Фан Клуб: Интер

Не сте реални малце ова со Модрич ако не дошол фијаско. Модрич ако дојде е еднакво на чудо. Башка Интер би требало дебело да плати. Без разлика колкава е желбата на играчот да си оди. Кога за Роналдо бараа 100че и за Модрич негде таа сума би ја барале приближно. А дали интер е спремен да фрли толку пари на 33 годишен играч (Лука 33 пуни во Септември) тоа е друго прашање. Јуве можеше си го дозволи тоа од очигледни причини. Интер потешко.
Фијаско ќе е како нема да биде, кога поради тоа си го испуштил договорениот видал.
Перез нема шанса да држи играч ко модрич ако он му каже дека сака да си оди, сличен е ко морати на тој план. Неможеш инаку да ги споредуваш модрич и роналдо, смешно е да зборам зашто е тоа така, башка за роналдо имало џентлменски договор уште пред извесен период, за понуда од 100м евра да си замине.
За модрич ако има нешто вакво, максимум 60 да е, а и не правам муабет за кеш, интер секако не би кеширале така да ако нудат нешто тоа ќе биде со скапа позајмица или исплаќање на година две. Во моментов и за такво нешто се шпекулира.

Модрич е на одмор во Италија, би требало во недела да има состанок со перез, така да ако евентуално се договара модрич. тоа би се дешавало од следната недела.

Можеби и тоа е,сепак Барселона финансиски е на друго ниво и за нив не е проблем да понудат побогат договор и повеќе пари на Баерн ,а не вака со позајмици ..

Едноставно неможиш да му се лутиш на управат за ова нешто,макар и да не го донесат Модрич...работат со ограничен буџет за трансфери и за плати,плус треба да земаат во предвид за пријавување во ЛШ..не е ова туку така лесна работа па ајде ќе ги плукаме зошто не го донесоа Видал или Модрич кога некој друг можи да му обезбеди подобри финансиски услови.[DOUBLEPOST=1533290938][/DOUBLEPOST]

Па и јас тоа ги пишам веќе со денови..сигурно има некоја причина зошто е тоа така,најлогично да е финансиска(ако евентуално овие имаат побарано побогат договор) па Интер да ги прекина преговорите, или како што пиша да имаат друга опција што искрено не вервам да е Модрич(бидејќи е поскап),или евентуално ако се врати Рафиња што за мене лично би било сосем прифатливо и одличен трансфер.
Кажи ми зошто мислиш дека сѐ е во парите?
Ајде ок те разбирам, во тоа е суштината а и таков е овој бизнис, парата победува, но дај погледни бар за кратко и на другата опција...

Зошто би одел Видал по секоја цена во Барса каде што шансите да грее клупа му се поголеми отколку во Интер каде што веќе му е позната средината и фудбалот, а ќе биди од круцијално значење за клубот исто така.

Ајде ок те разбирам, во тоа е суштината а и таков е овој бизнис, парата победува, но дај погледни бар за кратко и на другата опција...

Зошто би одел Видал по секоја цена во Барса каде што шансите да грее клупа му се поголеми отколку во Интер каде што веќе му е позната средината и фудбалот, а ќе биди од круцијално значење за клубот исто така.
Нема што да погледнуваш ни натаму ни наваму: цела Италија објави дека ние се откажавме од Видал, во детали објавија различни извори што се случувало и како дошло до тоа, сега некој ако сака да си замислува алтернативни верзии и да се самоубедува дека не е така како што сите пишуваат, не можеш ништо да направиш тука.

Фијаско ќе е како нема да биде, кога поради тоа си го испуштил договорениот видал.
Перез нема шанса да држи играч ко модрич ако он му каже дека сака да си оди, сличен е ко морати на тој план. Неможеш инаку да ги споредуваш модрич и роналдо, смешно е да зборам зашто е тоа така, башка за роналдо имало џентлменски договор уште пред извесен период, за понуда од 100м евра да си замине.
За модрич ако има нешто вакво, максимум 60 да е, а и не правам муабет за кеш, интер секако не би кеширале така да ако нудат нешто тоа ќе биде со скапа позајмица или исплаќање на година две. Во моментов и за такво нешто се шпекулира.

Модрич е на одмор во Италија, би требало во недела да има состанок со перез, така да ако евентуално се договара модрич. тоа би се дешавало од следната недела.
Нема да го држи за држење ама сигурно нема да дозволи пари да губи само пошто Модрич изјавил желба да си оди. А сигурно Модрич во никој случај нема му каже ќе ме пуштиш само во Интер и нигде на друго место. Башка при крај на трансфер период сме Реал сеуште нема земено никој за во средина, без разлика и да планираат Ковачич да го смени па ќе треба квалитет да донесат во средина.
Ти викам не е дека е невозможно скроз ама шансите се ептен минимални и таков трансфер ќе биде еднаков на чудо. Модрич му е играч кој најмногу пари моментално му носи на реал од дресови, башка само што зема најдобар играч на светсково. Перез треба да е побудален да го даде за смешна сума од 60 милиони со фактот што се какви играчи се продаваат за таа цена. Ковачич на пример е многу пореалистичен трансфер од Модрич. Значи не треба фијаско да го нарекувате тоа со оглед башка на какво меркато до сега има интер. Дури и никој да не донесат.
Си имаат свои причини зашто се октажале од Видал, ако се откажале воопшто пошто сеуште нема ништо официално за Видал и Барса.

Мора малку пореални очекувања да имаш. Не можеш да кажеш дека се освен МОдрич фијаско ќе биде. Не е интер на тоа ниво сеуште за да имаш такви очекувања. За некоја година можеби. Сега сеуште не. А доколку се откажале од Видал сигурно имаат и друг играч на пик освен Модрич. И самите се свесни колку е тоа тешко па не се до толку аматери да остаат се на таа карта Модрич. Финансискиот аспект е премногу битен во оваа ситуација. И самите го знаат тоа.

Јас само претпоставувам што не значи дека сум во право..најголчино е тоа дека проблемот е финансиски,а дека нашите се откажале од Видал поради Модрич,или дека на сред преговори се сетиле на Наионголан е муабет за мали деца,односно како што пиши Syn ти вреѓаат интелегенција.

Тоа дека ќе грее клупа во Барселона искрено не вервам,или во најмала ситуација ќе комбинираат односно ќе ротираат,сепак не е мала работа да играш со Меси и Суарез и да атакуваш на титули и плус да земаш поголема плата ...стави се лично во негова ситуација и можеби ќе разбериш

Да не ме сфатите погрешно со Син, јас само му преведов што кажуваше членот, а се надоврзав дека е можно.

Е сега, ти шпекулираш со причини, што можам и јас да го правам зашто и двајцата поим неаме каква е ситуацијата.

Конкретно, ИОсоно ти го пиша тоа што сакав и јас да ти го пишам, Видал ќе се земаше на позајмица, така да не гледам каде тука немаме пари коа не ни се потребни. Прашањето е повеќе дали ни требаат 3ца 30+ годишни во средина.
Moram na latinica poso pet saati ke treba da kucam na kirilica od mobilen. Stek syn

Znaci Bene, ne e samo transferot vo prasanje, pred FFP i so plati treba da se pravdas, a svesen si deka doaganjeto na Modric i Vidal kolku dopolnitelno ke go opteretese i taka tenkiot budzet? Pa nie da imavme pari do sega Vidal dve nedeli ke trenirase so timot i ke bese platen 30m evra vo kes bez nikakvi pozajmici.

Razberete deka OVA transfer leto nemame prostor za skapi transferi zatoa sto mora vo 2019 da se opravdame pred UEFA koga i ni zavrsuva dogovorot za FFP-to smrdlivo. E sea, so rabotata na Suning do sega jas ne se somnevam deka od slednata godina troduplo pojaki ke bideme na finansiski plan i timov samo ke belezi rast, i na igracki i na finansiski plan.

Taka da all in all ne si pravetr bajrami deka mozevme i Luka i Arturo da gi doneseme letovo.

@Castiel Единствена причина која не го прави фијаско цел овој случај е модрич, во спротивно која и да е друга некоја икс причина за откажувањето на дилот со видал, каква и да е, цела оваа ситуација ја право доста погубна за Интер, и нема фан на светот што ќе најде разбирање за тоа, зашто дилот со видал беше идеален од секој можен аспект за нас во поглед на финансиите.

По 100ти пат, дил за ваков профил на играч откажуваш само ако имаш боља опција за клубот, све друго = фијаско.

Нема што да погледнуваш ни натаму ни наваму: цела Италија објави дека ние се откажавме од Видал, во детали објавија различни извори што се случувало и како дошло до тоа, сега некој ако сака да си замислува алтернативни верзии и да се самоубедува дека не е така како што сите пишуваат, не можеш ништо да направиш тука.

Какви детали?..се откажавме поради Модрич?..не те разбирам искрено зошто едноставно неможиш да разбериш дека си има одредена причина зошто се откажавме и за тоа никој неможи точно да ја знај..Аулисио изјави јавно?..беше вчера на кафе со него па ти кажа лично?..премногу дрско пристапуваш во дискусијата и што е трагично користиш лош сарказам..биди малце сериозен и пристапувај директно

Реков и погоре, да го изгубевме Видал низ тајни преговарачки процеси ќе поверував во опцијата (која виси во воздух) дека Барса ни го краде на маса, али да не излезеа така јавно и ударно информациите дека сериозно се интересираме за Модрич!
Во овој случај ситуацијата е сосем поинаква. Добивме неколку промени на цена (кој беше доволен сигнал дека Баерн и Видал го одбраа Интер) а ние тргнуваме по далеку поголема риба, која е дури поголема и од нас.

Пази, дури и ретардосот Броз иницираше на ваков дил и сееше надеж дека Модрич би бил сино-црн. Па во ова ли да оставаме простор за сомнеж и шпекулации?Самиот играч го "потврди", што значи дека теоријава од Џони не ми е логична!

А таа беше дека "нема што да се прави НЕ Е ДО НАС, Барса ни го краде за пари, обични шпекулации беа околу трансферот на Модрич".[DOUBLEPOST=1533292678][/DOUBLEPOST]
Јас само претпоставувам што не значи дека сум во право..најголчино е тоа дека проблемот е финансиски,а дека нашите се откажале од Видал поради Модрич,или дека на сред преговори се сетиле на Наионголан е муабет за мали деца,односно како што пиши Syn ти вреѓаат интелегенција.

Тоа дека ќе грее клупа во Барселона искрено не вервам,или во најмала ситуација ќе комбинираат односно ќе ротираат,сепак не е мала работа да играш со Меси и Суарез и да атакуваш на титули и плус да земаш поголема плата ...стави се лично во негова ситуација и можеби ќе разбериш

Судеќи по тоа колку добро се познавам себеси и сум олд скул типац... јас би идел на проверено, би идел на место во кое што мислам дека сум повеќе потребен и место во кое повеќе би се истакнал. Големата конкуренција ме убива. :)

Какви детали?..се откажавме поради Модрич?..не те разбирам искрено зошто едноставно неможиш да разбериш дека си има одредена причина зошто се откажавме и за тоа никој неможи точно да ја знај..Аулисио изјави јавно?..беше вчера на кафе со него па ти кажа лично?..премногу дрско пристапуваш во дискусијата и што е трагично користиш лош сарказам..биди малце сериозен и пристапувај директно
Dzoni

Imas dogovor so Vidal i Baern, plata, uslovi i sve ostalo, kazano e DA i od igracot i od agentot i od Baern i vo posleden moment Ausilio vika go stopirame dilot ne go sakame Vidal. Znaci spored mene mora da ima nekoja razumna pricina, ne moze tuku taka da recat ne. Isto taka spored mene dve raboti se vo igra, ednata e sekako nekoj garant unapred za Modric, a vtorata e nekoja hronicna povreda otkriena kaj Vidal i nasive da nejkele da rizikuvaat. Inaku imalo nekoi preliminarni medicinski pregledi za Vidal vo Minhen, ali spored site mediumi tie bile dobri i nemalo povredi kaj Vidal.

Dzoni

Imas dogovor so Vidal i Baern, plata, uslovi i sve ostalo, kazano e DA i od igracot i od agentot i od Baern i vo posleden moment Ausilio vika go stopirame dilot ne go sakame Vidal. Znaci spored mene mora da ima nekoja razumna pricina, ne moze tuku taka da recat ne. Isto taka spored mene dve raboti se vo igra, ednata e sekako nekoj garant unapred za Modric, a vtorata e nekoja hronicna povreda otkriena kaj Vidal i nasive da nejkele da rizikuvaat. Inaku imalo nekoi preliminarni medicinski pregledi za Vidal vo Minhen, ali spored site mediumi tie bile dobri i nemalo povredi kaj Vidal.

Што пиша различно од тоа што јас го пишав?..не гледаш дека истото и јас го пишав дека си има причина што никој не ја знај.

Големо влијание за да дојде Модрич веројатно имаат Брозович,Вршаљко и Перишич , читав и жена му на Модрич сакала у Милано ..
Така да ако има желба кај Модрич да дојде кај нас може да се оствари трансферов , Перез ке пушти цена околу 60 мил и чао пријатно ..
Битно е Модрич дали сака кај нас и колку плата би му дале све друго е прелазно :)

Судеќи по тоа колку добро се познавам себеси и сум олд скул типац... јас би идел на проверено, би идел на место во кое што мислам дека сум повеќе потребен и место во кое повеќе би се истакнал. Големата конкуренција ме убива. :)

Веројатно би го одбрал тој пат доколку финансиската понуда би била изедначена,а ако едната страна ти дава 70% попримарна понуда ќе видиш дали би отишол таму.

Што пиша различно од тоа што јас го пишав?..не гледаш дека истото и јас го пишав дека си има причина што никој не ја знај.

Да ама ти причината во друго ја бараш![DOUBLEPOST=1533293156][/DOUBLEPOST]Н
Веројатно би го одбрал тој пат доколку финансиската понуда би била изедначена,а ако едната страна ти дава 70% попримарна понуда ќе видиш дали би отишол таму.
Не!
Еве ако бараш мое мислење - не е сѐ во парите, барем јас така велам понекогаш.
Имаш мал милион примери со квалитетни фудбалери кои играат за плата која не е еквивалентна на нивниот потенцијал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom