Syn
https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
- Член од
- 23 декември 2007
- Мислења
- 31.074
- Поени од реакции
- 50.740
Обратно еТрипаш. Бранка кога беше СПОРТСКИ ДИРЕКТОР во Интер, Пјеро Аусилио беше технички директор, Паолило беше генерален. Кога си отиде Бранка, Аусилио ги доби двете улоги.
Моментално Аусилио се води ко спортски директор, иаме ЦЕО кој нема врска со спортскиот дел, затоа беше донесен и Сабатини. Аусилио не може да биде спортски.
Фабио Паратичи е спортски директор у Јуве, Марота е генерален/ЦЕО.
п.с Мурџо сакаше други играчи, Бранка му ги донесе тие што му ги донесе.
п.п.с Јес да после 2010та Бранка донесе ужасни играчи ама не може целосната кривица да му се препише нему пошто работеше со буџет од 100 евра.
Не го сакам ни ја Бранка назад, ме боли кур за него. Мора да се донесе некој спортски директор што е во тек со модерниов фудбал.
In December 2010 he left the youth sector to become sports director of the Milanese company [2] alongside the technical director Marco Branca .
Откако го шутнаа Бранка, овој доби поголеми овластувања кои ги има до ден денешен
Chief Sport Officer Piero Ausilio
Chief Executive Officer Alessandro Antonello
http://www.inter.it/en/organigramma
Значи на самата официјална страна стои дека спортски директор е Аусилио, функцијата која му беше дадена на Сабатини е технички координатор, а не директор, зашто Сабатини не беше донесен само за Интер, туку и за уште еден плус клуб да работи, а тоа се Сунинг, пакет 2 у едно работеше, затоа поприоритетен кај нас беше Аусилио бидејќи он стриктно со Интер се замараше. На пример за Лаутаро Мартинез, сам отиде Аусилио у Аргентина да го договоара, го имаше на слики со Милито у ложа, трансфер вреден 25м евра. Дали може да е спортски или не, и дали е добар небитно, битно е дека после Бранка доби далеку повисоки ингеренции и у истите ужива до ден денешен, не за џабе Сабатини се буни дека улогата која ја има у Интер не му одговара.
Бранка нема што да се враќа реални да бидеме, избркан е од навивачите, очајно се снајде кога мурџо си отиде а интер финансиски беа лимитирани, состојбата сеа не е многу поразлична, едноставно нема CV за да функционира добро у една ваква ситуација, така да ако се циља на некој, треба да се земе некој што се покажал топ кога финансиите биле ограничени. Не ми текнуе сеа на некое такво име, ама секако бранка не е тоа да не глумиме лудило.