Фан Клуб: Интер

Прочитаа на време кај лупа промаја , тоа од страна на Бираги плус Скринјар се лета континуирано ... и нормално искористија. Криво ми е што едноставно немавме опција да се покрие , проба со кандрева и пак ништо. Фластер на брозович плус преглуп голл примен и воала. Класика Интер.

Не смее вакви работи да си дозволуваат. Ова е катастрофа. Цел тим да не се појави да игра второ полувреме е недозволиво. Прашање на труд и желба е ова, ништо друго. Ни замор ни нешто друго може да оправда вакво полувреме.
Дортмунд е тим што игра во бранови, не треба да си гениј за да го видиш тоа. Треба да се умртвува играта, да се намалува темпото, а не да го играш натпреварот со нивниот интензитет кога имаш стабилна предност.
Ужас.
Конте да ја врати платата за месецов. :)

Не смее вакви работи да си дозволуваат. Ова е катастрофа. Цел тим да не се појави да игра второ полувреме е недозволиво. Прашање на труд и желба е ова, ништо друго. Ни замор ни нешто друго може да оправда вакво полувреме.
Дортмунд е тим што игра во бранови, не треба да си гениј за да го видиш тоа. Треба да се умртвува играта, да се намалува темпото, а не да го играш натпреварот со нивниот интензитет кога имаш стабилна предност.
Ужас.
Конте да ја врати платата за месецов. :)
Кое умртвување, кое намалување темпо. Пресингот што го изиграа до 3тиот гол Дортмунд беше врхунски.. На допинг контрола ќе ги носат сега, летаа по терен. 3 паса не врзавме, какво умртвување не заебавај..

prvi dva gola, avoidable , fakt, deka konte ja usra i ide ova na negov grb, uste pogolem fakt, narocito sto obicen gledac uvide deka dortmund igra slicno ko nie so mur i maikon, celo vreme desno so hakimi i sancho, i gi ostai 80 minuti da haraat bez da postavi protiv igra, sfakam prvo da se utne, ama na poluvreme be, toa da go neutralizirase, po avtomatizam upola od potencijalot na napadot na dortmund e skraten ...
Sramota, ne znam sto drugo da se kaze, favre vaka da te utepa ne ke e da e samo do igracite, kapiram deka i oni gresea ama denes vinovnik broj 1 e konte, nema nisto loso u toa da se priznae, valjda i on e svesen za toa.

teorijata veli deka 2 pobedi ne nosat u osmina finale, realnosta drugo nesto kazue, deka nemame kapacitet za takvo nesto, jebiga, ali dur sme u igra glupo e da gi otpiseme, sve e mozno. Najdobro za timov bi bilo barsa da gi tepa dortmund i da obezbedat plasman dalje, pa labavi da ni dojdat na meaca i valjda da go odmaraat mesi, ama vakvi kakvi sto se na gosti vo ls, ekipa za edno poluvreme, moze uste u praga da kazeme cao cao na ls. :toe:

Е ако некој е доктор за вакви утакмици тоа е Мурињо, кај него знаете кога ќе примевме 3 гола? НИКАД! Не знам што кур му беше филмот на Конте, абе не од авион него од свемирот се виде дека форсаат по таа десна страна со Хакими, не знам зошто не згуснавме одбрана таму, преку кур веќе. Кандрева си џогираше покрај Хакими за третиот гол, а и што би се замарал, да ја замарам жена му, се да му ебам јас негово инвалидно. Пцуеме по Весино и Бираги а никој не споменува дека Шкриниар е камен сезонава, врска нема тоа што го игра со лани и полани.

Од секој можен аспект ова е катастрофален пораз за нас, 0-2 на полувреме и против Барса е срамота, а не пак против Дортмунд кој има просечна екипа за европски стандарди. Све ова иде на душа на Конте, мајката у пичка да ти ја ебам јас на тебе перикле мртов. Ме боли кур сега дали ќе ги рибаш играчите после утакмица и дали ќе кукаш дека немаш широк ростер, ама ова не смееше да ти се деси никако.

Сега за да пројдеме ни требаат две победи, друга опција нема.

Е јебига, се дешава.
Сега Барса мора да си решава дома со Дортмунд затоа што они сигурно паѓаат на Џузепе Меаца.
Прашање е ние дали ќе победиме во Прага.

Кое умртвување, кое намалување темпо. Пресингот што го изиграа до 3тиот гол Дортмунд беше врхунски.. На допинг контрола ќе ги носат сега, летаа по терен. 3 паса не врзавме, какво умртвување не заебавај..
Да де, Дортмунд е прв тим што игра агресивен пресинг, никој друг не го правел тоа.
Се умртвува игра ако врзеш три паса по ред, ако топката се движи и хоризонтално, место да се лета напред со директен фудбал без потреба на 2:0 на гости.
Ако им ја враќаш топката назад цело време нормално дека ќе летаат по терен. Дортмунд се таков тим, ако им дадеш простор да се размавнат, богами убаво ќе те измаваат.
Пак ќе кажам, прашање на труд е ова. Застанаа да играат во второ. Требаше и Сенси побрзо да влезе.
Плус одбраната прелесно ја расклопуваат. Тројца квалитетни централни има во нејзе, недозволиво е тоа.

Последно уредено:
Да де, Дортмунд е прв тим што игра агресивен пресинг, никој друг не го правел тоа.
Се умртвува игра ако врзеш три паса по ред, ако топката се движи и хоризонтално, место да се лета напред со директен фудбалбал без потреба на 2:0 на гости.
Ако им ја враќаш топката назад цело време нормално дека ќе летаат по терен. Дортмунд се таков тим, ако им дадеш простор да се размавне, богами убаво ќе те измаваат.
Пак ќе кажам, прашање на труд е ова. Застанаа да играат во второ. Требаше и Сенси побрзо да влезе.
Плус одбраната прелесно ја расклопуваат. Тројца квалитетни централни има во нејзе, недозволиво е тоа.

Од тројцата квалитетни централни, само Де Фрај игра асално у формација со 3ца. Годин (иако денес беше сосем солиден) и Шкринијар (цела ебана сезона е камен) играат на 30% од можностите у оваа формација.

Мурџо лево ќе утројјуваше, у право си @Stefan-kobe , прашање е само дали ќе дадеа 2 со него : ))), aма добро што ја повлече таа паралела, меси и дани алвес лево да те напаѓаат 90 минути и да ги угушиш 2 утакмици не е заебанција, Конте уште тактички не е перфектен тренер, да е паметен ќе провери у тоа базата на апијано да најде 2010 како треба да се постави одбрана, нарочито против вакви екипи кои бочно знаат да ти ја ебат мајката.

Интер може дефанзивно беше поставен у второ, али не бранеа, тоа не беше бранење, не делуваше на тоа дека се организирани и знаат што прават, денес само нереализација кај дортмунд можеше да не спаси, што не беше случај.

Ја инаку мислев дека со пораз толку е, минимални шанси, ама бодов на прага измести некои ствари у групава, иаме прилика нешто налик на тотенхем лани у група кога едвај отидоа даље. На крај од ден пак све зависи од интер, не и од другите резултати, тоа е једино нешто добро после денешниов ден, среќа у несреќа.

Од тројцата квалитетни централни, само Де Фрај игра асално у формација со 3ца. Годин (иако денес беше сосем солиден) и Шкринијар (цела ебана сезона е камен) играат на 30% од можностите у оваа формација.
Тоа е веќе друг муабет. Каква е таква е, формацијата доаѓа со тренерот, тоа требало да го знаат однапред. Ќе се адаптираат на нејзе и Скриниар и Годин. Ова беше потфрлање на тимот, не е фер на индивидуалец да се препишува. Никој не излезе да игра во второ полувреме. Тоа со Верона не треба да се случува, а не па со еден Дортмунд на гости.

абе каки индивидуалци, 0-2, поставуеш одбрана, чуваш резултат, и секој напад противникот зицери ствара, за 20 минути у нокаут те фрла, те победува на крај. Се знае кој е крив тука, нормално дека ќе има грешки индивидуални при примање голови, али у глобала сите голови мислам дека беа примени во ситуација кога горе доле беше поставена одбраната, така да едноставно денес не беа спремни да се бранат, немаа против игра на тој дел од теренот, требаше да идат на напад е најбоља одбрана ко пеп што праи ама нит конте е таков нит па тимов има капацитет 90 минути да напаѓа.

Усрано беше ова све од тренерот али ништо не е готово, уште една лекција од која многу можат сите да научат, треба да се среќни што и после ова фијаско пак све е у нивни раце, поклон кој прашање е и дали го заслужија после ова денес.

Со Јуве неколку минути пред голот за 1-2, се повлекоа и како да се смени пристапот.
Со Барса првото полувреме ги пикнавме во гол, второто скрос спротивен пристап.
Со Дортмунд исто како и претходниве две.

Не може тоа да е поради неквалитет или измореност. Очигледно е дека добиваат такви насоки од Конте.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom