Фан Клуб: Интер

Preteruvame so Macari, go precenuvame timot, do dusa za Inter navivame pa normalno e i nasite ocekuvanja da se ogromni, se podrazbira toa.
Ej doe vreme da go branam zazareniov, istiot tim skoro od lani mu e, negovata filozofija e specificna i bara poseben tip na fudbaleri a letovo bea limitirani ko nikad do sea zasto klubot bese vo faza na prodazba, vo takva situacija apla se ograniceni za pravenje na transferi.

Si ima pehovi Macari toa mnogu jasno e, ali izborot na igraci sto go ima si go pravi svoeto, osven za napadot kade MORA da igra so uste eden igrac plus, Ikardi, pa po vrakanjeto na Milito, on da bide starter. Ete vcera posle 100 godini izigraa asalen fudbal sred Neapol pa pak primija 4 komada, za tie 4 gola Macari ne snosi nikakva vina rekov, tie golovi ne padnaa radi formacijata i pristapot koj vcera bese na mesto, tuku radi individualni greski na igracite, greski koi u sekoja formacija moze da se slucat. 3 gola bukvalno bea pokloneti, tipot gubi nervi, ke si ebe i zdravje i se, stojam na toa deka treba da bide u inter minimum 2 godini zasto preku kur od menuvanje na treneri sekoj vtor mesec, i toa si ima svoe Ja, sekoe leto nova koncepcija, vlijae toa i na igracite.

Ke vidime vo idnina kako ke funkcionira timot koga Macari ke bide vo moznost da nosi igraci po negov vkus, i vo takva situacija ako neshtata ne cinat, tek togas moze da se razgovara za negova smena.

Тимот ни е катастрофа, тоа е вистина. Според квалитетот на играчите, најреално е да завршиме на 5 или 6 место на крај и искрено место во ЛШ со овие играчи за мене би било чудо. Плус и на него му оставија за подарок уште еден брилијантен трансфер-рок. Али веќе има многу изгубени бодови, во дел од сезоната кога требаше барем да биде блиску до конкурентите, за да се искористи тоа што овие имаат напорен календар со групна фаза на ЛШ, посебно Наполи. Вака под претпоставка да не тепаме и со Милан, Наполи може да отидат и на плус 9 или 10 бода. Тоа е лоша полусезона.
Може не е фер за тренерот да бараш резултати за кои што нема резултати, ама така беше и за тренерите пред него, а нема причина зошто он да биде различен од другите. Не е ни гаранција дека ќе бидеме нешто подобри од лани, ако исто ни се затера сезоната.

Он за мене лично е првиот тренер во овие "year zero" години на Интер за кој што к.р ќе ме заболи ако го шутнат и му натоварат се на грб, иако сум обично против такви потези. Дури малку и мило ќе ми биде. И тоа ради две причини. Прво зошто ме нервира, зошто е гнасно арогантно гомно, што мисли дека со квази-Мурињо самодоверба за пред јавноста ќе создаде слика за себе си на генијалец што не му создале услови за да се покаже. Мурињо има резултати и факти на кои што може да се курчи, овој што има .... второ место во Италија, освоен куп. И второ... неам втора причина..... стварно многу ме нервира. :)

Не, типот очигледно ја знае оваа негова 3-5-something формација и не е лош тренер, сигурно е во групата на подобри тренери во Италија. Се гледа по начинот на кој е сменета играта на Интер дека добро си го разбира системот со кој што цела кариера се служи (што е минимум), ама за мене баш тука се најголемите проблеми со него и затоа ја ако се прашувам би го сменил уште на крај на сезона. Мислам дека во комплетно погрешна насока ќе ни отиде тимот со неговиот тактички формат, мада тоа важи и за екипи како Јуве. Сепак за да бидеме конкурентен тим и во Европа, мислам дека е најдобро да се тргнеме како клуб од таа 3-ка во одбрана. А он не остава впечаток на флексибилен тренер .
--- надополнето: 16 декември 2013 во 21:15 ---
Ку.ац
Баш фин пост си имав напишано, со благо јадење бубрези за Мацари и пц-то ме издрибла, таман за да отиде се у вода.
Изгледа ќе го биде човекот. :D
--- надополнето: 16 декември 2013 во 21:16 ---
Ку.ац
Баш фин пост си имав напишано, со благо јадење бубрези за Мацари и пц-то ме издрибла, таман за да отиде се у вода.
Изгледа ќе го биде човекот. :D

Гуарин е машина и највеќе трча од сите. За него нема загубена топка, и да згреши додавање се бори да ја врати.

Точно е дека Ман Ју го бараат ?
--- надополнето: 17 декември 2013 во 02:33 ---
Гуарин е машина и највеќе трча од сите. За него нема загубена топка, и да згреши додавање се бори да ја врати.

Немам појма, не сум следел трансфер вести од летоска пошто работам и немам многу време. :(

Ама тој ни е столбот во тимот моментално ако го дадат нека си ебат мајката.

Немам појма, не сум следел трансфер вести од летоска пошто работам и немам многу време. :(

Ама тој ни е столбот во тимот моментално ако го дадат нека си ебат мајката.

Или народски кажано, чутуко кај шо се цепа дрвата.
Не заебавај. Со самото то шо че го нема автоматски сме појаки оти че игра Ковачич. Додај на то со парите да го земиме Наинголан и да игра на Камбијасо местото, и плус да го одврзи кесето за пример рецимо лева полутка или Јоветич и одма друго че биди.

Челзи е заинтересиран за Гуарин и нуди 18 милиони евра, по се изгледа ќе си замине Гуарин сега во зимскиов преоден рок.
Јебеш нов газда кога треба да се продаваат подобрите играчи за да се носат нови, мада јас сум за продажба на Гуарин само ако се донесе адекватна замена, бидејќи Гуарин беше донесен како замена за Тиаго МОТА, а Мота е едно ниво над него.
Фрливме 20+ милиони за напаѓачи а Камбиасо или Нагатомо имаат постигнато повеќе голови од нив. (Камби 4/ Нагатомо 3).
Против Милан нема да го имаме на располагање Алварез (црвениот картон против Наполи).
Одбранава ние лоша, незнам што беше идеата да се седне Хуан на клупа, Ранокиа е во ептен лоша форма + киксер.

Или народски кажано, чутуко кај шо се цепа дрвата.
Не заебавај. Со самото то шо че го нема автоматски сме појаки оти че игра Ковачич. Додај на то со парите да го земиме Наинголан и да игра на Камбијасо местото, и плус да го одврзи кесето за пример рецимо лева полутка или Јоветич и одма друго че биди.

И мене ме нервира кога прави непотребен потег и себичи или кога ќе ја рогне од 30 метри но реално без него тимот ќе ни биде послаб. А сигурно нема да земеме некоја квалитетна замена туку пак ќе ги потрошиме парите на "таленти" кои прашање е дали ќе играат во прв состав.

Отиде Гуарин во Челзи,сега таму за инает ќе се повампири и ќе треба Тихо да ја чука главата зошто го продал,а богами и ние.
Му укажуваме доверба дека ќе остане долго во Интер,остава срце на терен на секоја утакмица,трча колку тројца Камбијасовци преку цела сезона што ќе истрчаат,за после месец дена кога ќе пушти водичка некој тим ко Челзи да го продадеме одма.За смешна сума.
Е баш ради ова нема веќе да доаѓаат класа играчи кај нас,класа играчи Снајдер,Роналдо,Виери,Цезар,Мајкон и останати.
Баш ради ова можно е да станеме просечно клупче во Италија кое нема титула да помириса долго време,пошо управата со играчите се однесува ко со курви,а не ко со професионалци.
А замена ќе му биде некој ко Мудингаи или Кузма кој теренот нема да го помириса и ќе се темели играта врз Камбијасо,а Ковачиќ ќе дреме на клупа за на лето побара трансфер и го земе да речеме некој тим ко Дортмунд каде за две утакмици ќе биде прва виолина во нивниот состав и незаменлива алка во тимот.А ние ко негова замена ќе донесеме некој ко Бота,кој ќе го пратиме на позајмница во Ливорно,за после тоа да им го продадеме за кило сончоглед.

This is Inter.

Почекајте па ќе видиме дали ќе оди Гуарин во Челзи. И за Снајдер колку долго и колку многу се пишуваше дека ќе оди во Манчестер Јунајтед и не отиде. Мислам се додека Мацари е на клупата на Интер, Гуарин нема да си оди зошто му е "миленик" и ги изигра сите натпревари сезонава без оглед колку да моменти беше критикуван заради глупите грешки и шутевите од далеку

Некој ке отиде, едниствени што вредат денар се Гуарин,Алварез ... прашање е кој ке дојде? Се споменуваат Ибарбо и уште неколку играчи кој дефинитивно не заслужуваат шанса во Интер поточно играчи кој немаат голем потенцијал да го догураат Интер до 3то место.

Колку што Кварезма бидна фудбалер после Интер, толку и Гуарин ќе направи нешто после заминувањето од Интер. А ако е таа цена што се споменува од 15-20 милиони евра, ја би одма да го продадат. И следен од Порто нека бидне Лучо Гонзалес. Taман ќе се уклопи во кланот аргентинци.:)

Да бе Лучо ми спотребал на 90 години. А у Гуарин има страшен потенцијал, само проблемот е што формацијата не е погодена. Не може бе 3-5-2 да игра со овој фонд на играчи, не може бе матер да му ебам ја зажарена на него. Кој ги поттикна таљаниве да играат со оваа формација у задње време ја не можам да разберам. Абе фудбалов еволуира со ненормална брзина, овие се враќаат наназад со дупло поголема брзина.

Погледнете ги на пример Дортмунд каков фудбал играат, пресинг од противничкита половина, и во напад феноменална пас игра со дузина утрчувања и засекувања на просторот. Интер што игра? Дај му ја на Џони, он ќе ја рогне во шестнаесетникот, а таму Паласио сам меѓу 6 души и нема што да бара, само го тегнат за тоа репот. Ја не сум некој експерт за фудбал ама некои работи се очигледни.

И да, се додека Камби не седне на клупа посакувам ЛШ со очи нема да видиме!!!

Колку што Кварезма бидна фудбалер после Интер, толку и Гуарин ќе направи нешто после заминувањето од Интер. А ако е таа цена што се споменува од 15-20 милиони евра, ја би одма да го продадат. И следен од Порто нека бидне Лучо Гонзалес. Taман ќе се уклопи во кланот аргентинци.:)

тоа се тие фудбалски експерти.
--- надополнето: 17 декември 2013 во 15:35 ---
п.с сеа читам дека Челзи сериозно биле заинтересирани и за Ранко.
Дај бе Абрамович боље нека го купи Интер или нека има некоја акција у клубот,него вака да праи

Ако ве воодушевува Гуарин со играта во Интер, стварно нема што да се надеваме на ЛШ за наредна сезона. Гуарин во Порто, и Гуарин во Интер разлика небо и земја. Па каква и да била формацијата.

Kовачич >>> Гуарин??? Ебемти и фан клуб и стручњаци и се.Ајде нека го продадат и Гуарин,да имам уште една причина плус да го избришам акаунтов тука.еј а порано какви интересни муабети се вртеа тука, а сеа ми е срам да го отворам фан клубов од глупостите што ке ги изначитам.А на Бранка ,Тохир и Џигерицата се по список да им изнаебам :mad:

Kовачич >>> Гуарин??? Ебемти и фан клуб и стручњаци и се.Ајде нека го продадат и Гуарин,да имам уште една причина плус да го избришам акаунтов тука.еј а порано какви интересни муабети се вртеа тука, а сеа ми е срам да го отворам фан клубов од глупостите што ке ги изначитам.А на Бранка ,Тохир и Џигерицата се по список да им изнаебам :mad:

Брат не се нервирај, моментално е таа реалноста, е сеа ти што си го стаил на ник неговот име и презиме, тоа е друга работа. Ама од Гуарин моментално во тимот има бааѓи подобри играчи, според форма, а не според име ;) .. и да, Ковачиќ > Гуарин, пола тим > Гуарин.

Фотос, не го хејтам јас Ковачиќ, напротив, ама ако судиме според игрите, со што Ковачиќ е > од Гуарин? Ајде спореди ми ги настапите на двајцата сезонава и кажи ми со што е подобар. И Меси стај го у 3-5-2 нема да биде истиот Меси.

Едит: Вистина е ова или само бладање на ретардираниве наши портали?
http://www.sportski.mk/padna-dogovo...ction_type_map=["og.likes"]&action_ref_map=[]

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom