Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Vartolu
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
2pt9bnd.jpg

Последната најавена шпекулација на Газета Дела Спорт е 4-4-2 формацијата со Амаури и Јакинта во нападот, а Каморанези, Маркизио, Мело и Де Чеље во средината. Чиро се двоумел дали да го стави Де Чеље или Поулсен како стартер, бидејќи во случај да треба да се смени формацијата во 4-3-1-2, Поулсен би бил подобро решение бидејќи е подобар во одбрана.
Ако би играл Де Чеље во ваква формација:

Маркизио--Мело--Де Чеље

Каморанези​
Се надевам дека Чиро знае што прави со формацијата... Чим е толку убеден дека баш оваа формација е вистинската за против Џенова, сигурен сум дека е во право, ијако мора да се признае, ризик е излегување баш против Џенова (на гости) со 4-4-2, со оглед на тоа што досега ја немаме играно сезонава. Меѓутоа ми се свиѓа идеата да се стартува вака. Мело и Маркисио во средината, Камо и Де Чеље на крилните позиции. Во случај да не оди добро, одма може да се смени во 4-3-1-2, со Камо како плеј а Де Чеље Мело и Маркисио како средишњаци. На крај краева, тука е и Поулсен, во секој момент може да влезе место Де Чеље и ќе имаме стандардна средина.

Џенова играат претежно по крилните позиции, баш тоа мислам дека е и причината за 4-4-2, да се неутрализираат тие нивни напади по крилата. Во право е Чиро што го става Де Чеље на таа лева крилна позиција пред Себа, од проста причина што вториот е очаен назад, за разлика од Де Чеље.​

Eнрико Прециози, Претседателот на Џенова изјави дека со Јуве секогаш соработката му била добра, и изјави дека на крајот од сезоната ќе се одлучи дефинитивно иднината на Кришито и Паладино, а изјави дека Јуве биле заинтересирани за неколку играчи на Џенова. link

Се надевам дека еден од тие играчи за кои е заинтересиран Јуве, е Салваторе Бокети,дефанзивец со огромен потенцијал и голема способност, има играно и за Репрезентацијата на Италија до 21 година.

Eve i malku statistika pred natprevarot (izvinete za latinicata - XP taskbar language bug)

Sto se odnesuva do moznata taktika i formacija, mislam deka ke se startuva so klasicna 4-4-2 formacija, koja ke se transformira vo t.n. diamond 4-4-2 t.e. 4-3-1-2, so cel da se sprecat napadite po krilnite pozicii i brzite kontri, so distanca kon protivnickite igraci vo odbranata, a so transformacijata vo 4-3-1-2 se dava opasen ton vo napadot, so brzi kombinacii i proigruvanja, za koi na ovoj natprevar zadolzen ke bide Camo, a za cija realizacija zadolzeni ke se Amauri i Iaquinta!

Ocekuvam pobeda i odlicna igra na izbranicite na Ciro i prodolzuvanje na pozitivnata atmosfera i ocekuvani rezultati!

FORZA JUVE, FORZA BIANCONERI!

lg.php

Брат, грешка си. Џенова се наоѓа во областа Лигурија и нивното ривалство со Јувентус не потекнува од тоа што се наоѓаат во истата провинција.

Да друже во право си ... сум ги помешал јас малце. Мислев дека Пиемонт излегува до морето , али Лигурија е под Пиемонт , а таму спаѓа Џенова :smir:

Се надевам дека Чиро знае што прави со формацијата... Чим е толку убеден дека баш оваа формација е вистинската за против Џенова, сигурен сум дека е во право, ијако мора да се признае, ризик е излегување баш против Џенова (на гости) со 4-4-2, со оглед на тоа што досега ја немаме играно сезонава. Меѓутоа ми се свиѓа идеата да се стартува вака. Мело и Маркисио во средината, Камо и Де Чеље на крилните позиции. Во случај да не оди добро, одма може да се смени во 4-3-1-2, со Камо како плеј а Де Чеље Мело и Маркисио како средишњаци. На крај краева, тука е и Поулсен, во секој момент може да влезе место Де Чеље и ќе имаме стандардна средина.

Џенова играат претежно по крилните позиции, баш тоа мислам дека е и причината за 4-4-2, да се неутрализираат тие нивни напади по крилата. Во право е Чиро што го става Де Чеље на таа лева крилна позиција пред Себа, од проста причина што вториот е очаен назад, за разлика од Де Чеље.
Па и Де Челие не е којзнае колку сјаен во одбрана, незнам зашо ама мислам дека треба да сe игра со 4-3-1-2, многу проблеми имаме кога противничката екипа игра со 4-3-3 или 4-3-1-2 а ние ја играме 4-4-2, не сум убеден дека ова е најдобро решение, али ај ќе видиме која формација ќе ја изнесе Липи Џуниор па тогаш ќе видиме дали е добра или не, на теренот се се воочува. FINO ALLA FINE FORZA JUVENTUS

Па и Де Челие не е којзнае колку сјаен во одбрана, незнам зашо ама мислам дека треба да сe игра со 4-3-1-2, многу проблеми имаме кога противничката екипа игра со 4-3-3 или 4-3-1-2 а ние ја играме 4-4-2, не сум убеден дека ова е најдобро решение, али ај ќе видиме која формација ќе ја изнесе Липи Џуниор па тогаш ќе видиме дали е добра или не, на теренот се се воочува. FINO ALLA FINE FORZA JUVENTUS
Не е сјаен но во споредба со Џовинко, тој е Малдини во најдобрите денови... :) Сепак, Де Чеље игра и лев бек, така да посолиден е од Џовинко во дефанзива. Џовинко дефинитивно не стартува денеска, и самиот Чиро кажа, од технички причини Себа нема да стартува... така да.. како и да е, очекувам победа.

Не е сјаен но во споредба со Џовинко, тој е Малдини во најдобрите денови... :) Сепак, Де Чеље игра и лев бек, така да посолиден е од Џовинко во дефанзива. Џовинко дефинитивно не стартува денеска, и самиот Чиро кажа, од технички причини Себа нема да стартува... така да.. како и да е, очекувам победа.
Брат погрешно си ме разбрал, не го споредувам Де Челие со Џовинко туку со Поулсен, и сметам дека Поулсен е поискусен и пред се физички поспремен од Де Челие за оваа утакмица.

Брат погрешно си ме разбрал, не го споредувам Де Челие со Џовинко туку со Поулсен, и сметам дека Поулсен е поискусен и пред се физички поспремен од Де Челие за оваа утакмица.
Ах. :) Мислев дека ме цитираш, за Џовинко мислиш... нема врска, се разбравме. Иначе се сложувам со тебе за Поулсен, и мислам дека доколку стартуваме со 4-3-1-2, Поулсен би требало да има предност пред Де Чеље во средината.

Со оглед на отсуството на Диего, Дел Пиеро и лошата игра на Џовинко и јас се сложувам со формацијата 4-4-2, Де Чеље е многу добар по левата страна, за Маркизио и Мело немам никакви дилеми дали се добри или не но најважниот тука е Каморанези и тоа како тој ќе пристапи на натпреварот, зашто кога тој игра сериозно тогаш е фантастичен! Со среќа . . .

Со оглед на отсуството на Диего, Дел Пиеро и лошата игра на Џовинко и јас се сложувам со формацијата 4-4-2, Де Чеље е многу добар по левата страна, за Маркизио и Мело немам никакви дилеми дали се добри или не но најважниот тука е Каморанези и тоа како тој ќе пристапи на натпреварот, зашто кога тој игра сериозно тогаш е фантастичен! Со среќа . . .
Ама забележа ли прошлава сезона колку проблеми имавме кога ја игравме 4-4-2 а останативе екипи 4-3-3 или 4-3-1-2, неможевме една акција да сврземе, и те како мислам дека Камо може да игра плеј и тоа многу добро дури ми се чини дека и многу подобро би ја играл таа позиција одошто десно крило, лани ни се случи истото со Џенова тие играа напаѓачки ние се браневме и ете што излезе, јас стојам на ставот дека треба да почнеме со 4-3-1-2 незнам зашо ама мислам дека е најидеална формација за против Џенова.

Buffon
Grygera-Legrottaglie-Chiellini-Grosso
Camo-Melo-Marchisio-De Ceglie
Amauri-Iaquinta

Еве ја официјалната формација.. Сепак е 4-4-2...

Buffon
Grygera-Legrottaglie-Chiellini-Grosso
Camo-Melo-Marchisio-De Ceglie
Amauri-Iaquinta

Еве ја официјалната формација.. Сепак е 4-4-2...

Нот екзактли

Идејата е Камо да се трансформира во плеј по потреба. Ова е само теоретски.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom