Фан Клуб: Италија

• Креатор на темата Креатор на темата Clubber
  • Време на започнување Време на започнување
Друже, значењето на '' беше '' сите го знаеме, и Пирло беше еден од најдобрите играчи во Светот на својата позиција, па минатата сезона ја изигра на многу ниско ниво али тој синдром '' беше '' очигледно запали кај Донадони па Пирло ги изигра сите мечеви од ЕП, пак, на ниво под она потребното за Репрезентација како што е Италија, не дека останатите беа перфектни, али се знае кој треба да игра во први 11 за една репрезентација .

Батали муабет, и онака до сега Досена сите мечеви ги започнуваше од клупата кај Липи, така ке биде и сега . . . а и по интервјуата на Липи, ништо чудно да му дава и шанса на Сантон колку да се здобие со она репрезентативно искуство кое и те како му е потребно . . . мада премногу го исфорсираа детево, иако квалитетите му се неспорни . Баш ме интересира како ке се покаже :) .

ја ти кажав,и Јакинта грееше клупа па го вика цело време во репрезентација и овој му се заблагодари со добра игра,истота доверба ја има и со Досена,ова е Липи не е Донадони,да ете и на Сантон му даде доверба и сигурно ќе игра

башка ова е куп на конфедерации не е светско,може да си дозволи да експементира малце со составот мада нема некои новини во составот

ја ти кажав,и Јакинта грееше клупа па го вика цело време во репрезентација и овој му се заблагодари со добра игра,истота доверба ја има и со Досена,ова е Липи не е Донадони,да ете и на Сантон му даде доверба и сигурно ќе игра

башка ова е куп на конфедерации не е светско,може да си дозволи да експементира малце со составот мада нема некои новини во составот
Jaкинта почна да игра ако не се лажам по изборувањето првотимски статус во Јуве, башка беше во супер форма . . . за него не гледав причина да не игра во стартни 11, за Досена сега за сега освен клупа, друга опција и не глеам .

можел Пацини место Пепе али Липи си знае тоа,можеби Пепе е во подобра форма,само не знам Гатузо зашто го викнал,можеби нема многу такви играчи од тој тип а Гатузо сеа се врати од повреда,и Д'агостино го нема

па би било добро Касано да го зел наместо Пепе, додека позицијата на Гатузо може Де Роси да ја игра

Jaкинта почна да игра ако не се лажам по изборувањето првотимски статус во Јуве, башка беше во супер форма . . . за него не гледав причина да не игра во стартни 11, за Досена сега за сега освен клупа, друга опција и не глеам .

Се лажеш,Јакинта беше повикуван од Липи секогаш и кога беше на клупа,мислам дека и ти го знаеш тоа,едноставно ги знае неговите квалитети и знае колку може да даде за Италија затоа го повикуваше иако не играше редовно

па би било добро Касано да го зел наместо Пепе, додека позицијата на Гатузо може Де Роси да ја игра

Со Касано не е баш у добри односи,е да Де Роси зашто не го викнал не знам,па и Марко Мота е добар

Со Касано не е баш у добри односи,е да Де Роси зашто не го викнал не знам,па и Марко Мота е добар

повикан е Де Роси, а шо викаш можело и Мота да се повика по изнворедната сезона во Џенова

Со Касано не се во добри односи, бидејќи Липи сакаше да го стави како плеј позади напаѓачите, а на тоа Касано одговори „Ако играм во средината, подобро да останев дома“..Токму поради тоа Касано е изоставан од списокот на Марчело Липи..

Се лажеш,Јакинта беше повикуван од Липи секогаш и кога беше на клупа,мислам дека и ти го знаеш тоа,едноставно ги знае неговите квалитети и знае колку може да даде за Италија затоа го повикуваше иако не играше редовно
Ok, зашто го вртиме муабетов кога јас потенцирав за први 11, не за ставање на список, и Досена беше викан од Липи но беше резерва, исто и Јакинта, се до изборот за први 11 во вториот дел од сезоната, кога на секој меч постигнуваше гол . . . заедно со Пацини ломеа .

Повиканите за Купот на Конфедерации од Марчело Липи:

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Confederations Cup squad:

Goalkeepers: Marco Amelia (Palermo), Gianluigi Buffon (Juventus), Morgan De Sanctis (Galatasaray)

Defenders: Fabio Cannavaro (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Nicola Legrottaglie (Juventus), Andrea Dossena (Liverpool), Alessandro Gamberini (Fiorentina), Fabio Grosso (Lyon), Davide Santon (Inter), Gianluca Zambrotta (Milan)

Midfielders: Mauro Camoranesi (Juventus), Daniele De Rossi (Roma), Gennaro Gattuso (Milan), Andrea Pirlo (Milan), Riccardo Montolivo (Fiorentina), Angelo Palombo (Sampdoria)

Strikers: Alberto Gilardino (Fiorentina), Vincenzo Iaquinta (Juventus), Simone Pepe (Udinese), Fabio Quagliarella (Napoli), Giuseppe Rossi (Villarreal), Luca Toni (Bayern Munich)
[/FONT]
Јас искрено би го играл Сантон лево.. Дечково оваа сезона ја изигра перфектно за 18-ет годишно момче(ако сум грешка со годиниве поправете ме), но ме плаши како би го поднел притисокот на Италијанската репрезентација.. Според мене не е истиот притосок кој го носи во Интер.. А инаку стартниот состав според мене вака би бил

----------------------Буфон--------------------

--Замброта--Кана(Легро)---Киелини---Сантон--

-----Каморанеси----Де Роси----Монтоливио----

------Роси---------Јакинта--------Кваљарела--

:tapp:Кога и овој Маскара стигнал да игра за Италија, кој нема да игра

Ај некој нека го постира составот на Италија!
:tapp:Кога и овој Маскара стигнал да игра за Италија, кој нема да игра
Еј што е со тебе бе оваа сезона играше во топ форма скоро цела сезона спред мене заслужено за пријателска а не ко Капело со казакстан ми ги викнал Џерард Лампард Руни Е.Кол Тери Волхот и што ќе ги повреди и после клубовите ќе се сликаат 2-3 месеци без значајни играчи!

Едит: Го најдов составот!
Federico Marchetti

Davide Santon

Nicola Legrottaglie

Alessandro Gamberini

Fabio Grosso

Gennaro Ivan Gattuso

Gaetano D'Agostino

Riccardo Montolivo

Giuseppe Rossi

Giampaolo Pazzini

Giuseppe Mascara

Santon__Legro__Gamberini__Grosso

Montolivo__Gattuso__D'agostino

Pazzini__Rossi__Mascara:kesa:

Мама миа како игра Италија и со овој состав,сеа е пенал,дали ќе биде 3-0

ипак нема 3

Солиден гол,ајде ајде нека ни се множат победите:vozbud:Кој асистираше Дагостино?

ПС:Утнаа пенал Италија:nesvest:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom