Фан Клуб: Интер

Па добро, целта е ЛШ годинава, да не се залетуваме премногу иако и ја и Урко спомнавме дека уз низа поволни околности за нас можно е и да се бориме до крај за титулата, али сепак приоритет е ЛШ и ништо друго. Сепак Јуве и Наполи сеуште се пред нас со квалитет, е сеа треба да видиме што ќе се деси во зимскиот преоден рок и кого ќе донесеме, а исто така и Наполи и Јуве.

Денес бевме подобри ама 1-1 е реалниот резултат на крајот. Имаа и Торино шанси да не докусурат, Оби се посрамоти и Белоти мислам имаше уште една шанса, од друга страна Икарди имаше неколку шута и уште пар шанси имавме вклучувајќи ја и пречката на Весино.

Две работи не ми се допаѓаат моментално, првата е неротирањето на ќелавото, а втората е некористењето на третата измена. Па пичка му матер, губиш, одма мењај бе, ставај играчи од нападот или средината, па и на 1-1 кој кур, дома играме сепак и мораше со сите сили да се нападнат трите бода.
Уствари има и трета работа што ми пречи а таа е дел од првата, а тоа се бековите. Значи не може Дамбо да има заковано стандардно место на десен бек, едноставно НЕ МОЖЕ. Истото и за Нагатомо важи, па за кој кур 30 милиони дававме за Далберт???

Нема везе што е тука е, киксовите се составен дел од спортот, сеа мора све да тепаме до Јуве и со голема самодоверба да влеземе во тој меч.

И дај олабавете со Лацио... Дечките играат топ фудбал, ама целиот тим им се базира на 3 ипол играчи. Не е гарантирано дека цела сезона ќе газат па да го вбројувате во посериозен кандидат од Интер за топ4.

Засега сум задоволен од одиграното.Единствен кикс ако може да се нарече така, е овај денешниот.
Тоа што најмногу ме плашеше пред почетокот на сезоната и го напишав овде како клучен фактор, е играњето на тимот после 1 или 2 киксови.
Минатите сезони после 1или 2 киксови потполно потонувавме.Сеуште нема основа за потонување, ама со кикс на нареден натпревар, значително ќе се зголемат шансите за таков тек на сезоната.

Имам осЈечај дека третово место ќе биде максимум што можеме да го извлечеме сезонава.
Мада и тоа ќе биде тешко против Рома и Лацио... God, help us!
Roma se seriozen konkurent se soglasuvam, ama imavme megjusebna so niv i odlicno pominavme, ali lazio ne veruvam da se drzat do ova nivo a i pokvaliteten tim imame od niv. Sea za sea inzagi odlicno se pokazue ko trener, kaj niv problem golem im e upravata, inace mozat mnogu lesno da stanat i konkurent za titula ko napoli sto se momentalno dokolku bi imale totalno nova uprava. Od rim se, imaat posveteni navivaci, moze da se istera so niv top proekt, nesto slicno ko suning sto planiraat i najavuvaat so nas.

Inace da ne zabeguvame so titula, inter sekako treba da celi na najvisok plasman, ali u realnosta mnogu tesko so vakov roster i klupa se osvojuva titula, eventualno ako razlikata e vakva kakva sto e do januari, pa togas so plus dvajca kvalitetni igraci da se zasilime i uz put da se nadevame deka uspesno ke se vklopat vo timov dalbert i kanselo pa da ni se zgolemat i apetitite.
So diambrosio i nagatomo titula ni na lokalen turnir u ljabunista nema da mozes da osvois, ne pa skudeto, realno gleano. Inace sledat megjusebni dueli na timovive od vrvot, a i nie gostuvame kaj juve pa mosh ke ubodeme nesto tamu.
Tuka nekako da ni se poklopat kockite i na konj sme, ali uslovot e i timov da prodolzi da napreduva spored planot na Spaleti, a fakt e deka u momentov sme ( mnogu ) daleki od posakuvanoto, taka da ovoj skor 9-3-0 momentalno e premija za nas.

Како ќе се вклопат Далберт и Кансело кога не играат?
epa toa de, ama ne e prv slucaj so tek na vreme da se vmetnuvaat odredeni igraci u ekipa, mnogu treneri znaele vaka da praat ama problemot kaj nas e sto mesto niv igraat invalidi, a ne pokvalitetni igraci.
Spaleti objasni zasto e vaka, uste se adaptirale na uslovite, a kanselo deka imal seriozna povreda ne sakal da go igra u odbrana, dalbert go pofali deka bil top igrac, od druga strana ovie sakative 200 godini se tuka pa kao demek povklopeni se, a u tie 200 godini se na se 0 interes projavil nekoj da gi kupi.
Ali ko sto rekov, ovie dvajca ne smeat da se del od prv tim ako sakame bolji rezultati, igra, a i eventualna bitka za titula ako ni se podredat rabotite.
Edna od pricinite zasto sme neubedlivi i nemame konstantnost vo igrata e faktot sto nemame ofanzivni bekovi u starten tim, so toa perisic i kandreva nemaat apsolutno nikakov bek ap od bekovite sto e golem minus za nas, a plus za protivnickata odbrana, im ja olesnuvas rabotata x100 i polesno ne citaat.
I sea gi imas juve, napoli i roma, sandro, hisaj, ghoulam, kolarov, florenci .. sve se toa igraci koi odlicno se snaogaat i nazad i napred, trgni go diambrosio i stavi go florenci primer, i 400 pati poopasen si desno, ili ghoulam mesto nagatomo, da ne zboram za nekoj vakov bek levo i perisic napred.

epa toa de, ama ne e prv slucaj so tek na vreme da se vmetnuvaat odredeni igraci u ekipa, mnogu treneri znaele vaka da praat ama problemot kaj nas e sto mesto niv igraat invalidi, a ne pokvalitetni igraci.
Spaleti objasni zasto e vaka, uste se adaptirale na uslovite, a kanselo deka imal seriozna povreda ne sakal da go igra u odbrana, dalbert go pofali deka bil top igrac, od druga strana ovie sakative 200 godini se tuka pa kao demek povklopeni se, a u tie 200 godini se na se 0 interes projavil nekoj da gi kupi.
Ali ko sto rekov, ovie dvajca ne smeat da se del od prv tim ako sakame bolji rezultati, igra, a i eventualna bitka za titula ako ni se podredat rabotite.
Edna od pricinite zasto sme neubedlivi i nemame konstantnost vo igrata e faktot sto nemame ofanzivni bekovi u starten tim, so toa perisic i kandreva nemaat apsolutno nikakov bek ap od bekovite sto e golem minus za nas, a plus za protivnickata odbrana, im ja olesnuvas rabotata x100 i polesno ne citaat.
I sea gi imas juve, napoli i roma, sandro, hisaj, ghoulam, kolarov, florenci .. sve se toa igraci koi odlicno se snaogaat i nazad i napred, trgni go diambrosio i stavi go florenci primer, i 400 pati poopasen si desno, ili ghoulam mesto nagatomo, da ne zboram za nekoj vakov bek levo i perisic napred.
Урко, ова твоево би важело за Реал Мадрид, онака го зимаш пример Далберт и му треба време да се адаптира на условите, а ти патем го имаш Марсело лево, а не смрдливиот Интер со Нагатомо на таа позиција. Кое адаптирање бе? Од август е тука, сега е ноември. Знаеш колку месеци се тоа?? Ќе ти ебам и адаптирање и све, 30 милиони е платен, во тимот ги имаш Нагатомо и Дамбо и ти чекаш да се адаптира... Па пушти го против Беневенто да игра, ако не чини ќе корегираш за следната утакмица, а не вака...

Марио? 40+ милиони е платен, он не ја ни користи третата измена. За кој кур?? Пушти го бе копиле, стави ол ин на напад и бркај три бода, а не ти Манчини потези да ми праиш, губи и втората измена у 89 ја прави, Сантон на местото на Нагатомо, е тоа го правеше Манчини. Дај нека изротира малце за следната текма, не иде веќе 10 меча со исти 11 игра.

Скоро беше кога го имавме Шакири...шконот кинеше по таа страна ама ова е Интер и нема да играш! Барбоса исто..

Здраво другарчиња.. Нов сум на форумов и немам многу време да прочитам многу по форумов, мило ми е вака што сме во голем број. Како и сите вас и јас сум ИНТЕРАШ веќе долго време (околу 13тина години) и знаеме колку радост, среќа, тага, нервози, вриштења, пцуење итн. сме поминале за време на натпреварите.. Но, тоа настрана.... Фората ми беше дали има организирано гледање на натпреварите и такви работи околу тоа.. Пошто знам дека некои фанови на другите клубови се собираат и гледаат како на пример (Џубрентус во Галери Кафе) итн.. Во златната ера (околу 2010) сигурен сум дека знаете дека постоеше фан клуб на ИНТЕР односно Арматата, кои често се собираа заедно (во Мондано како што се сеќавам) но, наеднаш страната иако беше актуелна и добра не знам од која причина стана НЕактивна и се тоа пропадна, барем јас така мислам.. Ако нема такво нешто.. Дали има заинтересирани да почнеме со такво нешто, односно направиме муабет со газдите од некој кафич и да тоа ни стане собирно место и да биде нашата "Џузепе Меаца" :pos:.

Се собираме чат пат у Мондано, Урко секад прв потврдува дека ќе дојде и доаѓа во 80-та минута а живее иначе на Водно, на 2 минути вожња од Мондано, затоа и ќе биде тепан еден ден. (Урко стоп некоја финта дека не можам ни мува да утепам и слично)

Само 3 играчи се доволни за скудето... Хамес Родригез, Дрехслер, и Давид Луис :)

Шала на страна, конкуренцијата е голема за топ 4 и мора паметно да се одигра во Јануари.
Марио не покажа ништо, па замена за Пасторе и не би било лоша идеја.
Рамиреш ако игра барем 50% од тоа што го играше во Челзи ке биде топ засилување за без пари.
И еден квалитетен штопер обавезно, нека изведат некоја позајмица...

Во таков случај нема да имаме проблем за пласман во на топ 4 па со малку повеке среќа и скудето.

ke si prodolzat so idiotskite potezi, mario prv pat javno se izjasni za neigranjeto i najavi zaminuvanje u januari, psg seriozen interes projavuvaat za nego a postoi prostor da ni go uvalat pastore mesto mario ...
Ne deka iam nesto protiv pastore, ama klasika inter, tipicno da ne ostava prostor za razvivanje na odredeni fudbaleri ko milion primeri u minatoto, baska sto ovoj gi cinese mnogu pari.
Ostanavme kloshari u toj segment, duri i ona gomnono kondogbija se razigra i gazi u Valensija sto dovolno govori kolku defekten sistem ima klubov, kade ne postoi nikakov prostor za razvoj na odredeni talenti, svaka cast na isklucoci, ko ikardi, valjda i skriniar.

Vesino,brozovic ke ostanat, go davaat mario :)
Razbiram da igrame nekoj strasen fudbal pa da ne menja spaleti, vaka istite 11, igrata varira, od super partii do mnogu loshi, rezultatite se dobri toa priznavam ama so vakva igra i nekonstantnost i tie ke se sjebat, prasanje na vreme bese koga ke pocnat da izrazuvaat nezadovlostvo odredeni igraci, ocekuvam i dalbert i kanselo da go krenat nosot, a i neznam sto cekaat, invalidi igraat na nivnite mesta.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom