Фан Клуб: Интер

Гледајте на светлата страна,можевте да бидете тим што даде 80 милиони за Сантиаго Химинез и Нкунку

Ќе го дувнеме и за Solet изгледа,и атлетико увидел дека за кур не не бива и сме спори ко турски џипови за договарање трансфери :D

Последно уредено:
Denes ke se znae za Paz, dali ke e dostapen na pazar ili Real ke odluci da go ostavi godina plus vo Komo so ista baj bek klauzula, koja e mnogu mala, cista formalnost.
Ako se resat sega da ja aktiviraat, togas bilo koj klub ke moze da pregovara so Real vo slucaj da sakaat negova prodazba.
Treto scenario e, Komo da im dade 60m evra i da go otkupat, ama ova vo momentov e tesko izvodlivo.

Denes ke se znae za Paz, dali ke e dostapen na pazar ili Real ke odluci da go ostavi godina plus vo Komo so ista baj bek klauzula, koja e mnogu mala, cista formalnost.
Ako se resat sega da ja aktiviraat, togas bilo koj klub ke moze da pregovara so Real vo slucaj da sakaat negova prodazba.
Treto scenario e, Komo da im dade 60m evra i da go otkupat, ama ova vo momentov e tesko izvodlivo.
По тоа што прочитав, Комо имаат право да го купат за 60М со buy back 80М за Реал, во спротивно иде на трансфер за сигурно доста поголема сума од 60М, што значи Алекс Станкович ќе си го гледаме следна сезона, каков Паз какве пичке материне.

По тоа што прочитав, Комо имаат право да го купат за 60М со buy back 80М за Реал, во спротивно иде на трансфер за сигурно доста поголема сума од 60М, што значи Алекс Станкович ќе си го гледаме следна сезона, каков Паз какве пичке материне.
Real i oficijalno gi informirale deka go vrakaat, so toa sto do ponedelnik imaat moznost da platat 60m evra i da pregovaraat so nego, posle toa ke vidime sto ke se deshava, vo momentov samo Komo se vo situacija da go kupat poradi dogovorot na dvata tima, sekako tuka e i zelbata na igracot, vo slucaj Komo od nigde nikade da najde pari.

Real i oficijalno gi informirale deka go vrakaat, so toa sto do ponedelnik imaat moznost da platat 60m evra i da pregovaraat so nego, posle toa ke vidime sto ke se deshava, vo momentov samo Komo se vo situacija da go kupat poradi dogovorot na dvata tima, sekako tuka e i zelbata na igracot, vo slucaj Komo od nigde nikade da najde pari.
Сепак во Комо, нов договор склучиле со нова buy back клаузула. Здравје може ќе успееме и да донесеме некој играч, а не да кружиме ко гладно куче пред месара. Или ќе дојдат со математика дека сеа сме заштедиле 100М пошо и двајцата не ги земавме, па у Јануар ќе нагазиме јако со тој буџет, ко што беше со Лукман муабетот.

Сепак во Комо, нов договор склучиле со нова buy back клаузула. Здравје може ќе успееме и да донесеме некој играч, а не да кружиме ко гладно куче пред месара. Или ќе дојдат со математика дека сеа сме заштедиле 100М пошо и двајцата не ги земавме, па у Јануар ќе нагазиме јако со тој буџет, ко што беше со Лукман муабетот.
Sega vidov, iako za ovoj ni bea vrzani race sve dodeka bese u Komo, pak e smesno, narocito sto izvisija za Palestra, lani za Lokman.
Inter e vo mnogu losa situacija so tranzicioni gazdi, cija glavna cel se parite i profitot sto mozat da go dobijat od Inter kako klub, tuka se zasto kinezot ne uspea da se razdolzi, ne zasto sakaat da se del od sportov i da se vo Inter, niza slucajnosti gi donesoa.
Vo takva situacija, mnogu sme limitirani na pazarot, poveke od ocigledno e toa, so kinezite mnogu bolje funkcioniraa na startot, narocito pa prvata sezona na Konte, Lukaku, pa Hakimi dojde, pa Eriksen, i kovidot si ja zavrsi rabotata posle toa im eba mater i niv i nas.

Oaktree ke si sedat tuka i ke si cekaat stadion, do togas ova ke bide macenje, ne mozat da se nosat so bilo koj klub nadvor od Italija, Palestra e klasicen primer za toa, a za Paz mnogu mi e krivo ama realno nema sansa u momentov da go kupi bilo koj, saka u Komo, sto e cudno ama negov izbor, barem edna sezona vo LS so niv da se isproba, vo momentov on trebase da odbie pa Inter ili bilo koj drug klub da vleze u kombinacija.

A ja cekav da otide u Real i slicno ko Palestra, da se izbaci Arsenal ili nekoj tret od Anglija, so 8m godisna plata, u funti, i pak da go jademe nemien. Poslednoto dobro merkato na timov e prvata sezona na Konte, tolku, i na toa uste se shlepame do negde, so par dodatoci od prvata sezona na Inzagi, plus Turam.

Situacijata u momentov, desno igrac jak mora da dojde, takov ne znaeme realni da bideme, cista srekja ke bide ako se pogodi dobar igrac, vo sredina sekako mora nov (curtis jones?!), a trebase i nekoj ko Paz sto moze i napred i pozadi napad da igra, od ova apsolutno nisto nema da vidime i pak ke krpime sezona so istiot napad, za Solet ne mrdaat rabotive, moze i od ovoj nisto nema da bide a soliden igrac e.
Kivu pobara 3 igraci, Kone, Palestra, Lokman, klubot mu gi dostavi so stil, tuka zavrsuva moeto zamaranje so transfer letoto, Paz mi bese jedini predmet na interes, do Sepemvri koj gi ebe., treba so vreme da si reagiraat navivacite, ne da cekaat scenario slicno na ona na Milan, Oaktree se zloto za klubov, totalno apsolutno markantno zlo.

Како не знаеш кој десно, Додо ќе дојде од Фиорентина. Каков црн Куртис Џонс, ќе скрпат со некој сумљив играч од Сасуоло или Болоња. Имам чувство дека се нема јасна цел на трансфер пазаров, Киву имал една идеја, Марота/Аусилио друга и на крај дошле Оуктри, врзале по 2 шамари и ги вратиле у реалност. Очај сме на трансфер пазариве невиден и ако не се смени нешто драстично (а не верувам да се смени) нема шанси да повториме титула следна година.

Интер е на еден трансфер од целосен колапс, Интер се шлепа на лојалноста која ја имаат Барела, Бастони, Димарко и Лаутаро, утре ако рече Лаутаро дечки толку е сакам нов предизвик, толку ќе е и од Интер и битката за било каков трофеј у годините што следат.
На тоа се шлепаат моментално Оуктри, на лоjалност на пар фудбалери што се дел од главниот костур на екипата, а со вакво работење не знам уште колку истово би можело да трае. Eве Џанго си отиде, не се знае може и Бастони летово да си иде кој ги знае, у многу глупа ситуација е тимов, џабе се славеше заминувањето на кинезите, многу полоша варијанта за нас дојде, некој што уште спортов го нарекува сокер и има искалкулирано дека вредноста на тимот ќе расте, нарочито кога ќе имаат нов стадион, па тогаш за многу пари ќе се во ситуација да го шитнат на оној што ќе даде највеќе и со тоа ќе си имаат огромен профит, многу повеќе ќе заработат од она што инвестирале во клубот.

Posle fijaskovo klubov zasluzuva i Kivu da im napravi edno zz, toa nema da se desi zosto ovoj e interas i kje tera vaka, mozam da zamislam uste sega kako kje go jade drugata sezona koga kje fejlne timov.
Nie se vadime na lojalsnosta na nekoj igraci, ama toa vecno nema da trae, takov banter ne ocekuva ako ostanat americkive gomna, kolku pobrzo se izgradi toj stadion, tolku pobrzo da se spasi timov da moze da se nadogradi, se me vlece deka kje jademe banter.

Posle fijaskovo klubov zasluzuva i Kivu da im napravi edno zz, toa nema da se desi zosto ovoj e interas i kje tera vaka, mozam da zamislam uste sega kako kje go jade drugata sezona koga kje fejlne timov.
Nie se vadime na lojalsnosta na nekoj igraci, ama toa vecno nema da trae, takov banter ne ocekuva ako ostanat americkive gomna, kolku pobrzo se izgradi toj stadion, tolku pobrzo da se spasi timov da moze da se nadogradi, se me vlece deka kje jademe banter.
За Паз нема никаква вина во клубот, има за Локман и за Палестра што чекаа многу. Паз како да го земат еве кажи, нема како, играч на Комо е, и имаат предност пред цел свет, играчот сакал да остане уште во Комо и да игра ЛШ со нив следна година, условот за тоа е Комо да им плати на Реал 60м евра, условот е исполнет, и толку, тоа е тоа. Разочарување е за сите што се надеваа дека сезонава може да се купи, ама конкретно за него, никој не извиси, се чекаше да се види што ќе испадне прво меѓу Реал и Комо, Реал им дадоа предност нив зашто веќе имаа договор во ситуација они да сакаат да го откупат, и истиот договор имаше услови што треба да се исполнат и истите се исполнија. Нема да може да знаеме дали Интер и тука ќе извисеа, прилично сум убеден дека барем еден клуб од страна исто чекаше да види што ќе се издеси тука па и они да реагираат.

Тоа не го занемарува фактот дека Интер во моментов има мањак десен бек, мањак 2ца стопери, мањак средина, и според мене мањак напад, односно профил на играч како Паз, што може и напред да игра и поповлечено, да е конекција меѓу напад и средина, да знае да растура одбрана со 1 пас, а многу е таков Паз, и да дава голови. Ваков мислам дека летово нема да видиме, и дека статус кво ќе остане нападот.
Другото сакале нејќеле ќе мора да пазарат зашто е неопходно, ама дилемата е што, и дали повторно ќе извисат за играчи што им се план А, каков што им беше Палестра.

Летово почна прилично лошо, 2 месеци имаат да ги оправат работите, секако, тоа што знаеме е дека Паз е тотално аут од комбинација, што за мене лично е огромно разочарување зашто е профил на играч кој и инстантно ќе го подигнеше квалитетот на тимот драстично, а и на долг рок ќе донесеше многу, ваков на пазар моментално достапен едноставно нема, а тимов нема кадар од скаути што ќе донесат нешто од типот на Наполи и Квараскелија, пример, а моментално со ваквиот начин на работа, баш вакви трансфери може да те кренат, ама ние тоа и историски гледано многу ретко сме го практикувале.

Jas se soglasuvam deka nemase da se zeme Paz, zosto ocigledno e deka ne im se frla pari. Kaj nas loso e sto letovo so transferite prodolzuva od tamu kaj sto zavrsi lani so transferite, ima uste dva meseca ama ne sum optimist deka nesto kje se smeni vo slednite dva meseca.
Neka vi tekne Marota pred da dojdat amerikancive kako uspevase da gi zavrsi transferite, pa duri nemase ni spekulacii deka oni pregovarale a transferot vekje zavrsen.

Palestra i Lukman se pregovara mesec i povekje i na kraj se ostanuva so takvoto. Istoto sega kje ni se sluci i so ovoj od udineze, kje go zeme nekoj drug.

Ne lici toa na Marota, ocigledno se vrzani i oni, kje se odi na nekoj igrac do 20m, za da odkopame takov igrac treba dobar skauting, nie ocigledno go nemame toa. Od Dzons sto pregovaarat, nema nisto da ispadne.

Jasno trebase da ni bide, uste koga na Miki mu prodolzija na edna godina dogovor, De vrij mu ponudija isto takov dogovor, ovoj ne prifati i sega im se sozdadoa problemi. Kako se trgnati nema da me cudi na Acerbi i Darmian da im ponudat novi dogovori.

Jas mislam deka za ovoj od Atalanta telefonski se imat javeno samo.

Inter: Kolko pari za toa ligleto
Atalanta: Min 50M
Inter: Ok fala na informacijata, cao

Tolko, se drugo e novinarski napumpano.

Да не мрачам ама големи се шансите сеа у знак на благодарност да им го поклониме бастони на реал за некои 70мил еура ама без брига,гила лацијалот е спремен да улета на помош.

Back
На врв Bottom