Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Буфон ќе ја наследи капитенската лента од Дел Пиеро ...
Андреа Ањели во едно од своите први интервјуа како Претседател на Јувентус го нарече Џорџо како новиот капитен на Јуве. Дали ќе биде Џорџо или Џиџи, и двајцата потполно ја заслужуваат капитенската лента на Јувентус.

Буфон е повеќе време во Јувентус и мислам дека тој треба да ја зеде капитенската лента.Нема да биде незаслужено и Џорџо да ја зеде, но сепак треба да му се даде предност на Буфон, во знак за една благодарност за се што направи за Јувентус до сега :)

Абе до капитенската лента има верме Алекс ќе игра уште четири години хихи

Абе до капитенската лента има верме Алекс ќе игра уште четири години хихи
Што е до мене, јас би сакал да игра Алекс до 45 години. Само да може неговото тело да го издржи тоа и да не му откаже срце на терен:pos2:

капитени-Алекс-Џиџи-Киело-нема дилема тука......Алекс и Џиџи се пред пензионирање и почесто се на клупата така да во скоро време го гледаме Киело како главен на екипата-го заслужува тоа без дилеми !

капитени-Алекс-Џиџи-Киело-нема дилема тука......Алекс и Џиџи се пред пензионирање и почесто се на клупата така да во скоро време го гледаме Киело како главен на екипата-го заслужува тоа без дилеми !
Ај те молам објасни ми како е Џиџи пред пензионирање ?

Џиџи не верувам дека брзо ќе се пензионира од тоа што голманите и постари можат да играат, само проблемот на Џиџи е што го мачат повредите дај боже кога ќе се оправи да нема никаков проблем пак со повредиве оти го скинаа..

Џиџи има уште 4,5 сезони пред себе а другите може да биде и на клупа до кај 40 сигурно тера ако е здрав нормално

Џиџи или киело кој и да биде капитен нареден не би било незаслужено веке 2 3 утакмици киело ја носи капитенската лента ....

156685_456855502990_32381747990_5425193_8253273_n.jpg

GRANDE GIORGIO...ora e per sempre uno di noi!!! FORZA JUVENTUS :cuc:

Ај те молам објасни ми како е Џиџи пред пензионирање ?
човекот има 32 и ти мислиш дека и после оваа серија од повреди(за жал) од кои повеќе е надвор од теренот одколку внатре ќе има учинок како досега ?! Џиџи е еден од најдобрите на својата позиција на сите времиња,меѓутоа.....http://juventus.com/site/eng/TAS_schedagiocatoreprimasquadra_E183EC445B9C4F9BB04D672D5F7CA503.asp

човекот има 32 и ти мислиш дека и после оваа серија од повреди(за жал) од кои повеќе е надвор од теренот одколку внатре ќе има учинок како досега ?! Џиџи е еден од најдобрите на својата позиција на сите времиња,меѓутоа.....http://juventus.com/site/eng/TAS_schedagiocatoreprimasquadra_E183EC445B9C4F9BB04D672D5F7CA503.asp
32 години , тоа за голман се најдобрите фудбалски години ... Џиџи ќе биде меѓу стативите, а воедно и капитен уште минимум 5-6 сезони ... и секако дека ќе има учинок каков што имаше досега , можеби и подобар , 2-3 повреди не можат да ја скријат класата и лидерството ...

Џиџи има уште едно 4 сезони добри во него ако остане здрав бар тоа е моето мислење а што се однесува на капитени , Дел Нери кога доаѓаше изјави дека мн го сака Маркизио и дека од него ке направи иден капитен НО сигурен сум дека ке биде БУФОН - КИЕЛИНИ - Маркизио за капитенска лента ....но тоа мислам дека треба да си лидер за таа работа после Буфон го гледам Киелини а потоа 50-50 Маркизио

Сме го одговориле Адебајор на позајмица во Јануари ... Ај да видиме што може.Не ми беше прва опција за у напад али за позајмица чим го договориле добро е. :)
http://sportdenes.com/index.php?opt...18-41-17&catid=2:2009-12-26-20-22-46&Itemid=4
Изворов е :tapp: али би сакал да поверувам Аде на позајмица би било одлично...

Сме го одговориле Адебајор на позајмица во Јануари ... Ај да видиме што може.Не ми беше прва опција за у напад али за позајмица чим го договориле добро е. :)
http://sportdenes.com/index.php?opt...18-41-17&catid=2:2009-12-26-20-22-46&Itemid=4
Изворов е :tapp: али би сакал да поверувам Аде на позајмица би било одлично...

Јас незнам дали ке може он да дојде на позајмица доколку е нон еу играч.За трансфер нема шанси, јасно ми е ама и позајмица најверојатно е исто зашто пак не би можеле да го пријават во натпреварувањата нели?Иначе за оваа вест имаше и на неколку италијански сајтови и се чудеа ако дојде КАКО ке дојде зашто нема европски пасош.Ама ке видиме, нека пробат со бензема прво он е могуча инвестиција и ако ишто не направиме тогаш подобро овој него ли форлан.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom