- Член од
- 10 август 2011
- Мислења
- 1.930
- Поени од реакции
- 7.811
Preteruvame so Macari, go precenuvame timot, do dusa za Inter navivame pa normalno e i nasite ocekuvanja da se ogromni, se podrazbira toa.
Ej doe vreme da go branam zazareniov, istiot tim skoro od lani mu e, negovata filozofija e specificna i bara poseben tip na fudbaleri a letovo bea limitirani ko nikad do sea zasto klubot bese vo faza na prodazba, vo takva situacija apla se ograniceni za pravenje na transferi.
Si ima pehovi Macari toa mnogu jasno e, ali izborot na igraci sto go ima si go pravi svoeto, osven za napadot kade MORA da igra so uste eden igrac plus, Ikardi, pa po vrakanjeto na Milito, on da bide starter. Ete vcera posle 100 godini izigraa asalen fudbal sred Neapol pa pak primija 4 komada, za tie 4 gola Macari ne snosi nikakva vina rekov, tie golovi ne padnaa radi formacijata i pristapot koj vcera bese na mesto, tuku radi individualni greski na igracite, greski koi u sekoja formacija moze da se slucat. 3 gola bukvalno bea pokloneti, tipot gubi nervi, ke si ebe i zdravje i se, stojam na toa deka treba da bide u inter minimum 2 godini zasto preku kur od menuvanje na treneri sekoj vtor mesec, i toa si ima svoe Ja, sekoe leto nova koncepcija, vlijae toa i na igracite.
Ke vidime vo idnina kako ke funkcionira timot koga Macari ke bide vo moznost da nosi igraci po negov vkus, i vo takva situacija ako neshtata ne cinat, tek togas moze da se razgovara za negova smena.
Тимот ни е катастрофа, тоа е вистина. Според квалитетот на играчите, најреално е да завршиме на 5 или 6 место на крај и искрено место во ЛШ со овие играчи за мене би било чудо. Плус и на него му оставија за подарок уште еден брилијантен трансфер-рок. Али веќе има многу изгубени бодови, во дел од сезоната кога требаше барем да биде блиску до конкурентите, за да се искористи тоа што овие имаат напорен календар со групна фаза на ЛШ, посебно Наполи. Вака под претпоставка да не тепаме и со Милан, Наполи може да отидат и на плус 9 или 10 бода. Тоа е лоша полусезона.
Може не е фер за тренерот да бараш резултати за кои што нема резултати, ама така беше и за тренерите пред него, а нема причина зошто он да биде различен од другите. Не е ни гаранција дека ќе бидеме нешто подобри од лани, ако исто ни се затера сезоната.
Он за мене лично е првиот тренер во овие "year zero" години на Интер за кој што к.р ќе ме заболи ако го шутнат и му натоварат се на грб, иако сум обично против такви потези. Дури малку и мило ќе ми биде. И тоа ради две причини. Прво зошто ме нервира, зошто е гнасно арогантно гомно, што мисли дека со квази-Мурињо самодоверба за пред јавноста ќе создаде слика за себе си на генијалец што не му создале услови за да се покаже. Мурињо има резултати и факти на кои што може да се курчи, овој што има .... второ место во Италија, освоен куп. И второ... неам втора причина..... стварно многу ме нервира.

Не, типот очигледно ја знае оваа негова 3-5-something формација и не е лош тренер, сигурно е во групата на подобри тренери во Италија. Се гледа по начинот на кој е сменета играта на Интер дека добро си го разбира системот со кој што цела кариера се служи (што е минимум), ама за мене баш тука се најголемите проблеми со него и затоа ја ако се прашувам би го сменил уште на крај на сезона. Мислам дека во комплетно погрешна насока ќе ни отиде тимот со неговиот тактички формат, мада тоа важи и за екипи како Јуве. Сепак за да бидеме конкурентен тим и во Европа, мислам дека е најдобро да се тргнеме како клуб од таа 3-ка во одбрана. А он не остава впечаток на флексибилен тренер .
--- надополнето: 16 декември 2013 во 21:15 ---
Ку.ац
Баш фин пост си имав напишано, со благо јадење бубрези за Мацари и пц-то ме издрибла, таман за да отиде се у вода.
Изгледа ќе го биде човекот.

--- надополнето: 16 декември 2013 во 21:16 ---
Ку.ац
Баш фин пост си имав напишано, со благо јадење бубрези за Мацари и пц-то ме издрибла, таман за да отиде се у вода.
Изгледа ќе го биде човекот.