Фан Клуб: Интер

Абе најбезболно за мене би било ако има некој да даде за Лаутаро 120 милиони да се продаде и ги зимаме за 70 милиони у пакет Гусенс и Муриел од Аталанта и инстантно имаме два бека што можат да достават 20 гола и Муриел да убаци плус 15-6... И 50 милиони остануваат за покривање на дупки...

Абе најбезболно за мене би било ако има некој да даде за Лаутаро 120 милиони да се продаде и ги зимаме за 70 милиони у пакет Гусенс и Муриел од Аталанта и инстантно имаме два бека што можат да достават 20 гола и Муриел да убаци плус 15-6... И 50 милиони остануваат за покривање на дупки...

Само што дупките се 80М.

Само што дупките се 80М.
Па Жоао Марио плус ќе се ослободат од плати на неколку играчи, плус Гаља или Весино ќе лета некој, ете Јанг, Видал, Санчез, Коларив некој од нив ќе си оди...

Ќе се покрие... А и да Сарма останува прв избор и Раду втор, ваљда и поголема шанса ќе добива...

Се вртеа/вртат муабети на форумов дека оризарите не направија , self-sustainable клуб.
Кризава со короната покажа на кое ниво е клубот и колку попаметно работеа/работат од Морати.

Али да, освоија скудето , нема простор за хехе муабети .
И кажи ми што од ова не направија Кинезите откако дојдоа 2016? Сакаш сега со бројки се да ти извадам и да видиш на кое ниво беше Интер тогаш на кое ниво е сега? На секое ебано поле не кренаа 100 нивоа погоре, и фудбалско и нефудбалско, а ти се ругаш на сметка на нивното работење во однос на она на Морати кое е школски пример како НЕ ТРЕБА да биде воден еден фудбалски клуб. Добро како не сфаќате дека короната е нешто непредвидливо, нешто што никој не можеше да го знае. Да не се десеше короната немаше да има ни рестрикции од Владата на Кина и сега некои други муабети ќе се тераа овде, Маркес ваљда ќе избришеше профил ради премногу изедени вафли (да не викам гомна пошо наши сме си хехе) према Кинезите. И покрај сите рестрикции и потешкотии ја истераа сезонава успешно и се уште се во клубот. Ја само се надевам дека се ќе биде океј оваа сезона и дека нема да се десат бродоломи зашо веќе почнува да се средува срањево со короната и почнува се да функционира нормално.

Најголема заслуга за напредокот од тоа 7мо место , до скудетово и константните пласмани во ЛШ има одбраната ,не тој напад.
Видовме како функционира тимот , првите кола кога играа Коларов , Јанг и остали измишљотини од играчи.
Ако нешто не треба да се чепка од тимот тоа се стоперите + Хакими , ако на оваа одбрана се додаде солиден лев бек е чиста класа. Одбрана со која тимот би бил сигурен во наредни 5/6 години во најмала рака.

Ако имаат поголеми амбиции од тоа 4то место во лига, за наредните години . Барела + одбраната не треба да помислат да ги сменат.
Се останато , може да се смени .
Се слагам до негде, ама џабе најдобра одбрана ако немаш креативност во средниот ред и немаш добри напаѓачи да ги реализираат шансите. Секој втор натпревар ќе биде нерешен.

Не сте нормални со муабетов за Лаутаро
Се вртеа/вртат муабети на форумов дека оризарите не направија , self-sustainable клуб.
Кризава со короната покажа на кое ниво е клубот и колку попаметно работеа/работат од Морати.

Али да, освоија скудето , нема простор за хехе муабети .
Интересна паралела, споредуваш период со 5 последователни скудета, и тројна круна, и публика на трибини, со светска пандемија и рестрикции за прелив на пари надвор од кинеската држава.
Да не ме сфатиш погрешно, у моментов на Сунинг им се врзани рацете и најидеално сценарио е да се најде некој друг и да го превземе клубот, ама да ми речеш дека од финансиска гледна точка, работеле паметно со Морати ..... :pos: :pos: :pos:
Тоа беше, е, и ќе остане едно од најнепаметните работења кога е во прашање Интер, тотално зависни од прилив на средства од газдата, дури и кога освоија Се, нула од маркетинг политика, можда најлошата маркетинг политика од сите светски фудбалски гиганти имаа.

Всушност, да работеше Морати ко што тераа Интер со Сунинг, во моментов сеуште Морати ќе беше претседател, ама за жал тоа не беше случај, дури и имањето на еден Роналдо во тим не успеа магот да го искористи, што поише ...

Интересна паралела, споредуваш период со 5 последователни скудета, и тројна круна, и публика на трибини, со светска пандемија и рестрикции за прелив на пари надвор од кинеската држава.
Да не ме сфатиш погрешно, у моментов на Сунинг им се врзани рацете и најидеално сценарио е да се најде некој друг и да го превземе клубот, ама да ми речеш дека од финансиска гледна точка, работеле паметно со Морати ..... :pos: :pos: :pos:
Тоа беше, е, и ќе остане едно од најнепаметните работења кога е во прашање Интер, тотално зависни од прилив на средства од газдата, дури и кога освоија Се, нула од маркетинг политика, можда најлошата маркетинг политика од сите светски фудбалски гиганти имаа.

Всушност, да работеше Морати ко што тераа Интер со Сунинг, во моментов сеуште Морати ќе беше претседател, ама за жал тоа не беше случај, дури и имањето на еден Роналдо во тим не успеа магот да го искористи, што поише ...
А тебе демек не ти годеше тој период коа играа роналдо и останати играчини?
Да не рокнеше Морати со кеш ќе ја имавме ерана на Абрамович во Челзи ама не бива така,поубаво е да бираме кого да продадеме и да се бориме за 4то место.
пс.Да не беше Роналдо пола од светов немаше да знаеме дека Интер постои,а не па да навиваме за него.
ппс.
Знам дека ќе почнеш со корона и рестрикции од кина муабети ама веруј тоа нас не треба ич да не интересира,тој што се фатил на орото-треба да си игра.
Не е ова сунинг фудбал клубот,па згасни го коа ќе ти прдне на курот, стотина години традиција е у прашање,племе ли им ебам оризарско!

Вие ги правевте споредбите години уназад. Лично немам мислење дека работел добро Морати, но истиот донесе 5 последователни скудета и тројна круна. Али ете лошо работел затоа и не е повеќе претседател на клубот , но е срамно е да се стави у иста корпа со овие .

Мене прашањето ми е како на еден развиен, клуб со маркетинг, паметно воден, што може сам да се оддржува, на крајот излегува дека му требаат пари од страна па е таа кинеска влада крива ? Нели би се виделе резултатите од истово , од тој толку перфектен начин на водење на клубот во ваков случај ?

Само што дупките се 80М.
Најдобра опција според мене е шиткање на Лукаку за над 120 милиони.
Освои играч на сезона и сеа на европско може да блесне со Белгија. Што е очекувано.

Во секој случај е подобро ако е дупката 80 милиони да се земе макар 100 милиони од 1 играч којшто е во пикот на кариерата и да ни останат 20 милиони само од него за покривање на дупки него да се даде Хакими којшто е предобар млад играч и има барем уште 10 добри години во него. Тек сега станува играчиште.

Плус е таа математика, подобро од 1 играч да земеш 100 милиони и 20 да ти останат него да го дадеш Хакими (или било кој) за 80 и да останеш само на 0 и со уште една тешка позиција за покривање. Тоа барем сакав и на Џонтра да му објаснам коа му реплицирав.

Ако успеат добро да изменаџираат и само еден играч да продадат тогаш можеме дури и како „победници“ да искочиме во оваа ситуација.

Јас барем тотално се сложувам со @Trolejbus и иако Лукаку повеќе го сакам од Лаутаро сепак мислам дека најпаметно е да се исфорсира негова продажба за над 100 милки а Лаутаро да се чува чисто пошто мислам дека ќе може повеќе пари да извадиме од Лукаку.

А тебе демек не ти годеше тој период коа играа роналдо и останати играчини?
Да не рокнеше Морати со кеш ќе ја имавме ерана на Абрамович во Челзи ама не бива така,поубаво е да бираме кого да продадеме и да се бориме за 4то место.
пс.Да не беше Роналдо пола од светов немаше да знаеме дека Интер постои,а не па да навиваме за него.
ппс.
Знам дека ќе почнеш со корона и рестрикции од кина муабети ама веруј тоа нас не треба ич да не интересира,тој што се фатил на орото-треба да си игра.
Не е ова сунинг фудбал клубот,па згасни го коа ќе ти прдне на курот, стотина години традиција е у прашање,племе ли им ебам оризарско!
Да али све тоа се дешаваше зашто Морати даваше пари од свој џеб, стриктно, само ради тоа, а кинезите од свој џеб не можат да даваат, тоа е едно, второ, тоа давање од свој џеб на крај му се удри од глава зашто бизнисот со нафта му секна, и нормално, ваљда погодуваш, и Интер секна. :)
Затоа тоа влечење на паралела не држи вода, бидејќи Интер со Морати зависеше стриктно од него, а Роналдо го спомнуваш чисто за да доволам каков пенал имаше он да направи од Интер маркетиншки бренд и да не му се секира утре дали бизнисот негов е ваков или онаков.
У ниеден свет не е ок клубот да зависи само од парите на газдата тоа ми е целата поента.

@ЧалетаЦар, На Интер му требаат пари од Кина, зашто планот на Сунинг беше да иде со кинески спонзори и така да се префрлаат пари во клубот и тоа на стартот си идеше ко подмачкано, у моментов ниеден спонзор од Кина не е во ситуација да му дава пари на клубот, така да не е само Сунинг у прашање ко компанија и газди на Интер, туку цел оној план за спонзорства од Кина им е паднат у вода. односно, ко што реков, врзани им се рацете бајаги а короната ги докрајќи бидејќи ради празниве трибини губат над 60м евра, а проценките уште пред година дена беа дека Интер у Италија ќе биде еден од најпогодените од кризава заедно со Јувентус.

Најдобро сценарио за нас е, или беше, сеедно, да го продадат клубот, стриктно ради неможноста да се префрла капитал од Кина во Италија, сеа после Конте искрено скршен ми е филмот, само се надевам на подобро, нишо поише, т.е. у моментов искрено да се остане само на продажба на Хакими, не дека ми се свиѓа тоа сценарио али секако бев спремен дека некој ќе лета после све што се пишуваше задњи месец-два само се надевав некако дека ќе се изнајде решение, вака најлошто се деси, и играч и тренер.

Исто вака и фановите на Сити и Псж ќе зборат кога ќе си заминат арапите дека биле најлоши водени клубови со освоение катаљарда трофеи додека се борат за пласман во ЛШ.

Исто вака и фановите на Сити и Псж ќе зборат кога ќе си заминат арапите дека биле најлоши водени клубови со освоение катаљарда трофеи додека се борат за пласман во ЛШ.
Па не гледам да се во загуби Сити и ПСЖ, а Интер со Морати беше, економиста си ваљда знаеш што значи тоа. Јас премногу го сакам Морати ама не треба да бидеме слепи при здрави очи. У право е Урко, Интер во ерата на дон Масимо можда е најлошо воден клуб кога се во прашање гигантите. На маркетиншки план ужасно стоевме, на социјални мрежи дно, ко да сме Ливорно. Сунинг за нецели 5 години средија многу работи, го реновираа тренинг центарот, на социјални мрежи пред 2 години бевме клуб со најголем раст (процентуално) на следачи, за ФФП и финансиите да не зборам. Штета што се деси коронава, можеше многу подобро да е за нас али јебига виша сила, само се надевам ќе се среди се и ќе останат Жанговци уште долго време.

@Stefan-kobe штом ти се крстиш у џанговци тогаш очекувам у скоро време или до нова година клубот да биде продаден.

• Хаха
Reactions: Syn

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom