И јас не верував, ама ете...
Не може да му се радувате на Бурдисо! Во него гледам уште еден Легротаље, само дупло послаб...
А ја па мислев дека според тебе нема послаб од Легротаље
Искрено кажано Бурдисо беше еден од најдобрите играчи на Рома ланската сезона. Сосема заслужено добиваше предност во однос на Мексес, но тоа ти е тип на играч кој две утакмици ќе изигра топ а после тоа ќе направи кикс невиден ( нешо слично ко Легро

)
--- надополнето ---
Наводно Јувентус и Парма се договориле за ко-сопствеништво на Џовинко, во кое тимот од Енио Тардини ќе ни плати 3,5 милиони евра. Нашиот мил и мал Џовинко, на кого сите ние тука мастурбиравме пред година две е рпоценет на едвај 7 милиони евра. Жал ми е за детево ... заслужуваше да добие повеќе од Јуве.
Доколку се земе во предвид фактот дека 90 отсто од играчите кои Јуве ги дава на 50-50 не се враќаат кај нас, тогаш можеме да се опрпстиме од Џовинко.
Ова е една голема грешка на Управата, исто како што беше грешка неоткупувањето на Кандрева и Касерес ( за Касерес ај не толку не покажа којзнае што, али Кандрева несмееше да се испушти.) За две години Кандрева ќе биде еден од најдобрите играчи во калчото, исто ко и Џовинко, ако му тргне во Парма.
Сакам да кажам дека делумно сум задоволен од Управава. Реално гледано, досега, лани Секо и Блан обезбедија подобри засилувања од тоа што Марота и Дел Нери го направија досега. ( знам дека сега ќе речете епа ете нишо не направија Диего и Мело, но сепак самото нивно доведување беше успех.) Никој не гарантира ниту дека Мартинез , Пепе и Бонучи ќе направат нешто. марота не ја исполни сеуште примарната задача, ДА СЕ ОСЛОБОДИ ОД ГРИГЕРА И ГРОСО, Јуве неможе да биде успешен доколку имаме вакви играчи во тимот.