Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Да гледаме малце по свесно на работите утре не очекува тешка задача иако играме на домашен терен пред се мислам затоа што од почеток на сезона мегу првите 5 клучни играчи ни нема 3 ца мислам на вучиниќ лих и киелини не дека другите играчи не се заслужни за досега сработеното али тоа е мое мислење ... и незнам зошто конте не смени формациа и во европа и во домашно првенство на 4 3 3 ... или 4 3 1 2 видовме дека првата уталмица со реал мадрид таа формација даваше резултати... но околносите се други .. сепак он го одредува тимот кој ке настапи а не ние ... друга работа се осејка замор кај некои играчи.
Буфон - Шо можам да кажам игра чоекот но на моменти од киксови од одбраната .... прима безвезни голови
Барза - некако ја нема таа жар во играта од минатите две сезони ...
Бони - на моменти игра убаво на моменти греши премногу еден од нај не константните играчи во јуве оваа сезона.
Лих - играч со големо срце штета што се повреди и го нема неколку кола надвор од терените ...
Огбона - игра добро на моменти го фаќа паника но последниот натпревар со парма го изигра на ниво ..
Видал - борбен како и секогаш ! еден од по константните играчи оваа сезона ...
Погба - :cuc: секоја чест за него на моменти греши на моенти топка неможе да му се одземе но играч кој се повеке и повеке се наметнува во играта на јуве еден од играчите кој се наметнува како лидер.
Пирло :cuc: Што да се каже за маестро пирло и на 34 години игра солидно може да игра уште 2 3 сезони но сепак и него по малце се осеќа замор треба да го игра на послаби утакмици од клупа ..
Маркисио - што да кажам за ПРИНОТ ? од како заврши ланската сезона се бара себеси нее тој маркисио од пред година две
Асамоа - и тој малце падна во формата игра но нее тоа што како да не го дава доволно максимумот
Вучиниќ ке кажам истото што го кажав и за Лих играше на ниво на моменти играше ладно топло но секогаш мислам го даваше максимумот
Тевез :cuc::vozbud::свиркам: ПРАВА 10 КА ја заслужува 10 ката на неговиот грб ! се враќа во одбрана игра средина напад се асистира немам замерка за неговата игра ! одкако дојде од сити во јуве игра на многу високо ниво играч што долго време фалеше !
Љоренте - во почетокот имаше голем притисок врз себе сега се поопушта и игра подобро !
Џовинко - исто како и изминатите сезони докажува дека нее јуве матријал ! игра добро се труди но премногу е лесен дали се должи на тоа дека што не добива доволно шанса незнам
Кваљарела играч кој никако не смее да го испушти јувентус или конте можеби нее добар за од прва минута али секако заслужува да добива шанса од клупа еден од играчите што може да се нарече ЏОКЕР !
за другиве играчи незнам што да пишам не сум доволно сигурен во нив дека можат да помогнат во јуве едино што може Касерес ...

Ако одигра Јуве онака како што играше на првиот меч во Мадрид,може да падне и те како Реал,па кој сака нека им игра во тим.Освен нормално,ако не заебе овојпат Хауард Веб со судењето и не почне да дели картони и пенали при секој контакт врз педерчено Роналдо.
Штета што Киелини не е тука во одбраната,али да се надеваме дека Бонучи ќе одговори на задачата

Ако одигра Јуве онака како што играше на првиот меч во Мадрид,може да падне и те како Реал,па кој сака нека им игра во тим.Освен нормално,ако не заебе овојпат Хауард Веб со судењето и не почне да дели картони и пенали при секој контакт врз педерчено Роналдо.
Штета што Киелини не е тука во одбраната,али да се надеваме дека Бонучи ќе одговори на задачата

Најслаба карика ни е Веб. Еден од полошите судии во Европа.

Имам лошо чувство за утре. Мислам дека и Конте го има во предвид тоа дека нема ич да биде лесно, па затоа бара максимална подршка од навивачите. Многу ме плаши тоа што не играат Киелини и Лихштајнер и исто така ме плаши да не се случи нешто како на претходниот натпревар во 5та минута да примиме гол. Исто така знам дека повеќемина нема да се согласите со мене, ама 3-5-2 и те како е подобра формација за во дефанзивата да не оставиме простор како на минатиот натпревар кога Ди Марија и Роналдо не изиграа за првиот гол. Само со максимална концентрација и најдобра можна игра во одбрана утре ќе извадиме резултат. Се друго ќе е лошо. Знам дека сум малку песимист, ама реално според мене е така. Роналдо нема двапати да не праша дали да ни даде уште некој гол.

Јас сум оптимист за утре. Во Мадрид докажавме дека можиме да се носиме со Реал и со тоа се ослободивме од притисокот и утре многу похрабро ќе влезиме во натпреварот.

Најважни ќе бидат привите 20 минути да видиме како ќе се постави Реал и еднаш веќе да не примиме гол во раната фаза, секој натпревар така ни се руши концепцијата на играта.

0:00 до 0:06
Е тоа ни треба и тоа уште од самиот старт

Исто така знам дека повеќемина нема да се согласите со мене, ама 3-5-2 и те како е подобра формација за во дефанзивата да не оставиме простор како на минатиот натпревар кога Ди Марија и Роналдо не изиграа за првиот гол. Само со максимална концентрација и најдобра можна игра во одбрана утре ќе извадиме резултат. Се друго ќе е лошо. Знам дека сум малку песимист, ама реално според мене е така. Роналдо нема двапати да не праша дали да ни даде уште некој гол.

Мое мислење е дека 3-5-2 воопшто не е подобра во дефанзива против тимови со вакви играчи по страните како Роналдо,Ди Марија,Бејл..,да не зборам што позади го неаме ни Киелини.
Одбраната беше солидна против Реал,освен првиот гол каде задоцни Касерес со офсајд замката,Реал и немаше некој шанса во првото полувреме,кога бевме бројчано еднакви.После во второто полувреме со црвениот на Киелини,нормално дека створи многу повеќе шанси,али пак не успеа да дадат уште некој гол.

Ако го споредиш мечов со Реал сезонава и оние два со Баерн,ќе видиш дека Баерн буквално не избуши по страните.Робен гаѓаше пречки,ствараа вишок,правеа шанси,пред се поради таа 3-5-2.Лихт и Асамоа не успеваа да покриваат назад и Баерн лесно доаѓаа до шанси за гол.
И Конте мислам дека увиде од тој меч,дека со 3-5-2 против Реал,Роналдо и Ди Марија ќе бидат далеку поопасни.Па затоа се реши за 4ца позади,што беше правилен потег и да не беше црвениот за Киелини можеше и те како да се исплати.

Мое мислење е дека 3-5-2 воопшто не е подобра во дефанзива против тимови со вакви играчи по страните како Роналдо,Ди Марија,Бејл..,да не зборам што позади го неаме ни Киелини.
Одбраната беше солидна против Реал,освен првиот гол каде задоцни Касерес со офсајд замката,Реал и немаше некој шанса во првото полувреме,кога бевме бројчано еднакви.После во второто полувреме со црвениот на Киелини,нормално дека створи многу повеќе шанси,али пак не успеа да дадат уште некој гол.

Ако го споредиш мечов со Реал сезонава и оние два со Баерн,ќе видиш дека Баерн буквално не избуши по страните.Робен гаѓаше пречки,ствараа вишок,правеа шанси,пред се поради таа 3-5-2.Лихт и Асамоа не успеваа да покриваат назад и Баерн лесно доаѓаа до шанси за гол.
И Конте мислам дека увиде од тој меч,дека со 3-5-2 против Реал,Роналдо и Ди Марија ќе бидат далеку поопасни.Па затоа се реши за 4ца позади,што беше правилен потег и да не беше црвениот за Киелини можеше и те како да се исплати.

Баерн не правеа шанси заради формацијата. Правеа шанси ради тоа што Конте не успеа да најде алтернативен начин на градење на играта и пренесување на топката(кога веке не успеа она што постојано го играме), се сечеа топките и ете како се ствараше вишок. Да не зборам на памет, ама се кладам дека 80 посто од шутевите на таа утакмица дојдоа од изгубени топки, и се тоа од инатот на Конте да мора све да иде со кратки пасови и да се почне од Буфон. На втората утакмица го увиде тоа и Буфон почна да дегажира кога веке немаше каде, а не да фрла во аут или да ги губи топките на 15 метри од гол.
3-5-2 во позиционен напад т.е. одбрана е перфектна, се игра со 5ца во одбрана.
Со 4ца е проретчена, така и го примивме првиот гол, огромна дупка во одбрана, ама освен голот добро функционираше одбраната.
Мене нема да ми смета да се игра и со 3-5-2, се додека Конте им даде до знаење на играчите дека не смеат да си играат викторија на 15-20 метри од гол, пошто евентуална контра против Роналдо и Бејл ке биде биде убиствена. Секоја формација си има слаби страни, кај 3-5-2 се контрите, кои што може да се намалат и воопшто да ги нема ако Конте добро ги спреми играчите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom