Фан Клуб: Интер

Mancester go imaa Kin na toj del od terenot, Milan go imaa Gatuzo, toa sto Inter nemaat funkcionalen tim a medel e igrac koj sekako ne e dribler i gol ili asistent-igrac, pa da doaga do izraz, toa e drug muabet ...
Inace e profi i za jak Inter e i poveke od dobredojden, pogotovo sto moze da igra po potreba i stoper a u kraen slucaj i desen bek, vo defanziva e apla univerzalen.
Nema vrska kopa amerika, i za sevilja bese odlicen, posle sto se poeba da ide u kardif e drug muabet, ali u sekoj slucaj mora da ostane vo Inter i ovaa sezona, pogotovo sto ako si ide Melo ke doaga, nedaj boze.

Inace Murilo e proglasen za najdobar mlad igrac na Kopa Amerika, dobro e ova za negovata samodoverba.

Druga vest, Ranokija izgleda ke ja zagubi kapitenskata lenta sto e jasen signal deka ke treba da se ostavi sezonava za da si go zasluzi prvotimskiot status.

Цело ниво над медел

Па да дека Маскерано се истури од асистенции и давање голови... Па коа ке фати да врзе едно 10 играчи во дриблинг и Меси му дава аплауз, ама толку од твоето познавање на фудбал, играчи и позиции. Се знае што игра Медел и на таа позиција не е ништо полош ни од Макерано ни од Гатузо...

Mancester go imaa Kin na toj del od terenot, Milan go imaa Gatuzo, toa sto Inter nemaat funkcionalen tim a medel e igrac koj sekako ne e dribler i gol ili asistent-igrac, pa da doaga do izraz, toa e drug muabet ...
Inace e profi i za jak Inter e i poveke od dobredojden, pogotovo sto moze da igra po potreba i stoper a u kraen slucaj i desen bek, vo defanziva e apla univerzalen.
Nema vrska kopa amerika, i za sevilja bese odlicen, posle sto se poeba da ide u kardif e drug muabet, ali u sekoj slucaj mora da ostane vo Inter i ovaa sezona, pogotovo sto ako si ide Melo ke doaga, nedaj boze.

Inace Murilo e proglasen za najdobar mlad igrac na Kopa Amerika, dobro e ova za negovata samodoverba.

Druga vest, Ranokija izgleda ke ja zagubi kapitenskata lenta sto e jasen signal deka ke treba da se ostavi sezonava za da si go zasluzi prvotimskiot status.
Гледаш како убаво си пишуваш - го имаа,минато време.Сегашните гиганти друг тип на фудбалери преферираат на таа позиција.Фудбалот еволуира постојано.
Ова околу Ранко е најдобра информација за ова лето,(ако е вистина)подобра и од Квадрадо и Јовче у пакет да ги земат :D[DOUBLEPOST=1436098538][/DOUBLEPOST]
Па да дека Маскерано се истури од асистенции и давање голови... Па коа ке фати да врзе едно 10 играчи во дриблинг и Меси му дава аплауз, ама толку од твоето познавање на фудбал, играчи и позиции. Се знае што игра Медел и на таа позиција не е ништо полош ни од Макерано ни од Гатузо...
Ок семокен,му одговорив на Син околу гатузо и компанија.А ти пошто си огромен познавач не ти реплицирам више,не сум на твое ниво пресветол[DOUBLEPOST=1436098635][/DOUBLEPOST]
Го реши сега! :vozbud::pos:
Ме здроби[DOUBLEPOST=1436098965][/DOUBLEPOST]Еве да го поткрепам твоето огромно познавање
Real-Madrid-Tactics-1.png image-C165_53BE245B.jpg

Последно уредено:
Гледаш како убаво си пишуваш - го имаа,минато време.Сегашните гиганти друг тип на фудбалери преферираат на таа позиција.Фудбалот еволуира постојано.
Fudbalot ne e mnogu evoluiran za da kazes gotovo e so takvite ( ova moze da vazi samo za onie klasicni spicovi ala inzagi, koi se vo faza na izumiranje ), pa kambijaso bese slicen tip na fudbaler, sea ne se site isti defakto, ama eve, slicen, klasicen destruktivec, spor, ama iteligenten vo odbrana apla, a bese kluc vo osvojuvanje na 3 tituli, i togas eden Fergi toa go potencirase ...

Rabotata e sto takvite fudbaleri denes se retkost, ama toa ne znaci deka ne se idealni za segasnite fudbalski usloviv, se e do filozofijata na trenerot i dali vo istata, a zboram za dobitni filozofii, ko onaa na Murinjo, ima mesto za vakov fudbaler ili ne.

Eve Real na primer odbija da igraat sezonava so takov tip na fudbaler, im curese od site strani vo odbrana, edni atletiko koi neguvaat defanziven fudbal im ebaa mater na domase teren, a ete oni tamu go imaat kros, isko misko, ke kazes idealno za denesni fudbalski uslovi, ama ete, ne e, ne sekogas.

p.s. Za moderniot fudbal, Fergi neguva moderen fudbal uste od 20ti vek, vidi kakvi akcii pravea na kampot Kol i Jork, klasika moderen fudbal, melem za oci, a Kin vo taa filozofija bese eden od klucnite igraci.

Последно уредено:
Ѓорче што кур замараш ти бе, тебе гзлено Мвила ти беше класа за Медел. :kuracc:

Иначе, Фреди да не се повторувам и јас, читај го Син, ти објаснува убаво човекот.

Не ми текнува нешто Мадрид да освоија со Крос на таа позиција, не знам ако знае некој нека ми каже. :P Сакам да кажам дека Медел е добар играч кој може да покрие многу позиции, и да покрие доста играчи од средината да се олабават со дефанзивни здачи, исто така имаше најмногу точни пасови во Интер од сите играчи ама ајде само класичен копач е...

Ѓорче што кур замараш ти бе, тебе гзлено Мвила ти беше класа за Медел. :kuracc:

Иначе, Фреди да не се повторувам и јас, читај го Син, ти објаснува убаво човекот.
не мочај бе клошар,да ја имаше формата од Рен ќе правевме друг муабет.Ама нема мозок тоа котле,а дека е јак на таа позиција нема збор.Алчен за пари и летна во Русија да игра за факинг Рубин Казан и си еба мајката.

Не ми текнува нешто Мадрид да освоија со Крос на таа позиција, не знам ако знае некој нека ми каже. :P Сакам да кажам дека Медел е добар играч кој може да покрие многу позиции, и да покрие доста играчи од средината да се олабават со дефанзивни здачи, исто така имаше најмногу точни пасови во Интер од сите играчи ама ајде само класичен копач е...

Ок, извини вака шо ти улетувам!
Али ме заинтересира едно нешто... по твое, Медел е класа на негована позиција? o_O

Ок, извини вака шо ти улетувам!
Али ме заинтересира едно нешто... по твое, Медел е класа на негована позиција? o_O
дај бе не го тупете,Медел е екстра играч,не е технички поткован воопшто,но ја врши целата валкана работа на средниот ред. затоа и се ДМЦ играчите,да трчаат по цел терен,да играат одлично во дефанзива и да добиваат жути картони.
Мислам нема смисла оваа дискусија,Медел моментално е неприкосвоен на таа позиција и ќе игра и во новата сезона стандардно.Освен ако не го земеме некако Матич пошо глеам сте запнале за класа играч,небаре тој треба да дава голови и да дели асистенции.

Добро бе Вајсмилер мие сведок шо толку ств го тупиме со Медел? Одличен е човекот си ја брка екстра работата, е сеа шо работеше со идиоти досега кој бараја од него пасој да дава не е негов проблем/

А и далеку од тоа дека не е технички поткован воопшто.

дај бе не го тупете,Медел е екстра играч,не е технички поткован воопшто,но ја врши целата валкана работа на средниот ред. затоа и се ДМЦ играчите,да трчаат по цел терен,да играат одлично во дефанзива и да добиваат жути картони.
Мислам нема смисла оваа дискусија,Медел моментално е неприкосвоен на таа позиција и ќе игра и во новата сезона стандардно.Освен ако не го земеме некако Матич пошо глеам сте запнале за класа играч,небаре тој треба да дава голови и да дели асистенции.

Ок, нема да негирам нити една позитивна критика за Медел, изминатава сезона беше еден од ретките кои играа така подобро. Но од друга страна, тоа што играше добро и шо сега го гледаме како крал и незаменлив, доволно говори за очајната состојба во која што бевме изминатава сезона. Зборот ми е... еден перформанс од фудбалер како Медел да го покрие цел тим... тоа е разочарувачки.

Од таа гледна точка да, за нас беше класа, но далеку од вистинска класа. Грев е да го споредуваме со Алонсо, Бускетс, Туре, Погба и ред други кои оправдано си важат за класа.

Ок, нема да негирам нити една позитивна критика за Медел, изминатава сезона беше еден од ретките кои играа така подобро. Но од друга страна, тоа што играше добро и шо сега го гледаме како крал и незаменлив, доволно говори за очајната состојба во која што бевме изминатава сезона. Зборот ми е... еден перформанс од фудбалер како Медел да го покрие цел тим... тоа е разочарувачки.

Од таа гледна точка да, за нас беше класа, но далеку од вистинска класа. Грев е да го споредуваме со Алонсо, Бускетс, Туре, Погба и ред други кои оправдано си важат за класа.
никој не го спореди Медел со ниту еден од нив,само говориме дека е добар фудбалер и не може цдлосната игра на Интер да зависи од него.Од него зависи колку и како ќе биде дефанзивната линија добра бидејќи тој е копачот цо екипата шти помага на одбраната.Патем тоа е неговата примарна и секундарна работа додека е на теренот.Дефанзивни задачи и дефанзива низ целиот терен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom