Фан Клуб: Интер

Како така си одлучи да ми ставаш зборови во уста и да си исфантазираш дека јас сум еден од тие што мислат дека трансфер периодов беше успешен? Кој си ти?

Пишав уште завчера дека ме извадија од такт што не финишираа како што треба а почнаа океј.

Скоро сите медиуми и фудбалски аналитичари овој трансфер период на Интер го оценија со оценка 7 од 10 со образложение - паметно меркато.
И јас стојам зад тоа. Зошто? Затоа што прв пат во поновата историја Интер не истури пари на извикано име, прв пат во поновата историја Интер купуваше паметно односно купуваше играчи на позиции кои се неопходни (сем штопер), прв пат во поновата историја Интер не испаничи на последниот ден и не рокна грдни пари на некој шабан од Лацио за да се рече еве купивме, прв пат во поновата историја Интер не испаничи на последниот ден и не донесе 4 просеци од Болоња за да рече еве донесовме уште 4 играчи за еден ден.

Прво викаш, да не ти стам зборови во уста дека трансфер периодов бил успешен а малце подоле во постот потврдуваш дека стоиш зад тоа дека Интер одиграле паменто во понова историја на клубот на трансфер периодов и не истуриле пари на извикано име, демек ние пред тоа само големи имиња сме донеле, а сега тоа не било случај бидејќи сме одиграле паметно.

Јас не гледам ништо паметно, а успешно уште помалце.

Интер не одигра паметно на трансфер периодов според мене, а и многумина фанови а тоа ќе го видиме на крајот, но гледам од сега почнавте вината да ја префлите на Спалети. А сигурно спалети не рекол не бе не го сакам Наинголан/Видал подобро ќе го играм Весино, или па Брозовиќ. Не верувам да е толку глуп.

Погрешно поставена задача никој не може да ја сфати.

Не е толку едноставно дека успешноста=реализираните цели. Многу зависи какви се тие цели, дали се реални и остварливи или се на рамниште на соништа.

Епа ако нашите од управата сонуват и не ги знаат своите можности тогаш да ти ебам и управа и се, тогаш тие се фантазери и ништо друго.

Па добро бе не е можно...
Како можете вие, а и овие од Милам да помислите дека сте направиле топ трансфери и сте донеле топ "играчишта", поготово овие миланезиве кога ги читав преболно беше! Кои се тие играчишта - Конти, Биглиа и Мусачо ќе пробам да разберам од други извори фала извинете ве молам!

Нити ние, нити Милан не зеде играчишта (класи), ок освен Бонучи кој е докажан.
Миланезиве и тие испуштија добри фудбалери (Санчез, ... ... ) така да нека се попокријат и нека не мислат дека донеле "играчишта" - све је тоа просек! ( освен Бонучи )
За клуб кој до вчера се засилуваше со играчи од Џенова, Пескара и Киево ова се топ трансфери.
Ретко на кој му успеало да донесе толку многу играчи кои му се прмарна цел, а да не прави листа од 175 имиња, па да преговара, па да избира кој ќе го купи како претходните години што правеа и кај нас.

На почеток им пропадна трансферот само со Колашинац кој беше главна трансфер цел за таа позиција, а другите сите им беа играчи кои цела сезона ги следеа и во летниот трансфер период мораше да ги донесат во клубот.
За во јануари еве целта им е Јанкто и Пелегри. Не се класа играчи, тоа се млади играчи со голем талет, ама се прва трансфер цел и ако ги донесат ќе се каже дека се успешни.

Ne znaev deka Martial igra vo Celzi :)

Transfer periodot ke go ocenuvame vo dekemvri koga ke vidime timot kade se naoga na tabelata i kako igra na natprevarite do dekemvri, pa ke dadame ocenka za transfer periodot letovo.Samo da napomenam deka lani lupnavme 200 milioni pa zavrsivme na 8 mesto ama uspat smenivme 3 treneri. Mozebi ne e do igracite bilo do trenerite ama sega imame stabilen trener so jasni celi vo igrata i jasna cel na tabelata kade treba da se zavrsi i ovaa sezona nema izgovor za istata ako bide neuspesna.
Ајде сега и ти, знаеш дека на Манчестер мислев.

Прво викаш, да не ти стам зборови во уста дека трансфер периодов бил успешен а малце подоле во постот потврдуваш дека стоиш зад тоа дека Интер одиграле паменто во понова историја на клубот на трансфер периодов и не истуриле пари на извикано име, демек ние пред тоа само големи имиња сме донеле, а сега тоа не било случај бидејќи сме одиграле паметно.

Јас не гледам ништо паметно, а успешно уште помалце.

Интер не одигра паметно на трансфер периодов според мене, а и многумина фанови а тоа ќе го видиме на крајот, но гледам од сега почнавте вината да ја префлите на Спалети. А сигурно спалети не рекол не бе не го сакам Наинголан/Видал подобро ќе го играм Весино, или па Брозовиќ. Не верувам да е толку глуп.

Епа ако нашите од управата сонуват и не ги знаат своите можности тогаш да ти ебам и управа и се, тогаш тие се фантазери и ништо друго.
Не дека рекол не го сакам Наинголан/Видал, глеј колку погрешно размислуваш. Со тоа што не успеале да го земат Видал не рокнаа 50 милиони на некој сеоски Видал туку си го испазарија Весино за дупло помала цена.
Истото го изјави и Аусилио, пробале да привлечат крупна ѕверка, не успеале во тоа и си се свртеле кон достапните цели кои истотака се желба на Спалети.

Ако не гледаш ништо паметно во тоа што не продадоа ниту еден битен играч за да регулираат ффп, не продадоа битен играч после првата сериозна и висока понуда, не налупаа подпросечни играчи, исчистија дел од ѓубрето и му доставија список од играчи кои тренерот си ги има побарано... тогаш тоа е твој проблем.

Реков ја кои се моите замерки за меркатово, ќе се повторам по 40ти пат, не носење на адекватна замена за штопер и не носење на уште едно или две крилни напаѓачи за ротација. Со другото сум горе доле океј, со оглед на тоа што Спалети си ги бараше играчите.

Тимот воопшто не е послаб од лани, баш напротив. Добивме апгрејд на бековските позиции а тоа ти е за 50% појак тим од ланскиот.

СакамКажамНеЗнамРечам е муабетов, џабе вртиме во круг. Ако играчите кои што ги донесе Интер овој преоден рок биле примарни трансфер цели и се сите за кои што биле заинтересирани, тогаш преодниот рок е успешен. Стекот вика дека тие биле играчите а пошто Стек навива за Интер и прати релеватни извори, ќе му веруваме. Јас мислев дека требаше да носат имиња и класа играчи, затоа и реков дека преодниов го испушиле, моја грешка.
Јок, Шик беше трансфер цел и отиде во Рома зашто Сабатини не учествувал на аукции, Емре Мор али се предомислија после, Кеита беше трансфер цел отиде во Монако, и Видал не ги пуштија кај нас. За другите може да шпекулираме сега. Баравме и некој од Мустафи/Мангала и тие не дојдоа.

За овие сигурно знаеме, за другите кои покушале а не успеале сигурно постојат.

Значи, пак е 50% успешност. Ова од аспект на управа.

Од аспект на мене ко навивач, ни 20% пошто вакви играчи е лесно да донесеш ко да завршиш 8ми.
За мене, требаше да се донесат Шик/Ди Марија, Видал/Наинголан и било кој штопер, тоа ќе беше топ трансфер период, а вака секоја година можеме, ова е чист просек па што сака нека збори управата, не навиваме за Фиорентина.

Смешни се тврдењата, ако сакаат и титула нека освојат, ја утнале со трансферите ... не, него ако тоа се деси до хранопровод ни го наденале.
Титула да освојат значи дека и весино се покажал, и бековите нови, и валеро ... и тој младиот ванхојсден или како и да е, и карамох, и секој останат што одлучиче да биде дел од тимов оваа година, во пакет со тренерот.
Титула не се освојуе на шашма, има едно големо АКО за трансфер пазаров, ке го сметам за добар и квалитетен ако последните двајца за кои се решија да бидат адиции за тимов се покажат како супер играчи, тоа се Карамох и тој вајнхосхјхден, за Шкриниар генерално гледам владее ставот дека е добро засилување, истото важи и за валеро па и весино кој покажа солидни игри у првите 2 меча.

Јебига, суперстар не донесоа и треба да се соочиме со тој факт, наше е да се надеваме дека овие моментално играчи ке покажат игри достојни за овој дрес, го заборавив и Пинамонти (@beneamata ти за Лонго пишуваше, овој е 10 пати бољи талент од него, еве конечно тимот задржува еден младинец за алтернатива у напад ), значи секоја позиција на теренот е покриена, и со играчи за прв тим, и за клупа, друго е на што ќе изгледа тоа на теренот. Ја искрено сум презадоволен и од првите две утакмици каде ретко кој веруваше дека ке победиме, со 4 бода сметавме дека сме на коњ, на крај со гол разлика 6-1 се протнавме, подготовките беа супер, играта од тој период се преслика и у први две кола така да очекувам буквално со истото темпо да тераат.

Креираат доста прилики за гол, идеален е овој формат за сите играчи инволвирани у истиот, најмногу нормално благодарение на спалети, така да после долго време сите 11 играчи директно придонесуваат за да интер вади добри резултати, нешто што беше случај без далберт и кансело кои се земени за прв тим, играа со нивните алтернативи, диамбросио и нагатомо а нивните квалитети ни се добро познати.

Јас лично верувам дека можат до ЛШ, т.е. убеден сум дека тоа ке се деси, овој моментален тим не е ништо послаб од ланската Рома на спалети, која се бореше за титула, а правиме муабет за први 4 позиции, имаме квалитет за тоа, имаме и тренер, едноставно све е подредено за да тимов конечно догура до ЛШ. Немаме тим, односно немаме имиња што гарантираат битка за титула, тоа се согласувам, освен, ако од нигде никаде не изненадат пријатно дел од тие што дојдоа а беа окарактеризирани ко мех иминја, ко весино, далберт, карамох и шкринијар. Кансело е играчиште, за него неам сумја дека ке се снајде тука, штета се повреди али добро е што не е сериозно, има шанси до милан да се врати а до тогаш можат и без него, лесен е распоредот.

Последно уредено:
Moze da se sluci tie prosecni igraci sto gi narekovme a koi dojdoa vo klubot da izginat za nego za razlika od nekoja super dzvezda koja ke se ligavi i ke se stava nad dresot.

СакамКажамНеЗнамРечам е муабетов, џабе вртиме во круг. Ако играчите кои што ги донесе Интер овој преоден рок биле примарни трансфер цели и се сите за кои што биле заинтересирани, тогаш преодниот рок е успешен. Стекот вика дека тие биле играчите а пошто Стек навива за Интер и прати релеватни извори, ќе му веруваме. Јас мислев дека требаше да носат имиња и класа играчи, затоа и реков дека преодниов го испушиле, моја грешка.
Па тоа е поентата. Ако ја прифатиме твојата дефиниција, за тоа што е “успешен трансфер пазар“ (со која ја горе-доле се слагам), би било контрадикторно воопшто, за било кој, да даваш оценки за тоа дали имале или немале успешен пазар, зошто не е можно со сигурност да знаеш кој им биле целите или како им биле дефинирани целите на клубовите на трансфер пазарот. Освен ако не си дел од топ менаџментот на некој од клубовите што учествува во одлучувањето за целите, или имаш сигурни информации за тоа, за што сите знаеме дека никој од нас нема. Без тој дел, бесмислено е да даваш оценки за чив е успешен или неуспешен трансфер пазар. Единствено што можеш е да претпоставиш што биле целите, а такви претпоставки е невозможно да знаеш дали се или не се точни.
На тој начин може за секој клуб да се искреира варијанта во која нивниот трансфер пазар е успешен или неуспешен. Еве можам и за Барса, Арсенал, Челзи и Интер да тврдам дека имале успешен трансфер пазар, зошто нема како ти да докажеш дека моите претпоставки за што им биле целите, се неточни. Дури и за Милан, кој е очигледно некаков ебан врховен стандард за тоа што е успешен пазар летово, можам многу лесно да кажам дека немале успешен траснфер пазар. Многу паушални муабети се сите овие.
Бидејќи остварувањето на тие цели влијаат врз остварувањето на главните цели на клубот, да бидат што погоре на табела, по можност шампиони, (што сите освен Арсенал најверојатно го имаат ко цел) на сите што се однадвор, во која група влегуваат сите фанови, единствено што им останува е да оценуваат за трансфер пазарот врз основа на тоа каква им била сезоната на крај.

Што се однесува на Интер, според мене ок трансфер период имаа. Тоа што можеме да го заклучиме е дека сигурно нема да се борат за титула сезонава, зошто клупата е многу тенка, меѓутоа сигурно ќе се борат за 4-то место, што очигледно и е целта за сезонава. Тимот е во некои делови подобрен од лани, не е драстично подобрен, ама ја мислам дека и немаше преголема потреба да се подобрува за борба за 4-то место. Главниот проблем е клупата, што би можело да ја стави сезоната под ризик во случај на неколку повреди. Ако нема повреди тогаш, со оглед на обемот на утакмици кои ќе ги имаат сезонава, околу 45-6 во најдобар случај, би требало да биде доволно. Во секој случај, би рекол дека тимот е тука негде со Милан по квалитет и маргинално поквалитетен од Лацио, кои би требало да бидат главни конкуренти за тоа 4-то место. Рома и Наполи на хартија имаат покомпактни тимови, ама тоа немора да значи многу. Ќе видиме во следните недели кој каква сезона ќе има.

Кај ми го спомна Лонго, имаше фудбал во него, со Иосоно се палевме, али јбг. Исто и за Бенаси имав добро мислење и се гледа дека има нешто во него. Уште од Беса не бидна нишо али заради повредите мислам.

Кастињос бе, тој можда ќе беше ок бекап за Икардо, сличен тип на играчи се.

Заборавив, за Перишиќ имаат едно големо браво што не попуштија, али и за 55 не требаше да го даваме.

Рома и Наполи на хартија имаат покомпактни тимови, ама тоа немора да значи многу. Ќе видиме во следните недели кој каква сезона ќе има.
Абе ајде не ме заебавај Рома имала подобар тим од нас, ни на хартија ни никако немаат подобар тим од нас.

Абе ајде не ме заебавај Рома имала подобар тим од нас, ни на хартија ни никако немаат подобар тим од нас.
Не те заебавам, мислам дека на хартија имаат покомлетен тим. :) Имаат длабочина на составот што Интер го нема, односно имаат клупа за сите делови од терен.
Имаат и нов тренер и ќе видиме како ќе функционираат со него, а ако не сум грешка веќе го правевме овој муабет со тебе. Тимот ко тим им е прилично добар, за италијанско првенство, нормално.

Не те заебавам, мислам дека на хартија имаат покомлетен тим. :) Имаат длабочина на составот што Интер го нема, односно имаат клупа за сите делови од терен.
Имаат и нов тренер и ќе видиме како ќе функционираат со него, а ако не сум грешка веќе го правевме овој муабет со тебе. Тимот ко тим им е прилично добар, за италијанско првенство, нормално.
Ма каква клупа и каков тим, Рома е послаба од нас што впрочем се виде и на теренот. Значи Дефрел им игра во напад, што повеќе да се каже. Одбраната им е комична, единствено средниот ред им е доста добар, со Раџа и Стротман. Салах го изгубија во нападот, а преку него идеа пола од нападите и им беше главен играч лани уз Џеко.

• Ми се допаѓа
Reactions: Me2
Па добро бе Џони како и покрај ваков генијален пример не сфати!!! :LOL:;)

!

Да не навлегувам до детали бидејќи и со тебе треба да пишиме реферати ама на генијален пример следува генијален одговор дури попросто неможев да изведам искрено.
Е сега за одморот ми се намести на пенал па ќе ти објаснам убаво..ако одиш на одмор со цел да душиш 5 женски од бангладеш,јапонија и јамајка и наместо нив си издупил некоја од Делчево и од Ѓорче а во меѓувреме тие двете испаднале појаки и поубави пички и сексот ти се погоди и си остварил добри контакти за понатаму тогаш значи дека одморот ти е успешен не дека нешто си клецнал туку дека сексот ти се погоди и биле појаки пички...Не значи дека автоматски пичките се од Бангладеш и Јамајка дека се појаки и дека ќе ти се погодат за во кревет.

Син ми ако е педер можеби мене нема да ми е убаво но тој си одговара за него и ако му е убаво него лично тогаш што можам јас да направам?..значи Интер како клуб си одговара лично и не му е ничиј син или ќерка да му се правда.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom