота можеби е доста побрз од Соренсен, но е доста послаб дефанзивно од Соренсен, а Мота ќе има задача да го чува Зарате,а добро е познато како Мота го запре Варгас против Фиорентина,a и на повеќето натпревари каде Мота беше во почетниот состав.

Мота не успеа да се наметне во првиот состав,кога е во стартниот состав-тој е прв кој е заменет.....подобро е Соренсен да игра,а со расположени Акви и Красич по десната страна сигурни се трите бода....нормално со малку спортска среќа,мечот со Фио да не се повтори....

Денес има роденден една од легендите на ЈУВЕНТУС Фабрицио Равањели AUGURI во црно белиот дрес има одиграно 111 утакмици и постинато 41 гол за четири сезони но е мегу најзаслужните за јуве 1996 година стигна до трофеот на лига на шампиони:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom