Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
2016. Јас не би преговарал со него среде сезона. Ако добие помалку ќе биди малку демотивирачки, ако добие повеќе ќе си легни на брашното. Подобро ќе му поставам услови, ако се избори да ги исполни му ги потпишвам неговите барања. Фер инаф?
Раиола е старо куче, знај дека Погба е баран од повеќе клубови и во негов интерес е што е можно подоцна да го продолжи договорот. На лето ќе може да извлечи и повисока плата од оваа сега што му се нуди од страна на Јуве, и затоа тој мудро одлага се.

После натпреварот со Интер, малце падна темпото на игра, но не е ништо страшно, со оглед дека Јуве имаше натпревари со Интер и Лацио, сеуште не се влезени во топ форма, така да чим се книжат трите бода на крај нема гајле, мислам дека ќе се средат.

Љоренте со голот им ги затна устите на сите душегрижници во калчото зошто не играл, итн. Воочливо е дека нема долго време играно, ама како што рече и Конте, се во свое време. Сите ќе си добијат своја шанса да се докажат.

Примарна цел во Јануари треба да биде ангажман на класично крило. Е, тогаш ќе се види вистинската вредност на Лавот!

За Тевез нема зборови. Класика. :)

Прв меч како стартер и одма гол за Љоренте.Полека но сигурно се вклопува во тимот и очекувам да експлодира во вториот дел од сезоната
1375311_10153331664755157_1482339666_n.jpg

Раиола е старо куче, знај дека Погба е баран од повеќе клубови и во негов интерес е што е можно подоцна да го продолжи договорот. На лето ќе може да извлечи и повисока плата од оваа сега што му се нуди од страна на Јуве, и затоа тој мудро одлага се.

После натпреварот со Интер, малце падна темпото на игра, но не е ништо страшно, со оглед дека Јуве имаше натпревари со Интер и Лацио, сеуште не се влезени во топ форма, така да чим се книжат трите бода на крај нема гајле, мислам дека ќе се средат.

Љоренте со голот им ги затна устите на сите душегрижници во калчото зошто не играл, итн. Воочливо е дека нема долго време играно, ама како што рече и Конте, се во свое време. Сите ќе си добијат своја шанса да се докажат.

Примарна цел во Јануари треба да биде ангажман на класично крило. Е, тогаш ќе се види вистинската вредност на Лавот!

За Тевез нема зборови. Класика. :)

Како тоа Љоренте не играл? Па човекот има изиграно повеке минути од 7-8 играчи од минатата сезона од Јувентус. И тоа играчи како Џак, Падоин, значи играчи што реално на моменти имаа прилично голема улога во тимот(нормално, заради повреди на други или замор). Значи, Конте треба истото да го каже и за овие играчи? Нема смисла, незнам само што вака ги замајува фановите, ајде да не играл цела сезона ниедна утакмица, сфакам, ама вака...Точно е дека не играл премногу, ама во изјавите на Конте секаде се споменува дека не играл цела сезона :eek:.
Мој впечаток за Љоренте е дека сеуште малку е во грч и дека стриктно се држи до инструкциите од Конте. Добиваме нова димензија во нападот со тоа што многу тешко може да му се земе топка кога ке се загради(веројатно е најдобар во Европа во тој аспект), а нормално и скок со глава, нешто исто така го немаме овие две сезони. Ама, мислам дека треба малку да се опушти(што претпоставувам ке дојде со време), бидејки буквално сите топки што ги прими, ги врати(со исклучок на една, таа со лева што ја шутна во голман). На неколку пати имаше доволно простор за да се сврти и да ја шутне(еднаш дури и му избега на одбранбениот 3-4 метри и имаше доволно време да се намести), ама сеуште игра механички.
Сега за сега мислам дека ова не е проблем, со оглед на тоа што имаше информации дека не се совпага со тактиката, ама воопшто не изигра лошо вчера, баш напротив.
Јас искрено едвај чекам да ги видам Тевез и Љоренте на наредна утакмица заедно во напад. :)

Она што го покажа Љоренте вчера е задоволително, како за прв официјален меч. Видовме дека одлично се заградува, тешко му се зема топка, добар one-touch pass, не е себичен, мава со тоа лактите насекаде, само сеуште се плаши да шутне на гол. Само да се врати во формата што ја имаше во Билбао, ќе биде супер. Голема штета ќе биде тоа за Конте и неговиот љубовник (мрзата) што ќе мора да го седне на клупа. Одма се виде последните 20 минути кога влегоа Џовинко и Вучиниќ кои очај беа и двајцата. Едниот себичњак невиден, а другиот.............мрза.

Оценките од вчера (Тевез :drk: )

1235878_668684319823164_1022303821_n.jpg

Како тоа Љоренте не играл? Па човекот има изиграно повеке минути од 7-8 играчи од минатата сезона од Јувентус. И тоа играчи како Џак, Падоин, значи играчи што реално на моменти имаа прилично голема улога во тимот(нормално, заради повреди на други или замор). Значи, Конте треба истото да го каже и за овие играчи? Нема смисла, незнам само што вака ги замајува фановите, ајде да не играл цела сезона ниедна утакмица, сфакам, ама вака...Точно е дека не играл премногу, ама во изјавите на Конте секаде се споменува дека не играл цела сезона :eek:.
Мој впечаток за Љоренте е дека сеуште малку е во грч и дека стриктно се држи до инструкциите од Конте. Добиваме нова димензија во нападот со тоа што многу тешко може да му се земе топка кога ке се загради(веројатно е најдобар во Европа во тој аспект), а нормално и скок со глава, нешто исто така го немаме овие две сезони. Ама, мислам дека треба малку да се опушти(што претпоставувам ке дојде со време), бидејки буквално сите топки што ги прими, ги врати(со исклучок на една, таа со лева што ја шутна во голман). На неколку пати имаше доволно простор за да се сврти и да ја шутне(еднаш дури и му избега на одбранбениот 3-4 метри и имаше доволно време да се намести), ама сеуште игра механички.
Сега за сега мислам дека ова не е проблем, со оглед на тоа што имаше информации дека не се совпага со тактиката, ама воопшто не изигра лошо вчера, баш напротив.
Јас искрено едвај чекам да ги видам Тевез и Љоренте на наредна утакмица заедно во напад. :)

не си ја гледал цела утакмица вајда, на почетокот имаше еден уби тачен пас од прва во фор за бонучи и уште 1 шут со лева, ако нема кај да се проигра подобро да ја врати не како вучинич буквално секоја топка што ке ја прими ја губи најчесто некој проигрувања од прва пробува кој завршуваат у противнички играч

Ја гледав цела утакмица. Не реков дека лошо изигра, напротив. Само може/треба да има поголема слобода во играта(ова од Конте зависи најмногу, нормално). Ама со оглед дека му е прва утакмица, не сум воопшто загрижен.
--- надополнето: 23 септември 2013 во 11:48 ---
Зашо бе толку Џио го критикувате? :unsure:
Па не беше толку лош, според мене. Баш убаво ја размрда играта кога влезе, стигна неколку топки што друг не би ги стигнал, имаше и еден убав шут...Мене Џио ми е перфектен играч за од клупа, кога треба да се размрда утакмицата и малку освежување кога треба. А Вучинич немам коментар, сто топки изгуби, па уште се кара :cautious:

Само незнам од каде оценкава на Погба 9ка, и како што гледам најдобар од сите. Иако немаше нешто катастрофални грешки, не беше на ниво од претходните натпревар, тоа сите го увидовте, како што гледам по коментарите.

Исто и Барзаљи, треба да има убедливо највисока оценка од одбраната.

Бтв, Бонучи трета асистенција? :cool:
Нов Пирло на повидок :P

Нема што да ги замајува фановите. Уште кога дојде Љоренте, Конте изјави дека треба време да се врати во натпреварувачка форма. Едно е да бидеш постојано на клупа и на готовс, да тренираш максимално со тимот, а друго е цела полусезона да ја проследиш на телевизија или од трибини, на тренинг да тренираш под посебен режим како што тренираше Љоренте лани кога потпиша договор со Јуве.

Тевез - крал во Јуве.
Јоветич - клупогреач и носач на топки на тренинзите во Сити. Нормално, дека му беше желба да игра таму. Нека игра.

Проблемот не беше со Јоветич мислам, туку со Дела Вале тој бараше околу 30 милиона. Јоветич мислам повеќе сакаше да остане во Италија, али сеа ќе грее клупа.

Ја гледав цела утакмица. Не реков дека лошо изигра, напротив. Само може/треба да има поголема слобода во играта(ова од Конте зависи најмногу, нормално). Ама со оглед дека му е прва утакмица, не сум воопшто загрижен.
--- надополнето: 23 септември 2013 во 11:48 ---
Зашо бе толку Џио го критикувате? :unsure:
Па не беше толку лош, според мене. Баш убаво ја размрда играта кога влезе, стигна неколку топки што друг не би ги стигнал, имаше и еден убав шут...Мене Џио ми е перфектен играч за од клупа, кога треба да се размрда утакмицата и малку освежување кога треба. А Вучинич немам коментар, сто топки изгуби, па уште се кара :cautious:

Само незнам од каде оценкава на Погба 9ка, и како што гледам најдобар од сите. Иако немаше нешто катастрофални грешки, не беше на ниво од претходните натпревар, тоа сите го увидовте, како што гледам по коментарите.

Исто и Барзаљи, треба да има убедливо највисока оценка од одбраната.

Бтв, Бонучи трета асистенција? :cool:
Нов Пирло на повидок :P

Како бе добар е Џовинко? Па кога ќе влезе тој, посебно при резултат 2-1 каде што заслуживме повеќе треба нешто конкретно да направи или барем да се обиде да направи. Друго е ако водиме 2 или повеќе разлика и 1 разлика. Џовинко треба да дрибла, да изнудува фаули, да асистира кон соиграчите и да ги носи кон опасни шанси или на крај тој сам да се обиде да си изгради позиција за гол. Јас од него вчера не видов ништо конкретно, што не е ништо ново за мене, затоа што ретко кога направил нешто конкретно од кога е во Јуве.

Досега како што бев забележал ги имаше само 250те голови на едно место, ова е прво видео каде што ги гледам сите на едно место. Не дека ги немам гледано досега, ама какви ли се голови има давано Дел Пиеро :cuc::cuc::cuc:

Еден куп слободни удари и голови од левата страна на шеснаесетникот со удар упатен кон спротивниот агол. Какви само неверојатни и пред се важни голови.

Па и она на крајот :place::place:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom