Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Италијанската У-21 Репрезентација,на чие тренерско место е Чиро Ферара ја победи Турција со 2-1,а својот прв настап денеска го имаше играчот од Примавера тимот на Јуве, Џандонато.линк

Агентот на Ланзафаме изјави дека ако играчот не добива шанса до Јануари,можно е да ја промени средината.линк

Ланзафаме 1 месец и повеќе беше повреден,против Бреша изигра во второто полувреме.Против Рома не влезе на натпреварот,и веднаш неговиот агент се заканува дека ако не игра Ланзафаме дека ќе си замине во Јануари.

Lanzafame Dete aj ne go mrci mnogu da ne pies k*r po celo i karta za u selo :pos2:

Италијанската У-21 Репрезентација,на чие тренерско место е Чиро Ферара ја победи Турција со 2-1,а својот прв настап денеска го имаше играчот од Примавера тимот на Јуве, Џандонато.линк

Агентот на Ланзафаме изјави дека ако играчот не добива шанса до Јануари,можно е да ја промени средината.линк

Ланзафаме 1 месец и повеќе беше повреден,против Бреша изигра во второто полувреме.Против Рома не влезе на натпреварот,и веднаш неговиот агент се заканува дека ако не игра Ланзафаме дека ќе си замине во Јануари.

Ланзафаме уште лани изјавуваше дека ако го планираат за резерва поарно да не го земаат и да го остават во некој друг клуб кај шо ќе биди првотимец.
По мене добро размислување од него бидејќи ако вреди така ќе има шанса да се покажи, бар нема да пропаѓа како Кркиќ во Барса.
Е сега дека беше повреден беше, дека не покажа нешто посебно против Бари мислам, Лех и сл пред да се повреди не покажа.
Па се на се ако планира да мрчи вака поарно нека бега бар нема да прај нетрпеливост во тимот.

Читам нешто Дел Нери кажваше тактики денес како би го вклопил Пасторе во тимот. Како би го трампал во Палермо со некоја доплата.

--- надополнето ---

Абе каков пасторе бе тој не мрда од палермо или ако си оди ке оди за сума со која можеш да купиш ако не цел барем 50% од добар фудбалски клуб.Во денешно време штом се јави некој млад талент како пасторе или бејл одма цената рипа 50+ милиони.Да се фокусираме на возможни трансфери еве адебајор да го земеме во јануари би било одлично.Не мора да го откупиме на крај на годината ако си донесеме некој подобар ама барем ке ни заврши работа и ке даде некој гол.Сигурно е подобар од Амаури телето.Во јануари имаме неколку цели а ако нешто во нападот се менува тоа мора да биде заминување на амаури и позајмица на адебајор шо би можело да конкурира за потег на годината на марота, тука конкурира и потегот- продажба на поулсен во ливерпул а аквилани на позајмица со можноста за откупување на договорot на рати.Мојот идол во бизнисот е Марота, In marota we trust

Каков Адебајор бе не ни треба уште еден Амаури. Овај во премиер лига кај манекените одвај дава 15 гола по сезона во Италија ќе даел.

Јас мислам дека тука Адебајор би се снашол ако би имале уште едно крило како Красич од нафрлени топки може да се распуца али да види ме што би се случило

Јас сум ЗА Адебајор да се донесе во Јануари, можеби не е она што беше кога играше во Арсенал ама нема шанси да биде полош од Амаури во моментов. Амаури дава гол еднаш на два месеци, чак и појке. Ама мислам дека поради тоа што се труди многу, греши. Како запнуват оваа сезона на некои натпревари за да даде гол.:toe:

И ако има некој нека даде линк од страната каде што Дел Нери објаснува како би го играл Пасторе ако дојде во Јуве, баш ме интересира.:icon_lol:

Јас сум ЗА Адебајор да се донесе во Јануари, можеби не е она што беше кога играше во Арсенал ама нема шанси да биде полош од Амаури во моментов. Амаури дава гол еднаш на два месеци, чак и појке. Ама мислам дека поради тоа што се труди многу, греши. Како запнуват оваа сезона на некои натпревари за да даде гол.:toe:

И ако има некој нека даде линк од страната каде што Дел Нери објаснува како би го играл Пасторе ако дојде во Јуве, баш ме интересира.:icon_lol:

Повелли http://football-italia.net/nov17e.html
Инаку сеуште сум скептичен за Адебајор. Со двајца како Красиќ и јас со две леви нозе ќе давам голој. Финтата е да знај и тој да биди корисен малку напред.

Во моментов потребен ни е убиец пред голот, како Трезеге, 85мин никаде го нема а 86та гол дава.:)
Мислам дека тешко да најме таков во блиска иднина, затоа треба нешто што е барем малце блиску то тоа.
Прв на листа е Џеко, ама оние браќана нацисти се имаат договорено, и ако појде во Баер уште повеќе ќе ја замразам онаа изрежирана лига. После него идат сите други, имат уште време до Јануари, не знаеме што ќе е до тогаш, мојт Амаури да проработит(конечно).:)

А за Пасторе мислам дека немаме некои големи шанси. Како прво тој изјави дека сака да игра со Меси, а Мурињо на Перез му рекол да плати за неко онолку колку што ќе побара Палермо.:toe:

Ланзафаме уште лани изјавуваше дека ако го планираат за резерва поарно да не го земаат и да го остават во некој друг клуб кај шо ќе биди првотимец.
По мене добро размислување од него бидејќи ако вреди така ќе има шанса да се покажи, бар нема да пропаѓа како Кркиќ во Барса.
Ланзафаме и неговиот агент не треба да изјавуваат, и на некој начин да го уценуваат клубот дека ако не игра Ланзафаме дека ќе си оди (Јувентус не си дозволил да биде уценуван од големи фудбалски имиња,а камоли од играч како Ланзафаме).Ланзафаме местото во тимот треба да си го избори на тренинг,и на шансите што ги добива во натпреварите.Во подготвителните периоди што ги изигра во дресот на Јуве имаше добри натпревари,но на почетокот на првенството беше доста слаб,а потоа и се повреди.

Ланзафаме треба да биде горд што воопшто имал шанса да го облече црно-белиот дрес,и наместо да го даде максимумот на тренинг и на натпревар да остани во клубот,неговиот агент изјавува дека ако не игра ќе си оди.Дел Нери на почетокот на сезоната изјави „Во Јуве ќе биде стартер оној кој го заслужува тоа“.Јувентус ако зависи од некој играч, тогаш тој сигурно не е Ланзафаме. Пример е Соренсен,кој поради повредени играчи доби шанса која одлично ја искористи против Чезена,а потоа уште еднаш се покажа во одлично светло против Рома. Ланзафаме сигурно ќе ја добие својата шанса оваа полусезона,и ако не ги задоволи критериумите кои треба да ги исполни за црно-белиот дрес,тогаш во Јануари ќе биде целосно продаден.

Platini: Tko će biti prvak Serije A? Pa, Juventus, naravno

Michel Platini, predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA-e), igračka je legenda torinskog Juventusa, a i dalje je veliki štovatelj tog talijanskog kluba...

- Tko će biti prvak Serije A? Pa, Juventus, naravno. Ipak govorimo o najboljoj svjetskoj momčadi - pomalo je u šali govorio Francuz talijanskim novinarima, a potom nastavio u nešto ozbiljnijem tonu.

- Svaki put se u Torinu osjećam ugodno. Navijači Juventusa me uvijek toplo dočekaju, a to je dokaz da i ti mladi ljudi, koji me vjerojatno nisu nikada gledali na travnjaku, poštuju i vole. To mi mnogo znači, ali i govori o kulturi u ovom klubu.

Potom je Platini dodao i nešto pogrda na račun talijanske Serije A.

- Kada sam ja igrao u Juventusu tada je talijanska liga bila uvjerljivo najjača na svijetu. Svi su željeli doći u neki talijanski klub. Ali, danas je došlo drugo vrijeme. Engleska, pa Španjolska i Njemačka, sve su to jače lige od talijanske. Uostalom, tribine na prvoligaškim stadionima su mahom prazni i nije niti čudo što nitko ne želi doći u Seriju A. Nadam se da će se to promijeniti - zaključio je Platini.​
:):):):zver:

За позајмица на Адебајор сум ЗА со една цел.Ако не се снајде може да си се врати од каде што дошол.
За некои играчи сметам дека не се слаби.На пример за Амаури.Мoжеби не му одговара тимот.Пример за ова што го кажувам е Бербатов.Во Тотенхем газеше,секоја утакмица ја решаваше.Видете го сега за Манчестер.Можеби истото се случува и со Амаури.Можеби ако замине во некој друг тим,без разлика помал или поголем,би бил убиец.Но секогаш постои ,,али".Можеби и навистина е слаб :).Кој гарантира дека тоа нема да се случи и со Адебајор.Можеби едноставно нема да му одговара атмосферата во тимот или начинот на играње во Серија А.Може да се случи и Меси да го земеме па едноставно да не се снајде.
Ме разбирате што сакам да кажам :smir:

И јас брат така вика али добро не изигра со аМаури кога му плативме 22 милиони за дрво. Од кој јас не би дал ни 12 за него..

Абе Марота е царот ќе го сврти Замперини на малото прсте па за Пасторе ќе му исплаќаме на 99 рати по 100 Евра хахахахахаха

Ве поздрави Кваљарела.:helou: После некој ќе рече дека во репрезентацијата не треба да има играчи од Јуве а всушност тие се единствените што вредат таму.

Ве поздрави Кваљарела.:helou: После некој ќе рече дека во репрезентацијата не треба да има играчи од Јуве а всушност тие се единствените што вредат таму.
ако го најдиш голот некаде во најбрз можен рок постирај го овде:vozbud:

мене повеке ми гледа на авто гол него на кваљарела сепак гол си е гол

--- надополнето ---

Traore: Konačno sam spreman
Armand Traore je na jednogodišnjoj pozajmici u Juventusu koji će imati opciju oktupa ugovora. Nakon dva mjeseca pauziranja radi povreda debitirao je protiv Rome. Kaže kako je impresioniran Italijom i Juventusom...

"Nisam očekivao da ću igrati", rekao je Traore i nastavio: "Jako sam sretan. Prvih 20-25 minuta je proteklo jako dobro, a onda sam osjetio umor. Ali najvažnija stvar je da sada nemam fizičkih problema. Prvi mjeseci su prošli i nije bilo lako. Ali sada vidim kraj tunela i nadam se da će sve biti dobro kao što je sada."

Kaže kako uči talijanski i da su navijači sjajni.

"Jako sam sretan što sam ovdje. Učim talijanski jezik i kada malo napredujem biće sve mnogo lakše. Dok nisam igrao bio sam na tribinama i primijetio sam da su navijači sjajni i izuzetno lojalni, uvijek bodre tim do kraja i to je veoma bitno za svakog igrača na terenu."

"Ova ekipa ima velike ambicije. Jako mi se sviđa uprava i kako klub funksioniše, također sve pohvale za novi stadion", završio je Traore.
ајде ке бидеш и подобар

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom