Фан Клуб: Интер

Раниери со факинг лестер и онаква мега јака конкуренција освои премиер со варди,барди и шарди...

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Па и Гасперини види каков тим направи во Аталанта, а секое лето му ги продаваат најдобрите играчи. Му носат играчи како Иличич од кои вади максимум. Прва сезона 4то место.

Абе не ме заебавајте какви Раниеровци и Гаспериновци, зборуваме за врвни тренери кои се бројат на прсти. Спалети не е еден од нив и ако Интер како великан има амбиции да освојува титули во иднина треба да го отпуштат на крајот на сезоната и да удрат форс за некој класа тренер.

Со овој тим фергусон у тандем со мурињо не доставува титула!
Ова додека не си го ставите во глава ќе има само беспотребно натегање тука.
Абе не ме заебавајте какви Раниеровци и Гаспериновци, зборуваме за врвни тренери кои се бројат на прсти. Спалети не е еден од нив и ако Интер како великан има амбиции да освојува титули во иднина треба да го отпуштат на крајот на сезоната и да удрат форс за некој класа тренер.

Ама зошто сега измислуваш работи? Ај најди ми пост каде имам кажано дека тимов има капацитет за титула... Пристапот кон утакмиците бе брат, а и менаџирањето на истите, тоа е проблемот. Јасно ми е мене дека Интер е во фаза на транзиција и дека до пред година и пол беше 9-то место, ама ова вчера?? Ајде ти се молам нема никакво оправдување, Спалети докажува дека не е кадарен да води ни тим што нема квалитет да се бори за титула, а не пак да му достават појаки играчи, све ќе усере со некои негови нелогични потези. По 1000-ти пат, на Интер му треба тренер со јак авторитет кој ќе го вади максимумот од сите играчи. Спалети за жал не е таков.

murinjo ke go trgnam na strana, ama fergi ?
Fergi posteno ke gi ishamarase parma, sasuolo i torino, odnosno od tie mecevi ke osvoese 9 bodovi, a ne 1, fergi ke idese na gol so totenhem gosti, i na pobeda doma so barsa, i vcera psv do 30ta minuta minimum 2-0 ke gi vodese.
Fergi so gibson i flecer vo sredina, so oshea ko bek ili krilo, so cicarito napred znaese da veze i gazi na teren, i da ide na pobeda ...
Taka da, titula nikoj ne bara, ama mecevive sto gi nabrojav i malku podobar trener od spaleti ke gi dobiese, ne pa eden fergunson, uste i u tandem so murinjo. :)

Rabotata e sledna, da se postavi osnova, koncept, filozofija, eve 2 godini e tuka spaleti, nisto od toa nema, nema ideja na teren, nema prepoznatliva igra, istoto sivilo od lani go gledame ova e fakt, osven ako so sila sea se pravime slepi, i sto rece i io, istiov period lani, vlegovme u ambis od koj ne izlegovme do maj, sega bukvalno ej, istoto se slucuva. Koga covek ne uci od sopstvenite greski i vodi inat, se znae kakov e epilogot, odnosno vo slucajov, kakva ke bide idninata na timot so nego, benitez v2, i on takov se inatese i idese so glava kroz zid, veruvase u nekoi svoi zamisli iako site mu ukazuvaa deka gresi.

Potrebni se tie raboti sto gi nabrojav, trener sposoben da nametne svoj sistem i filozofija vo klubot, covek koj ke bide motivator i igracite sekogas koga ke izlezat na teren, ke se ponasaat ko da nema utre, i covek sto ke e sposoben drasticno da ja promeni mentalnata slika na klubov, psihicki da bidat stabilni igracite, a ne labilni ko vcera na primer, prvo vo mecot vlegoa uplaseni, i vtoro otkako prmija gol uste tolku potonaa.

Sea dali konte, murinjo, simeone ne znam ja, ama vakva osoba e potrebna u klubov, i so nego da se napravi eden dolgorocen plan, sekako deka instantno uspehot nema da dojde.
Eve sezonava namesto cekor napred so spaleti napravivme pak cekor nazad so ovaa rana eliminacija vo LS, vo najdobar slucaj samo bi tapkale u mesto odnosno plasman vo ls ke obezbedime, i toa e toa, a vo megjuvreme juve e uste pojak. Taka da zatoa i rekov, instantno uspehot nema da dojde, ama istiot ke se nadzira, ke bide na dofat i ke bide izvodlivo koga ke ima covek na klupa koj ke bide sposoben toa da go dostavi, spaleti ne e. Lost trener e, pickarski mentalitet go krasi, uzasno ja menadzira soblekuvalnata, ednostavno za takvite mestoto ne e vo klubovi so visoki ambcii, jebiga, si ja imase svojata sansa, i ja prokocka. I nikoj ne mu e kriv za toa, sto e mnogu bitno.

murinjo ke go trgnam na strana, ama fergi ?
Fergi posteno ke gi ishamarase parma, sasuolo i torino, odnosno od tie mecevi ke osvoese 9 bodovi, a ne 1, fergi ke idese na gol so totenhem gosti, i na pobeda doma so barsa, i vcera psv do 30ta minuta minimum 2-0 ke gi vodese.
Fergi so gibson i flecer vo sredina, so oshea ko bek ili krilo, so cicarito napred znaese da veze i gazi na teren, i da ide na pobeda ...
Taka da, titula nikoj ne bara, ama mecevive sto gi nabrojav i malku podobar trener od spaleti ke gi dobiese, ne pa eden fergunson, uste i u tandem so murinjo. :)

Rabotata e sledna, da se postavi osnova, koncept, filozofija, eve 2 godini e tuka spaleti, nisto od toa nema, nema ideja na teren, nema prepoznatliva igra, istoto sivilo od lani go gledame ova e fakt, osven ako so sila sea se pravime slepi, i sto rece i io, istiov period lani, vlegovme u ambis od koj ne izlegovme do maj, sega bukvalno ej, istoto se slucuva. Koga covek ne uci od sopstvenite greski i vodi inat, se znae kakov e epilogot, odnosno vo slucajov, kakva ke bide idninata na timot so nego, benitez v2, i on takov se inatese i idese so glava kroz zid, veruvase u nekoi svoi zamisli iako site mu ukazuvaa deka gresi.

Potrebni se tie raboti sto gi nabrojav, trener sposoben da nametne svoj sistem i filozofija vo klubot, covek koj ke bide motivator i igracite sekogas koga ke izlezat na teren, ke se ponasaat ko da nema utre, i covek sto ke e sposoben drasticno da ja promeni mentalnata slika na klubov, psihicki da bidat stabilni igracite, a ne labilni ko vcera na primer, prvo vo mecot vlegoa uplaseni, i vtoro otkako prmija gol uste tolku potonaa.

Sea dali konte, murinjo, simeone ne znam ja, ama vakva osoba e potrebna u klubov, i so nego da se napravi eden dolgorocen plan, sekako deka instantno uspehot nema da dojde.
Eve sezonava namesto cekor napred so spaleti napravivme pak cekor nazad so ovaa rana eliminacija vo LS, vo najdobar slucaj samo bi tapkale u mesto odnosno plasman vo ls ke obezbedime, i toa e toa, a vo megjuvreme juve e uste pojak. Taka da zatoa i rekov, instantno uspehot nema da dojde, ama istiot ke se nadzira, ke bide na dofat i ke bide izvodlivo koga ke ima covek na klupa koj ke bide sposoben toa da go dostavi, spaleti ne e. Lost trener e, pickarski mentalitet go krasi, uzasno ja menadzira soblekuvalnata, ednostavno za takvite mestoto ne e vo klubovi so visoki ambcii, jebiga, si ja imase svojata sansa, i ja prokocka. I nikoj ne mu e kriv za toa, sto e mnogu bitno.
Син,јас не викам дека Спалети е тренериште.Доволно долго пратам фудбал и точно знам кои му се можностите.
Мене ме пизди муабетот од типот - за све е крив Спалети!Ова у ниеден случај не е вистина,а гледам баајги тука го имате тој став.
Ферги и да ги добиел тие 3 утакмици шо ги спомна ,пак ке беше исти кур.Пак ке бевме 2,а ти кажав и пред некој ден-2ри или 4ти нас ни е исто.На крајот на сезоната пак она познатото - zero tituli :)
И кога веке сакаш да правиме "што би било кад би било тип"на муабети замисли да немаше санкции интер и да не фалеа од ебени 5 средњаци - 2ца поради казна?
Замисли да донесеа летоска квалитетен плеј/фантазиста ?
Замисли Најголан да не умреше од смрт откако е почната сезоната?
Замисли Перишич да не беше зомби на терен,односно ни 50% од лани?

Се кладам дека ќе поминевме група лш (при така убаво наредени коцки у првите 2 рунди) и се кладам дека пак ќе бевме - за жал втори.
Истото шо би го доставил и Конте/Мурињо/Симеоне.

Се надевам се разбравме :)

Ферги никад во тим немал 4-5 просеци оддеднаш, секад играл со класа играчи и 1-2ца просеци кои гинеле на терен. Вие нит имате нешто класа играчи, нит па тие просеците ви гинат на терен, така да јас не би се сложил со констатација дека стариот би напраил нешто повеќе во оваа ситуација со овој тим. Не затоа што он не е квалитетен, туку затоа што кај вас нема квалитет за такво нешто. Нормално, доколку би бил менаџер можеби 2-3 години и им вкорени борбеност на играчите, да, би изиграле многу подруго во оваа ситуација ама сега да го седнеш на клупа, мислам дека нема да има инстант енормна промена, мада ако сме реални победа против мртов ПСВ не е нешто тешко да се оствари пошто у ситуацијава сте ептен утепани а Спалети од срам треба да си потпише отказ и да не се појави у Милано никад у живот, да се пресели у винарија некоја и нека крои лозје.

2ри или 4ти нас ни е исто
Не сум најсигурна (ме мрзи да проверувам сега), ама мислам дека не е баш исто кое место се завршува, од тоа зависи во кој шешир си при ждребот за групите. Интер годинава беше во најслабиот шешир, да се на пример второ, полесна група би била.

Не сум најсигурна (ме мрзи да проверувам сега), ама мислам дека не е баш исто кое место се завршува, од тоа зависи во кој шешир си при ждребот за групите. Интер годинава беше во најслабиот шешир, да се на пример второ, полесна група би била.
Мислиш лесна ко онаа на Наполи?

Ферги никад во тим немал 4-5 просеци оддеднаш, секад играл со класа играчи и 1-2ца просеци кои гинеле на терен. Вие нит имате нешто класа играчи, нит па тие просеците ви гинат на терен, така да јас не би се сложил со констатација дека стариот би напраил нешто повеќе во оваа ситуација со овој тим. Не затоа што он не е квалитетен, туку затоа што кај вас нема квалитет за такво нешто. Нормално, доколку би бил менаџер можеби 2-3 години и им вкорени борбеност на играчите, да, би изиграле многу подруго во оваа ситуација ама сега да го седнеш на клупа, мислам дека нема да има инстант енормна промена, мада ако сме реални победа против мртов ПСВ не е нешто тешко да се оствари пошто у ситуацијава сте ептен утепани а Спалети од срам треба да си потпише отказ и да не се појави у Милано никад у живот, да се пресели у винарија некоја и нека крои грозје.
Dobro znam toa ama kakva vrska ima istoto, so toa sto ja go govoram.
Znaci inter ako ima proseci, znaes li sto imaat timovite od koi inter gubea bodovi ? :)
Ke se prosetase fergi so ovoj tim na inter, protiv takvite, vidi go so kakov sostav gi ima tepano arsenal 2-0, nema veze sto e kup

EFp1vxL.jpg

Bas zasto tie 11 koj fergi bi izvadil na teren, koi da se, ke se ponasaat ko da im zavisi zivotot od toj natprevar. I kako ne bi naprail nesto poveke, ne stariot be, i poslab od nego, ke osvoese poveke od bod so sasuolo, torino doma i parma doma. Za psv da ne zboram, jeza me faka od samata pomisla na sramnoto izdanie vcera, se potfrli na sekakov mozen plan koj fudbalskata igra go nudi.

Мислиш лесна ко онаа на Наполи?

Добро, ептен ја избра најјаката. Тогаш и Де Лаурентис се бунеше како тоа Ливерпул завршил во трет шешир, ама ете како пример, Наполи во таа група беше во втор шешир.

Znaci inter ako ima proseci, znaes li sto imaat timovite od koi inter gubea bodovi ? :)
Ke se prosetase fergi so ovoj tim na inter, protiv takvite, vidi go so kakov sostav gi ima tepano arsenal 2-0, nema veze sto e kup

EFp1vxL.jpg

Bas zasto tie 11 koj fergi bi izvadil na teren, koi da se, ke se ponasaat ko da im zavisi zivotot od toj natprevar. I kako ne bi naprail nesto poveke, ne stariot be, i poslab od nego, ke osvoese poveke od bod so sasuolo, torino doma i parma doma. Za psv da ne zboram, jeza me faka od samata pomisla na sramnoto izdanie vcera, se potfrli na sekakov mozen plan koj fudbalskata igra go nudi.
Да да, во право си и за ова.

Добро, ептен ја избра најјаката. Тогаш и Де Лаурентис се бунеше како тоа Ливерпул завршил во трет шешир, ама ете како пример, Наполи во таа група беше во втор шешир.
Откако немаа квалификации буквално исто ни е дали 2 или 4ти.
Понатаму сВе е среќа.

EFp1vxL.jpg

Имаш престава (знам дека имаш) колку години фергусон влијаел на играчиве за да дојде ред да го тепа арсенал со ваков тим?
Исто знаеш и колку години вкупно беше ферги на кормилото на Ман ју.
Он беше душата,срцето и мозокот на тимот.
Далеко је сунце што би рекле србине [emoji4]

Откако немаа квалификации буквално исто ни е дали 2 или 4ти.
Понатаму сВе е среќа.

Секако дека не е битно. За тим како Интер кој од 2016 навака се развива со огромна брзина на скоро секое поле, што од финансиски што од било кој друг аспект и те како значи. Исто ли е да стрепиш до мај за влез во ЛШ или да бидеш позади Јуве и следната сезона да пробаш да ги бутнеш уз соодветни засилувања? Плус тоа со шеширите исто е битно. Да, од аспект на пласманот во ЛШ не е битно, пласман се доставува и со второ и со четврто место ама за самодовербата на играчите и репутацијата на клубот и те како е битно. Ако завршиме пак позади Наполи и Рома што ќе биде изговорот? Кој е напредокот во однос на лани? А да те потсетам дека 8 нови играчи имаме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom