Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
ranieri letoto trebase da donese golemi zasiluvana a da go kupuva knezevic i polsen trebase da dojde xabi alonso bar ke trca i ke kreira igra za razlika od polsen na sissoko svaka mu cas
maniger: sekoja cest odlicen golman e dobra zamena za buffon e
molinaro: dobro pocna a posle pocna da se*e so negovite "precizni centar sutevi"
kielini: izigra odlicno spored mene
melberg: stabilen e vo odbrana mislam deka moze da bide celo na odbranata
grugera: izigra taka taka imase nekoj dobri centar sutevi
nedved: fenomenalno kako da ima 26 a ne 36 ama mislam deka vo 70 minuta treba da go pusti govinko da se razdvizi malku igrata
sissoko: kako sto kazav covek na mecot najboli bese bez somnenie
polsen: statikaaaaaaaaaa bolje markisio da igrase
kamoranesi: dobro pocna na krajot se zamisli deka e majstor (zvezda)
del piero: sekoja cest zaedno so sissoko krsea kicmi
amauri: ne bese mn aktiven u igrata
jakinta: malku igrase ne pokaza nesto mn mn

Со сите овие болдирани и зголемени реченици што ги кажа Џамбо не се согласувам...

1.Ти знаеш што игра Полсен во Јуве?? И ти знаеш дека Јуве беше влезен во криза со пари, заради тоа што беше во Серија Б?? Ти сигурно сакаше да го видиме и К. Роналдо во Јуве, и Лампард, и Жерард, но Јуве беше во криза со што не можеше да троши многу пари оваа сезона... Тие кризи се надминати и спонзорот ФИАТ најави дека нареднава сезона ке има доста голема сума на пари за трансфери...
2.Недвед треба да си се пензионира... Доста му е... Човекот е веке стар за да игра фудбал, како што играше пред 6-7 години... Сега е време на Џовинко да го замини, или евентуално некое засилување...
3.Полсен заедно со Сисоко кинеа во средина... Сисоко веке игра една сезона во Јуве затоа и е далуку подобар од Полесен... Не толку подобар, но очигледно е дака подобро се саноѓа.. Зш кога ке изигра убаво Полсен, викате еј добар трансфер, не е грешка што го зедовме, нај јак е?? Или сега кога ке е тушка цел тим тој е крив?? Ма дај те молам...
4.Дел Пиеро кој сака нема ми докажува денес изигра ептем слабо... Ја задршуваше топката цело време, изгуби многу топки, продорите му беа слаби.. Денес тој не изигра на ниво... Осве таа стативата што ја погоди..
5.Амаури изигра тоа што можеше да изигра... Немаше центаршути за него.. Тој цело време спушташе топки кон сите играчи...
6. Кој играч може да ја смени целосно играта за рок од 10 мин?? Само супермен.. Јакинта ако не имаш гледано лани не имаше спаснувано доста пати.. Но не може и тој вечно да не спасува...

Цела вина е на РАНИЕРИ!!!

Ја гледав на тв...искрено немавме никаква игра имаше дел пиеро една статива но не беше тоа што го очекував од Јуве.
Незнам дајте да направиме некоја петиција за молинаро..стварно дечкото антифудбалер...нема врска со фудбалот... ц ц ц.

Само незнам што мисли раниери со џовинко.Детето некни со катаниа како ветер беше неможеа да го видат денеска пак не влезе во игра.Де чеље исто така.
Таленти кои Раниери може ного лесно да ги упропасти.:tapp::tapp::tapp:

ranieri letoto trebase da donese golemi zasiluvana a da go kupuva knezevic i polsen
Поулсен изигра добро, и мислам дека е добро засилување..Грешка си тука..

Инаку, што се однесува на натпреваров, мислам дека Раниери овој натпревар ја носи главната вина..Но исто така и бледата игра на играчите..На натпреваров позитивно можам да кажам пред се за Сисоко, потоа за Манингер, Киелини, Поулсен..

Манингер, мислам дека квалитетно го заменува Буфон, и на натпреваров покажа голем квалитет..Секоја чест...
Киелини, изигра на ниво на задачата, играше и за него и за Молинаро...
Григера - Трчаше, ама не покажа ништо овој натпревар...
Молинаро - Да сум јас тренер не би го ставил да игра во Пескара и во Монца, а камоли во Јувентус..Овој, очигледно ептен ја згрешил професијата, наместо забар заминал кај фудбалерите...
Мелберг - Спаси неколку топки, но не се виде многу на натпреварот...
Поулсен - Што беше негово мислам дека солидно го направи, имаше добри пасови, пробивања...
Сисоко - Мен оф д меч, секаде на терен, борбен не за тројца, за осуммина, гладијатор..И едноставно се гордеам што игра во Јувентус...
Каморанези - Многу слабо издание на Самурајот...Ептен напамет игра, многу грешни додавања,изгледа кога ќе е нервозен, не може да игра онака како што го знаеме...
Недвед - Мислам дека неможе да издржи 90 минути во исто темпо, затоа постои Џовинко како негова замена, а Раниери не знам , да не го чува за на излог Џовинко
Дел Пиеро - Капитен, има постигнато многу за Јувентус, ама овој натпревар беше ептен себичен..Се сакаше сам да направи, и наместо кога виде дека не му оди нај нај, да се труди да поддаде, да проигра, да асистира, тој пак сам...И затоа многу топки потроши залудно...
Амаури - Не ни стигна топката до кај него да видиме како ќе изигра,што воопшто не е негова вина...
Јакинта- Што ќе покаже во десет минути игра..Дури се загрее...Ајде помина мечот...

А сега да се осврнам малку на Раниери..Човеков стварно ја изцапа работава овој натпревар..Наместо да го освежи тимот,60та минута да внеси свежа крв преку Себастијан Џовинко, детето сака да се докаже, трча, а токму тоа му беше потребно на Јуве во овој меч..А овој го смена само Дел Пиеро, и остави работиве да си течат..Може очекуваше автогол да падни, тоа е...Има уште голем дел од сезонава, има уште многу да се игра не е се загубено како што викате некој, уште 35кола има до крајот, ама не треба залудно да се трошат бодови.Секако, Сампдорија не е за потценување екипата, едно од најтешките гостувања се во Џенова, но две нерешени натпревари во низа имаме, и тоа треба да се прекине..Со уфрлањето на Јакинта, сакаше да го искористи како џокер, но не пали секогаш таа финта..Затоа треба да си се освести малку Раниери, и да види дека Молинаро прво не е за во тимот, дека не мора Недвед сите натпревари 90 минути да игра...

Минатото коло си се тешев..„Ај бе, немавме среќа, ја имавме играта, ама среќата не не послужуваше што беше факт...Ама, овој???“

Молинаро - Да сум јас тренер не би го ставил да игра во Пескара и во Монца, а камоли во Јувентус..Овој, очигледно ептен ја згрешил професијата, наместо забар заминал кај фудбалерите...
Кико овај е чоек само за трчање... т.е може ко ке играат Јувентус, да трча по топките што одат во аут или корна... Има долг чекол лесно ке му оди оваа професија... Или евентулано, кенлер и таму таму потребно е да си подвижен... Али за фудбалер... Нема шанси... Овај е нај големиот антиталент за фудбал што го има мое око видено, а се надевам и на ваше....:kesa:

дрво невидено е нема што... па се лутил зошто го исвиркувале фановите... зошто некој друг што игра добро не е исвиркан? па нека се свести или нека стане нека оде во некоја 3-4 лигашка екипа...

Не планирав да коментирам за мечот ама неколкумина од вас ме предизвикаја, особено сорасправиите околу играчите од средината.
Најголем проблем зошто не победивме е тоа што немавме многу корисни топки напред и и за тие шо стигнаја немавме среќа да ги пикниме в гол. Не е крив ниту раниери ниту недвед за тоа што не победивме туку слабата игра.

1. Сисоко нема многу да го коментирам затоа што добро се држеше и си ја изврши задачата, од него и онака не чекам многу корисни топки, доволно е да ја земи од противникот и да му ја дај на некој друг.
2. Поулсен од друга страна е играчот кој беше најслаб според мене.И покрај тоа што бев еден од ретките кои верваја во него на почетокот денес ќе викам по него. Во дефанзивните задачи е многу послаб од сисоко и е далеку полесно да се помини преку него отколку преку сисоко. Од офанзивата поарно ич да не почнувам ако има >20% успешни пасови сечам глава. (истото ова важи за неколку меча наназад, вервам дека можи да се попрај ама според то шо видов досега маркизио би гоиграл пред него)
3. Недвед, шо викате по него тој беше еден од поактивните. Од почеток имаше добри уфрлања и шанси ама немаше среќа. Исто на неколку пати беше блокиран од по неколку играчи на сампдорија ама сам против сите не можи. Е сега на ред се и годините. Точно дека на крај малку падна и тука гледам грешка на раниери затоа што МОРАШЕ да напрај замена и да го пикни џовинко или брацо.
4. Горе долу истото важи и за каморанези, можи немаше којзнај какви шанси ама беше премногу ефикасен во пресеквањето на шансите на сампдорија. Мноооогу шанси имскинавме пред да стигнат до шеснајстерец а каморанези беше многу важен во нив. На крај можеби требаше да излези и тој (и брацо или маркиони да игра место него).

За нападот морам да кажам дека амаури е малку поинаков играч од трезеге и е далеку послаб во воздушните дуели од него. Скоро сите нафрлени топки не успеа да ги зафати и да упати удар со глава. А стилот на игра ни беше таков за да мора да е ефикасен со глава (можеби и подобар партнер ќе му беше јакинта отколку дел пјеро). Добра страна на амаури е шо е далеку подобар од трезеге за дриблање.
Кога сум кај него, морам да кажамдека ми беше некако игубен. можеби треба да одмори некој меч на клупа.

Обраната.
Манингер си е супер - можи ќе му го земи местото на буфон :).
Киелини ми е подзаспан во последно време и му се случва да напрај по некој кикс, некако почна да ги промаршува топките.
Григера, слабо, немаше многуподдршка за каморанези денес од него.
Мелберг, матен ми е мнооогу, еднаш за малку ќе примевме гол поради него, стигна молинаро дури да го поправа.
Ах да и малиот, се е кажано за него, само мало предупредување, не се возете со авион во близина на стадионот ако игра.

jas mislam deka ranieri treba da pocne da menja taktika i formacija
mesto molinaro treba da igra de kelje mesto nedved govinko i treba da se davaat dogli i upotreblivi topki za amauri zs ne proba da izleze so 4 3 3 so eden polu spic ili soeden klasicen napagac i dvajca ko krilni napagaci a ne on se iskaca so standardna 4 4 2 ama sepak ima vreme sepak ova e 5 kolo ima uste mn da se igra a trezege fali mnogu vo igrata na juve kaj nego sekoja topka so ke ja primi ja smiruva i ja spusta u gol treba i na markioni da mu davaat sansi dobar e deckoto :toe::helou:

[/b][/size]
Со сите овие болдирани и зголемени реченици што ги кажа Џамбо не се согласувам...

1.Ти знаеш што игра Полсен во Јуве?? И ти знаеш дека Јуве беше влезен во криза со пари, заради тоа што беше во Серија Б?? Ти сигурно сакаше да го видиме и К. Роналдо во Јуве, и Лампард, и Жерард, но Јуве беше во криза со што не можеше да троши многу пари оваа сезона... Тие кризи се надминати и спонзорот ФИАТ најави дека нареднава сезона ке има доста голема сума на пари за трансфери...
2.Недвед треба да си се пензионира... Доста му е... Човекот е веке стар за да игра фудбал, како што играше пред 6-7 години... Сега е време на Џовинко да го замини, или евентуално некое засилување...
3.Полсен заедно со Сисоко кинеа во средина... Сисоко веке игра една сезона во Јуве затоа и е далуку подобар од Полесен... Не толку подобар, но очигледно е дака подобро се саноѓа.. Зш кога ке изигра убаво Полсен, викате еј добар трансфер, не е грешка што го зедовме, нај јак е?? Или сега кога ке е тушка цел тим тој е крив?? Ма дај те молам...
4.Дел Пиеро кој сака нема ми докажува денес изигра ептем слабо... Ја задршуваше топката цело време, изгуби многу топки, продорите му беа слаби.. Денес тој не изигра на ниво... Осве таа стативата што ја погоди..
5.Амаури изигра тоа што можеше да изигра... Немаше центаршути за него.. Тој цело време спушташе топки кон сите играчи...
6. Кој играч може да ја смени целосно играта за рок од 10 мин?? Само супермен.. Јакинта ако не имаш гледано лани не имаше спаснувано доста пати.. Но не може и тој вечно да не спасува...

Цела вина е на РАНИЕРИ!!!
abe za so xabi alonso ne si u pravo on mozese da go donese vo juve ama ne mu se davalo taa suma epa saka on da kupi jak igrac a da ne dade pari epa ne moze :toe:

abe za so xabi alonso ne si u pravo on mozese da go donese vo juve ama ne mu se davalo taa suma epa saka on da kupi jak igrac a da ne dade pari epa ne moze :toe:
Со Чаби Алонсо, беше друга работата...Ливерпул сакаше прво да најди замена за Чаби Алонсо, после да го продаде..А за цената ќе се договореа некако, нема сомнеж!

Неможам да сватам како може да прави само по 1 замена на меч(Јакинта влезе). Зарем не треба освежување во средината...некој што ке го промени ритамот на играта, и ке ја раздвижи екипата ?

јеботе,слаба игра,многу промашени пасови и акции,Сампдорија се доста јаки али ние изгледавме некако без концентрација,Дел Пиеро многу топки потроши исто и Камора,не ни функционираше средината,уште у 60 минута знаев дека нема да има голови со таква игра,не знам Раниери што мислеше?ќе чека само на среќа да падне гол ,сеа Интер ако тепаат ќе ни киднат 4 бода

Штета тоа е многу слаба игра мораме да се помириме со конечниот резултат :toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom