Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Јувентус и Лусио сега официјално, договорно го раскинаа договорот на играчот со тимот. Лусио е слободен да си бара нов клуб.

А сме му платиле оштета нешто ? иначе http://ekipa.mk/News.aspx?newsId=13513

Дел од ова е вистина ! На неколку различни портали ја прочитав изјавата на Конте за мозни засилувања во Јануари и нигде не се спомнува конкретно Дрогба,само што Конте рекол дека немаме потреба од "Топ Играч" !

Дел од ова е вистина ! На неколку различни портали ја прочитав изјавата на Конте за мозни засилувања во Јануари и нигде не се спомнува конкретно Дрогба,само што Конте рекол дека немаме потреба од "Топ Играч" !
Сепак до негде е во право Конте за финансиите ..

И јас не сум за Дрога, добро функционираме, единствен сон ми е Левандовски, можда ајде и Љоренте да се каже, ке видиме на лето кој ке пристигне и дали ке го има некој таков. :)

Знаејќи го Марота, на лето можат да пристигнат Бенајун, Чамак, Асаиди или може пак да го вратат Бориело...:), а на Бендтнер ќе му дадат 5 годишен договор

Aбе се е тоа ок, али на Лусио сме му дале ли пари како оштета или не ?

Знаејќи го Марота, на лето можат да пристигнат Бенајун, Чамак, Асаиди или може пак да го вратат Бориело...:), а на Бендтнер ќе му дадат 5 годишен договор
Марота според мене досега одлично си ја врши својата работа. Никој спортски или генерален директор не ги погодил сите трансфери, па ниту Марота. Работата на Марота е да склопи тим за тренерот да освојува титули. Тоа лани тоа го направи, а годинава е главен конкурент за да го направи тоа. Тоа е факт дека Марота си ја брка работата како што треба, е сега, можеби има одреден простор за критика за негови одредени потези (пример високата сума за Мартинез),но и Моџи имаше доста свои необјаснети ангажмани.

Но сето тоа паѓа во вода кога ќе се видат потезите на Марота: ангажманот на Пирло за без пари, Видал за смешна сума од 10 милиони евра, Погба, Лихштајнер, Барзаљи за сума од 400.000 евра, Бонучи итн.

Се критикува Марота зошто не се трошеле огромни суми за играчи. Па Марота не ги дава од џеб парите. Сигурно тоа зависи од финансиската состојба на клубот. Наредново лето мислам дека ќе дојде и тоа, приходи од ЛШ, стадион итн. Но се оди постепено.

Чиро доби отказ од Сампдорија.

Имаше успешна кариера како заменик на Липи - доби понуда од Јуве, потоа доби отказ.

Имаше успешна кариера како тренер на Младинската Италијанска репрезентација - доби понуда од Сампдорија, потоа доби отказ.

Слична епизода следуваше за Чиро во Сампдорија како таа во Јувентус. Фуриозен старт, лоша завршница.

Грешка беше прифаќањето на понудата на Сампдорија да им биде тренер, кога веќе супер му одеше како тренер на Италијанската младинска репрезентација. Сампдорија имаа високи очекувања иако лани играа во Сериа Б, веднаш сакаа конкретни резултати, кои мислам дека им беа претерано високи за состав како нивниот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom