Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Vartolu
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Смири живци бе, победивте ?? планирате да доаѓате во Торино ?? епа незнам како ќе си поминете :pusk:
Управо од тоа се плашат за нас е одличен бодов знаат дека ќе го лапнат во Торино а со тоа ќе си имаат лоши спомени

не дека се плашиме од гостувањето во Торино ама како и за оваа утакмица така и за таа ќе кажам дека ќе биде слична на оваа шо помина...имаа Јувентус шанси не викам не...не ги искористија,Баерн имаше повеќе не ги искористи и тоа е тоа...успеавте да се одбраните од нападите на Баерн браво за тоа...очекувам доста интересна да биде групава понатака со оглед на тоа дека вечерва Бордо тепаа...ќе биде интересно до крај

Управо од тоа се плашат за нас е одличен бодов знаат дека ќе го лапнат во Торино а со тоа ќе си имаат лоши спомени

Покажете респект,и ние ќе покажеме.Не сеа,спасивте гз,и одма навала.Бидете објективни.

Само две кола се поминати,не се летајте со провакации,ќе ги видиме табелите после 6то коло :helou:

Бод бод.. кој ти дава на гостување во Минхен. Има реванш кај нас,мириса на 3 бода. Баерн беше за нијанса подобар,но не искористија шансите и ние не искористивме,реално X.

Според официјамлана на Јуве Трезеге-Јакинта во нападот, позади нив Диего.
Го има КИКО постирано составот, не туку билдајте постови за џабе, видете што пишува погоре.

Види кога сум регистриран и види колку постови имам, па кажи ми дали сум тука да билдам постови.:smir: Имаше на скај графика на која пишува дека игра Амаури (очигледно згрешиле) - јас само пренесов.

За утакмицата:

Се сложувам со повеќето, освен за тоа дека Маркизио е незабележителен. Човекот истрча еден куп километри денеска и иако не играше многу со топка, беше доста корисен при деструкцијата на играта на Минхен. Замената на Трезеге е утка на колото, Јакинта требаше да го вади место него и тоа уште на полувреме!
Се на се еден бод на Алианц не е лошо иако сите очекувавме 3.
Наредна утакмица ни е незгодно гостување во Палермо..
Канаваро кога се враќа знае некој?

JUVENTUS

Buffon - 6.5:
A couple of nervy moments from corners in the first half, but for all of Bayern's chances he was barely called to make a save.

Grygera - 5:
Given a real runaround by Ribery and had no answer to the French wizard. The clear weak link of this Juve line-up.

Legrottaglie - 7: Struggled in the first half, and was skinned on a few occasions, but improved to have a good second period.

Chiellini - 7.5: A few nervy moments early on, but was an absolute rock from the half-hour mark onwards.

Grosso - 6.5: Stuck with Robben valiantly in the first half, and then had an easy second period after the Dutchman went off injured. Whipped in a couple of inviting crosses.

Marchisio - 6.5: Energetic in the middle-of-the-park, but seemed exhausted by the end of the game having played so much recently.

Felipe Melo - 6.5: A game of two halves for the Brazilian. Poor in the first where he offered the defence limited protection, excellent in the second where he shielded the backline.

Camoranesi - 6: A few bright sparks, and a shot that nearly crept in the near post, but also a few sloppy moments.

Diego - 6.5: Without making too much of an impact going forward, Diego was the only Juve player in the first hour prepared to put his foot on the ball. Also made a goal-saving tackle before he was subbed.

Iaquinta - 6.5: Worked tirelessly as always, and was given little service or support, but missed his side's best chance in the second half.

Trezeguet - 6: Was a spectator for much of the game but offered his contribution. Flashed a shot just over, and also made a goal-line clearance.
Subs

Poulsen - 6.5:
Did surprisingly okay in the middle-of-the-park.

Amauri - N/A

Tiago - N/A
eve raitinzi za denesniot mec

Ќе бидам реален Баерн играше далеку подобро од нас (играа дома и тоа има влијание), но никако не ми се допаѓаше нашава игра, немавме никаква идеа, еве една мала анализа од мене за вечерашниов натпревар:

Буфон-одличен на голот, се гледа дека ја врати формата, се враќа стариот Буфи !!!
Григера-дефинитивно не е за во јуве, при секој напад од левата страна без разлика дали е тоа Рибери (вечерва) или некој друг играч секогаш е тоа потенцијална шанса за гол.
Легро-добро одигра вечерва али не е од калибарот на Кана, многу е нестабилен, за на клупа добар е.
Киелини-не смееше да си дозволи да биде така пројден од Рибери, едноставно недозволиво за играч од негов калибар па и носител на одбраната на италијансака репрезентација.
Гросо-многу добар играч зедовме, добар и во офанзива и во дефанзива, добра партија од него.
Мело-просечна игра, доста се трудеше ама немаше некој ефект, сепак многу битен играч за тимот.
Маркизио-многу слаб натпревар од него,неискуството си го направи своето, едноставно незабележлив беше на теренот.
Каморанези-моторот на тимот, многу добра партија од него, за негови години одлично одигра човекот.
Диего-многу се трудеше ама едноставно вечерва ја немавме посакуваната игра (добра тактика на Ван гал) не прими една добра топка, сепак и повредата си го направи своето, очекувам сосема нов Диего за мечот со Палермо.
Трезеге-не беше на ниво, имаше неколку шута али ниеден прецизен.
Јакинта-не направи којзнае што али барем игра со срце човекот и затоа многу го поштувам (измислен е за Гомез, подобро да се изразам за класа е подобар од него) , имаше неколку шанси, се на се добар натпревар од него.

Ферара- човеков, добро го води тимот, засега нема пораз на официјален натпревар со Јуве но измените не му се на место, барем според мене, дали тактиката му беше таква незнам, но на последниве неколку дуели многу утки направи со измените.

Помина и овој меч (задоволен сум од резултатот со оглед на играта што ја имавме) се надевам на победа со Палермо, тука немаме право на кикс мора да се оди на победа.

Покажете респект,и ние ќе покажеме.Не сеа,спасивте гз,и одма навала.Бидете објективни.
lol brat aj odi vo tvojot fan pisi si ne da provociras jes da bayern mozi imase igra ama i juve napajgase so kontri ili odseceni sepak kako so pisav pred nekoj den ocekuvav mn dobar fudbal od dvete strani i se pokaza deka e taka pozz

Дајте хајлајц.

Инаку немав можност да гледам, ама ми кажаа дека сме се спасиле и Робен се повредил или грешка ?
Сме имале некоја шансичка на контра али добро е задоволен сум од резултатот, сега ги чекаме во Торино.

Дајте хајлајц.

Инаку немав можност да гледам, ама ми кажаа дека сме се спасиле и Робен се повредил или грешка ?
Сме имале некоја шансичка на контра али добро е задоволен сум од резултатот, сега ги чекаме во Торино.

Да, се повреди Робен и беше заменет со Ивица Олик,кој за наша срека беше далеку послаб од Робен,бидејки доколку останеше во игра ке беше поопасно кон нашиот гол.

Мислам, дека Чиро, можеби требаше да влезе похрабро во второ полувреме, а уште повеќе по првите неколку минути од второто полувреме, кога се виде дека Баерн не игра ист фудбал како во првиот дел, односно дека се неорганизирани и играат како што ќе излезе. Можеби требаше да се искористи шансата и да се нападне, а не да се затвора играта и да се браниме. Ама, што е тука е, битно е дека не си одиме со празни раце, па за понатака ќе му ја мислиме.

Диего изјави дека ќе биде подготвен да изигра 90 минути против Палермо, и изјави дека бил исвиркуван на Алианц Арената поради тоа што `бил сметан за непријател`, и изјави дека со навивачите на Вердер Бремен бил во многу добри односи. линк

Мислам, дека Чиро, можеби требаше да влезе похрабро во второ полувреме, а уште повеќе по првите неколку минути од второто полувреме, кога се виде дека Баерн не игра ист фудбал како во првиот дел, односно дека се неорганизирани и играат како што ќе излезе. Можеби требаше да се искористи шансата и да се нападне, а не да се затвора играта и да се браниме. Ама, што е тука е, битно е дека не си одиме со празни раце, па за понатака ќе му ја мислиме.
Јас мислам дека Чиро требаше да го извади на полувреме Григера и на негово место Зебина, но можеби Зебина има уште последици од повредата и не е спремен 100%. Мислам дека Тиаго требаше да влези на местото на Диего а не Поулсен. Поулсен не импресионира со неговите игри, кога ќе прими топка воопшто нема никаква идеја и одма гледа да се ослободи од неа, можеби во дефанзива знае да затвори, но сепак не е она што му беше на Јуве потребно во тој момент. Но најверојатно Чиро знае што прави, и тој најмногу ја знае подготвеноста на играчите на Јуве. Резултатот е добар, нерешен резултат на Алианц Арената, но Јуве не смее да помисли на помалку од 6 бода биланс од двата меча против Макаби.

Не сум задоволен од резултатот. Не дека ги потценувам Баерн, туку затоа што во мечов влеговме со победата како императив. Ќе бев задоволен со бодот, кој секако има големо значење затоа што е освоен кај еден Баерн, доколку го победевме Бордо во првото коло. Вака секое наредно коло ќе треба да го играме под притисок дека мора да се победи. Не знам како ќе се снајдат играчите во една таква ситуација. Единствена добра работа во ситуацијава е тоа што наредните две кола ги играме со Макаби, па тука сметам на 6 бода и по четвртото коло да имаме 8 бода. Ако и во овие мечеви кикснеме, тогаш не ни е местото во осминафиналето.:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom