Фан Клуб: Интер

Мене лично трансферот на Годин ќе ме плашеше единствено ако Бепе не беше во клубот, со него мислам дека разумот ќе преовладува, некој спомна како јуве ги жртвовал Видал и Погба и прав е во мубетот, некогаш се прават такви ризични трансфери мада и ние сме сведоци на еден таков ментален трансфер Ето + приколка со пари :) . Интер ако сака титула во наредните 5години, не смее да ги шитка, апла се гледа кои позиции се критични, и ако не се фокусират на нив а експериментираат кај веќе докажаните, ќе треба продавање клубот на нови газди :) Една деценија се прави реформа на клубот, многу е, Академија Пандев толку постои и ќе излези во Европа, Интер уште бек неможи да погоди.. :)

Sent from my SM-A605FN using Tapatalk

Па не би рекол дека продажбата на Погба и Видал беше класично "жртвување" (поготово она на Погба) со оглед на тоа што Погба жустро притискаше за трансфер во МЈ. За Видал не ја памтам ситуацијата до детали.

А да не го пуштеа хипотетички, јасно ни е што можеше да се случи... Тој можеше и да протестира, ќе го изгубеше статусот и ќе му паднеше цената а со тоа и Јуве ќе беше во загуба.

Што зборите вие бе?
Ќе го продаваат капитенот и човекот кој 3-4 сезони има и ви гарантира 20/25+ гола за некој си штопер. Колку сака нека е добар.
Многу полесно е да се најде таков штопер и да се уклопи у тимот од колку напаѓач од калибарот на Икарди и тоа за многу помалку пари.
Штопери можеш да ги ринеш колку сакаш што ќе биде стуб у одбрана за малку пари, пример Умтити... а напаѓачи како Икарди се знае колку има 7-8 и никој не би ти го продал за ни една сума.

Што зборите вие бе?
Ќе го продаваат капитенот и човекот кој 3-4 сезони има и ви гарантира 20/25+ гола за некој си штопер. Колку сака нека е добар.
Многу полесно е да се најде таков штопер и да се уклопи у тимот од колку напаѓач од калибарот на Икарди и тоа за многу помалку пари.
Штопери можеш да ги ринеш колку сакаш што ќе биде стуб у одбрана за малку пари, пример Умтити... а напаѓачи како Икарди се знае колку има 7-8 и никој не би ти го продал за ни една сума.
A kolku promasheni stoperi imashe Barca, plus toa sto vo Barca i Mascherano beshe stoper e cist primer deka sporedbava ti vrishti.

Eden neka kaze za 5 stoperi sto bile prodadeni vo najdobrite godini od top klub, a jas 1000 napagjaci ke najdam. Eve pomosh, Milan i Thiago Silva :) (zamenata ja najdoa nikad)

Ikardi dava 20+ golovi deka e glaven napagjac, tuka kazuvame ako odi Ikardi da se podobri timot, ne da si odi Ikardi i da ostaneme na Kandreva i Vecino.

Isto ko sega sto Roki e prv napagjac vo Juve da kazeme deka ako si otide ke nema koj da dava golovi, a oni kutrite 7 sezoni osvojuvaat po red.

Па не би рекол дека продажбата на Погба и Видал беше класично "жртвување" (поготово она на Погба) со оглед на тоа што Погба жустро притискаше за трансфер во МЈ. За Видал не ја памтам ситуацијата до детали.

Во исто лето си отидоа Погба (105+5 мил) и Мората (30), а со тие пари плус некоја ситна доплата од џепарац ги купија Игуаин, Пјаниќ и Квадрадо.

Видал го шитнаа највеќе ради пијанчењето, не од што им требаа пари.

Во исто лето си отидоа Погба (105+5 мил) и Мората (30), а со тие пари плус некоја ситна доплата од џепарац ги купија Игуаин, Пјаниќ и Квадрадо.

Видал го шитнаа највеќе ради пијанчењето, не од што им требаа пари.

Во ред, ама муабетот ми беше дека Погба самиот најмногу го сакаше трансферот, не дека беше жртвуван на некој начин.
Мислам дека да сакаше да остани во Јуве немаше да го продадат.

Читам дека често споредувате со Јуве, они дека продавале јаки играчи и ги заменувале, ама ми нема никако поврзаност тоа со Интер. Јуве продавале битни играчи од веќе шампионски тим, а Интер е далеку од тоа.

Читам дека често споредувате со Јуве, они дека продавале јаки играчи и ги заменувале, ама ми нема никако поврзаност тоа со Интер. Јуве продавале битни играчи од веќе шампионски тим, а Интер е далеку од тоа.
Ради Марота се прават споредбите, не ради нешто друго.

Сега имаме проблем, не знаеме кого да фалиме и критикуваме, Марота или Аусилио. Ама претпоставувам за тоа што ќе се погоди добро ќе го воздигнуваме Марота, а за тоа што нема да чини тука се Аусилио, Спалети и Кинезите.

Skriniar baral 3.6m evra godisno, taka razbrav, ili 3.8, seedno, i ednoto i drugoto se pickin dim, a i gi zasluzuva realno gledano, momentalno ni e ubedlivo najbolji stoper u tim, a ima pomala plata i od miranda i od de vrij, a sto e najtragicno, ako dojde godin, on ke zima 6, so bonusi, a bazicnata plata ke mu e nad 4m evra. Ne gledam nikakov problem za nov dogovor tuka, ako se tie baranjata, naprotiv, ima osnova da gi bara tie pari vo situacija pak da se plasirame vo LS, duri i smetam deka mozel i nad 4 da ide so ogled na toa kako se odvivaat rabotite denes u fudbalot taka da cela srekja sto nema nekoj raiola tip na agent.
Na ova ako klubot mu se kurci, go ima celo pravo na svetov sto postoi da si ide, ama valjda ova nema da e slucaj.

edit, najdov i prevod za baranjava na skriniar

As confirmed by FCIN, the gap between offer and demand for the renewal of Milan Skriniar’s contract is more than €500K. Specially, the Slovakian defender, through his representatives, has told Inter that he wants at least €3.6M, more than that Stefan De Vrij is making. This figure should be no problem for clubs like Manchester United and Barcelona as both are really interested in the Inter defender.

boldot :pos:, daj neka ne se zaebavaat.

Ај да видам какви ви се размислувањата ако веќе се решат да го шиткаат у Реал (недај боже):

Мауро за 110М (толку му е откупна клаузула у момент) или Мауро за Крос+Модрич?

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

И сега? Резервниот стопер ќе зема повисока плата од двајцата главни стопери? :pos:

Не дека се однесува на мене, зошто не сум навивач на Интер ама Икарди ни под разно не смее да се продаде, сум го осетил тоа како навивач на Ливерпул со Алонсо, Торес, Суарез и Кутињо. Секој пат пропаѓа тимот, освен во последниот случај ама тоа е склоп на околности зошто Клоп е јак тренер, има квалитетен состав а ФСГ вложуваат премногу во клубот. Чувајте си го дијамантот по секоја цена зошто скоро и да е невозможно да се најде напаѓач со негов квалитет, нема кој да продава (и покрај тоа што се 5 играчи од негов калибар), плус сите предиспозиции што ги има (стекот ги наброја, да не се пофторувам).

Не знам како е возможно толку да го потценувате икарди, веројатно ради тоа што сезонава е солиден ама не е ко минатите години кога даваше по 30+ голови. Голгетер од типот на икарди, или класа подоле, е невозможно да се замени за бланко чек, а не па за 110 мил. Видете само што им се дешава на Реал со заминувањето на Роналдо или па на Челзи и Јунајтед кои никако не можат да најдат чаре, па мораа да потрошат миљарди на слепци ко марота и лукаку. Како што кажаа штопери можеш со лопата да ринеш за ситни пари. Годин и де вриј се перфектен пример. Тоби од тотенхем исто летово е достапен за 25 мил, манолас не верувам над 50 да кошта итн итн. Да, шкринијар е поквалитетен од овие ама не до тој степн како што Икарди е поквалитетен од алтернативите кои се достапни за рационални суми.
Сепак мислам дека ќе остане и шкринијар, а де вриј ќе биде трета опција следната сезона, што секако е прифатливо за него бидејќи годин е во години и ќе мора да ротира за да одржи највисоко ниво.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom