Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
како бе раниери го купиле јуве!
па не можевте да најдете некој поасален тренер а и според мене требаше да остане дешамп пошто ги знаеше играчите а и овој раниери ем што е сеа дојден како нов плус ќе има и реконструкција на тимот така да со нов тим и тренер тешко до добро место до година.

ова е само мое мислење не го сваќајте погрешно

Ranieri e mnogu dobar trener spored mene...I so nekoi "mali" klubovi ima napraveno golemi uspesi...Kaljari za 3 godini od Serie c1 go dovede do Serie A...So Chelsea togasniot Chelsea shto bese mnogu slab go dovede do 1/2 finale LS ili 1/4 sum zaboravil:)...Parma ja izvadi od ispagjanje itn

Искрено се надевав дека пак Липи ќе дојде,но добро и Раниери е добро решение

Kakvo zaminuvanje na Buffon be...Buffon izjavi deka ke ostane vo Juve i deka 75% e siguren...A trenerot na Juve da bide Ranieri najvece sakase Buffon pa sega e jasno deka Buffon ne si odi :)

Cocacola напиша:
Kakvo zaminuvanje na Buffon be...Buffon izjavi deka ke ostane vo Juve i deka 75% e siguren...A trenerot na Juve da bide Ranieri najvece sakase Buffon pa sega e jasno deka Buffon ne si odi :)
i jas taka mislam .no ja citiram negovata izjava::
juventus uste 2-3 godini nema sansi da zastane na zdravi noze i da bide konkurenten kako vo kalcoto taka i vo liga na sampioni kako porano,mene usta 5 godini mi ostanuvaat aktivno igranje fudbal ,toa znaci mora da se smeni klubot.vo najlosiot period bev ostanav vo juve no ne znaci deka i sega treba da ostanam.kako i sekoj fudbaler taka i jas sakam karierata da ja zavrsam so uspeh .itn...

Ej prvo zasiluvanje na Ranieri ke bide, Sergio Almiron od Empoli. Dobar e ali ova moze da znaci deka lampard nema da dojde zs ovoj e igrac od sreden red. ama aj da vidime sto ke se sluci

sasence19 напиша:
i jas taka mislam .no ja citiram negovata izjava::
juventus uste 2-3 godini nema sansi da zastane na zdravi noze i da bide konkurenten kako vo kalcoto taka i vo liga na sampioni kako porano,mene usta 5 godini mi ostanuvaat aktivno igranje fudbal ,toa znaci mora da se smeni klubot.vo najlosiot period bev ostanav vo juve no ne znaci deka i sega treba da ostanam.kako i sekoj fudbaler taka i jas sakam karierata da ja zavrsam so uspeh .itn...

So site zasilvanja i konkurancijata mislam deka najlos ishod bi bil plasman vo liga na sampioni. Taka bufon gubi samo edna godina. :) ako uspeat letovo da se uigraat site ( i ranieri ) do godina kje gazat se vo italija (barem nema da mislat na liga na sampioni :) ). Pak potenciram najsilna strana na juve otsekogas bil TIMOT a ne individualcite.

јас напиша:
So site zasilvanja i konkurancijata mislam deka najlos ishod bi bil plasman vo liga na sampioni. Taka bufon gubi samo edna godina. :) ako uspeat letovo da se uigraat site ( i ranieri ) do godina kje gazat se vo italija (barem nema da mislat na liga na sampioni :) ). Pak potenciram najsilna strana na juve otsekogas bil TIMOT a ne individualcite.
Е па баш тоа е проблемот за во година.. ТИМОТ. Со овој тим кој го имаа тешко дека ќе бидат конкуренти за некоја од првите позиции.. а доколку се засили треба да се уигра..

А за Раниери некои викаа дека не бил добар тренер.. напротив.. Раниери е еден од најдобрите..

meazza напиша:
Е па баш тоа е проблемот за во година.. ТИМОТ. Со овој тим кој го имаа тешко дека ќе бидат конкуренти за некоја од првите позиции.. а доколку се засили треба да се уигра..

А за Раниери некои викаа дека не бил добар тренер.. напротив.. Раниери е еден од најдобрите..

Дефинитивно летово ќе им биди тешко. Промена од Б во А (Во Б и не беа многу сјајни дали се заебаваја или не тие си знат). А за до година ако не повеќе мислам дека можат да изборат пласман за лига на шампиони (најголема конкуренција конкуренција се Милан и Фиорентина според мене (барем според прикажаното) интер мислам дека ќе заебат догодина, другите сите се послаби). Со малку среќа можи и титула :)

абе какво 4 место какви бакрачи... :) јуве оди на титула следната сезона и ништо помалку :) па во што е јуве послаб од интер и милан!?

DoolroX напиша:
абе какво 4 место какви бакрачи... :) јуве оди на титула следната сезона и ништо помалку :) па во што е јуве послаб од интер и милан!?

хмм... по тоа што коа испадна му се распадна тимот? или поради тоа што немаат потпишано со сите ѕвезди што ги посакуваат? или можеби во квалитетот на тренерот? (не велам дека Раниери е лош, ама не се споредува со Анчелоти во никој случај).

јас напиша:
Дефинитивно летово ќе им биди тешко. Промена од Б во А (Во Б и не беа многу сјајни дали се заебаваја или не тие си знат).

Abe sega u Serie A nema da mu e teshko nauceni se na prva liga...Bese teshko u vtora nikogas ne igrale tamu...

Fantom_oh напиша:
хмм... по тоа што коа испадна му се распадна тимот? или поради тоа што немаат потпишано со сите ѕвезди што ги посакуваат? или можеби во квалитетот на тренерот? (не велам дека Раниери е лош, ама не се споредува со Анчелоти во никој случај).

нормално од липи нема подобар,но веќе кога неможе да дојде најдобриот италијански тренер може и раниери кој е еден од најдобрите 3 тренери во италија. анчелоти е ок тренер но исто како и бенитез незнае да купи играч, секоја година е пред отказ и секогаш се спасува од отказот во последните 10 кола :) за манчини џабе ќе зборувам кога е далеку он и од 10 најдобри тренери :) од тимот си отидоа 5-6 играчи но цело лето е пред јуве и сигурно тоа се ќе се надополни, имаат 110 мил евра за трансфери и тоа ќе се искористи за да се купат добри играчи и да се направи конкурентен тим

juve_fan напиша:
Ej prvo zasiluvanje na Ranieri ke bide, Sergio Almiron od Empoli. Dobar e ali ova moze da znaci deka lampard nema da dojde zs ovoj e igrac od sreden red. ama aj da vidime sto ke se sluci

So zadocnuvanje...Majstoree Almiron igra zagjni vezen igrac...Viera, Xavi i slicni fudbaleri a Lampard...:ban?:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom