Фан Клуб: Интер

Дупка беше до пред првиот гол, печен беше за изглагање заедно со Дамфриз.
Да ама кога ќе даде гол добива ерекција некако и одма го трпа вториот. Не знае по еден да дава што секако е добро.

Шала на страна, многу далеку од гол се позиционира цел натпревар. Дали Инзаги го става таму или природно се повлекува, не знам, ама го следев денес и најчесто е на некои 40 метри од гол, некогаш има и по 3-4 играчи на Интер кои се понапред од него.

Му треба минутажа и константност на Кореа реално, денес имаше една ситуација каде се дуплираа со Џеко и двајцата тргнаа на иста страна да се отвараат. А и општо у текот на цел меч беше отсутен, недобро позициониран, на страна некако од цела игра, како изгубен, ова е случај на сите утакмици кај што добивал шанси сезонава.
Денес го спасија 2та гола, иначе ќе потонеше и ќе почнеа да го јадат медиумите, ко што е случај со Џанго у задње време. Среќа, чукарето закачи асистенција, претходно по зицерот на Џеко имаше и гол шанса мада млако, онака изгубено со потег поише цело време, и тој потег крајно ретардиран.

Везниот ред денес беше супер, одлично изиграа сите 3ца, плус Перишиќ.

Добра победа, лесна, го имавме цел меч под контрола иако ова изгледаше на класична Интер утакмица, среќа до 60та дадовме гол иначе ќе се козевме до крај и ќе изгубевме 1-0 у 84та со гол на Њутник од корна или од црниот Киелини таканаречен Родриго Бекао.

Сеа со Шериф треба за саат време да ја завршат работата и за викенд ол ин на Милан.

Јеботе, овој или ништо не игра или трпа како ненормален :pos:
Овој заедно со Алексис кој ипак е далеку од својот прајм, се једини напаѓачи у тимов што може да форсираат соло игра напред, Алексис тоа природно си го праи и онака, ко и цел живот, али другиов премногу се обидува да глуми тимски играч и да е резервиран, не му одговара таков фудбал, не е ни таков напаѓач, со тап ин голови и слично.

Првиот гол што го даде е акција која редовно знаеше да ја форсира во Лацио каде беше послободен, тука очигледно е дека го јаде притисокот али очекувам во тој контекст да се среди и ако ништо друго да доставува солидно ко за играч за ротација. Не ми е мене овој проблем али Дамфрис и те како ми е, тежок блам од фудбалер сеа за сеа, дали е стварно толку лош или едноставно не може сеа за сеа да се носи со притисокот и товарот кој му е ставен на грб не знам, а и не е ни битно, воопшто не ми се допаѓа ко профил на фудбалер и би рекол дека со досега прикажаното ни е еден од полошите бекови у тим у задњи 10 години.

Многу сме осакатени десно, језиво е дури за глеање со оглед дека лани раат бевме на тој дел од теренот и 200 голови паднаа после акции од таа страна. Кога ќе видиш, ударен бек сеа а и најбољи у фаза на напад, и тоа убедливо, ни е Перишич.

Само да се молиме да останат живи и здрави Барела со Брозович....нереално е колку зависиме од овие двајца каде секоја утакмица ја играат.....делат со класа во квалитет спрема сите други играчи во тимот...ептен е очигледно кога не игра еден од нив или недајбоже двајцата.....

Проблемот со Кореа е позицијата. Ептен повлечен е и за да влезе во гол шанса треба да издрибла 3-4ца.

Амбициозниот Конте во шампионски Тотенхем.

Плачкото кој ќе се бори за топ 4 у Премиер а во Италија ќе се прошеташе до титулата со распаднатиот Интер.
Тука завршува муабетот за неговата амбициозност и проектите што Интер не му ги гарантирал.

Milan, 28 October 2021 – The F.C. Internazionale Milano S.p.A., Shareholders' Meeting, held via video conference, has approved the 2020/21 financial results, which were significantly impacted for the entire duration of the season by the effects of the Covid-19 pandemic.

The year saw consolidated revenues of €364.7 million and losses of €245.6 million. The impact of Covid-19 was approximately €110 million: around €70 million due to the complete lack of matchday revenue following the closure of stadiums and around €40 million due to the reduction in sponsorship contracts as a result of the Club being unable to provide benefits and partners' reduction in business. A further €30 million was due to the termination of sporting contracts.

Амбициозниот Конте во шампионски Тотенхем.

Плачкото кој ќе се бори за топ 4 у Премиер а во Италија ќе се прошеташе до титулата со распаднатиот Интер.
Тука завршува муабетот за неговата амбициозност и проектите што Интер не му ги гарантирал.
Стекот и Џонтра кога ќе ја чујат веста:

giphy.gif

Ако успее да ги донесе мртвине до трофеј што нешто значи, не таму ципирипи купови да осваја, тогаш ќе се согласам дека е голем тренер.

Нека му дадат на Брозович колку што бара, ке ни го земе Конте на лето...

Се плашам дека ке тргне уште по неколку играчи како Шкриниар, Де Фрај, Барела, Лаутаро...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom