Фан Клуб: Интер

Реално паднаа во вода муабетите (од кои дел и јас ги водев) дека трансферот на Лукаку го кочат Икарди и Ванда. Интер со трансферов покажа дека е сериозна екипа и дека отидовме левел погоре. Трансферот на Барела такоџе е показател за истото, Рома го имаше договорено трансферот со Каљари, али желбата на играчот пресуди. Ефектот Конте е очигледен, се кладам во животот да ни беше тренер Спалети и да не ни беше CEO Марота, ова првово нарочито, сега Лукаку ќе беше во Јуве, Барела во Рома, а ние ќе главевме со треторазредни играчи.

Околу Лукаку, факт е дека во моментов го преплативме, али ситуацијата со Икарди и желбата на Конте пресудија да се деси трансферот. Млад е, има уште многу фудбал во него, Конте му е омилен тренер, едноставно кур ме боли што го преплатиле ако дечкото изгази поштено. Башка мислам дека и лигата ќе му лежи, таман е за физички ѕвер како него.

Капа доле за Марота, well done.

@Stefan-kobe за 50 милиона евра јас и ти да бевме на местото на Марота и Аусилио ќе го донесевме Барела.
Истото важи и за Лукаку.Играч кој ја имаше спукано со солскер,пуштен да тренира со андерлехт и со огромна желба да заигра во Италија за вртоглави 80мил еура!

Башка што да сакаше дибала да игра во ман ју,марота немаше да успее ни копачките на лукаку да ги донесе во Милано,да не се правиме будали со сила сеа...

Нема врска, јас уназад 20 страни си го кажав ставот за Лукаку. Човекот си е класа фудбалер со една бледа сезона позади него, а можеби и повеќе од една сезона али мање битно.
Јас, како и многу други тука на форумов тврдевме дека замената на Икарди со Лукаку во најмала рака е статус кво. Го избркаа капитенот за плата која сега ќе му ја даваат на фудбалер за кој ќе платат плус 80м. А меѓу другото ја губат и опцијата за продажба која котираше над 100 м.
Угледот, реномето и атмосферата која се создаде да не ја спомнуваме.

Дај боже да си гази човекот, јас не дадов никаква негативна прогноза во врска со неговиот иден перформанс во клубов, само ми пречеше одработената политика и пропустите врз случајот со Икарди.

И најискрено, често пред сезона читам вакви коментари од типот "каде е сега овој или оној", и нешто во тој стил како она погоре... :LOL:
И да бидам искрен ми делува како семи-ретардирана практика користена во некакви (демек) "реваншистички" ситуации од страна на светло-зелени адолесценти. :)
Само ги оставам да си го тераат филмот ;)

@Stefan-kobe за 50 милиона евра јас и ти да бевме на местото на Марота и Аусилио ќе го донесевме Барела.
Истото важи и за Лукаку.Играч кој ја имаше спукано со солскер,пуштен да тренира со андерлехт и со огромна желба да заигра во Италија за вртоглави 80мил еура!

Башка што да сакаше дибала да игра во ман ју,марота немаше да успее ни копачките на лукаку да ги донесе во Милано,да не се правиме будали со сила сеа...
Ne me sfati brat so sakam da kazam. Eve zemi go Radja za primer, ali Radja u Kaljari sto igrase na vremeto. Go pikiravme, se tegavevme i na kraj bap vo Roma. I pari i sve mu davavme ama dzabe, nejke Mazzari da mu e trener ili koj i da bese togas. Isto i so Sancez od Udineze bese, celo leto tegavenje, dojde Barsa i zz. Eve ti ista situacija so Lukaku samo ovoj pat Inter e pobednikot, a znaes deka i Juve so Dybala se umesa proslata nedela i proba da go sjebe transferot.

Realno, neka dade 30 gola, kur ke ne boli i mene i tebe deka e platen 80m.

Се во ред, апсолутно коректно!
Само направи дистинкција со следнава ситуација...

- 2019-20 Икарди - 30 гола.

Вади калкулаторот! :)

Се во ред, апсолутно коректно!
Само направи дистинкција со следнава ситуација...

- 2019-20 Икарди - 30 гола.

Вади калкулаторот! :)
Ne sum mu jas kriv na Ikardi sto vo januari tajno pregovaral so Juventus i sto odbivase da igra za timot. Inaku se slagam deka e pokvaliteten od Lukaku ali toa e.

Ne me sfati brat so sakam da kazam. Eve zemi go Radja za primer, ali Radja u Kaljari sto igrase na vremeto. Go pikiravme, se tegavevme i na kraj bap vo Roma. I pari i sve mu davavme ama dzabe, nejke Mazzari da mu e trener ili koj i da bese togas. Isto i so Sancez od Udineze bese, celo leto tegavenje, dojde Barsa i zz. Eve ti ista situacija so Lukaku samo ovoj pat Inter e pobednikot, a znaes deka i Juve so Dybala se umesa proslata nedela i proba da go sjebe transferot.

Абе ја не го негирам конте-ефектот .
Сакав да ти кажам дека со кеш се решаваат 90% од работите.Бугарите викаат - се што неможе да се реши со пари,се решава со повеќе пари .
Трансфериве на најголан и санчез се типични примери.Ние стално се заебаваме со позајмици,рати,курови... или се ценкаме за +- 5 милиона и затоа сме останувале со курот у рака.За мочани 5 милиона разлика дибала отиде во јуве од палермо,место кај нас.

А дибала ако се договореше со манчестер сеа ти гарантирам дека лукаку ќе слетуваше во торино, место во милано.Затоа ти реков, не го гледам мајсторлакот на марота во случајов Лукаку.
А така сум му кивен за пиздариите со јавното откажување од Икарди и Раџа,што треба минимум 3 екстра појачувања да донесе на негов начин за да му простам

Значи Икарди е завршена приказна за жал... И кога веќе бараат замена, јас сум и више од задоволен со Лукаку. Потсетете ме кој е последниот играч од негов калибар кој сме го купиле? Ето?

Ne sum mu jas kriv na Ikardi sto vo januari tajno pregovaral so Juventus i sto odbivase da igra za timot. Inaku se slagam deka e pokvaliteten od Lukaku ali toa e.
Коректен лик си, али промената на мислење ти е на актив мод стално, мавни го на офф! :icon_mrgr:

Вчера колеше и бесеше за Икарди, им бараше факти кога тропаа дека тајно се договарал за во Јуве. Дај потврди го ова. :)
Нема везе, дај боже да си изгазе човекот како што реков. Али ако те праша некој како ли всушност заврши сѐ, а како можеше... Подумај се! ;)

Коректен лик си, али промената на мислење ти е на актив мод стално, мавни го на офф! :icon_mrgr:

Вчера колеше и бесеше за Икарди, им бараше факти кога тропаа дека тајно се договарал за во Јуве. Дај потврди го ова. :)
Нема везе, дај боже да си изгазе човекот како што реков. Али ако те праша некој како ли всушност заврши сѐ, а како можеше... Подумај се! ;)
Pa sea pred nekoj den iskoci info deka za toa mu ja zemale lentata. Jas nikad ne bev na strana na Ikardi, ama ne sum slepo ni na strana na upravata. I prethodno i sega stojam na stavot deka Ikardi ima najgolem del od krivicata, ama upravata me nervira sto javno kaza deka ne e del od timot uste u juni i stavija na doznaenje deka e na prodazba.

Се се мислам дека ќе се деси Икарди-Дибала свап.
Дибала ми е супер играч, не знам зашто не играше мн последнава сезона, ама е играч што знае да ја раздвижи играта, да шутне од далеки и башка изведува и слободни. Само вака ќе му извадиме пари на Икарди. Е сега, ќе го засилиме Јувентус, ама и ние се засилуваме.
Е замислите па освои ЛШ... Папапа

Двата гола против ПСЖ комплетно го опишуваат Лукаку како играч. Не, не мислам на среќа ко што се ломотеше на форумов, туку на него како работник на теренот. Трча по секој топка, возможна и невозможна, со левата знае и да нафрли и да асистира. Не е Хари Кејн, тоа јасно ама не е ни како што се прави на форумов, нема фрст тач и готово, автоматски не знае да игра.

Честитки за трансферот, баш ме интересира како ќе му легне Италија.

Еве тазе од Морати за Спалети, Конте, и хот топикот Икарди. Ова good lad го кажа и Сабатини пред некоја недела, може е глуп само малце, али тоа го знаевме коа ја земал оваа за жена.

Former Inter President Massimo Moratti had harsh words for Antonio Conte, Luciano Spalletti, club directors and Romelu Lukaku. “Last season I felt like shooting myself.”
The patron who was at the helm when they won the historic Treble in 2010 has never been shy about voicing his opinions and did not hold back when speaking to Inter fans in Modena.
La Gazzetta di Modena published the video recording of the conversation in which he discussed pre-season performances compared to last year under Spalletti.
“Conte is good, you can see the team is playing football,” said Moratti.
“His DNA is awful (referring to his past at Juventus, ndr), but the players and the team are clearly playing with forward passes and not like last season when they only passed horizontally. I mean, I felt like shooting myself watching that…”
Moratti was asked about the club freezing out Mauro Icardi and paying €65m plus €10m bonuses for Manchester United centre-forward Lukaku.
“I don’t know what’s happening with Icardi. Obviously, Icardi is a better striker than Lukaku.
“I know Icardi, he’s a very good lad and has always been a professional. You can’t just invent stuff about his wife.
“Inter got into knots because they wanted to act like hard men, then didn’t know how to justify it and continued dragging on this story, but couldn’t get out of it.”

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom