Фан Клуб: Интер

Ама важно против Виола мамицата му ја расплакавте од пцуење и го протеравте назад во Крка да се врател..да ви ебам неблагодарните..посебно онај Цобе триста мајки му еба за сега да ќути пичката :D..сигурно одвај чека да напрај глупост Ханданович за да го искини од пцуење и да ни кажи како бил во право :D

Јас нигде не реков дека он не е добар голман, него дека е склон на киксови, и тоа некои многу нерезонски од кои на човек му се присерува. Не коментирам, нека продолжи вака да брани топ е.

Epa togas Bufon i Kasiljas cel zivot radi odbranite bile dobari golmani. Ili togas Juventus koa bese 7 mesto Bufon ne bil dobar?
Прочитај што пишав, значи Хандановиќ е избран според најголемиот процент на одбранети шутеви кон голот, ако имаш добра одбрана пред тебе нема да дозволат голем број шутеви, од кои ти можеш да одбраниш голем дел од нив.

И те молам, споредба на Касиљас и Буфон со Хандановиќ, немој, не треба да си пристрасен или не за да сфатиш која е разликата помеѓу нив.

Иначе, според статистикава дека е најдобар во Европа, Хаиме од Валенсија е на 3то место, Ноер, Касиљас и Буфон не се во топ 5, па не е релевантно тоа за мене.

@Stefan-kobe

Rz9Tadu.jpg

Со Удине ќе докажат дека не била случајност играта на последните два меча, традиционално незгоден противник ни е, и ако тука победиме, може веќе да се каже дека ЛШ не ни бега другата година.

NTER (4-2-3-1): Handanovic; Montoya, Miranda, Murillo, Telles; Guarin, Felipe Melo; Ljajic, Jovetic, Perisic; Icardi.

Леле Љаиќ, Јоветиќ, Перишиќ, Икарди... Хуан Пабло Монтоја, Хамилтон и компанија. Па ајде да видиме Монтоја што ќе покаже, инаку ова е ултра напаѓачка формација.

Сеа глеам у делов за пост пишување ми седи од прееска дека сум почнал за можната најава дека денес Манчини после 3-4 натпревари, ке менува систем во 352 формација и ке се адаптира на формацијата на противникот, што би било грешка, али еве и 4ти меч ако не се лажам по ред ке го почнеме со ист систем. Ова ме радува веќе, се надевам вечерва ќе проработи асално реализацијата, ќе се создаваат повеќе шанси сигурно, време е еден од Икарди или Јојо да изгази, а и Монтоја гледам у прв тим, ова гарант ќе му е прва и последна шанса што ќе ја добие. :)

У жути дресови ќе играме што по дефолт значи ќе ги посереме од голови давање. Нема да знаат што ги снашло.

Inb4 хетреик на Монтоја

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom