Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Vartolu
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Нот екзактли

Идејата е Камо да се трансформира во плеј по потреба. Ова е само теоретски.
Ќе ротираат константно гарант, но сепак, ќе се почне со 4-4-2.

Уште нешто повеќе од пола саат па следува payback time. Се надевам дека ќе им се одмаздиме на Џенова а воедно ќе ја одржиме серијата победи и перфектниот старт.

Buffon
Grygera-Legrottaglie-Chiellini-Grosso
Camo-Melo-Marchisio-De Ceglie
Amauri-Iaquinta

Еве ја официјалната формација.. Сепак е 4-4-2...
Грешка, друга е формацијата...

Buffon
Grygera Legrottaglie Chiellini Grosso
Marchisio Melo Poulsen
Camoranesi
Iaquinta Amauri​

Оваа е дефинитивната стартна формација.

Џон Елкан ја пофали досегашната работа на Чиро во Јувентус, и изјави дека е задоволен од тоа како се одвиваат работите во Јуве. линк

А еве го стартниот состав на Јуве за вечерашниот дуел од официјалната страна:

• 1
    Buffon Gianluigi
  • 21
    Grygera Zdenek
  • 33
    Legrottaglie Nicola
  • 3
    Chiellini Giorgio
  • 6
    Grosso Fabio
  • 18
    Poulsen Christian
  • 4
    Melo Felipe
  • 8
    Marchisio Claudio
  • 16
    Camoranesi Mauro German
  • 11
    Amauri Carvalho
  • 9
    Iaquinta Vincenzo

• 13
      Manninger Alex
    • 15
      Zebina Jonathan
    • 28
      Molinaro Cristian
    • 29
      De Ceglie Paolo
    • 39
      Marrone Luca
    • 20
      Giovinco Sebastian
    • 17
      Trezeguet David

Ајдее, кој ке ги разбере. Сепак Чиро се предомислил и смета дека средината мора да ја сочинуваат вакви играчи, посеизгледа ке гледа на долги топки, или пак ке оди уште на почетокот со мала дефанзивна игра. Нема напаѓачки да е по самата логика или пак ке видиме како ке е. Како што рече некој член предмалку, Џенова се многу добри по крилните позиции, па посеизгледа затоаа Чиро прави ваква формација со цел да ги сопреме по страничните позиции со Поулсен и Каморанези.

Ајде мој предлог: 1-2. :)

Кој и да биде состав најбитно е да победиме, со 1,2 или 3 гола не е битно ништо тоа само да си заминеме со 3 бода од Мараси. FORZA JUVE FORZA RAGAZZI

Ајдее, кој ке ги разбере. Сепак Чиро се предомислил и смета дека средината мора да ја сочинуваат вакви играчи, посеизгледа ке гледа на долги топки, или пак ке оди уште на почетокот со мала дефанзивна игра. Нема напаѓачки да е по самата логика или пак ке видиме како ке е. Како што рече некој член предмалку, Џенова се многу добри по крилните позиции, па посеизгледа затоаа Чиро прави ваква формација со цел да ги сопреме по страничните позиции со Поулсен и Каморанези.

Ова ќе биде тврд натпревар, и средината е многу важна да се добие, а Чиро смета дека со Мело, Маркизио и Поулсен побрзо би ја добил отколку со Мело,Маркизио и Де Чеље. Според официјалната страна формацијата ќе биде 4-3-3, но мислам дека голема е веројатноста во текот на натпреварот, да се трансформира во 4-3-1-2. Па се надевам на победа.

:forza::forza::forza:

Сепак и повредите имаат улога,сигурно да беа спремни Тиаго и Диего ќе беше подруго со огледа на тоа дека тие се креативци и ќе придодат за напаѓачка игра,Чиро сака игра со кратки пасови,со проигрувања ,да се спушти топката и што е можно помалце да се игра на долги топки ,со оваа средина Камора ќе ја преземе цела одговорност во нападот со оглед на тоа дека Поулсен и Мело не се креативци а Маркизио знае да се уфрли и да даде добри топки иако и Мело не е лош во тој поглед

Штета што ги нема Диего и Дел Пиеро во составот ама што е тука е. И без нив во составот сме доволно силни да и се спротивставиме на Џенова. Епа ајде, нека ни е со среќа.

Почнува натпреварот ... ај нека ни е со среќа и да се виде кој е кој на теренот :) FORZA JUVENTUS

ДОН!!!! Виченцо Јакинтааааааааааааааааааааааааааааа!!!!

ЈАКИНТА МАЈСТОРЕ :vozbud::vozbud: Одлична акција морам да ја пофалам :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom