Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Samo sto ima eden problem, Diego ne moze da igra na pozicijata na Nedved, sto znaci deka bi mu go zemal mestoto na nekoj drug od srednistite a ne na Nedved.

Раниери кажа дека ако го донесат Диего, најверојатно ке ја игра позицијата на Недвед. А дали е способен да ја ја врши работата ке видиме кога ке дојде (ако дојде). И јас мислев дека грешка прави што Киелини од лев бек го става како централен стопер ама сепак имал визија човекот...

Zavrsi toj muabet, Svajni potpisa nov dogovor so Bayern. Take e koga imame nesposobna uprava. Posle ke mi kaze nekoj Moggi ne cinel. Da bese Moggi ke go donesese odma po kratki pregovori, ama toa e...

Колку време Моџи беше во фудбалот толку години нема Секо... За тие години се стекнува искуство за правење на добри зделки и топ трансфер пазар. Неможеш Моџи да го симнеш на тоа дереџе, едноставно не се споредуваат. Секо е млад, нема ни 40 години, нов е во работава ама како што гледам се подобрува. Моментално нема ниеден подобар од Секо под 40 години. Сите тие 'добрите' се со по 60 и кусур години...
А околу трансферот на Швајни во Јуве, управата не можеше да стори многу многу...Швајни имаше договор со важност до 2009 години, а Јуве и било кој друг клуб не смееше да преговара со него пред 31 Декември 2008, тоа е спротивно на закон... Е сега имаше и некои верзии дека ке остане поради девојката, градот, љубовта кон Баерн итн...не навлегувам. Швајни е зад нас, а ние одиме понатаму:wink:

'За во купот нема штедење' - Вели газда Раниери... Најверојатно ке излезе со силен состав и нема да препушти ништо на случајот... Сака да го освои де, што е страшно да игра со јак тим:icon_lol:Линкче

E тоа мислам нема да може. И двајцата се деструктивци, немаат креативност.Треба да се менуваат со Сисоко. Занети е по креативен, знае да задржи топка. знае да даде добар пас. да исфрли играч од игра и да створи простор, а Поулсен повеќе е за одзимање на топки, спречување на акции, слично како Сисоко.
А со двајца деструктивци мислам Раниери нема да игра никогаш. Немој да ме сватиш погрешно, не мислам лошо за поулсен, ама во моментов на јуве му треба креативец, дека освен Каморанези нема никој кој може да повлече. За тоа Диего би ни дошол супер.
Порано играа Емерсон и Виеира заедно, двајцата беа деструктивци, а докажано е дека во Италија тоа функционира бидејќи се игра цврст фудбал..Поулсен ги има истите карактеристики од Занети, дели добри пасови, може да се снајди на мал простор, така да јас мислам дека на тие две позиции, едната сигурно е резервирана за Момо Сисоко, а другата ќе се менуваат..Ги имаме Поулсен, Занети, Маркизо и Тиаго (Тиаго моментално е повреден)..Формацијата која ја преферира Раниери, ја преферираше и Капело и Липи, и имаа доста успеси...

Порано играа Емерсон и Виеира заедно, двајцата беа деструктивци, а докажано е дека во Италија тоа функционира бидејќи се игра цврст фудбал..Поулсен ги има истите карактеристики од Занети, дели добри пасови, може да се снајди на мал простор, така да јас мислам дека на тие две позиции, едната сигурно е резервирана за Момо Сисоко, а другата ќе се менуваат..Ги имаме Поулсен, Занети, Маркизо и Тиаго (Тиаго моментално е повреден)..Формацијата која ја преферира Раниери, ја преферираше и Капело и Липи, и имаа доста успеси...
Слични се со Занети, али мое мислење е дека Поулсен е поборбен, поцврст, пожилав, али Занети дава подобри топки. Поулсен знае паметно да изигра, знае да заджи топка, знае да наметне темпо на игра. Едвај чекам да почне да се прилагодува на италјанскиот фудбал, со Сисоко ќе ломат... Плус на клупата ќе имаат одлична поддршка од Занети и Маркизио. Да додадам коа веќе дискутираме за средишната позиција, очекувам и Тиаго да се наметне. Имаше одлична форма дур не се повреди...

раниери изјави дека утре џовинко ќе игра што значи ќе биде интересно

раниери изјави дека утре џовинко ќе игра што значи ќе биде интересно

Ги жалам, ке играат на температура под 0. Колку само тешко се игра на ладно време... Али како што вика Раниери, фудбал е тоа, што да правиме, мора да се прилагодиме:toe:

Слични се со Занети, али мое мислење е дека Поулсен е поборбен, поцврст, пожилав, али Занети дава подобри топки. Поулсен знае паметно да изигра, знае да заджи топка, знае да наметне темпо на игра. Едвај чекам да почне да се прилагодува на италјанскиот фудбал, со Сисоко ќе ломат... Плус на клупата ќе имаат одлична поддршка од Занети и Маркизио. Да додадам коа веќе дискутираме за средишната позиција, очекувам и Тиаго да се наметне. Имаше одлична форма дур не се повреди...
Имаме доста играчи на таа позиција и комотно можам да кажам дека се и отповеќе:) Гарантирано место за Сисоко, а за едно место се борат Поулсен, Маркизо, Тиаго, Занети немаме гајле за таа позиција..Сите се квалитетни на свој начин, дури ги видовме и потезите на младиот Маркизо со Милан кога изигра брилијантно.. Прво мислам дека ни треба солиден бек кој ќе отвори уште една опција освен Молинаро и Григера, и да се бара соодветна замена за Чешката Фурија (а во моментов од Диего подобра не гледам, тука некаде е и Силва од Валенсија)..

А размислувам дека можно е утре да ги видиме на терен Џовинко и Дел Пиеро, Амаури нека одмори, ќе ни треба против Лацио!!!

Имаме доста играчи на таа позиција и комотно можам да кажам дека се и отповеќе:) Гарантирано место за Сисоко, а за едно место се борат Поулсен, Маркизо, Тиаго, Занети немаме гајле за таа позиција..Сите се квалитетни на свој начин, дури ги видовме и потезите на младиот Маркизо со Милан кога изигра брилијантно.. Прво мислам дека ни треба солиден бек кој ќе отвори уште една опција освен Молинаро и Григера, и да се бара соодветна замена за Чешката Фурија (а во моментов од Диего подобра не гледам, тука некаде е и Силва од Валенсија)..

А размислувам дека можно е утре да ги видиме на терен Џовинко и Дел Пиеро, Амаури нека одмори, ќе ни треба против Лацио!!!
Подобро би било да одмори Дел Пиеро бидејќи физички е послаб од Амаури.
А Јакинта кај е, да не е повреден. ако е здрав би било добро да играат Јакинта и Џовинко, а да се одморат Амаури и Дел Пиеро.
Имаше една статија на Goal.com Del Piero+Rest=Best :helou:

Ova ne go vidov od Poulsen seuste, najdobar e Marchisio od site kandidati za toa slobodno mesto vo sredinata, ovi drugive ne me ubedija deka imaat kvalitet :)

Ova ne go vidov od Poulsen seuste, najdobar e Marchisio od site kandidati za toa slobodno mesto vo sredinata, ovi drugive ne me ubedija deka imaat kvalitet :)
Поулсен не ни имаше шанса да се докаже..Цело време влечеше повреда, и очекувам да го видам во право светло наредните натпревари!! Задоволен сум од него од тие натпревари што ги изигра досега, а уште подобар ќе биде кога ќе си земе континуитет во неговата игра!

Fakt e deka Poulsen e dobar igrac, no isto taka e fakt i deka do sega nisto ne pokaza vo dresot na Juve. Sepak zasluzuva da dobie sansa so ogled na povredata koja ja imase. Da se nadevame deka ke ja iskoristi.

Јувентус подготвуват понуда од околу 35 милиони евра за Давид Силва од Валенсија.... Да се надеваме да е ова вистинито Тука

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom