Ke може некој да ми ја каже причината зашто Дешамп си замина од клубот ?
После експресното враќање на Јувентус во Сериа А, за што заслуги има и Дешамп,сите очекувавме да остане на тренерската клупа..Но што се случи, Италија стана светски првак, а Марчело Липи се прости од тренерската клупа на Азурите во тој момент..И од кога го изјави тоа Липи дека се повлекува од тренерската позиција во Репрезентацијата, Дешамп го напушти Јуве (по кавгата со Блан)..Немаше човек кој не го сметаше столчето резервирано за Марчело Липи, искрен да бидам, јас веќе го гледав како седи на клупата, и бев многу радосен, зошто ќе го имавме тренерот што има освоено се што еден тренер сонува да освои, плус е поврзан со нераскинливи врски со клубот..И после тоа Липи изјави дека ќе прави пауза од најмалку една година за да се одмори малку, а после ќе размислува за повторен ангажман, и така се отвори врата за Клаудио Раниери, кој ја спаси Парма од испаѓање во Сериа Б..Ама изгледа дека и да не беше слободен Липи, Дешамп пак ќе си заминеше поради непремостливи разлики меѓу него и Блан..И така Тинкерман стана тренер на Јувентус..Исто така, се подгреа теренот, а сите мислеа дека се ниша клупата на Раниери лани, кога на три четири пати, на тренинзите на Јуве присуствуваше Маестро Липи, химселф..Пред некој ден, Липи изјави дека доколку би седнал на клубско тренерско место тоа би бил само Јувентус, никој друг тим..
Значи,причината на заминувањето на Дешамп, е пред се кавгата со Блан!
Гледајте што пишува на гол.ком за Молинаро...
Molinaro -5.0: It's really hard to understand why Ranieri plays him. He was always panicking at the back and his poor judgement could have gifted the home side the easiest of goals as he headed back to Manninger without realising Cassano was there. Lucky and should have done better.
Тешко е да се свати зошто Раниери го игра него...Тој секогаш паничи назад...итн...Сите го гледаат Молинаро колкаво дрво е..Се надевам дека го чува Де Чеље за со Бате Борисов, и во зимски период ќе си ги собери парталите, зошто стварно како што напоменав...Да сум тренер, не би го ставил да игра во Монца или во Пескара а камоли во Јувентус...