Фан Клуб: Интер

Eдино шо му замеравам на Инзаги е што не го стави Павард на полувреме на местото на Дармијан.
Да задржевме clean sheet ,не за друго :icon_lol:

Јес да бев оптимист за сезонава, скроз ми се сфиѓа составот што го склопија, ама ни у најоптимистички сценарија не очекував 4/4 и 13-1 гол разлика. Одбраната добра, Зомер на ниво, средината кине годинава, заедно со господинот Тикус. Инзаги нема изговор сезонава да не достави втора ѕвезда. Форца!

Не знам дали пишав претходно ама Интер и Сити се моментално топ 2 екипи во Европа :свиркам:

Некој да ми кажувал лани дека ќе излезе Барела у дерби у 63ра и ќе им дадеме уште 3 гола и ќе везат играчиве поштено би го направил луд. Каков тим склапаат секоја година без пари, тек да имаат финансии ко премиерлигашиве.. ѓаволски добра работа прават Аусилио и Марота, може ние до утре замерки да им бараме. А Павард и Фратези уште и не заиграле редовно…

Некој да ми кажувал лани дека ќе излезе Барела у дерби у 63ра и ќе им дадеме уште 3 гола и ќе везат играчиве поштено би го направил луд. Каков тим склапаат секоја година без пари, тек да имаат финансии ко премиерлигашиве.. ѓаволски добра работа прават Аусилио и Марота, може ние до утре замерки да им бараме. А Павард и Фратези уште и не заиграле редовно…

Do sega 4 natprevari barela najlab od startni 11 daj boze da me demantira naskoro

Павард нема уште цапнато на терен. Замисли…
Леллелеле колку сме јакиии…
Навивам за интер од 98. Ова е буквлно ПРВА година во овие 25, шо ич не ме боли кур кој е прва постава, кој ќе влези во игра. Едино пред да почни сезона, дамфриз ми беше на мета, ама и тој се повампири!
Мистеров се надминува себе си. Ако освојме Серија а ( ко че освојме, пошо освојуваме 100%) че биди многу тешко да го задржиме, пошо сигурен сум дека Реал, Барса, и англиски екипи че сака да го лапна.

Убеден бев дека ќе победиме, нарочито што Милан беа принудени да стартуваат со одбрана која мислам дека прв пат игра заедно, цела недела замарав дека 3-1 ќе е конечен, не гледав како би се справила моменталната одбрана на Милан со начинот на кој Интер моментално напаѓа, једино изненадување ми е што Лаутаро не даде ниту еден гол, убеден бев дека барем 1 ќе даде денес но ова е најмалце битно, башка изигра и он одлично нарочито во второ (пенал изнуден и асистенција).

Добриот тренд од стартот на сезонава продолжи и денес, реков и пред паузата нула замерки имам за тимов едноставно делуваат дека конечно пораснаа, ако може чоек така да се изрази, иако сеуште е рано за заклучоци ама го имам во предвид и начинот на кој минатата сезона ја завршивме со добра серија на резултати и добро издание во финалето во ЛШ против Сити.

Ако не се лажам во Италија, Интер имаа пониска оценка од Милан за меркатото што во најмала рака е апсурдно, многу е потценето ова меркато на Интер и најверојатно ова се должи на невраќањето на Лукаку, а за Милан, дека умренковци ко Месијас и Салемакерс, ги заменија со подобри играчи, плус и посоодветни замени за Жиру. Од друга страна Интер тивко, од добра 11ка, направи тим кој има солидна 18ка моментално, нешто што целосно се занемарува, а тоа е дека во моментов, освен можеби Лаутаро напред, цела средина, бекови и одбрана имаат соодветни замени и простор за низа импровизации и ротации со кои на кои Инзаги за прв пат откако е тука може да се ослони. До лани преку сила имавме 13 добри играчи, за тренер кој едноставно мора да ротира бидејќи системот тоа му го налага, тоа беше премалце.

Секогаш кога се влечат споредби на 2 екипи се потпираме само на првите 11, ама кога ќе ги додадеш на ова и замените мислам дека сезонава во Италија, Интер тука најдобро стои, а всушност нас овие 2 години тоа ни беше проблемот, не стартната 11ка, затоа и на старт од сезона кога се комплетираше меркатото и кога пријатно изненадија и со Класен и со Павард, го реков баш тоа, конечно научивме од грешките и на доста суптилен начин со оглед на околностите финансиски, комплентиравме одлично меркато, за кое пак ќе кажам, медиумски е доста потценето, па и меѓу фан базата кога ќе размислиш.

Треба да се соочиме со фактот дека сме главни фаворити сезонава за скудето, всушност самиот тренер тоа го збори дека е и главна цел прв пат откако е дојден тука, да не глумиме сеа со хм хм муабети ебате у стил да не не дупат ако не се деси тоа па да се пичкаме да го признаеме истото, и вака и така ќе те дупат форум е голем кур, тоа е реалноста, на тимот е да достави. Фудбалот затоа е и најдобрата споредна работа во светот, парчето хартија не е главен предуслов ама во моментов кога се прават тие предвидувања, муабетот е тој, јебига, иако у многу наврати на крајот од денот тоа и ништо не значечо. Прв пат после освојувањето на скудетото оптимист сум за сезоната што следи, односно верувам дека тимов може да дојде до нешто големо, што до лани ми беше многу тешко изводливо. Али чекор по чекор, следни 4 во лига ни се Емполи гости, Сасуоло дома, Салернитана гости и Болоња дома, во меѓувреме Сосиедат гости и Бенфика дома, очекувам доста ротирање овој период и надежно да немаме проблеми со повреди.

п.с. Брао и за Хакан, Лаутаро му побара да шутира али не му даде, потребна е оваа дисциплина во тимов, ако е одредено кој е прв изведувач на пенали, тој и треба (мора) да шутира, 3-1 беше, сеуште активен резултат, не беше време за такви глупости.

Лаутаро не даде ниту еден гол, убеден бев дека барем 1 ќе даде денес но ова е најмалце битно, башка изигра и он одлично нарочито во второ (пенал изнуден и асистенција).
Голот на Турам е 80% негов, феноменален пас преку грб за Џанго.

Голот на Турам е 80% негов, феноменален пас преку грб за Џанго.
Да, ме мрзеше да едитирам не го приметив тоа сеа баш ми излезе хајлат, иако после пасот на Џанго ко да умре акцијата ама Турам даде феноменален гол. Оној Тиав или како и да се изговара тоа, па за едно 3 гола денес директно потфрли, после првиот гол дадоа еден успорен кадар од Жиру и кој поглед му го имаше дадено, земал на дерби паѓа од ништо и очекува фаул да му свират у ситуација кога судијата комотно може да продолжи игра и после со ВАР да интервенира. Типичен пример на немање искуство и знаење за вакви мечеви.

Иначе судијата, топ момент му беше тоа, уште некои махинално знаат да свират вакви непостоечки фаули наместо да дозволат да видат каков исход би имала акцијата па после или да свирне, или да чека од ВАР соба да му кажат, али овој инстантно виде дека не е фаул, остави само да помине проверката ко што си е процедура тука.

Поубеден у победа во дерби не сум бил одамна. Не очекував вакво демолирање ама очекував дека ќе ги тепаме затоа што моментално сме класа подобри и мило ми е што се покажа тоа на терен.

Турам ГАЗИ, му ја дава таа димензија на тимот што фалеше со Лукаку или Џеко. Не сакам со ова да кажам дека е појак играч од нив, ама ова што го игра Турам е баш потребно на Интер и особено на Лаутаро, затоа што Тикусот многу добро прима топки, знае да истрча у фор, знае да проигра, има добар шут, баш онака топ фит за овој систем и формација. Џанго е многу напреднат, го гледав и за репрезентација врие, се уфрла, центрира, шутира, све праи, дечково да имаше дриблинг ќе беше најјак бек у свет.

Михтаријан секоја чест, јадеме гомна за него ама изгледа е спремен и јак ко стена чим толку му верува Инзаги, глејте го не застанува на терен, ора во двата правци.

И не знам дали приметувате овие 4 утакмици нема лош поединец на терен, сите функционираат одлично и не се двои никој. Многу сакам ваква да ни е екипата, а не да зависиме од еден или двајца играчи или пак да имаме цело време некој дежурен кривец кога ќе примаме голови или кога ќе киксаме.

Сега следат 4 на хартија полесни утакмици, мора да им се влезе дрско и да се напраи 8/8, да се искористи добриот старт максимално.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom