Фан Клуб: Интер

Единствена позитивна работа од ѓубрево на клупа е што играме, колку толку, подобра одбрана од претходно. Видиќ и Ранокија се добра двојка, моментално.
Ранокија, без разлика на грешкава, почнува да личи на дефназивец последниве натпрвари, барем ја што гледав. Со Мацари беше многу,многу полош од што е сега.

Мене натпрваров само ми потврди дека воопшто не си ги користиме играчките ресурси што ги поседуваме.
Не е проблем матерјалот, проблемот е во тој што работи со него. Како е можно да нема систем што ќе ги инкорпорира и Кова и Шаќири. Не може тим како нашиот да си дозволи луксуз, да не го користи максимумот од талентот што го има на располагање.
Ова се работи што треба на високо ниво да се расчистат. Како ќе се финансираат резултатите кога неефикасно го користиме играчкиот капитал што сега го имаме? Со факин Јаја и Лавеци ќе ја оправаме. Може ли да си дозволи клубот да влезе пак во циклусот од пред 2010 година.
Не знам шо план имаат, глеам овој без разлика на се, изгледа и следната сезона ќе остане во клубот. Еве сеа, која глупост ја направија со продолжување на договорот на Мацари минатата сезона. КОј беше дебилот што го туркаше тоа? Му продолжија договор и за два месеци од кога почна сезона го сменија со carbon copy тренер.
Ја викам ако стигне до накај осмо место, да си го осигураме и него за година плус.

Ај уствари, голем кур, не знам ни зошто го пишувам ова.

^Не зезај, Ранокиа не личи на на фудбалер, не па на добар дефанзивец... Три шанси им ги намести на рома, три шанси при лошо исфрлање на топката... Видиќ ѕвер, не знам зашто воопшто го изоставуваат цела сезона...

Икарди добар, али претходно 2-3 шанси ги утна, не смее така да се понаша во ситуација кога има да додаде или да направи чекор плус, да беше Паласио ќе го утепавте од пцуење, а тука само теглата го спомна ова...

Се на се, имаме играчки потенцијал али не го користиме како што кажа лупхол..

^Не зезај, Ранокиа не личи на на фудбалер, не па на добар дефанзивец... Три шанси им ги намести на рома, три шанси при лошо исфрлање на топката...
Реков на дефанзивец личи, не на добар дефанзивец.:icon_mrgr: И ја личам на дефанзивец кога се градам у маркет на каса, пред некоја рандом госпожа.
Ја само за голот глупоста му ја памтам, ама па ја некои интервали и не глеав од утакмицата у прво, така да не знам што се правел. Мене ми изглеа постабилен од со Мацари, сеа пак тој е играчот.
Веруј, не сум фан на Ранокија, воопшто.
Али викам да го пофалам малку, да си ја исчистам кармата, шо.

UdineseInter-300x195.jpg

INTER
: 1 Handanovic; 21 Santon, 26 Felipe, 15 Vidic, 33 D’Ambrosio; 10 Kovacic, 18 Medel, 13 Guarin; 88 Hernanes; 8 Palacio, 9 Icardi.
Subs: 30 Carrizo, 11 Podolski, 20 Obi, 24 Sciacca, 27 Gnoukouri, 28 Puscas, 54 Donkor, 55 Nagatomo, 77 Brozovic, 91 Shaqiri, 93 Dimarco, 97 Bonazzoli

Што му е филмот со Шаќири на клупа, мада Ернанез последно време влезе во форма, и валда е таа причината.

Хахахаха баш ова сакав да го искоментирам. Таман почнавме да играме фудбал оно сезоната заврши... 40тина натпревари и два тренери беа потребни за Интер да почне да игра нешто што личи на фудбал. :ROFLMAO:

не се нормални овие еј, гол не дадоа со двајца повеќе, т.е. дадоа еден, а и она на Икарди беше чист гол со петата, бар според последното повторување, мислам дека тоа сакаше да го покаже режисерот после некоја минута пак кога повтори, дека играчот на Удинезе асистираше а не Паласио.

Леле колку сакав да израмни Удинезе, онака од се срце посакував. Па 2ца играчи повеќе имаа бе алооооо, они земале ко црева се влечат. :facepalm: Тимов до толку нема победнички менталитет што ни со двајца играчи повеќе не умеат да притиснат и да го дотолчат противникот. Ернанес 100 мајки да ти ебам копук еден себичен.

• Ми се допаѓа
Reactions: No9
Да да баш на тим заличивме!
Заслужија Удине 2-2, можеби и победа земајќи го предвид фактот дека немаше пенал.

ps. И пак Манчини на стара песна, го остава во игра Хернанес а го чува на клупа Шачири, иако овој првиот заеба најмалку 3 добри шанси и едвај одеше!

Последно уредено:
Последниве две кола Полди не вади и ни носи 3 бода. Конечно најдов време да напишам некој збор за дербиво со Милан на кое бевме ние, Армата кру :D
Пред се дружбата беше феноменална, средбата со фан клубот од Албанија, со некои од Шведска, па и начекавме наши од Велес и Прилеп. Како и да е, јебига заслуживме победа али што е тука е, бар последниве две кола се вадиме колку толку и пак сме во игра за Европа.
n3xkev.jpg
4q23ab.jpg

1mDE159.jpg

Со Удинезе беа све само не добри, се ослободија периодов без притисок играат и затоа поедноставно делува све, а почне да им гори под нозе а сеа ќе почне зашто им се укажа шанса за ЛЕ ... пак, мислам дека ќе почне губењето у простор aли се надевам ќе ме демантираат.
Со играч повеќе на терен беа и примија гол, кога беа со 2 повеќе, дадоа гол и паднаа се зезаа курташак си играа а имаа слика и прилика да ги напунат или бар 1 да дадат, тие на крај ќе примеа, дозволија зицер за Удинезе, кој срам ќе беше тоа мајко мила ....

Него, оној Алан од Удинезе е супер играч и се надевам дека ќе го ангажираат, Единствена добра работа што Манчини е тука е фактот што ќе бара јаки имиња, сеа све нема да му се достави сигурно, те ради пари те ради фактот што и други ќе пројавуваат интерес за играчите али мислам дека ќе состават на хартија силен тим, најислен у последни 3-4 години, али ахилова пета ќе си остане Манчини и неговиот ужасен тактички пристап, ако може да се нарече тактички тоа, али се дур е тука сакале или не ќе мораме да го подржуваме и да се надеваме на боље утре.
Летово Клоп ке иде гарант во Англија иначе он е достапен, убеден сум дека веќе има договорено тим само уште во јавност ништо не излага, Конте со Италија е врзан и тешко да даде оставка на средн квалификационен циклус, Симеоне мислам дека продолжи договор и наредна година сигурно останува во Шпанија, најверојатно последна ќе му е.

Друга работа, Дејо се враќа дома најверојатно, и тоа ко прв асистент на Манчини што мислам дека е одличен потег, он е еден од неколкуте играчи у модернава историја на Интер со префикс Легенда и еден од неколкуте кој го има Интер у dna, башка копиле е и има сјебан карактер, победнички, ќе им ебе све по список на оние кои глумат лудило, уште Матрикс да го вратат и под дифолт играчите да се плашат од евентуален неуспех.

Последно уредено:
Деко и Матрикс да се вратат играчиве нема на тренинг да се појавуваат бе, од страв. :D

Не можам да го ставам како медиа, мора вака линк.
Мене ми е јако видеово, можам да замислам вас. Голманиште...
https://www.facebook.com/interista1000/videos/vb.268400139182/10153254798554183/?type=2&theater
Кај го најде бе да си ебеш векот...Ми се насолзија и мене очите.Какво голманиште беше,каква екипа беше тоа на Интер...
па па па...Абе како не се срамат овие што го носат дресот на Интер моментално!?Ах ме пукнаа емоции у пм.Валда дека имам и фрлено некоја :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom