Фан Клуб: Интер

Мене едно не ми е јасно само.... како може цела игра да ја засноваш на центаршут, и притоа ко задњи дебил уфрлаш стопер у напад пошо е висок, а притоа цела утакмица имаш добиено вкупно 2 воздушни дуели (Перишич и Лаутаро).

Соарес има доста добри нафрлања, Далберт исто далеку подобар од прошлата. Ама со ништо не се полоши од Асамоа и Дамброзио. Нарочито вториов.

И ако веќе збориме, за кој кур Лаутаро-Кандрева измената, коа знаеш дека нема да го убациш Салседо и на крај ќе ти фали плус напаѓач у игра? Зашо тогаш не го повлече Раџа за Лаутаро, и онака беше бескорисен?

Не дека играчиве се сјајни, ама тренеров ни е подпросечно интелигентен.

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Мене едно не ми е јасно само.... како може цела игра да ја засноваш на центаршут, и притоа ко задњи дебил уфрлаш стопер у напад пошо е висок, а притоа цела утакмица имаш добиено вкупно 2 воздушни дуели (Перишич и Лаутаро).
Pa uste lani periodov ustanovivme site deka ekipava ima predvidliva igra so ogled deka im se zasnova celo vreme na krosevi, a krosevite gi vrsat invalidizirani igraci ko dambrosio, kandreva, santon i ostali.
Toj trend na ocajno nafrlanje si prodolzi sto i bese za ocekuvanje, i na cela taa muka, spaleti ne ufrla igrac sto znae so topka, da dribla, sutira, proigruva u prazno, da promeni nesto, ne, go stava Ranokija, vo megjuvreme go vadi i kandreva koj e krilo ( lautaro ne e ) i go vadi cedric koj bese moze jedini sto nafrlase dobro, i pritoa, uste tolku insistira da se igra so Nafrlanje. :pos::pos::pos::eek:

I posle ikardi 6 utakmici nema da dae gol, e nema ... @loophole ova ti e klasicen primer kako trenerot so negovite odluki go kine potencijalot na odredeni igraci, konkretno so ikardi, iako on e samo eden od mnogute cij potencijal Spaleti ne e sposoben da go iskoristi do maksimum.
Lani do ovoj del od godinata ikardi dade 18 golovi, sega samo 9.

Спалети е пичка и психијатриски случај,али да правите како само тој да е виновен во ситуациајва треба ептен осет да немате.Како бе секоја година истово ни се случува?И со други тренери сме биле во слични гомна.
Па син зел објаснува дека тоа што икарди не дал гол 6 утакмици е винава само на Спалети.Дури го читам си мислам дека ако дојде некој асолен тренер 10-0-0 серија ќе направиме.
Значи да не бидам погрешно сфатен,Спалети мора да се избрка и е ТРУПЕЦ.И со составов што го имаме треба лабаво да сме 2-3то место,али немојте да се преценувате.Очигледно е дека има некои други проблеми во клубов што се случуваат уназад со години,а тоа не е тренерот.Има н екој раздор,има кланови или па си го ладат курот сите и нема никаква дисциплина не знам.Абе кај нас и Чоло да дојде и да имаме играчишта пак ќе се случи тонење после врзани 2-3 кикса.Одма се раскаруваат и се поделуваат.

Спалети е пичка и психијатриски случај,али да правите како само тој да е виновен во ситуациајва треба ептен осет да немате.Како бе секоја година истово ни се случува?И со други тренери сме биле во слични гомна.
Па син зел објаснува дека тоа што икарди не дал гол 6 утакмици е винава само на Спалети.Дури го читам си мислам дека ако дојде некој асолен тренер 10-0-0 серија ќе направиме.
Значи да не бидам погрешно сфатен,Спалети мора да се избрка и е ТРУПЕЦ.И со составов што го имаме треба лабаво да сме 2-3то место,али немојте да се преценувате.Очигледно е дека има некои други проблеми во клубов што се случуваат уназад со години,а тоа не е тренерот.Има н екој раздор,има кланови или па си го ладат курот сите и нема никаква дисциплина не знам.Абе кај нас и Чоло да дојде и да имаме играчишта пак ќе се случи тонење после врзани 2-3 кикса.Одма се раскаруваат и се поделуваат.
pa ako ima takvi problemi, klanovi i slicno, nekoj ke prevzeme nesto vo vrska so toa, kaj nas situacijata e status quo, istite igraci igraat, nikoj ne e izbrkan, nikoj ne e kaznet od trenerot. Trenerot e toj sto sve dirigira, moze i ikardi na klupa da go sedne ako mu prai problemi, sto go igra ? Ili nekoj tret random buntovnik ...

Sekogas e trenerot kriv, takov e ovoj sport, najgolemiot procent na vina tuka lezi, i po ne znam koj pat, ne mora 10-0-0 da ima noviot trener, ama barem da ne se brukame vaka so ebanata bolonja ili sasuolo i ostali vakvi timcinja od koi inter ima daleku bolji igraci i uslovi za rabota. Momentlano sme u pol pozicija apla za LS, 5 boda poveke od Milan, pozadi niv se Roma, oni denes megjusebna igraat so znaci sekako ke se odlepis so pobeda od eden od ovie timovi, ili od dvata ako izigraat X, i sto se desava, bolonja koja 4 meseci ne pobedila, tepa na Meaca. Gi gleam bolonja kako igraa denes, nisto ne mi nalagase deka se u takva haoticna kriza, ko da se ekipa koja se bori za Evropa, taka deluvaa.

Ene be mancester vi e klasicen primer sto se desava koga se menja trener koj e bojkotiran od poveketo igraci, pa pogba ako ste pratele anglisko dur bese murinjo, bese polos i od velice sumulikovski u svoeto najloso izdanie, meme igrac bese, sekoe kolo na tviter videa od negovi pogresni pasovi izlagaa. Denes nit traga nti glas od toj pogba. Ne gi opravduvam igracite i nikade ne gi amnestiram, razgaleni kopilinja se denesnite instagram fudbaleri, ama niv ne mozes da gi smenis, ni sega ni u leto, barem ne site, ali trener da, najlesen manevar za promena ti e ovoj i vo konkretniov slucaj i neophoden.

Ио многу убаво го најави ова што сега се случува веднаш после ПСВ, рече, у стил, нокаут фазата во ЛШ ги одржуваше во живот играчите зашто првенството веќе беше решено за нас, со оглед дека јуве бегаа 10 поени.
Да додадам само дека 90 проценти од играчите на Интер немаат искусено нокаут фаза у ЛШ, и сега за прв пат дебитираа таму и испаднаа зашто не победија тотален аутсајдер, после ситуација каде по 3 кола интер имаа 6 поени, а тотенхем ЕДЕН.

Ти до утре можеш да збориш за (не)квалитетот на имињата кај Интер, ама Интер има повеќе од доволен квалитет за да ги победи сасуоло, парма, торино и болоња дома, или грешка сум ? Има многу поголем квалитет од оној што спалети успева да го изнуди на терен каде практично сасуоло на пример статистички ги доминираа интер, или болоња денес во одреден дел од натпреварот.
Јас од Конте не очекувам титула, и да газат ко да нема утре, да, ростерот не е јак, ама очекувам Интер да не се мачи со ваквите тимови, да даде бе гол чоек у 2019 година, гол кој го немаат уште дадено у лига после 3 натпревари. Икарди ја има најголемата суша откако е дојден, гледаш ли дека системот не му функционира, прекина да му функционира уште лани он истото го игра. Знаеш ли колку пати рекол дека ќе адаптира игра за Икарди, дали ти тоа го глеаш на терен ? Не имаат прочитано ко селски буквар, а план Б не постои, нешто што поквалитетен тренер секогаш го има у предвид.

Еве конкретно за Конте, свесен ли си дека со матри, бедтнер, красич, вучинич и џоввинко освојуваше титули ? Спалети со таков јувентус немаше ни у топ 3 да заврши. Јас многу добро знам каков статус имаат во фудбалот овие играчи на Интер, ама кога го вадиш секој меч максималниот потенцијал на тие 11 на терен што се, и чуда може да се издесат, а ја не барам чудо, барам болоња рутински да се победи ДОМА, екипа која година дена нема победа на гости, 4 месеци без победа во Серија А. Ништо повеќе, ништо помалку, а ни ова спалети не е во можност мене ко навивач да ми го понуди.

п.с. Да, реномето на еден тренер и статусот во фудбалот се и те како битен фактор за еден тим. Едно е да те тренира Мурињо пример, друго е Серсе Козми кој у автобус пред утакмица порничи им пуштал на телевизор на фудбалерите. Што му се вртело на Лаутаро у глава кога со торино влагаше у 92ра ? Гарант ко и она тебе и мене што ни се вртело, дали е овој нормален ?!
Зашто уште ми објаснува шо да праам на терен а има минут до крај на продужение и дополнително одовлекуе?
Има ли овој мозок ?
Ок, ги очекував отприлика овие аргументи од тебе, вклучително и делот за титулата на Конте и играчите со кои ја освоил. :)
Веројатно ќе бидат истите дури не си отиде Спалети, на еден или друг начин. Мене ме интересира делот после тоа, што ќе се случи со следниот тренер ако остане овој костур на тимот. Дали овие ментални падови се решливи само за избрани неколку тренери во светот. Или едноставно до нив е.
Јас мислам дека до второто е.

Требаат шампиони во тимов, колку и да е клише муабетот. До тогаш тренерот ќе биде само scapegoat, за секој погрешен пас, промашена шанса и килав перформанс. Можеби треба и некои име во тренерскиот свет да настрада, за конечно да се престане со изговорите за играчите.
Јас мислам дека, генерално, се претерува со долгорочниот ефект што тренерите го имаат врз резултатите на тимот. И тоа најчесто претерувањето доаѓа од навивачи кои пратат фудбал и сами си градат очекувања за можностите на играчите. Па кога реалноста отстапува од нивните очекувања, најчесто вината паѓа на тренерите и за тоа што е, и за тоа што не е во нивна моќ. А, во ова време, кога играчите повеќе си го менаџираат брендот, отколку што се обидуваат да напредуваат, лесно се создаваат нереални очекувања. Ама тоа е друга тема. :)

За Икарди, денес имаше две стопроцентни шанси. Почисти шанси е тешко да добие на натпревар. Како го користи Спалети и се останато на страна, не заслужува и капитенот малку критика за вакви игри? Неколку натревари по ред е буквално невидлив. Иначе, јас сум подготвен да се кладам дека и со Конте напаѓачката игра ќе се сведува на кросеви во шеснаесетник, каде ќе биде Икарди. Освен ако не купат класа плејмејкери во меѓувреме.

Нема многу филозофија, Спалети требаше да лета уште лани после Јувентус, лејм оправдувања стално ќе има, а јас уште не можам да разберам зашто му продолжија договор летово.

Од друга страна, и лупхол е прав за играчите, премногу просек имаме во тимот + нема што они да одлучуваат дали е се изгубено во сезоната, нивно е да играат најдобро што знаат, има деца и стари луѓе на стадион што мрзнат за да ги гледаат. Едно време аргентинска група, сега хрвати ни одлучуваат дали ќе бидеме втори или 4ти, море марш сите од клубот

Покрај тренерот мора да се раскрсти и со одредени играчи летоска. Весино, Перишиќ, Дамброзио, Миранда, Марио, Кандрева, Гаљардини и Наинголан. Некои едноставно го немаат квалитетот за екипа како Интер, други немаат мотивација и се завршена приказна за оваа екипа.

Околу нашиот маг на клупата, се освен оставка од негова страна утре ќе биде крајно срамно и нечовечки. А пошо нема сам да поднесе оставка, се освен отказ ќе е рамно на епска катастрофа. Ова денес беше јаготката на шлагот, капката што ја прелеа чашата... Освен сквернавење врз дресот не можам да најдам друга адекватна фраза која ќе соодвествува со денешниот перформанс на екипата.

Нема веќе друг излез, само нов тренер, макар и кертејкер, е спасот за сезонава, а под спас мислам на останување на место кое води во ЛШ. Е до тоа ниво не донесе Спалети, да се тресеме за настапот во ЛШ идната сезона.

Јас сакам оваа година да не земеме место во ЛШ од проста причина што му треба една асолна и конечна чистка на тимот оти и да влеземе во групната фаза и наредната сезона,а тренер биде Конте или Мурињо истото ќе се случува,во најбитниот натпревар во групата ќе потфрлат сите оти толку им е капацитетот и не се кадар за во Интер.

Хандановиќ веќе е на залезот на кариерата,а негова замена веројатно ќе биде дете од Бразил кое допрва треба да расте и да се усовршува во класа голман.
До тогаш,ќе се крстиме да успее и да биде нешто налик Жулио Цезар и Толдо.

Миранда сакаше да си замине уште зимава поради малата минутажа,Ранокија воопшто не ни игра,а кога и да игра секогаш прави киксови.

Асамоа одигра што одигра,се испука првите неколку натпревари и тоа беше тоа од него,ништо повеќе не покажува,единствено што е стабилен позади и не греши толку колку Сантон.
Но недоволно е за екипа како Интер која секогаш цели на највисокиот пиедестал.

Врсаљко да го заборавиме,се враќа во Шпанија.Повеќе беше повреден,отколку што играше.
А добар играч е,повредите што ги има му се хронични.

Седрик допрва ќе видиме што знае,а што не знае,но сепак мислам дека не е квалитет за во Интер.
Подобар е за едно ниво од инвалидот Дамброзио кој се изнаигра во Интер,а тотално ништо не покажа дека заслужува да биде дел од Интер.Дно од играч.

Весино си е просек играч и ќе остане таков,толку му е капацитетот.Повремени блесоци ќе има одвреме навреме,но ништо специјално.Сеуште на тренинзи го нема погодено голот.

Валеро летово ќе си замине,излишно е што и да се каже за него.

Гаљардини едно време беше најавуван како голем талент на италијанскиот фудбал и сите очекувавме од него да биде еден од подобрите играчи,а тој пак не демантира од натпревар во натпревар.Не знае да сопре топка без да му одлета пет метра напред,не знае да шутне,ни да проигра играч.
Најдобро би било да им го вратиме на Аталанта,има уште за докажување и во помал клуб со помал притисок мислам дека ќе се врати во колосек.

Наинголан.Страшно е колку е голема разликата од неговата игра во Рома и ова што го покажува во Интер.

Перишиќ летово мислам дека најпрво ќе си оди од сите,одвај чекаат да се отарасат од него оти ги помина сите граници.
Во недостиг на финансии за нешто поквалитетно од него,едно време ни изгледаше дека го имаме Лавеци од најдобрите години.Ама повремени блесоци,е сега летово не знам кој би го прибрал,Арсенал ако пак се осмели да го земе,треба да ја прифатиме секоја понуда,макар таа гласела пола кило магарешко млеко.

и за крај,Кандрева.
Превара од играч на кого би му раскинал договор одма на штета на клубот и нека си ебе мајката.Е до толку е катастрофа.

Овие што ги набројав летово треба да ги пакуваат куферите по секоја цена и на нивно место да се земат играчи во вистинска смисла на зборот,а не играчи во обид какви што моментално имаме во екипа.
Тоа секако значи одврзување на ќесето,но и прекомандување на дел од младинските играчи во првиот тим и оставање во првиот тим на тие што се на позајмица во други клубови.
Тука пред Се мислам на Бастони,Ванхеусден,Димарко,Барбоса (уште имам надеж за овој дека ќе биде нешто),Пинамонти,Карамо.

Подобро млади играчи да играат во склоп со подобри играчи од типот на Дамброзио,отколку да се купуваат тип на играчи како Каржа,а надежите од младинската школа да скапуваат по Падова и Монополи.

Многу погрешна трансфер политика ни гаи клубот веќе долго време,дај боже да се оправи по тоа прашање после доаѓањето на Марота.
Многу страдаме од тој тип на погрешни трансфери.

Имаше една слика овде ставено овде пред неколку години некако вака одеше:

Интер е ко да имаш ретардиран брат кој е болница и секоја недела го гледаш по еднаш. Секогаш со нетрпение чекаш да дојт сабота/недела, докторите ти кажвет дека ќе е подобар е, дека може да се врати во нормала со тек на време и дека кај да е ќе биде подобро. И ојш болница да го видиш. шо да видиш жити се, го гледаш кај шо ти досадвит, се серит насекаде, ти се грозниш, тој продолжвит да серит ли да серит. Ти му прајш нешо муабет за фудбал, тој ти викат "Ранокија треба да се проба ко напаѓач и Кандрева треба да му се даде уште некоја шанса", абе баш кансерски муабет шо ти идет нагон за повраќање тебе и си викаш кај курац потрошив јас сат и пол за овој да го видам, јас можит поретардиран од него сум шо дојдов да го видам. И си бегаш од таму и после некое време си викаш "ај можеби следната недела ќе е подобар". И така во круг, ево 8 години веќе.

ps.
xpnfiyc.jpg

Нека ова слика ви донесе мир и спокојство. Амин.

Последно уредено:
Која проклетија од клуб сме... Ако нападот распали, одбраната ќе биде мизерна. Ако одбраната се побудали, Ханданович ќе прави глупости. И сеа го имаме Де Геа на гол задњиве 2-3 текми, не можеме ебана шанса за гол да направиме. Трагично е ова веќе...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom