Фан Клуб: Интер

http://www.zonalmarking.net/2010/04/19/lazio-1-2-roma-ranieri-tactics/

A change at half-time was inevitable, but no-one would have guessed that it would be Roma’s two golden boys, Francesco Totti and Daniele de Rossi - both Rome born and bred, both one-club men, the club captain and vice-captain respectively – to make way. Both had been poor by their standards, and both were on a booking, but it was a brave move by Ranieri, and as he later admitted, had Roma not won the game, he would have been slaughtered.

Прееска пишав ама јонзе не забележа:
Крејзи ја знам како ќе се смириш со Раниери ;)

Ма да може да биде многу кратко тоа. Раниери го вади Занети од игра, Крејзи таман да рипне од прозор од среќа, се дере по дома Раниериииии мајстореееее... и влегува Мунтари :pos:

А зашто мене повеке ме влече кон првата формација,таа што ја играше и Жозе.Само Зарате нека иде лево а Форлан десно така мислам дека ке е подобро.И заменти се одлични,Алварез на местото на Зарате како крило,Поли/Мота на местото на Станкович,Милито на местото на Пацини и Кутињо на местото на Форлан како крило,ајде се надевам на ова и мислам Раниери е вистинскиот човек за ова.
1. Форлан и Зарате не верувам дека ке се залагаат во одбраната колку Пандев и Ето + Форлан не верувам дека може да игра како крило.
2. Алварез ја нема брзината за крило. Алварез има визија за играта па треба тоа да го искористиме :)
3. Kутињо по корисен е како плеј.
Ама Раниери сигурно знае повеке од мене што единствено менаџерско искуство ми е на footbal manager 2010, football manager 2011 и actual coach 2002/2003 :)

Прееска пишав ама јонзе не забележа:

Ма да може да биде многу кратко тоа. Раниери го вади Занети од игра, Крејзи таман да рипне од прозор од среќа, се дере по дома Раниериииии мајстореееее... и влегува Мунтари :pos:
:pos: :pos:

И Мунтари дава гол :pos:

Знам, знам, sci-fi :)

што е фркава со мунтари знае некој ??
--- надополнето: Sep 22, 2011 9:27 PM ---

--- надополнето: Sep 22, 2011 9:27 PM ---
Според Скај, Раниери ке игра со 4-3-1-2 во која ке има место за Мунтари во среден ред :)
---------------Цезар--------------
Маикон-Лусио-Самуел-Киву
Занети-Камбијасо-Мунтари
------------Снајдер------------
---Форлан---Пацини----------

Според Скај, Раниери ке игра со 4-3-1-2 во која ке има место за Мунтари во среден ред :)
---------------Цезар--------------
Маикон-Лусио-Самуел-Киву
Занети-Камбијасо-Мунтари
------------Снајдер------------
---Форлан---Пацини----------
Ако игра како првата сезона зошто да не биде прва постава,ама ако е дупка подобро да не игра.

Ако игра Мунтари треба на клупа да биде Камби или Занети. Се надевам дека Раниери ке знае да го искористи Алварез во среден ред. Да бидеме реални, средниот ред со Камбијасо, Занети, Мунрати, Станкович е спор некреативен и не може многу да се очекува од овие играчи...
Според мене мора да се искористи и Зарате во шпицот, најдобро во тандем со Пацини. Се работи за брз фудбалер со неверојатна техника, шут... Милито Форлан би се менувале со Пацини.

Да се надеваме дека раниери ќе успее да ги ротира играчите во тимот и дека на секој натпревар ќе има по најмалце 2 млади играчи зосто со старлоцива занети ,станкович,камбиасо не бидува работа

Некој да ми објасни како Мунтари ќе направи повеќе од Оби или Алварез или Кутињо на таа позиција? И што ќе прајме со децава? Има ли тренер со мади*а на Венгер некаде?

Најлошо од се што прочитав дека Порто е заинтересиран да го земе Алварез на позајмица. Нашето најскапо засилување кое не може да фати место од Мунтари :)

Eee, Порто, Арсенал, тоа доволно говори за Алварез, Порто ги зима ваквите за помалку од 10м евра и после им достигнуваат цена од 40 милиони евра ... минимум.
Хулк го земаа од Јапонска лига, сега има откупна клаузула од 100 милиони евра.

Раниери иначе обожава играчи од средина централно ко Алварез, па маме му еам, не смеат овој талент да го упропастат ...
Со кој памет збореше Бранка дека бил на трибини '' малиов '' зашто играл лошо, па ги гледа ли Милито, Камбијасо, Нагатомо, Лусио и ред други на што личат ?!

Али ај, ја реков, не судам за играчиве дур не дојде некој кој асално ќе ги води, и ќе се обиде да го извади максимумот од нив, со 3-4-3 системот играчите мислам дека не беа способни ни 10% од својот потенцијал да извадат, поготово Снајдер.

Се нервирам што меѓаме тренери а немаме гз да направиме вистински промени во тимот. За кој фактор ги купивме сите оние играчи ако составот останува секогаш ист? Тука пред се на средниот ред мислам, тие што играат се статика за разлика од тие новите кои не знаеме уште колку квалитет имаат, ама барем се способни да ги размрдаат работите. Мене оној еден натпревар со Палермо кога Алварез играше на своја позиција ме воодушеви, ама како го изгубија во нервозата сите заборавија.

На Бранка незнам кој му е, освен што нешто очигледно не се на иста фреквенција со Морати.

Што се однесува до последниов натпревар, мислам дека на играчите, или барем дел од нив, им беше преку Тасета од Гасперини. Можеби некој ќе ги обвини за непрофесионализам, а можеби пак го направија она што руководството не можеше да го направи: ја спасија сезоната на време.

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn
И ја се чудам што виделе тренериве толку во Мунтари,па дечкото ваљда не прави магии на тренинзи :pos:!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom