Фан Клуб: Интер

Абе работата запнала уште од сам старт кога Тотенхем му одбиле да му запослат милион членови у стручен штаб. Еј, за тренери што зимаат по 4-5 илјади фунти плата му праеле проблем а не па коа ќе побара трансфер буџет од 300 милиони евра.

Будала човек. Се полакоми јас мислам прво за Реал и ПСЖ а ништо чудно да очекувал и Јунајтед да го откачи Солскер... на крај сите го одјебаа индиректно и се појави Тотенхем па ајде им барал и брда и долини па ако сакаат, сакаат, секако за 1-2 сезони ќе си отидеше и од таму, со тужби со жалби со све за да земе оштета.

Глуп човек испадна. Убаво вика Лупхол, се подисплаши изгледа од тоа кои тренери дојдоа, се подисплаши од предизвикот да остане на врвот без некои сензационални трансфери, малце си го штитеше образот ударајќи по клубот дека нема амбиции, дека ќе се продаваат играчи, дека он не може да работи во такви услови бла бла бла бла.

И доста да Конте ај, минато е, кој го ебе.

Абе работата запнала уште од сам старт кога Тотенхем му одбиле да му запослат милион членови у стручен штаб. Еј, за тренери што зимаат по 4-5 илјади фунти плата му праеле проблем а не па коа ќе побара трансфер буџет од 300 милиони евра.

Будала човек. Се полакоми јас мислам прво за Реал и ПСЖ а ништо чудно да очекувал и Јунајтед да го откачи Солскер... на крај сите го одјебаа индиректно и се појави Тотенхем па ајде им барал и брда и долини па ако сакаат, сакаат, секако за 1-2 сезони ќе си отидеше и од таму, со тужби со жалби со све за да земе оштета.

Глуп човек испадна. Убаво вика Лупхол, се подисплаши изгледа од тоа кои тренери дојдоа, се подисплаши од предизвикот да остане на врвот без некои сензационални трансфери, малце си го штитеше образот ударајќи по клубот дека нема амбиции, дека ќе се продаваат играчи, дека он не може да работи во такви услови бла бла бла бла.

И доста да Конте ај, минато е, кој го ебе.

Od koi treneri se uplasil be?
Izduvaniot Murinjo koj ce bide trener na Roma, da povtorim Roma, i od Alegri u Juve? :pos:

Неспоредливи се Мурињо и Алегри со Фонсека и Пирло.

Пак бе, Мурињо нема значаен успех у тренерска кариера 5-6 године можда и јаче а Алегри доаѓа у Јуве кој е у транзиција и со многу иксои и ипсилони за сезонава!

Како кажуете се уплашил Конте ко да дошол Гвардиола у Милан и Клоп у Јуве :icon_lol:

Јас сум со Марли во ова, јас не би се уплашил од никого онаков состав да имам, а сите знаеме дека појма немам.
Автоматски споено мислење:

Ова звучеше подобро во мојава глава.

Очигледно оризариве сакаат да го даат Хакими и да останеме само со Дармиан и Дамбо десно.
Па со продадените играчи да попунуваме ротација и слично.

Не знам колку е паметно да ги продадеме бековите кои беа прв избор, и се покажаа одлично.

Лазаро и Перо за Костич, тогаш ке има некоја логика.

Ериксен е исто така играч со огромна плата а не е баш незаменлив. Можеби тој ке биде жртвата на Женг.

Само нека не ги чепка Хакими и Лаутаро. Дури и Брозович би го продал за добра понуда ако веќе мора некој, многу полесно ке најдеме замена за него.

Да ама најтешко е да се ослободиш од тие што имаат превисока плата. Повеќето се на крајот на кариерата, не би им пречело многу да дремат на клупа.

Да ама најтешко е да се ослободиш од тие што имаат превисока плата. Повеќето се на крајот на кариерата, не би им пречело многу да дремат на клупа.
Затоа и беше изјавата дека Конте го кошташе Интер премногу, донесе играчи на залез од кариера со астрономски плати за на крај да замине како пиче со само една титула и 2 год група у ЛШ да неможе да помине.

Затоа и беше изјавата дека Конте го кошташе Интер премногу, донесе играчи на залез од кариера со астрономски плати за на крај да замине како пиче со само една титула и 2 год група у ЛШ да неможе да помине.

Ќе им истечат договорите и на тие играчи што ги донесе Конте. Наредниве година-две ни се клучни за понатомошниот развој на клубов. Ако успеат на краток план, пред се за сезонава збориме да извадат добри резултати тогаш веќе следната ќе имаме за што да се надеваме.

Ако би правеле некој долгорочен план, со оглед на тоа што ни требаат 80 милиони за сега, најлогична опција би било Лаутаро, Барела, Хакими, Шкриниар и Бастони да бидат недопирливи. Сите имаат барем 5-6 години квалитетен фудбал и шанса да напредуваат многу. Со оглед на тоа што Лукаку е единствен којшто може да не извади од криза а веќе има 28 години би ми бил фаворит доколку има за него некој да плати над 120 милиони евра.

Приоритет би требало да ни биде носење на Лев Бек. Перо ем не го бива ем не е баш млад па да се надеваме дека за година-две ќе блесне.

За напред како евентуална замена би можеле да земат некој како Влахович, да обезбедат млад талентиран шпиц со многу потенцијал или пак да земат некој за мали пари, краткорочно решение за сезона-две да се закрпи дур не се стабилизираме и можеме да фрлиме огромни пари за класа шпиц.

Договорите на играчи како Јанг, Видал, Санчез итн. се проблем само за сега, овие година-две. Така да и сезонава ако мораме да ги трпиме во состав како ротациони играчи не е толку страшно. Како им истекува договор следна година така ќе си наоѓаме замени за на клупа.
До душа не е лошо и на некој од примавера да им се даде шанса сезонава што следи.
Ако веќе мораме да трпиме транзиција подобро да ја направиме да биде што по безболна може.

Со публика, пари од ЛШ, тргнати санкции од Кина и подобри спонзори веќе од следната сезона (22/23) ќе може да се рачуна и на појаки засилувања, а и играчи како Ериксен, Броз, Де Фрај ќе бидат веќе во најдобри години за бркање на ЛШ и крунисување на кариера. Единствен проблем ќе биде голманската позиција ако не ја појачаат сезонава со добар голман, може и Донарума како што е слободен.

Ако убаво разгледаме ситуацијата воопшто не треба да се грижиме. Со паметно меркато ова лето би имале одлична основа следното со многу повеќе финансии да земеме 1-2 клучни играчи и да имаме солидни шанси да се надеваме на Триплета.

Како и да е моментално Лев бек ни е најпотребно да обезбедиме. Ако успееме Лев бек и голман да си ќариме сезонава тогаш сме на коњ.

Наше е само да чекаме и да видиме кој ќе одлучат да жртвуваат кинезите. Дали ќе биде само 1 играч или ќе биде 2-3 од прв тим.

Јас лично сум оптимист и мислам дека проблемите ќе ги имаме само оваа лето и оваа сезона. Очекувам веќе од следната година да се нормализираме и да почнеме доминација пред се во Сериа А па после и влагање на голема врата во Европа. Ако ништо повеќе да бидеме барем едни од главните фаворити.

Иако се дур не се официјализира некоја продажба јас ќе се надевам на зачувување на сите стартни 11 играчи. Освен Перишич. Му ебам тоа ушлето за него и Гаљардини нема да жалам и поклон да ги дадат некаде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom