interlove
Die with memories not dreams
- Член од
- 14 ноември 2014
- Мислења
- 2.445
- Поени од реакции
- 3.708
Како така си одлучи да ми ставаш зборови во уста и да си исфантазираш дека јас сум еден од тие што мислат дека трансфер периодов беше успешен? Кој си ти?
Пишав уште завчера дека ме извадија од такт што не финишираа како што треба а почнаа океј.
Скоро сите медиуми и фудбалски аналитичари овој трансфер период на Интер го оценија со оценка 7 од 10 со образложение - паметно меркато.
И јас стојам зад тоа. Зошто? Затоа што прв пат во поновата историја Интер не истури пари на извикано име, прв пат во поновата историја Интер купуваше паметно односно купуваше играчи на позиции кои се неопходни (сем штопер), прв пат во поновата историја Интер не испаничи на последниот ден и не рокна грдни пари на некој шабан од Лацио за да се рече еве купивме, прв пат во поновата историја Интер не испаничи на последниот ден и не донесе 4 просеци од Болоња за да рече еве донесовме уште 4 играчи за еден ден.
Прво викаш, да не ти стам зборови во уста дека трансфер периодов бил успешен а малце подоле во постот потврдуваш дека стоиш зад тоа дека Интер одиграле паменто во понова историја на клубот на трансфер периодов и не истуриле пари на извикано име, демек ние пред тоа само големи имиња сме донеле, а сега тоа не било случај бидејќи сме одиграле паметно.
Јас не гледам ништо паметно, а успешно уште помалце.
Интер не одигра паметно на трансфер периодов според мене, а и многумина фанови а тоа ќе го видиме на крајот, но гледам од сега почнавте вината да ја префлите на Спалети. А сигурно спалети не рекол не бе не го сакам Наинголан/Видал подобро ќе го играм Весино, или па Брозовиќ. Не верувам да е толку глуп.
Погрешно поставена задача никој не може да ја сфати.
Не е толку едноставно дека успешноста=реализираните цели. Многу зависи какви се тие цели, дали се реални и остварливи или се на рамниште на соништа.
Епа ако нашите од управата сонуват и не ги знаат своите можности тогаш да ти ебам и управа и се, тогаш тие се фантазери и ништо друго.