Фан Клуб: Италија

• Креатор на темата Креатор на темата Clubber
  • Време на започнување Време на започнување
Не заслужуваше ама веке судијата ако покаже нешто не можеш да го придомислиш веке е судено, за џабе не е крстен судија ,
А за натпреварот можам да кажам дека сум задоволен и тоа со црвен картон водевме до 87 мин. Судијата ја расипа утакмницава, Браво за Јакинта се оклопува во составот.. А најважно од се е дека ке се пласираме на Светското Првенство

И ќе ја одбраниме титулата :)

изгледа нема да има многу пауза за итаљаниве веќе наредниот месец се игра куп на конфедерации тоа ќе биде за мене празник за очи стварно се среќаваат добри репрезентации Италија Шпанија Бразил уф што убав фудбал ќе падне :)

Повиканите за Купот на Конфедерации од Марчело Липи:

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Confederations Cup squad:

Goalkeepers: Marco Amelia (Palermo), Gianluigi Buffon (Juventus), Morgan De Sanctis (Galatasaray)

Defenders: Fabio Cannavaro (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Nicola Legrottaglie (Juventus), Andrea Dossena (Liverpool), Alessandro Gamberini (Fiorentina), Fabio Grosso (Lyon), Davide Santon (Inter), Gianluca Zambrotta (Milan)

Midfielders: Mauro Camoranesi (Juventus), Daniele De Rossi (Roma), Gennaro Gattuso (Milan), Andrea Pirlo (Milan), Riccardo Montolivo (Fiorentina), Angelo Palombo (Sampdoria)

Strikers: Alberto Gilardino (Fiorentina), Vincenzo Iaquinta (Juventus), Simone Pepe (Udinese), Fabio Quagliarella (Napoli), Giuseppe Rossi (Villarreal), Luca Toni (Bayern Munich)
[/FONT]

Солиден состав ма да можел и подобро :)

Повиканите за Купот на Конфедерации од Марчело Липи:

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Confederations Cup squad:[/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular] [/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular] Goalkeepers: Marco Amelia (Palermo), Gianluigi Buffon (Juventus), Morgan De Sanctis (Galatasaray)[/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Defenders: Fabio Cannavaro (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Nicola Legrottaglie (Juventus), Andrea Dossena (Liverpool), Alessandro Gamberini (Fiorentina), Fabio Grosso (Lyon), Davide Santon (Inter), Gianluca Zambrotta (Milan)[/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Midfielders: Mauro Camoranesi (Juventus), Daniele De Rossi (Roma), Gennaro Gattuso (Milan), Andrea Pirlo (Milan), Riccardo Montolivo (Fiorentina), Angelo Palombo (Sampdoria)[/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Strikers: Alberto Gilardino (Fiorentina), Vincenzo Iaquinta (Juventus), Simone Pepe (Udinese), Fabio Quagliarella (Napoli), Giuseppe Rossi (Villarreal), Luca Toni (Bayern Munich)[/FONT]
Болдираниве за прв тим.

Добар избор на Липи, само ме интересира зошто не ги повикал Ди Натале и Дел Пиеро. Чисто онака за на клупа, не мора да се прв тим. Дел Пиеро и онака секогаш бил добар од клупата во репрезентацијата и знаел да помогне кога било потребно, додека Ди Натале до неодамна беше стартер.

ја незнам што го повикал овој Пепе би можело некој друг подобар

ја незнам што го повикал овој Пепе би можело некој друг подобар

можел Пацини место Пепе али Липи си знае тоа,можеби Пепе е во подобра форма,само не знам Гатузо зашто го викнал,можеби нема многу такви играчи од тој тип а Гатузо сеа се врати од повреда,и Д'агостино го нема

Досена прв тим ? Грее клупа цела сезона, со што го заслужил првотимскиот статус ?

Липи најдобро ги знае неговите квалитети,во Италија беше еден од најдобрите бекови,има доверба очигледно во него

и Јакинта не беше стандарден ,кога грееше клупа ама Липи има голема доверба во него зашто знае дека е најдобар напаѓач на Италија и дека е страшен играч а Јакинта му се заблагодари за тоа со добри игри

Липи најдобро ги знае неговите квалитети,во Италија беше еден од најдобрите бекови,има доверба очигледно во него

и Јакинта не беше стандарден ,кога грееше клупа ама Липи има голема доверба во него зашто знае дека е најдобар напаѓач на Италија и дека е страшен играч а Јакинта му се заблагодари за тоа со добри игри
Друже, значењето на '' беше '' сите го знаеме, и Пирло беше еден од најдобрите играчи во Светот на својата позиција, па минатата сезона ја изигра на многу ниско ниво али тој синдром '' беше '' очигледно запали кај Донадони па Пирло ги изигра сите мечеви од ЕП, пак, на ниво под она потребното за Репрезентација како што е Италија, не дека останатите беа перфектни, али се знае кој треба да игра во први 11 за една репрезентација .

Батали муабет, и онака до сега Досена сите мечеви ги започнуваше од клупата кај Липи, така ке биде и сега . . . а и по интервјуата на Липи, ништо чудно да му дава и шанса на Сантон колку да се здобие со она репрезентативно искуство кое и те како му е потребно . . . мада премногу го исфорсираа детево, иако квалитетите му се неспорни . Баш ме интересира како ке се покаже :) .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom