Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Еве се измачив 20 минути ама израчунав колку е просекот на двете екипи
На Милан е 28,6 а на Јуве е 27,8 така да не е голема разликата:helou:
И се надевам дека нема да ми биде избришан постов оти рачунав 20 минути:)

Ах Фантому Фантому:)
А лани ви беше 38??

Ај да не бришам, прекинете со провокации тука.

И Кико ти потврди дека Камора бил далеку од префиксот феноменален , никаде не реков дека игра лошо , али минатата сезона беше повреден и беше далеку од неговиот максимум , факт , се трудеше , даваше се од себе али му фалеше константност , и реков дека со оглед на тој податок , не заслужува да биде во стартните 11 за Италија , зашто таму требаше да играат оние кои беа најподготвени и најконстантни таа сезона , со друг збор најдобрите , а таму нит Камора , нит Пирло припаѓаа :toe: .
Е сеа што вадиш постови надвор од контекст , твој проблем .

Камо имаше неколку добри продори и неколку добри нафрлања, навистина некогаш и лесно губеше топки ама беше опколен со по 2-3 играчи :) не знам која ти е тебе дефиницијата за феноменален ама јас би бил задоволен ако продолжи со онакви игри.

Одличен натпревар што за жал не заврши со наша победа...голот на Џила шашма невидена...како и да е Јуве имаше најтежок противник и со оглед на другите резултати ова е добро...на ред е да се уиграат и наша ќе е титулата :vozbud:

Камо имаше неколку добри продори и неколку добри нафрлања, навистина некогаш и лесно губеше топки ама беше опколен со по 2-3 играчи :) не знам која ти е тебе дефиницијата за феноменален ама јас би бил задоволен ако продолжи со онакви игри.

Зборевме за минатата сезона , кога имаше фрки со повреди , денес изигра супер , како и цел тим али . . . некогаш ни тоа не е условот за победа.

U p.m neka ide Mellberg. Negoviot kiks cinese gol za protivnikot. Trebase da go vnese vo igra Giovinco, trenerot Ranieri. Se plasam deka ke mu bide isto kako i na Palladino, od koj cekavme mnogu minatata sezona no Ranieri epten mnogu malce go vnesese vo igra. Se plasam od ova mnogu. Inace Legro igrase super (izramnuvackiot gol bese i malku negov kiks) dodeka Molinaro me razocara. Grygera igrase taka vaka (osven asistot). Camoranesi igrase prekrasno, Nedved bese dobar. Marchisio i Poulsen bea PREKRASNI. Del Piero i Amauri!!?? hmm.. ne mi se sviga nivnoto razbiranje. Ne znaat bas najdobro da se razbiraat edniot kon drugiot. Da bese Trezeguet so Alex Del Piero, sosema druga dimenzija ke imase nasiot napad. Ne znam sto drugo da kazam. De Ceglie igrase nekolku minuti. Ne bese los pa ne i tolku dobar. Buffon bese legenda. Ranieri napravi super taktika, no negovata edinstvena greska bese izvadenjeto od igra na Camoranesi, i vnesenje na negovo mesto napagac Vincenzo Iaquinta. Sto tuku izleze Camoranesi, vednas Juventus primi gol. Trebase Ranieri da go menuva edniot pomegu Alex i Amauri, za da go vnese Iaquinta vo igra, zatoa sto imavme i igrac poveke, i imavme vodstvo od 1-0. I minatata sezona tokmu protiv Fiorentina Ranieri napravi identicna greska, koga na mesto na Camoranesi go vnese vo igra Nocerino, a na mesto na Del Piero mislam deka bese Iaquinta (zboruvam za mecot na Olimpico koga izgubivme so 3-2).
Nesto drugo neam sto da kazam
Osven
Poveke sreka slednoto kolo i pobeda protiv Udinese na Olimpico vo Torino. Cao

Syn стварно не си за тука, само да се најдеш на збор и +1 пост да имаш така?

Инаку да кажам за Поулсен видовте како го обрна овој Фелипе заслужено доби црвен картон ја искрено мислев дека се повреди ама се е во ред, искрено Мелберг не треба да е во првите 11, мислам дека на негово место боље Зебина.:toe:

1. Buffon bezgresen se sto bese vo negova mokj fati
2.Melberg- nema iskustvo vo italijanska liga dojden e od liga kade sto se igra povekje na sila taka da ima vreme da se adaptira na tehnicki fudbal i spored mene bi trebalo da startuva od klupa dodeka ne se navikne
3.Grygera- Mi ostavi dobar vpecatok, ucestvuvase i vo napdatie po strana
4.Molinaro - hm imase dobar natprevar se trudese ali ne znam dali e dostoen da igra vo Juve
5.Poulsen - so ogled deka mu e prva sezona mislam deka go doveduvaat vo kolosek
6.Nedved:bravo:nemam komentar
7.Camoranesi - Sekoja cest opasen sekogas
8.Del Piero- ah Aleks Aleks da go dadese nekako toj golot :tapp:
9.Amauri- Dobar bese - ne se istakna mnogu ali i nemase nekoi dobri priliki ali se gleda deka vo Juventus ke pise istorija ...
10.Marchisio-trebase da startuva od klupa ne mi e jasno so go drzi Giovonco na klupa :toe:
11.Legrotalie bravisimo i za nego

So vakov tim sme podgotveni za Scudeto i Champions Leage Forzza JUVe

Juve Storia De Un Grande Amore

da dadam i jas komentar za utakmicata, iskreno kazano zadovolen sum vo nekoi crti od igrata, prvo sto imam da kazam e toj poulsen. gledam tuka po postovite pisete bil dobar, imali nekoj od vas vo prvite 20 min sto so sigurnost tvrdi deka mu go cul imeto, jas iskreno kazano da ne gi znaev sostavite nemase da znam deka toj voopsto igra na utakmicata, melberg gledam go napagjate, pa dobro izigra covekot sto sakate vie? trcese i se trudese vo nekolku navrati se prikluci i vo napadot , rabota sto trebase da ja pravi poulsen pocesto, mislam deka kamoranezi se pokaza vo mnogu dobro svetlo zaedno so nedved koj trcase kako da podmladil a ne da ostarel so ovoj rodenden, del piero imase sansa da ja resi ama i najdobrite gresat, amauri iskreno se buta vo napadot ama mn ne me bendisa osven posledniot sut, kako da e mnogu povlecen.. i na kraj vinata za porazot treba da ja barame vo ranieri, go izvadi kamoranezi ne od sto trebase nego sto samiot kamoranezi barase zamena, i greskata ja napravi mislam so toa sto stavi napagac, a i trebase mnogu porano da zameni nekoj od napagacite i isto da vnese malce osvezuvanje i vo sreden red so govinko ili salihamidzic pa i tiago, ali jebiga toa e poveke sreka se nadevam deka ke imame protiv udinese

PS: napomena ova e moe mislenje

da dadam i jas komentar za utakmicata, iskreno kazano zadovolen sum vo nekoi crti od igrata, prvo sto imam da kazam e toj poulsen. gledam tuka po postovite pisete bil dobar, imali nekoj od vas vo prvite 20 min sto so sigurnost tvrdi deka mu go cul imeto, jas iskreno kazano da ne gi znaev sostavite nemase da znam deka toj voopsto igra na utakmicata, melberg gledam go napagjate, pa dobro izigra covekot sto sakate vie? trcese i se trudese vo nekolku navrati se prikluci i vo napadot , rabota sto trebase da ja pravi poulsen pocesto, mislam deka kamoranezi se pokaza vo mnogu dobro svetlo zaedno so nedved koj trcase kako da podmladil a ne da ostarel so ovoj rodenden, del piero imase sansa da ja resi ama i najdobrite gresat, amauri iskreno se buta vo napadot ama mn ne me bendisa osven posledniot sut, kako da e mnogu povlecen.. i na kraj vinata za porazot treba da ja barame vo ranieri, go izvadi kamoranezi ne od sto trebase nego sto samiot kamoranezi barase zamena, i greskata ja napravi mislam so toa sto stavi napagac, a i trebase mnogu porano da zameni nekoj od napagacite i isto da vnese malce osvezuvanje i vo sreden red so govinko ili salihamidzic pa i tiago, ali jebiga toa e poveke sreka se nadevam deka ke imame protiv udinese

PS: napomena ova e moe mislenje
Ке те поправам, Поулсен го гледа ли, како сакаш да го кажа коментаторот ко тој само спречуваше топки и друг ке ја прифати , Поулсен убаво изигра не во најдобро издание ама пак беше добар, како бе Мелберг да не го напаѓаме имаше 2 кикса од кој едниот гол, незнам според мене Зебина би бил подобар од колку Мелберг, а исто така и Амаури зошто не беше добар, секаде го имаше во нападот и на двете страни цел натпревар трчаше беше покриен од 2ца. тоа е

Ке те поправам, Поулсен го гледа ли, како сакаш да го кажа коментаторот ко тој само спречуваше топки и друг ке ја прифати , Поулсен убаво изигра не во најдобро издание ама пак беше добар, како бе Мелберг да не го напаѓаме имаше 2 кикса од кој едниот гол, незнам според мене Зебина би бил подобар од колку Мелберг, а исто така и Амаури зошто не беше добар, секаде го имаше во нападот и на двете страни цел натпревар трчаше беше покриен од 2ца. тоа е

pa ako e za tebe vinovnikot melberg togas sto ima da kazes za delpiero, cista sansa za gol, mozese da go prasa frej kade saka da mu sutira i sto napravi nisto, ne rekov deka amauri ne istrca , go imase sekade go forsiraa, ama ne e toa toa nekako mnogu e povlecen igra so strav ne sutira cesto, mnogu zastanuva i ja vrti topkata oklou sebe, spreci poveke kontri itn.....

Одличен натпревар што за жал не заврши со наша победа...голот на Џила шашма невидена...како и да е Јуве имаше најтежок противник и со оглед на другите резултати ова е добро...на ред е да се уиграат и наша ќе е титулата :vozbud:
Ако беше тој гол шашма тогаш ти немаш поима од фудбал!Подобар беше сто пути од тој на Недвад!!!

pa ako e za tebe vinovnikot melberg togas sto ima da kazes za delpiero, cista sansa za gol, mozese da go prasa frej kade saka da mu sutira i sto napravi nisto, ne rekov deka amauri ne istrca , go imase sekade go forsiraa, ama ne e toa toa nekako mnogu e povlecen igra so strav ne sutira cesto, mnogu zastanuva i ja vrti topkata oklou sebe, spreci poveke kontri itn.....
Да, ако имаш 3ца или 2ца играчи до тебе ке шутнеш ? -како?
Затоа не говорајте така се ослободуваше и изнудуваше прекршоци зарем не го виде тоа, исто како што велиш за Дел Пиеро беше притиснат од позади со еден играч од Фиорентина неможеше убаво да се заврти во трчењето и немаше мнгоу простор за шут веќе кога дојде до голманот затворени беа аглите.

Да, ако имаш 3ца или 2ца играчи до тебе ке шутнеш ? -како?
Затоа не говорајте така се ослободуваше и изнудуваше прекршоци зарем не го виде тоа, исто како што велиш за Дел Пиеро беше притиснат од позади со еден играч од Фиорентина неможеше убаво да се заврти во трчењето и немаше мнгоу простор за шут веќе кога дојде до голманот затворени беа аглите.

epa za toa be bratce treba poveke da se snaoga za to treba sredniot red da ja namami malce odbrana vo kreacija na napadot, ako e taka sekogas na amauri site ke mu pustaat dvajca igraci da igraat flaster so nego i do kade ke stasa, moe mislenje e deka greskata bese na ranieri, trebase mnogu porano da go zameni ili nego ili delpiero so lakvinta, zs da ne e slab lakvinta ne e, trebase pojke da mu dade sansa. i sredniot red da go osvezi malce ima iskusni igraci

ps: toa e moe mislenje vaseto si e vase i ne se preckam veke za amauri i poulsen :toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom