Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
epa za toa be bratce treba poveke da se snaoga za to treba sredniot red da ja namami malce odbrana vo kreacija na napadot, ako e taka sekogas na amauri site ke mu pustaat dvajca igraci da igraat flaster so nego i do kade ke stasa, moe mislenje e deka greskata bese na ranieri, trebase mnogu porano da go zameni ili nego ili delpiero so lakvinta, zs da ne e slab lakvinta ne e, trebase pojke da mu dade sansa. i sredniot red da go osvezi malce ima iskusni igraci

ps: toa e moe mislenje vaseto si e vase i ne se preckam veke za amauri i poulsen :toe:
Вред, но Раниери згреши зошто го искари Каморанези кој беше добар и во одбраната а стави напаѓач а имаше уште 5 мим до крајта и стави напаѓач а и имавме водство. :tapp:

pa ranieri go izvadi kamoranezi zosto se zalese na povreda ne vide koga mavna so glavata deka nemoze vise

pa ranieri go izvadi kamoranezi zosto se zalese na povreda ne vide koga mavna so glavata deka nemoze vise
Вред ама зошто ЈАКИНТА го стави? зар не можеше Џовинко или некој друг среден ред или одбрана да се потисне малку за 5мин да не издржеше. :tapp: али јбг ајде не треба да се расправаме тоа е Раниери си знае зошто направи така со Јакинта.

si znae ama pocna da mi idi na zivci, poteg sto ne vredi ama ic, dosega ne sum videl takov poteg sreden red izleguva napagac pustas vo posledni 5 min, pri vodstvo:pos2::pos2:aj da gubevme sekako ama vodstvo zlatno sea na kraj so kur vgas ali jebiga ke se opravat

Ке те поправам, Поулсен го гледа ли, како сакаш да го кажа коментаторот ко тој само спречуваше топки и друг ке ја прифати , Поулсен убаво изигра не во најдобро издание ама пак беше добар, како бе Мелберг да не го напаѓаме имаше 2 кикса од кој едниот гол, незнам според мене Зебина би бил подобар од колку Мелберг, а исто така и Амаури зошто не беше добар, секаде го имаше во нападот и на двете страни цел натпревар трчаше беше покриен од 2ца. тоа е

Мелберг е 100 пати болје од Зебина бе

Tiago Locked Juve President In Washroom!

It has been revealed that it was unsettled Portuguese midfielder Tiago Mendes who locked Juventus president, Giovanni Cobolli Gigli inside a washroom for over an hour.

Talking to Sky Italia, Cobolli confirmed the bizarre rumour about his capture. "The story of me being locked in the toilet by Tiago is true," claimed the Juve President.
"In any case, Alessandro Del Piero responded to the noise I made banging on the door and offered to break it down."
Originally the reports were that Cobolli had been rescued by club captain Del Piero after he had accidentally been locked within the washroom. However, now it's been revealed that was not the case.
Apparently, Tiago is desperate to play in the Champions League and was upset at the Bianconeri President for attempting to push him toward Everton and Monaco who are not involved in Europe's premier competition. Thus, Tiago locked Cobolli in the washroom as a sort of revenge. Rumours suggest that he was locked inside for over an hour before Del Piero heard the patron.
"(Juventus Coach) Claudio Ranieri still considers Tiago a part of the squad, but anything could happen tomorrow in Italian football," Cobolli continued to explain. "Hopefully, by midnight Tiago will have found another club."
Tiago certainly has not the best of time since joining Juventus from Lyon for 13 million euros at the beginning of last season, only making 20 appearances for the Bianconeri. In fact, you may recall Goal.com listed Tiago as the third biggest flop of the 2007/08 season

:pos2::pos2::pos2: nekoj ke si gi pakuva kuferite do 12 saatot

ајде и јас да кажам нешто за утакмицава-прво полувреме ОДЛИЧНА БЕСПРЕКОРНА ИГРА! и заслужено водство од 1-0, иако требаше да биде барем 2-0....ама ајде ок. второ полувреме, ме разочараа. одбраната се бранеше, помагаа и полсен и маркизо и сите...ама средината и нападот скоро и да ги немаше, топките кои ги крадеа одма ги губеа, наместо да згазат и да организираат акции со 15-20 додавања. е сега, многумина гледам го обвинуваат мелберг за голот. се согласувам, беше крив. ама, прв натпревар му е во серија а, уште не знае како се игра таму, а и не беше планиран да игра прва постава кога го земаа, ама ајде...но, колку е тој крив, толку е и дел пиеро. затоа што на крај на 1во, имаше фантастична шанса, и едноставно како да не знаеше кај да шутира, па чекаше, па чекаше и замина....
како и да е, земавме бод, ама мислам дека тој бод е злато вреден. на артемио франки тешко се победува, плус фиорентина беше некомплетна, и неуиграна со новаците...кога ќе се вратат сите и ќе се уиграат, е тогаш ќе видиме дека сме зеле многу од фиренца. бидејќи ќе ги згазат и интер и рома, за милан и да не зборам:pos2:
се на се...прво коло е, на табелата пред нас се просечни екипи, еднакви сме со повеќето фаворити, а дури сме и пред милан:pos2: супер е. само треба да се игра како 1во полувреме постојано и скудетото е наше!:salut:

Иако не ни припаднаа трите бода,сепак играта ми остави позитивен впечаток..Јуве играше доста солидно, посебно првото полувреме, и ако ни се сите игри како во првото полувреме мислам дека противниците треба да стравуваат на големо..Во првото полувреме тотално ја умртвија играта на Фиорентина, имаа неколку зрели шанси, еден погодок,со оглед дека Фиорентина имаше огромна поддршка од трибините, перфектен учинок во првото полувреме..Второто полувреме, некако како да се опуштија играчите , со што резултираше со слаб притисок на Фиорентина, и со еден кикс на Мелберг во 88ма минута да се постигни израмнувачки погодок..Потоа, следуваше грешка на Дел Пиеро после слободниот удар, наместо да накрени тој од мртов агол шутира директно вгол, а последни моменти од мечот беа..Како и да е,задоволен сум од играта...

• Буфон - На рамниште на задачата...Си ја изврши перфектно..
  • Григера - Имаше грешки, но тој беше асистентот на голот..
  • Олоф Мелберг - Изигра солидно, имаше добри асистенции пред голот, но негова е грешката за примениот гол:toe:..Мислам дека нема што да му се лутиме..И најголемите дефанзивци прават грешки, само битно е да не се многу..Инаку никој не е безгрешен така?Јас не го обвинувам него...Башка, нова средина, различен фудбал од оној што го играше во Астон Вила, така да мислам дека кога ќе стекни малце искуство ќе си немаме никаков проблем со него, и ќе можеме да сметаме на него безрезервно..
  • Легротаље - 10/10..Лани ова време, имав многу негативно мислење за него,ама неговите игри се кренаа неколку класи погоре, и мислам дека денеска беше командант во одбранбената линија..Многу добро се покажа..Секоја му чест!Искрено се радувам многу за него!
  • Молинаро - Ехм..Да речам да не згрешам:)Денеска видов мало подобрување во неговата игра (не ми се верува дека го пишувам ова:))Но и кај него грешките не изостанаа (среќа, што не беа круцијални, така да не влијаеа на резултатот)
  • Каморанези - Изигра МНОГУ ДОБРО, да не речам и најдобро..Го имаше на секаде од теренот, трчаше како луд, нафрлаше, се бореше до крајни напори за секоја топка и сум горд што игра во Јуве..Синоним за борбеност, и полетен дух...
  • Маркизо - Не ме импресионира многу, искрено..Но има време да се докаже, Новиот Џерард:)
  • Поулсен - Да не видам лош збор за него:)Воин на теренот..Мислам дека направивме многу закон трансфер, и баш ваков играч ни беше потребен..Борбен, за секоја топка, пасовите, додавањата до соиграчите му се негова најквалитетна страна на неговата игра..Многу ми се допаѓа неговата игра...
  • Недвед - Човеков како да има 25 години, а не 36..Кај ли ја наоѓа онаа енергија за трчање, стварно не знам, плус и тој го даде голот за Јуве, Роденденски подарок, само штета што не победија, славјето ќе беше целосно, но ни вака не е лошо...
  • Амаури - Само со еден збор ќе го објаснам - ЅВЕРЕТИНА...
  • Дел Пиеро - Искрено очекував повеќе од него оваа утакмица,не изигра многу лошо, но напати се изнервирав зошто се себичеше малку..Наместо да проигра тој се обидуваше сам да стори нешто...Ама како и да е тој е Капитенот и мислам дека ќе се поправи..Легенда...
  • Де Чеље - Онака не се забележуваше толку многу..Сепак треба да поминат неколку утакмици за добро да се вклопи во тимот..На Бира Морети купот изигра солидно, така да не се сомневам во неговите квалитети...
  • Јакинта не дојде до израз, бидејќи влезе 86 мин
Нареден меч ни е со Удинезе..Се надевам на победа...Да сефтосаме на домашен терен..Резултатот со оглед на другите резултати, и со оглед на тоа што е прво коло и не е толку лош, иако ќе беше многу подобро ако победевме...Ама како и да е,Јуве една љубов, црно бела боја...Форца!

Така е брат,ти си праведен нема што!
Иначе ве читам цело време и голема паника кревате!Мислам дека непотребно!Ова е само 1 коло!До крај ништо не се знае!Лани Милан прво коло ја победи Џенова на гости 3-0,па на крај завршија трагично.Така да екипите допрва треба да се уиграат,а камо ли новајлиите што сега дошли.Нема потреба од паника,Едно нешто што можам да кажам од ова прво коло е тоа дека ќе биде екстремно интересно оваа година и дека има тимови кој ќе прават проблеми.Ова е добар знам за да се врати Серија А на тронот каде што припаѓа!Поздрав :helou::smir:

Најголеми профитери од првово коло остануваат кладилниците. Сите натпревари кај што требаше фаворитите да победат испаднаа обратно:toe:

Најголеми профитери од првово коло остануваат кладилниците. Сите натпревари кај што требаше фаворитите да победат испаднаа обратно:toe:

bogami cudo e celzi, liverpul, milan, inter, barsa, real, juve 2ka, itn.

bogami cudo e celzi, liverpul, milan, inter, barsa, real, juve 2ka, itn.

тоа е добар знак за следното коло! сите ќе испаднат како што треба. плус оти има и квалификации во меѓувреме. ќе има пари за дце недели...:vozbud:

Помина трансфер периодот..Останува опцијата Апија да потпиши за Јуве,дека е слободен играч,за кој не важи трансфер периодот..Сакам да упатам едно прашање до Јувентинит, кој беше сигурен во Антоњело Моџи во изјавите дека Аквилани ќе го видиме во црно-бел дрес..Сите сме сведоци дека тоа не се случи..Јувентинит имаш нешто да кажеш во врска со ова? Дали се увери дека изјавите на А.Моџи беа очаен обид да се врати Претседател на Јуве иницирајќи незадоволство на навивачите на Јуве?Секоја чест, ги имаше во огромен број на Артемио Франки, и се надевам дека на Олимпико ќе има премногу...Јувентинит, другарче, чекам одговор, а и секој од нас чека одговор за работите во кои беше 100% сигурен...Дека ќе има едно сензационално изненадување за Јуве до крајот на трансфер периодот...чекам!

Помина трансфер периодот..Останува опцијата Апија да потпиши за Јуве,дека е слободен играч,за кој не важи трансфер периодот..Сакам да упатам едно прашање до Јувентинит, кој беше сигурен во Антоњело Моџи во изјавите дека Аквилани ќе го видиме во црно-бел дрес..Сите сме сведоци дека тоа не се случи..Јувентинит имаш нешто да кажеш во врска со ова? Дали се увери дека изјавите на А.Моџи беа очаен обид да се врати Претседател на Јуве иницирајќи незадоволство на навивачите на Јуве?Секоја чест, ги имаше во огромен број на Артемио Франки, и се надевам дека на Олимпико ќе има премногу...Јувентинит, другарче, чекам одговор, а и секој од нас чека одговор за работите во кои беше 100% сигурен...Дека ќе има едно сензационално изненадување за Јуве до крајот на трансфер периодот...чекам!

да те поправам...беше 99.9% сигурен :pos2:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom