Фан Клуб: Италија

• Креатор на темата Креатор на темата Clubber
  • Време на започнување Време на започнување
Најлоши играчи на европско

team24062008loosersP.jpg

Тони, Гатузо и Матераци од Италија ...

Најлоши играчи на европско

team24062008loosersP.jpg

Тони, Гатузо и Матераци од Италија ...

Виеира не изигра ниеден меч поради повредата , незнам што бара овде .

Не бе ... не сум правел ја тоа га најдов на НЕТ, гледаш има и од Милан не се карајте :)

Инаку Тоти и Неста би можеле да се вратат во репрезентацијата (така се пишува)

marcelo lipi najverojatno se vrakja na klupata a so nego izgleda i toti i nesta.....se ceka da zavrsi euro08 pa da se vidi so kje bide....mislam deka ova im e mnogu dobar poteg posebno sto lipi bi se otkazal od nekoi igraci kako di natale na primer......kaj go najde nego onoj donadoni :tapp::tapp::tapp::tapp:.......

marcelo lipi najverojatno se vrakja na klupata a so nego izgleda i toti i nesta.....se ceka da zavrsi euro08 pa da se vidi so kje bide....mislam deka ova im e mnogu dobar poteg posebno sto lipi bi se otkazal od nekoi igraci kako di natale na primer......kaj go najde nego onoj donadoni :tapp::tapp::tapp::tapp:.......

izigra dobro so udine zatoa poarno Quagliarella da igrase

Добро би било да се вратат Тоти и Неста.. Многу играчи треба да заминат и да се направи емсто за помладите и оние кои не добиа шанса а со клубските настапи докажаа дека ја заслужуваат.
Матераци, Панучи, Амброзини, Гатузо, Дел Пиеро треба веќе да се повлечат. Треба искуство во тимот но во Италија има премногу "стари" играчи.
Треба да им се даде шанса на Киелини, Де Силвестри, Џовинко, Аквилани, Монтоливо, Балотели, Роси, Аквафреска, Амаури, Бориело, Кваљарела...
Со липи мислам дека ова можи да се оствари и Италија ќе ја одбрани светската круна!

Сопоред мене ако дојди Липи ке живни екипата... Многу повеќе е поштован Липи од Донадони... А и со доаѓањето ќе има и голема чистка... Ди Натале, Кваљарела, Бориело(Не би рекол), Амброзини... Ке има уште некој тука... А се надевам дека ќе донеси и нови личности во репрезентацијава... Тоти, Неста, Одо, Јакинта,Ферари... Ке има некој измени се надевам...:salut:

Дува промаја.

што не кажеш сеа нешто у одбрана а?ете убаво ти објасни дечкото зашто гросо е у прв тим..зашто моментално он е НАЈДОБАР на таа позиција иди глеј уште фудбал па пиши нешто паметно,

Види сега вака, на форумов кога некој ќе те победи со факти или се честита, или ако си исфрустритано кантерче се собира опашката и се пика на кајгана серверите се уклучува читот, победуваш си мислиш дека си јак и пак се чувствуваш како дел од општеството. Во моментов ти си нула и очигледно немаш две чисти од фудбал, не видов еден контра аркумент и нити еден муабет што би држел вода, па затоа јас се прогласувам за Алекс Фергусон во однос на тебе и те праќам на темава.

Не ме споменувај повеќе во пост, бидејќи не заслужуваш дел од моето скапоцено време за да го читам.

p0zz p33r43 t0b $i
Јас како што гледам ти губиш на факти... Можеби не мој, ама еве од други... Зошто сега не враќаш?? Или ајде сега за инает ке пишиш дека не сме ние пак во право... Абе тебе брат нај веројатно треба да ти се забрани да гледаш фудбал... А камоли да играш...:salut:

Пак дува промаја.

Мислев да ви реплицирам, али кога видов дека ќе сте ги врателе Неста и Ферари во репрезентација се откажав, тогаш заклучив колкав ви е капацитетот. Не сте вие криви.

Дежа ву, не знам по кој пат го пишувам овој пост. Ќе си го ставам во потпис, мајќе ми.

Дополнување, еве пошто некои работи ви се далеку од јасни, да ви ги појаснам.
Колку што сум гледал јас наптревари од Италијанско првенство толку ти и целото твое маало не сте гледале.

Гросо го следев уште во дресот на Палермо, сум го следел и Палермо во втора Италијанска лига исто како што следев 2 лига и оваа година. Такви како тебе прошле многу на овој форум и во постови напишани од моите прсти, уживај не ми се јачај позади монитор пошо ете ја твојата i.p. адреса и верувај не ја сакаш бељата, така да полека со зборовите.

До кај бев, такви ко тебе биле и прошле, биле и останале на форумов па ете денес се едни од подобрите членови во фан клуб дружината. Дознале како одат работите, учеле, читале се надоградувале. И јас кога дојдов на форумот терав Матераци филм и спамирав по сите анти-интер теми, па ете сфатив како и што требало па ете сум и денес тука, присутен небаниран од никоја фанклуб тема. Ако сакаш да споделиш знаење повели, ако сакаш да брмчиш без никаква цел со постови од типот најдобар фудбалер на Балканот, К. Роналдо и Кака... верувај голема ти е конкуренцијата така да не го читај понатака овој пост ионака е предолг за тебе. Секакви ве/не има, јебига кој ќе ги доконтролира сите.

За муабетот со Гросо, Гросо е типичен пример за фудбалер кој својата слава ја доживува на крајот од фудбалската кариера. Гросо има мека левица, која ретко кој дефанзивец ја поседува... има префинет удар кој најчесто е одлика на технички поткованите плејмејкери. Играше на позиција лево крило а поради физичката големина и брзината е поставен ред поназад во формацијата. Првата сезона во Палермо не се снајде, како и втората. Во последната сезона во Палермо процвета, стана постојана закана по противничкиот гол но сепак беше лош во одбрана. Во Интер премина за сума од околу 6 милиони, навидум добра зделка но не го покажа тоа што се очекуваше од него. Концепцијата во играта на Интер не му одговараше и имаше катастрофална сезона во неразурите со 20тина одиграни натпревари и мизерна крајна просечна оцена од 5.5

Во Лион се врати колку толку во форма, али сепак не е играчот кој го кажувате. Најдобар лев бек, како да не. Просечно крило, тоа е Гросо. Кажав и пак ќе кажам има десет италијани кој можат да го пополнат неговото место во репрезентацијата во моментов. Добар е, одигра ајде да речам солидно но не беше најсветлата точка на Италија.

едит:
последната шанса ти беше, ја испушти.
Клинот со клик се избива. Бидејќи нема што друго да прочитам од тебе освен истата танана лента што се врти од преѓеска, на блок си од моментов.

Пак дува промаја.

Мислев да ви реплицирам, али кога видов дека ќе сте ги врателе Неста и Ферари во репрезентација се откажав, тогаш заклучив колкав ви е капацитетот. Не сте вие криви.
Добро брат се е во ред... Оди ти играј таму... Гледам мн се разбираш во овие раб, па си велам во ФИФА да не работиш нешто? Ај кажи ти кој се појаки бе?? Кој?? Од Одо, Неста, Ферари... Најди замена за овие?? Од кај ке најдиш да играат во одбрана од Тревисо, Албинолефе, Кротоне... Од таму ке најдиш... Дејди Дејди... Брат ај иди гледај и играј пинг-понг... Таму ке се најдиш себеси... Овде џабе ке трубиме...

Хаха замена за Одо ? ете го Замброта
Одо со неговите игри повеќе наличува на централен дефанзивец отколку на десен бек, мн. често кога иде во нападот да нафрли топка обично топката завршува позади аут линијата или некаде на трибините, ама брзината и шутот ги владее =)

Вака Јове после повредата на Канаваро се се испомеша во последниот ред...искрено и Панучи не може да ги прати брзите играчи,замисли како ќе го чуваше Арашавин ако пројдеше Италија :uvo: минимум 4 гола ќе ни дадеше :nesum: така да мислам дека солидно изигра...но тоа не беше најслабиот играч или подобро играчи...тоа беа Амброзини :tapp: и Тони кој не успеа да даде ни еден го...сепак најкрив е Донадони и неговата затворена тактика :toe: така да со душа чекам да го отпуштат :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom