Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Vartolu
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Значи каков плачко е Мурџо не ми се верува
Овај му е втор пораз на Мурињо од Луиџи Дел Нери, после минатогодишниот од Аталанта, и наместо џентлменски да го признае, Мурињо го споменува неуспехот што го имаше Луиџи Дел Нери со Порто, а тоа нема никаква врска со вчерашниот натпревар.

Инаку, Диего изјави дека е подготвен и дека може слободно да го почне натпреварот уште од првата минута.

Moра да се искористи киксот на Интер. Наредното коло Јуве има тешко гостување на Сицилија, во Палермо, потоа ја пречекува дома Фиорентина, а на сите тие натпревари им претходи мечот со Баерн Минхен во ЛШ, во Среда. Се надевам дека и Дел Пиеро ќе добие шанса да влезе на денешниот натпревар.
Само единствената рзлика е тоа што ни Палермо ни Фиорентина не се тие тимови што беа, сега се далеку далеку послаби од прошливе години, момнтално според мене Џенова и Сампдорија се за нијанса подобри од нив, тие утакмици не ме плашат, многу битно е да извадиме поволен резултат со Баерн, а за денес очекувам победа и ништо друго .FINO ALLA FINE FORZA JUVENTUS

Само единствената рзлика е тоа што ни Палермо ни Фиорентина не се тие тимови што беа, сега се далеку далеку послаби од прошливе години, момнтално според мене Џенова и Сампдорија се за нијанса подобри од нив, тие утакмици не ме плашат, многу битно е да извадиме поволен резултат со Баерн, а за денес очекувам победа и ништо друго .FINO ALLA FINE FORZA JUVENTUS
Факт е дека Палермо и Фиорентина не се она што беа минатата сезона, но сепак, традиционално тешко е гостувањето на Сицилија, но со концентрирана игра мислам дека Јуве ќе забележи победа. Џенова и Сампдорија се квалитетни екипи, со силни играчи во своите тимови, и тоа придонесува да се зголеми квалитетот на Калчото, и тоа е убаво за Лигата.

Нема друго денес освен 1-1 имаме солиден тим и екипи како Болоња треба да ги добиеме поседно да домашен терен,ќе следат после 3 тешки меча така да верувам во овој состав на Ферара денеска :olee:

Сезонава е до некаде зголемен квалитетот на Калчото и ќе има 7-8 тешки гостувања. Добро е што Јуве на првите три такви гостувања освои 7 бода. Само така нека продолжат.

составот што го видов на скај спорт и најверојатно официјален е

буфон, киелини, легротаље, молинаро, зебина, мело, маркизио, каморанези, диего, амаури, трезеге

Речиси совршена формација на Ферара. Можеби на местото на Легро требаше да се проба Касерес , али ок е. Ме радува присуството на Зебина и одвај чекам да видам како ќе изигра. Очекувам гол на Трезеге и феноменална игра на Маркисио.

pobeduvame 3-0...Ovoj rezultat mi se vrti kon glavata.
Amauri konecno ke postigne gol.
anyway: samo moja prognoza.

Мораше да пукни бункерот, заслужено водство н Јуве:smir:

Добро е водиме !
Слаба игра на Амаури , од преголема желба често греши
Диего делува индиспонирано , како да не е во колосек , ќе биде најдобро да бизе заменет со Џовинко , а Диего да собере сили за Баерн Минхен.
Одбраната делува речиси безпрекорно, освен Молинаро кој на два пати ќе направеше пенал... и дај веќе нека погоди еден центаршут , само еден ... дрво едно дрвосано.

Нека го гледа Григера Зебина и нека види како се игра на позиција десен бек. Ретард еден Чешки

П.С. Како скока овој Легротаље ко федери во копачките да има :smir:

Мислам дека премногу се опуштивме после водството и и ја препуштивме играта на Болоња. Тоа мора да се поправи во второто полувреме. Инаку презадоволен сум од Трезеге кој се почесто влегува во шанси за гол. Одлично одигра и Зебина и има голема заслуга за голот на Трезеге. Инаку, Молинаро уште еднаш потврди дека не е кадарен ни за младинскиот состав на Јуве и треба што поскоро да биде ослободен од обврските.

Што се однесува до поништениот гол на Болоња, нема дилеми, чист офсајд.

Браво за Трезеге се враќа полека полека.ПОчна да дава голови и тоа е важно.Очекувам многу подобро второ полувреме!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom