Фан Клуб: Интер

никој не го спореди Медел со ниту еден од нив,само говориме дека е добар фудбалер и не може цдлосната игра на Интер да зависи од него.Од него зависи колку и како ќе биде дефанзивната линија добра бидејќи тој е копачот цо екипата шти помага на одбраната.Патем тоа е неговата примарна и секундарна работа додека е на теренот.Дефанзивни задачи и дефанзива низ целиот терен.

Да, но му се нафрливте на Фреди кога рече дека не е класа. Јас сум убеден дека во еден малку подобар тим од ланскиот Медел ќе грееше глупа.[DOUBLEPOST=1436105807][/DOUBLEPOST]Но ако речете дека не сме тим кој заслужува класи тогаш ок! :cool:

Последно уредено:
Да, но му се нафрливте на Фреди кога рече дека не е класа. Јас сум убеден дека во еден малку подобар тим од ланскиот Медел ќе грееше глупа.[DOUBLEPOST=1436105807][/DOUBLEPOST]Но ако речете дека не сме тим кој заслужува класи тогаш ок! :cool:
не,не му се нафрлија поради тоа што не е класа,туку дека се дрзна да го споредува со Крос и Матич.Појаки се двајцата од Медел и нема збор за тоа,но Медел е таков тип на играч што и во Челзи би се снашол.Многу благодарен играч кој си ги врши сите задачи кои ќе му ги зададе тренерот.Ете вчера ако гледаше Копа Америка,до половина терен играше и не одеше подалеку нешто многу често,но затоа играч не помина покрај него,нит Ди Марија,нит Пасторе,нит Меси се видоа.Има срце планина тој играч.

Медел е супер играч реално и добро си ги извршува неговите задачи,е сега од него не се бара да влечи играчи и да креира акции,таа работа треба да ја вршат Ковачич,Хернанес и Гуарин во тимот со помош на крилните бекој ама кај нас се молеа на Нагатомо и Ди Амбросио дека преку ноќ ќе станат Мајкон па затоа не изненадува претходната катастрофалната сезона каде завршивме на 7-8 место

Во кој смисол да ти збориме?Јас што викав дека Медел не е класа играч(Под класа играч подразбирам играч прва постава во европски гигант)?Уште стојам на тоа!Вакви Фабио Гросо играчи немој да ми ги величаш жити господ!Изиграл копа Америка на некое си ниво и сеа у реал да не треба да игра и тоа со капитенска трака?Чоекот е можда стварно борец,пит во вистинска смисла на зборот,ама погледни јаките клубови какви играчи имаат на тие позиции.Волево е лимитирано за сите пари.

Еве што си рече човекот. А за тоа што ги спореди мислам дека не погреши. И јас го споредив со Алонсо, морам да го споредам за да го одвоиме квалитетот... кога веќе зборуваме за класа.

не,не му се нафрлија поради тоа што не е класа,туку дека се дрзна да го споредува со Крос и Матич.Појаки се двајцата од Медел и нема збор за тоа,но Медел е таков тип на играч што и во Челзи би се снашол.Многу благодарен играч кој си ги врши сите задачи кои ќе му ги зададе тренерот.Ете вчера ако гледаше Копа Америка,до половина терен играше и не одеше подалеку нешто многу често,но затоа играч не помина покрај него,нит Ди Марија,нит Пасторе,нит Меси се видоа.Има срце планина тој играч.
Јас не го споредив со никој,со сликите сакав да предочам какви играчи имаат големите екипи на тоа место каде игра кај нас медел.И има уште безброј такви примери,од џаби алонсо па натака...Плус нигде не оспорив дека чоекот игра со срце и дека е вистински борец на терен,само според мене има делови од играта каде е ептен лимитиран.

Не знам, можеби грешам со тоа што Интер го сакам на ниво на Барса, Реал и останатите и не се задоволувам само со играчи како Медел. :(

Вака јас до сега не сум ги видел ни Матиќ ни Крос ни Погба ни Алонсо да играат централни дефазивци и да си ја завршат работата беспрекорно, сфатете еднаш дека Медел е различен играч од овие што цело време ги споредувате. Исто како да викате Ферарито за Ладата е класа а се разлчини категории качи го Феррарито на планина.

Да знам глуп пример, ама нема друг начин да ви објаснам... Различен пристап на игра, различни клубови споредувате, па што ако играат дмф различни задачи имаат. Може кај Мурињо, Медел ќе беше крал а може и не, може кај Симеоне ќе беше ѕвер... а може и не... Се зависи од тимот од останатите играчи и од трнерот. Во ЧИЛЕ е незаменлив во одбраната и тоа е факт. Го бива човекот и Гатузо сакале или нејќеле бил класа, и Максерано не е Погба ама си е класа... Али ај кој ќе се објаснува со вас.

Вака јас до сега не сум ги видел ни Матиќ ни Крос ни Погба ни Алонсо да играат централни дефазивци и да си ја завршат работата беспрекорно, сфатете еднаш дека Медел е различен играч од овие што цело време ги споредувате. Исто како да викате Ферарито за Ладата е класа а се разлчини категории качи го Феррарито на планина.
И јас не сум ги видел никогаш Малдини, Неста, Лусио итн.. да играат во средина, а Бурдисо и Киву играа таму ;)

Мислам муабетиве ви се безвезе, го земаме како штопер или како среден играч? Како среден играч е 'питбул', али секогаш е подобро да имаш некој што има визија како Чаби Алонсо, Јаја Туре или пак Пирло.

Интер мака мачи со креативност и играчи што знаат да повлечат, искрено не ми се допаѓа Медел баш заради тоа што го нема тоа во него, али добар е да покрие и зависи од противникот да игра.

За Медел имам високо мислење и мислам дека заслужува да игра за Интер, борбен играч, не губи топки безвеза, дефанзивно е супер, да беше и во ованзива добар тогаш ќе вредеше минимум 80М, така да за тие пари, тоа е. Инаку надвор од темава...

Потпретседателот на Фиорентина Паоло Панераи упати жестоки критики кон Интер.

"Фудбалските клубови треба да имаат респект и транспарентост, Интер треба да оди во Сериа Б. Какви пари имаат овие, од каде им доаѓаат...? Платини знае дека Интер е надвор од ФФП. За Салах и другите трансфери кои им коштат многу пари."

За Медел имам високо мислење и мислам дека заслужува да игра за Интер, борбен играч, не губи топки безвеза, дефанзивно е супер, да беше и во ованзива добар тогаш ќе вредеше минимум 80М, така да за тие пари, тоа е. Инаку надвор од темава...

Потпретседателот на Фиорентина Паоло Панераи упати жестоки критики кон Интер.

"Фудбалските клубови треба да имаат респект и транспарентост, Интер треба да оди во Сериа Б. Какви пари имаат овие, од каде им доаѓаат...? Платини знае дека Интер е надвор од ФФП. За Салах и другите трансфери кои им коштат многу пари."

Ич к... да не го боли потпретеседателот на Фироентина од каде има Интер пари... Нели имаме нов сопственик, нели е милијардер, од кај знае шупакот какви договори со спонозори има Интер.

Да знам глуп пример, ама нема друг начин да ви објаснам... Различен пристап на игра, различни клубови споредувате, па што ако играат дмф различни задачи имаат. Може кај Мурињо, Медел ќе беше крал а може и не, може кај Симеоне ќе беше ѕвер... а може и не... Се зависи од тимот од останатите играчи и од трнерот. Во ЧИЛЕ е незаменлив во одбраната и тоа е факт. Го бива човекот и Гатузо сакале или нејќеле бил класа, и Максерано не е Погба ама си е класа... Али ај кој ќе се објаснува со вас.

Нормално дека има разлики, па и за пример да земеш двајца фудбалери кои играат само на една иста позиција (еве ДМ) сепак ќе се разликуваат во нешто, не е возможно да се потполно исти, ова не се мутери кои се произведуваат сериски за позициите кои ги добиваат. :D

Сеа прочитав Биабиани се вратил, едно време беше во добра форма... Сеа не знам колку ќе ни треба.

Пак ли го вративме бе Бијабиани? :pos:
Не се осеќа искористено веќе. Ова е како да заглавиш со некоја девојка што те утепува од варање, ама стално и се враќаш зошто сексот е ептен добар.
Сеа, прашање е со кого во Интер Бијабиани има толку добар секс?

леле и Мутињо сме сакале да го носиме ау мајко.
Не верувам дека ќе биде лесно со овој,Монако барале 25 милиони и ништо помалце од таа цена.Заинтересирани биле и Зенит за него.
Прво мора Интер да продава и да договори барем едно крило (Салах) пред да тргне и по Мутињо,мада чисто сумњам во таков трансфер.

Зукановиќ најверојатно е веќе договорен и останува само официјално за него.

abe kakov moutinho ... kova, hernanes, guarin ... nit suarez im treba, nisto u momentov tamu, a i broz e tuka, napad all in i eventualno nekoj bocno vo odbrana.
ova za moutinho od edna strana tesko izvodlivo, od druga zasto pobogu bi frlile golema para na del od teren kade sto se stvarno dobro pokrieni.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom