Фан Клуб: Италија

• Креатор на темата Креатор на темата Clubber
  • Време на започнување Време на започнување
Гатузо е кул
Нај најдобар е он у глупости правење и у се друго

Toni: U Italiji sam uvijek ja dežurni krivac
Napadač Bayerna Luca Toni obrušio se na talijanske novinare nakon pobjede ''Azzurra'' nad Gruzijom 2-0 u drugom nastupu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Udinama...

Nakon sretne gostujuće pobjede protiv Cipra 2-1 na startu kvalifikacija u osmoj skupini, selekcija Marcella Lippija u srijedu je na stadionu Friuli s 2-0 slavila protiv Gruzije. Cipranima je dva puta zabio Di Natale, a protiv Gruzije je dvostruki strijelac bio De Rossi.

Luca Toni je u oba susreta nastavio golgeterski post s Europskog prvenstva. Protiv Gruzije je igrao do 71. minute...

- Ukoliko Italija pobjeđuje, Toni je igrao loše. Ako gubi, glavni krivac je Toni. Za eliminaciju Italije s Europskog prvenstva najodgovrniji je bio Toni. Već sam sit ovakvih stavova – obrušio se Toni na talijanske novinare.

Bayernov napadač, koji je prošle sezone bio prvi strijelac Bundeslige s 24 pogotka, koliko je zabio u 31 nastupu, ponudio je razlog zbog kojeg ga, prema njegovom mišljenju, novinari imaju na piku:

- Otkad sam otišao u inozemstvo, svi su me počeli napadati. Siguran sam da bih uživao puno bolji tretman da igram u Milanu ili Juventusu. Ne može mi biti lako kada su se mediji i javnost okrenuli protiv mene. Protiv Gruzije sam ispunio zadatke koje je pred mene postavio izbornik Marcello Lippi i zadovoljan sam svojom igrom – zaključio je Toni.

старт со две победи, гости и дома, одлично! само така да се продолжи и се гледаме во Јужна Африка каде ќе ја (од)браниме титулата. :)

Липи ќе го игра и Амаури! поднесени се веќе документи за државјанство.

AMAURI - Lippi ha aperto le porte della nazionale al brasiliano Amauri: "È un giocatore molto forte, abbiamo parlato e gli ho detto che prima di tutto dovrà completare l’iter burocratico per la naturalizzazone, che passa prima per quella della moglie. Balotelli? Tutti i giovani dai 18 ai 40 anni devono avere il sogno della Nazionale, ma il mio compito e dei miei collaboratori è valutare se e quando poi se sarà il caso inserirli".

Утре италија мора да ја победи грција пичка им матер нивна гејска

Portieri: Curci (Siena), De Sanctis (Galatasaray)

Difensori: Bonera (Milan), Cannavaro (Real Madrid), Chiellini (Juventus), Dossena (Liverpool), Gamberini (Fiorentina), Grosso (Lione), Legrottaglie (Juventus)

Centrocampisti: Camoranesi (Juventus), D’Agostino (Udinese), De Rossi (Roma), Gattuso (Milan), Maggio (Napoli), Montolivo (Fiorentina), Perrotta (Roma)

Attaccanti: Gilardino (Fiorentina), Iaquinta (Juventus), Pepe (Udinese), Quagliarella (Udinese), Rossi (Villareal), Toni (Bayern Monaco)

Се надевам на победа на Италија ...:helou:

Е пичка им лепа материна неможеа да ги победат Гејциве :uvo::uvo:

Италија денеска на Емирати стадионот (Лондон, Англија) ќе изигра пријателски натпревар со селекцијата на Бразил.

Еве ја изјавата на Марчело Липи во пресрет на овој натпревар:
It's a very prestigious game. And it's also a first for me, either at club or national team level.

Lele ako se vrati totti kolku ke bide pojaka italija
Каков тоти бе што ќе е само да зафаќа место или ќе се повреди у 5та минута не зезај му помина времето за репрезентација глејте сочувајтего здрав за рома пошто у рок од 2 месеци 10 пати беше повреден

Мислам дека италија ќе победи вечер зш го нема кака во бразил :pos2:

Ќе биде интересен меч ова,денес читав во српски спорт дека Липи е лут затоа што утакмицата се игра 48 часа после редовните кола во земјите,во право е човекот сварно глупо направено,многу фудбалери го откажале учеството.

Луѓе а ќе ја има на некој од сателитскиве канали?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom