Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
ABE KAJ VI BIL PAMETOT KOA GO KUPIVTE MOLINARO ALI AJ JBG :tapp:
Му велев на Секо да не го купува, ама тој добар е трча...Абе не треба само трчање, зошто само ако трча, подобро нека се пријави на атлетика, 100метри, или маратонот ако повеќе му лежи.

Smena na Ranieri!
Toa e lekot.
А нешто не иде одма крив тренерот, не иде тоа така бе дур победувавте добар ви беше сеа после 2 нерешени и одма смена на Раниери ? :nesvest: (фали Трезегол)
А Самдорија и не е така лесен плен :wink:

Ne znam sto da komentiram za natprevarot... Osven potegot na Ranieri koga na mesto da ufrli vo igra nekoj INDIVIDUALEC (na primer GIOVINCO).. toj go ufrli Iaquinta, znaejki deka toj ne moze da kreira nekoj napad, a za golovi go imame Amauri. Ranieri epten ne e za Juventus. Go mrazam nego. Ne mi se sviga ama i4. Neka se e*e starecot, ne e strateg za u Juventus. So nego nemame da mozeme da osvoime nisto. Pa i kupot na Italija. Za u Juventus bi trebalo da bide trener Lippi, Capello, Hitzfeld, Ferguson, Wenger pa i Guus Hidink. Samo ovie ke mozat da go sampioniziraat Juventus. Nie sme golem klub koj sekogas treba da pobeduva, a ne da kiksira. 4 gola na 5 utakmici--- vakov SCOR nemavme nikogas do sea. Molinaro, Nedved, Mellberg ne zasluzuvaat da bidat vo prvite edinaesetmina. Zosto ne po4nuva so na levata strana so De Ceglie i Giovinco kako ofanziven krilen igrac. Seta vina bese kaj Camoranesi. Ako toj ne igra kako nie o4ekuvame od nego, togas tesko Juve deka ke pobedi. Sissoko bese The Man of The Match. Bez somnenie. Nedved tr4i, se trudi no nema kapacitet da kreira opasnost vrz protivnikot. Toa go znaeme site. Del Piero totalno me razo4ara. Ne znam sto sakase da napravi. Ne znam Ranieri sto saka da napravi so samo edna zamena. Giovinco, De Ceglie i Marchisio bi treba da igraat. Tie se nasata idnina. So niv ke mozeme da pobeduvame. Tie se mladi i treba da se uigraat poveke.

Eve sto sostav bi sakal Juventus da zapocna
Buffon
Grygera Legrottaglie Chiellini De Ceglie
Camoranesi Sissoko Marchisio
Del Piero Amauri Giovinco

Ke може некој да ми ја каже причината зашто Дешамп си замина од клубот ?

Ke може некој да ми ја каже причината зашто Дешамп си замина од клубот ?
После експресното враќање на Јувентус во Сериа А, за што заслуги има и Дешамп,сите очекувавме да остане на тренерската клупа..Но што се случи, Италија стана светски првак, а Марчело Липи се прости од тренерската клупа на Азурите во тој момент..И од кога го изјави тоа Липи дека се повлекува од тренерската позиција во Репрезентацијата, Дешамп го напушти Јуве (по кавгата со Блан)..Немаше човек кој не го сметаше столчето резервирано за Марчело Липи, искрен да бидам, јас веќе го гледав како седи на клупата, и бев многу радосен, зошто ќе го имавме тренерот што има освоено се што еден тренер сонува да освои, плус е поврзан со нераскинливи врски со клубот..И после тоа Липи изјави дека ќе прави пауза од најмалку една година за да се одмори малку, а после ќе размислува за повторен ангажман, и така се отвори врата за Клаудио Раниери, кој ја спаси Парма од испаѓање во Сериа Б..Ама изгледа дека и да не беше слободен Липи, Дешамп пак ќе си заминеше поради непремостливи разлики меѓу него и Блан..И така Тинкерман стана тренер на Јувентус..Исто така, се подгреа теренот, а сите мислеа дека се ниша клупата на Раниери лани, кога на три четири пати, на тренинзите на Јуве присуствуваше Маестро Липи, химселф..Пред некој ден, Липи изјави дека доколку би седнал на клубско тренерско место тоа би бил само Јувентус, никој друг тим..
Значи,причината на заминувањето на Дешамп, е пред се кавгата со Блан!

Гледајте што пишува на гол.ком за Молинаро...

Molinaro -5.0: It's really hard to understand why Ranieri plays him. He was always panicking at the back and his poor judgement could have gifted the home side the easiest of goals as he headed back to Manninger without realising Cassano was there. Lucky and should have done better.
Тешко е да се свати зошто Раниери го игра него...Тој секогаш паничи назад...итн...Сите го гледаат Молинаро колкаво дрво е..Се надевам дека го чува Де Чеље за со Бате Борисов, и во зимски период ќе си ги собери парталите, зошто стварно како што напоменав...Да сум тренер, не би го ставил да игра во Монца или во Пескара а камоли во Јувентус...

a sto vikate za trener da ni bide mancini dali toa e vozmozno ili ne :toe:??

А нешто не иде одма крив тренерот, не иде тоа така бе дур победувавте добар ви беше сеа после 2 нерешени и одма смена на Раниери ? :nesvest: (фали Трезегол)
ne e rabotata samo katania nego rabotata e ranieri negovite zameni se zaludni protiv fiorentina zamenite mu bea zaludni isto i catania a i sampdoria mislam dokolku bi bil lipi maestro trener so ovaa taktita bi izlegol:
------------------------------Buffon--------------------------------------
-------------grigera------melberg/legro----kielini----de celje-------------
------------------------sissoko-----tiago--------------------------------
--------kamoranezi-----------------------------govinko------------------
------------------trezegol---------ilcapitano-----------------------------
a furiozniot izvonredniot lev bek molinaro koj gi spasuva juve so inzvonrednite centar sutevi nema da mu bide mestoto vo juve :helou:
edit mislam deka ovaa sredina ako voopsto mu tekne na ranieri da izleze nekat ke vidite kako igrata ke se razdvizi tiago ko play maker da igra mislam deka ovaa sredinaa e i edna od najdobrite vo italija
edit: de celje smeneto

ne e rabotata samo katania nego rabotata e ranieri negovite zameni se zaludni protiv fiorentina zamenite mu bea zaludni isto i catania a i sampdoria mislam dokolku bi bil lipi maestro trener so ovaa taktita bi izlegol:
-------------grigera------melberg/legro----kielini----de kelji-------------
a furiozniot izvonredniot lev bek molinaro koj gi spasuva juve so inzvonrednite centar sutevi nema da mu bide mestoto vo juve :helou:
edit mislam deka ovaa sredina ako voopsto mu tekne na ranieri da izleze nekat ke vidite kako igrata ke se razdvizi tiago ko play maker da igra mislam deka ovaa sredinaa e i edna od najdobrite vo italija

јамбо, ти ми стои Си навивач на јуве, ама не пратиш доволно. буфон и трезеге се повредени, па не липи, кој сака нека е тренер ќе не можеше да ги игра против сампдориа. второ, или италијанскиот ич не ти оди(барем по слух) или претерано им веруваш на коментаторите од македонските тв кога ги именуваат јувентините. до вчера го викаше џовинГо, а сега па чак и Де Келји...тој е Де Чеље.:tv: ајт поздрав

Ќе да им верува на коментаторите( мој совет) :nenene:не им верувај лажат :)

јамбо, ти ми стои Си навивач на јуве, ама не пратиш доволно. буфон и трезеге се повредени, па не липи, кој сака нека е тренер ќе не можеше да ги игра против сампдориа. второ, или италијанскиот ич не ти оди(барем по слух) или претерано им веруваш на коментаторите од македонските тв кога ги именуваат јувентините. до вчера го викаше џовинГо, а сега па чак и Де Келји...тој е Де Чеље.:tv: ајт поздрав
znam deka se povredeni buffon i trezegol ama jas ja staiv formacijata po moe mislene deka taa moze da mu bide kako standardna lipi e roden za vo juve samo on moze da go vrati juve so starata slika i da go vmetne toj pobednicki mentalitet kaj igracite

-------------grigera------melberg/legro----kielini----de celje-------------
edit: de celje smeneto

од кога тиаго у прв тим:) тој готово заврши у јуве,ја мислам место Поулсен да игра Џовинко ,пошо ништо не покажа,само вишок е,тука е Сисоко заедно со Џовинко ќе бидат добар тандем

од кога тиаго у прв тим:) тој готово заврши у јуве,ја мислам место Поулсен да игра Џовинко ,пошо ништо не покажа,само вишок е,тука е Сисоко заедно со Џовинко ќе бидат добар тандем

Јас мислам место буфон да игра џовинко. :aplauz:

Не туку тропај, кај можи џовинко даигра на средина место поулсен. За таму треба тепач за да собира топки.

Лоша лоша игра не ми е јасно како може Раниери да не го внесува Џуовинко за што служи тој виде каков перформанс покажа минатиот пат и сега на клупа го остава. Дел Пиеро иако ми е омилен играч сепак ке се согласам дека не му беше денот вчера од преголема желба да постигне гол почна да себичи и да избрзува за Молинато неам зборови сите знаеме дека конечно чекаме да се тргне од тимот:tapp:моментално сум разочаран од Раниери зошто напраи само ЕДНА единствена замена а ги има три не ми е јасно:nesum:

Види другар , не е проблемот во Сампдорија , не е проблемот во противниците , проблемот е во РАниери. Јувентус нема победнички менталитет ...

Тоа вчера беше разочарувачки , накрај дури се браневме да извадиме нерешено , а Раниери има уште две замени и не ги прави , Каморанези бесе дрво , а овој го чува џовинко на клупа не му дава шанса ... несватливо

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom