Фан Клуб: Интер

Да да добро прочита, нема да ги пере да дојде и Модриќ, поготово не за 18-20М, во денешно време, со напумпани цени на играчите за играч како што е Видал.
vidi go toj pak, da dojde modric, nema da gi perelo ova za vidal, a ako dojdese vidal tolku od modric ...
osven ako ne si bil ubeden deka i vidal i modric ke gi nosat.

Samo modric e resenito za ovaa situacija, sea ti ako go stavas vidal pred modric i smetas deka e bolja opcija vidal za inter, otkolku modric, i toa e drug muabet, ama da kazes deka ne gi perelo ... nosenjeto na najdobrata 10ka u svet, izzzvini, ako ne i mesi da go donesat pa da se doperat sto vidal ne dojde :).
Ako modric ne gi pere, sto za tebe bi bilo resenie ?

Sekako sansite sea za fijasko se pogolemi, zasto mene nosenje na modric mi e sci fi, vidal bese realna opcija, ovoj nekako ne mi e, bar ne ova leto.

Последно уредено:
Syn сака да ти каже дека не се ништо 18мил и дека секако требаше да го земеме а после да атакуваме на Модриќ.

Малце пари се 18 мил, Весино вреди 30 упм...

Ај ваљда знаат што праат....

Жими се, на тацна да ми ги стават Видал или Модриќ, ја Водал че го одберам за во Интер 100 пати. Поготово за во Серија А. Добро бе поздалимуматерина лепа, салам се овие?
Ова само ако си му брат или прв братучед на Видал можеш да го мислиш. Друже, правиме муабет за најдобрата десетка во светот, Интер после Снајдер ни блиску не беше до добар играч на таа позиција. Од 100 пати 101 пат ќе го одберам Модриќ пред Видал кој е injury prone играч и има хронични проблеми со колената и патем е проблематичен надвор од теренот за разлика од Лука кој е еден од најголемите професионалци во светот на фудбалот.[DOUBLEPOST=1533254967][/DOUBLEPOST]
Syn сака да ти каже дека не се ништо 18мил и дека секако требаше да го земеме а после да атакуваме на Модриќ.

Не беше изводливо да ги донесат двајцата во ист трансфер период, ваљда јасно ти е ова.

Не ми е јасно, ќе сакаш да објасниш?
Имаме договор со ффп до 2019, и сам знаеш како ги склопија трансферите до сега. Де Фрај и Азамоа фри трансфери, Политано позајмица, Раџа за 20тина милиони, Сантон и Заниоло, Врсаљко позајмица, едино Лаутаро беше пазарен уште април или мај таму за 20 и кусур милиони. И да не ти зборам дека дадовме милион младинци за да се оправдаме финансиски пред УЕФА. Гледаш дека и Видал го договараа на позајмица, побогу од каде пари за него и Модриќ? Модриќ тешко да биде среден на позајмица, ќе мора да се кешира за него, а тоа веројатно би биле пари од Марио и Весино кои би се продале во Волвс и Челзи. Економиста си да го ебам, ваљда си свесен дека овој преоден рок не можевме двајцата во пакет да ги земеме.

5 милиони сега, 18 наредни две години. Никако не пречи финансиски Видал на трансферот на Лука. Повеќе е проблем преголем број на играчи со оглед дека играме со скратен состав. Би морале да ги продадеме и Весино и Гаљардини заедно со Марио, а не е јасно дали ќе дојдат добри понуди за сите.

Preci, poradi finansiskiot fer plej, ne mozat da si dozvolat da nosat dvajca igraci za koi nad 15m evra ke im odi godisno vo plata, ne e samo parite za transfer sto ke gi dadat, i platite treba da gi imate u predvid, a modric bi cinel premnogu, troduplo od vidal i duplo pogolema plata..
Toa nieden medium ne go nalozi i stvarno neznam od kaj vi e ideata deka bilo izvodlivo i dvajcata da se nosat.
Plus vidal sve na sve ke cinese 25m evra ako ne se lazam samo ko transfer, modric mnogu poveke, taka da bilo kako da ja vrtis, za dvajcata ke fatese derenje na budzet od skoro 80m evra, sto bi znacelo deka sezonava do 150m evra ke otidea so investiranje. Vrsaljko i martinez samo 50 cinat, plus naingolan, toa se veke nad 70, matematikite vi se pogresni koga stanuva zbor za vidal plus modric, uste ednas ke kazam, ne e mozno vakvi dvajca fudbaleri sega da doneses, ne otkako veke si dal dosta pari za transferi, skap dogovor na de vrij, naingolan, nov dogovor za ikardi koj sea e veke najplaten igrac vo timot, i na ova da se dodadat novite dogovori za vidal i modric, plus parite za niv ...
Stvarno neznam koi matematiki ste gi izvrtele deka e izvodlivo nosenjeto na modric i vidal, pogotovo koga i sami vidovte deka vidal pocna da umira ko transfer otkako vleze modric vo kombinacija, inace koj pri zdrav pamet ne bi go zemal vidal u situacija koga moze da si dozvoli uste edna skapa investicija koja bi imala ogromna plata.

Ubavo e da se fantazira,vidal i modric u eden tim, ama realnosta toa ne go dozvoluva, ne ovaa godina koga kako sto gledas veke i sme sankcionirani radi ffp-to, kratime sostav za LS.

Sekako sve ke padne vo voda ako ne dojde modric, vo takva situacija veke kazav sto mislam.[DOUBLEPOST=1533278069][/DOUBLEPOST]
5 милиони сега, 18 наредни две години. Никако не пречи финансиски Видал на трансферот на Лука. Повеќе е проблем преголем број на играчи со оглед дека играме со скратен состав. Би морале да ги продадеме и Весино и Гаљардини заедно со Марио, а не е јасно дали ќе дојдат добри понуди за сите.
io bar ti citase neli relevantni mediumi, znaci TEORETSKA sansa nemase ova leto da zemes dvajca igraci od timot na modric i vidal, koj od tie mediumi ova go nalozi, samo nekoj klikbejt garant, so takva statija za da napali navivaci.
Ne sme kadarni i sam znaes vo edna sezona kade veke sme kazneti da frlime 150m evra i da zememe igraci so tolku skapi dogovori. Modric celo vreme bese prcinata za moznoto prolongiranje na transferot na vidal, da mozea da gi zemat dvajcata, vidal veke ke bese tuka, a za modric ke se nategaa pa i da ne go dogovorat toa e, bitno se obidele, nemase nekoj da im zameri, veke asalno bi se pojacale so naingolan i vidal na toj del od terenot. Taka da stvarno neznam od kaj gi vadite muabetive za vidal i modric u paket, ubavo zvuci sve toa, ama ko blekaut da doziveavte i naednas ko fanovi na siti da se ponasate, a ne inter. Do vcera bese vidal, i ako imame sansi barela, sea naednas vidi kao vi ripna apetitot, vidal pa modric : )))

Od naredna sezona mislam deka bi mozele da si dozvolime vakvi investicii, sezonava nema teorija, budzetot ne moze takvi plati sega da trpi, plus skapi transferi.

Последно уредено:
Нашиве малоумници ја одбраа варијантата гулаб на гранка пред врабец во рака.Е сеа проблемот е што овој пат гулабот не е на гранка туку во земјата недојдиа [emoji4].
Поради тоа едина варијанта која би го испрала срамов летово е Верати.
И тој е мн далеку ама сепак е поблиску од Лука.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Нашиве малоумници ја одбраа варијантата гулаб на гранка пред врабец во рака.Е сеа проблемот е што овој пат гулабот не е на гранка туку во земјата недојдиа [emoji4].

Верати ни на сон не би бил поблиско од Лука. :)

Многу е паднат во форма Верати. Подобро Рафиња нека го вратат, ако можат секако.

Лука Модриќ е недостапен imho, но секако е топ 5 средњаци во свет со Азар, Погба, Де Брујне, Крос, Силва. Било кој од овие (нормално недостижни моментално) би ни бил инстант апгрејд и ќе не крене неколку нивоа погоре како тим.

Пореалните достапни опции би ни биле Ковачиќ и Рафиња. Ковачиќ мислам дека нема да не подобри значително, супер ќе биде како опција да го имаме но не е некој што моментално ни фали во тимот за да се трескаме во земја за него.

Видал како ќе легнеше, ах бе :(

Немој жити се само Гундоган мешлакот да ни го носат. Пошо Видал без колена е 3 класи над него. Плус, скроз друг профил играч, уживај. ;)

Pedulla: #Spalletti wants a quality midfielder, one that is ready from the get go. The coach thinks that he already has a physical player in Nainggolan and so the new midfielder wil have different attributes - #Modric or #Paredes but there is also a margin for #Rafinha’s return.

И како може Паредес да го стават у иста реченица со Модрич, па и Рафиња. На крај ни Барела нема да го земат и ќе донесат некој циркузант тежок.

Омг што нема да искусиш со тимов наш...

Каки' Ковачич бре, ја ебаа со Видал сега нека гледаат да го спаковаат Модрич или некој друг од тој калибар пошо све ќе им изнаебам!

@Syn, ни еден медиум не пренесол дека може и Видал и Лука заедно, мое размислување чисто, ќе ти кажам зошто и како. Само да додадам овде дека не следам слепо медиуми па да идам овде со копи/пејст муабети, читам тоа што се пишува, следам тоа што може да се следи, од факти до можности па се до фан-фикција, на се ќе налеташ онлајн.

За ова како би можело, и пак, не земај го ова како да сум седнал со дигитрон и сум пресметал до детал, само бројот од Аусилио ми фалел :)

Прво, трансферот на Видал = трансферот на Политано. Го враќаш Политано догодина. Тие 20 милиони одат за Видал. Останува платата од 4.5 милиони (не знам колку е платата на Политано, буквално разликата треба да ја покриеш). Се ослободуваш од Кандрева. Карамо и нова позајмица десно.

Платата на Модриќ би била тоа што го зема во Реал до 2020, на 4 годишен договор. Висока плата нема збор тука, ама не верувам дека не би останал 4 години Лука, туку планор е 2 години оа Сад или Кина.

Значи да се разбереме добро: ти можеби си во право, ама многу сте затворени за размислувања и на прва отфрлате се. Има простор за комбинации.

Еве уште една ситуација за која ни еден медиум не пишува, а ќе пишуваат за недела две: не мислиш дека Перез ќе го побара Икарди како услов за Лука? Ако се случи тоа, што мислиш дека ќе направат нашиве?

Крајна линија е дека според мене, проблемот е повеќе од тактичка и практична природа. Имаш голем број топ играчи во средина и често некој ќе мора на клупа. Треба да го продадеш и Гаљардини покрај Весино и Жоао, што веројатно го нарушува бројот на Италијани итн... така да јас го разбирам проблемот било да е финансиски или практичен, и немам никаков проблем со тоа дека двајцата не доаѓале. Еден е сосема доволно. Постот не ми е за да се жалам што не ги земале двајцата lol :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom