Фан Клуб: Интер

Како кошарка да гледам откако почнаа да замараат со пасови и проценти... не ми е некој показател колку пати некој ја турнал топката до соиграчот на два метри од него. Мене ме интересира дали може да нафрли топка ко човек, да погоди соиграч на + 20 метри, да наоѓа паметни решенија во последната третина од теренот... и со едно точно додавање се решава натпревар.
Барса фанбојс

Битни се како не се битни тие статитстики, иначе немаше да постојат и да се форсираат, и нема врска тоа со барса фанбојс, голем процент на точни подавања а притоа играчите истерале над 50-60 пасови е секако битен показател, за цела средина нарочито. До лани се нервиравме што гаљардини утиња и прости пасови, а ако памтите со мацари и манчини пола од примените голови беа по погрешни пасови на средина на терен и сопствена половина, исто и со спалети едно време така примавме голови по глупо изгубен посед a за кељавиов тој сегмент од играта е многу битен, после секој натпревар го потенцира тоа.
Исто и број на истрчани километри е битен показател, вчера развали цела тројка на тој план у средина, затоа и доминираа, исто и со лацио, ај џенова нарочито па со јурич кој читам дека е пред отказ, а дое пред 3 недели, не се некој репер ама лацио се.

После барса со аталанта скепарите играме, тие па да им ебам матер, увек пред интер влагале у серија на добри резултати и игри, 7 меча незнаеа за победа, повеќе порази имаа, сеа 3 по ред тепаат бем им 100 мајки, незгодна утакмица ќе биде тоа али добро е што е недела, а со барса играме во вторник.

Prvo da ja resime barsa posle ke ja mislime za atalanta :)[DOUBLEPOST=1541411052][/DOUBLEPOST]PROBABILE INTER (4-2-3-1): Handanovic; Vrsaljko, De Vrij, Skriniar, Asamoah; Vecino, Brozovic; Politano, Nainggolan, Perisic: Icardi.

Ako nema nekoj problem so povredi ovaa ke bide 100% sostavot so barselona.

Последно уредено:
Prvo da ja resime barsa posle ke ja mislime za atalanta :)[DOUBLEPOST=1541411052][/DOUBLEPOST]PROBABILE INTER (4-2-3-1): Handanovic; Vrsaljko, De Vrij, Skriniar, Asamoah; Vecino, Brozovic; Politano, Nainggolan, Perisic: Icardi.

Спалети може да го стави Дамброзио лево, а Миранда поради искуството да добие шанса место Де Фрај.

Голем плус е враќањето на Раџа во средината, само Весино малку ме плаши како ке одигра, знае да го фати трема и цел натпревар да се крие од топката.

Тоа е составот, нема зошто да се експериментира.

QAkmivVxSoqDLwtrD3lfww.png

Јак распоред имаме...

Прв пат во животот присуствував на натпревар каде игра Интер односно го гледав мојот омилен клуб во живо и по којзнае колку време изиграа пефектен натпревар и му стегнаа на противникот 5 гола...преполн стадион зачинето со величенствена атмосфера и страшна партија на нашиот омилен клуб..исто така прв пат го посетив и Милано/Италија ..се беше како од бајките...

Дај боже сите да си дочекате бидејќи онакво чуство не се опишва со зборови.

За натпреварот што да се напиши,фудбалот во живо е далеку поразличен од она што го гледаме на телевизија,на пример Шкринијар и Де Вриј се зверој невидени,не само што газат во дуелите туку ја организираат цела игра а со тоа се растеретува Брозович од одговорност..Марио делува многу брз и спретен со топката..има квалитет во него и тоа се гледа само психички да се среди и да игра најредовно што можи.

Затоа те немаше да пишиш дека Х ќе заврши ова... :pos:

Се изненадив од Марио,стварно делува како играч што можи да направи разлика доколку се вклопи во екипата и игра редовно..се надевам дека не го играат за да го продадат(поголема цена) и сметаат на него за на подолг рок.

Можеби Џенова ги начекаа умрени(три дена претходно имаа натпревар против Милан) ама пак треба да изиграш нешто за да победиш толку убедливо..а кај Марио очигледно е дека има квалитет и фудбалско знаење во него само проблемот е колку можи психички да понеси одговорност..доколку игра редовно и покажува солидни перформанси ќе го заборајме Рафиња :D

А екипата не треба да се опушти бидејќи и лани имавме ваков период каде газевме па после бродолом ни се случи.

Лани беше друга приказна, истите играчи цело време и напињаа до максимум секоја утакмица за 1-0, нормално дека ќе им прегорат батериите кога тогаш. Сега имаме далеку покомплетен тим и Спалети не би требало да дозволи голем пад во играта.

Па да, пошо годинава имаме резерви кои еднакво ја заслужуваат првата постава со тие што играат во неа. Лани замените беа Едер, Карамо, САНТОН! Сезонава, тие што влагаат од клупа (Лаутаро/Кеита/Борха/Гаља/ не Кандрева) и те како имаат мотив и желба да се докажат дека заслужуваат стартни 11. Здравата конкурентност носи до тоа да играме со Џенова без 3-4 првотимци и лагано да ги плескаме.

Не бе, мора да освоиме Скудето оваа година, едноставно коцките и универзумот се поклопени, се е на наша страна. Џони прекина да биде песимист, отиде до Милано и ТЕПАВМЕ 5-0, значи повторувам 5-0 со присуство на Џони на самиот стадион. Лани тоа да се десеше 0-0 ќе завршеше утакмицата со нула удари кон голот. :icon_lol:

Шала на страна пребитен меч вечер, тепаме ли 99% сме влезени во нокаут фазата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom